Proximus Fiber: bbox verplicht? extra router mogelijk?

fibrbuzz1
Member
Member
Berichten: 96
Lid geworden op: 04 Sep 2016
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Proximus Fiber: bbox verplicht? extra router mogelijk?

Berichtdoor fibrbuzz1 » 1 week 1 dag 11 uur geleden (12 Mar 2019, 19:34)

Hoi iedereen,

Gezien ik op termijn aan het kijken ben om een appartement te huren en fiber één van mijn criteria is ( :lol: ) wou ik toch even de volgende vraag stellen: is het mogelijk om een soort van 'bridge' mode te krijgen of om een tweede router te installeren?

Ik zou er ook direct proximus TV bijnemen, ben ik dan verplicht om iets als deze opzet te installeren of kan ik gewoon direct een tweede router aansluiten aan de glasvezel modem (dus:bbox enkel voor TV, andere router voor al de rest)?

Alvast bedankt voor het advies!

Afbeelding

MrBlueSky
Pro Member
Pro Member
Berichten: 333
Lid geworden op: 22 Mar 2012
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 127 keer

Re: Proximus Fiber: bbox verplicht? extra router mogelijk?

Berichtdoor MrBlueSky » 1 week 10 uur 15 minuten geleden (13 Mar 2019, 21:06)

Als ik even kijk bij EDPnet, die identiek dezelfde fiberinfrastructuur gebruikt, dan lijkt het erop dat je gelijk welke router kan gebruiken, mits enkele voorwaarden:
    een PPP-verbinding kunnen opbouwen,
    VLAN 10-tagging ondersteunen,
    Gigabit Ethernet-poorten hebben (anders is de snelheid beperkt tot 100 Mbps).

Zie https://www.edpnet.be/nl/support/bestel ... nding.html

Het enige dat je nog zeker moet weten, is dat je 2 gelijktijdige PPP sessies kan hebben. Ik weet dat dit kan wanneer je VDSL hebt, dus ik vermoed met fiber ook (gezien het medium/kabel (layer 1) er weinig toe doet hiervoor).

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14259
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2401 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 648 keer
Contact:

Re: Proximus Fiber: bbox verplicht? extra router mogelijk?

Berichtdoor philippe_d » 1 week 8 uur 48 minuten geleden (13 Mar 2019, 22:33)

fibrbuzz1 schreef:Ik zou er ook direct proximus TV bijnemen, ben ik dan verplicht om iets als deze opzet te installeren of kan ik gewoon direct een tweede router aansluiten aan de glasvezel modem (dus:bbox enkel voor TV, andere router voor al de rest)?

Als je Proximus TV wilt, dan denk ik dat je inderdaad een B-box moet aansluiten op de glasmodem.
Je eigen router komt dan achter de B-box, en maakt een 2de PPPoE sessie.
De TV decoder(s) rechtstreeks op de B-box.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
depeje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 571
Lid geworden op: 22 Jan 2011
Locatie: Herent
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer
Contact:

Re: Proximus Fiber: bbox verplicht? extra router mogelijk?

Berichtdoor depeje » 6 dagen 18 uur 35 minuten geleden (14 Mar 2019, 12:46)

Een tweede router aansluiten op een andere poort van je ONT, zoals afgebeeld in je foto, kan NIET. Alle andere poorten op de ONT zijn uitgeschakeld. De mogelijkheden van PPPoE passthrough met de BBOX ken ik niet, dus ik kan je niet helpen met je TV requirement.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast