Gebruik van NETGEAR AC1600 bij Proximus als modem

draxaris
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 Jul 2019
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Gebruik van NETGEAR AC1600 bij Proximus als modem

Berichtdoor draxaris » 12 Jul 2019, 16:28

Hallo dag iedereen,

aangezien de Proximus modem nogal redelijk beperkte functies heeft ben ik van plan om een nieuwe modem aan te schaffen. Ik heb gezien op de Proximus support website dat een Fritzbox wel wordt ondersteund en gecertificeerd is door Proximus. Blijkbaar moet je modem ADSL/VDSL hebben wat die Fritzbox en die NETGEAR AC1600 (die ik wil kopen wel heeft) is het is dus mogelijk om een NETGEAR AC1600 te gebruiken als modem en toch nog alle functies van Proximus te gebruiken zoals Tv en het internet?

Groeten,
Draxaris

lanadekat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 826
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Gebruik van NETGEAR AC1600 bij Proximus als modem

Berichtdoor lanadekat » 12 Jul 2019, 17:01

Nee, enkel de Fritz!box'en die op de Proximus whitelist staan kan je gebruiken (dus ook niet alle Fritz!box vdsl modems)
Een andere mogelijkheid is om een Fritz!box of Bbox als modem te gebruiken en dan jouw Netgear daar achter te hangen als router.
PS: ook even vermelden, je moet ook de juiste firmware hebben op je Fritz!Box want die moet ook Proximus approved zijn dus je kan niet altijd de nieuwste firmware draaien.

Gebruikersavatar
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2492
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 225 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 523 keer

Re: Gebruik van NETGEAR AC1600 bij Proximus als modem

Berichtdoor bambipower » 12 Jul 2019, 17:36

Gewoon voor die fritzbox gaan. Heb hier al dik spijt van mijn netgear nighthawk. Rete trage interface, trage ( of geen ) updates en zelfs dingen die gewoon niet werken.
de koe zegt boe

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7601
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 551 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 340 keer

Re: Gebruik van NETGEAR AC1600 bij Proximus als modem

Berichtdoor heist_175 » 12 Jul 2019, 21:45

Dat soort routers wordt toch ook niet verkocht voor de specs, maar voor de looks?
Veel antennes, liefst in duzend richtingen, met RGB LED's als het kan etc.

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 433
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Gebruik van NETGEAR AC1600 bij Proximus als modem

Berichtdoor Garpenlov » 12 Jul 2019, 21:51

Ik zou de NETGEAR nighthawk achterwege laten.
Ik heb zelf een AC1900 gehad. Buiten wat simpele port VLAN's was het verder echt basic, met een baggere , trage UI.
Zelfs het wifi bereik was vreselijk.

Uiteindelijk verkocht hier op UB, en de upgrade naar unifi gedaan.
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/25 3TB cap (Modem only + Unifi netwerk)
Mobiel: Orange Koala (Huawei p20)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14859
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2555 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 706 keer
Contact:

Re: Gebruik van NETGEAR AC1600 bij Proximus als modem

Berichtdoor philippe_d » 12 Jul 2019, 23:09

draxaris schreef: is het is dus mogelijk om een NETGEAR AC1600 te gebruiken als modem en toch nog alle functies van Proximus te gebruiken zoals Tv en het internet?

Je kan de Netgear AC1600 niet gebruiken als VDSL2 modem, maar wel als router.
    - Je verbindt de WAN poort van de Netgear met de Proximus B-Box3
    - Je verbindt al jouw lokale netwerk apparten met de Netgear (via LAN kabel of WiFi)
    - De TV decoder moet je rechtstreeks met de B-box3 verbinden.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.12, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
alloja
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart, WB
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Contact:

Re: Gebruik van NETGEAR AC1600 bij Proximus als modem

Berichtdoor alloja » 13 Jul 2019, 07:42

Ik ben ook nogal teleurgesteld over Netgear. Anderhalf jaar dat ik een Nighthawk X4S heb: de interface lijkt aan het begin van de eeuw uit te komen, het aantal opties is sober, echt weinig updates en als je contact met hen opneemt voor een probleem of voorstelt om een optie toe te voegen (TurboQAM uitschakelen).... bijna geen ondersteuning of follow-up.
NET : b-box 3 Sagem (Wi-Fi 4) • Netgear R7800 • Proximus Tuttimus (100/35)
TV : Vu+ Ultimo 4K (DVB-C FBC + DVB-S2X FBC) • Vu+ Duo² (Dual DVB-T2) • Sat: 28.2°E<>15°W • Fransat • Voo DVB-C • Proximus TV V5 • Apple TV 4K
DAB+ : Pure Move 2520 • Technisat DIGITRADIO 52 • Roberts Stream 107


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten