BBOX-3 ervaringen

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2991
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 296 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor AndRo555 » 01 Sep 2015, 18:05

Installeer een network signal info op een Android telefoon. Of alt induwen en op het wifi icoontje klikken als je een mac hebt. Liefst verbonden met 5GHz. Is dat -80dBm of meer? Dan zal je zeker meer als 30Mbps halen. Maar ik twijfel of dat wel zo het geval zal zijn, aangezien je al meldt dat de wifi niet zo sterk is daar.

Matthias
Pro Member
Pro Member
Berichten: 246
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Matthias » 09 Okt 2015, 16:23

Zopas een nieuwe B-Box3 geïnstalleerd gekregen, maar moet toch wel zeggen dat ik teleurgesteld ben van het wireless bereik.
Mijn huis is niet zo groot en met gewone bouwmaterialen gezet, maar in alle slaapkamers behalve deze recht boven de B-Box3 verlies ik het wifi signaal.

Is het mogelijk dat de B-Box3 een beter wifi bereik heeft als deze horizontaal staat ipv verticaal aan de muur gehangen?

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1935
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 09 Okt 2015, 16:28

Heb je getest met zowel het 2.4 ols het 5 Ghz wifi signaal ?
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Matthias
Pro Member
Pro Member
Berichten: 246
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Matthias » 09 Okt 2015, 16:42

Ja het vreemde is dat er nagenoeg geen verschil zit in bereik tussen de 2.
Wat ik wel nog kan doen is het uitzetten van 40mhz kanalen op de 2.4ghz.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 09 Okt 2015, 17:48

Ik stel ook weinig, of bijna niets van, verbetering vast bij de bb3 op 2.4 tov van de bb2

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1935
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 09 Okt 2015, 21:42

ja, de Bbox 3 heeft ook geen echte antennes, eerder kleine baantjes op printplaatjes.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2991
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 296 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor AndRo555 » 09 Okt 2015, 22:46

Wel een antenne is een antenne of die nu op de pcb zit of een apart geval is. Wel hebben de aparte antennes vaak meer gain en dus iets beter bereik.

Bepaalde materialen en omgevingen geven ook een andere invloed op het bereik in functie van de frequentie en kan je met 5GHz soms makkelijker verbinding hebben via een goed weerkaatsend oppervlak/materiaal. Ook is de max toegelaten Tx power hoger op 5GHz. En als het de ac variant is kan beamforming ook nog eens positief uitpakken voor de 5GHz band.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 10 Okt 2015, 06:56

Is dat nu niet een beetje tegenstrijdig wat je zegt:
- Wel een antenne is een antenne of die nu op de pcb zit of een apart geval is.
- Wel hebben de aparte antennes vaak meer gain en dus iets beter bereik.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3089
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 175 keer
Uitgedeelde bedankjes: 261 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 10 Okt 2015, 10:54

wifi-bridge van PX geeft misschien het beste resultaat in zulk geval...
Proximus Start, OVH, Tempo Easy, Scarlet Red, FTA DVB-T/S2, Netflix

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 382
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor flupke19 » 12 Okt 2015, 18:12

AndRo555 schreef:Wel hebben de aparte antennes vaak meer gain en dus iets beter bereik.


gaat niks helpen, want de totale radiated power is gelimiteerd. Dus als je antenne meer gain heeft, wordt dat gecompenseerd door een lager uitgangsvermogen van de power amps.
Wat dan wel iets verschil kan geven met antennes die hogere gain hebben, is dat de ontvangst beter gaat zijn, en de upstream dus iets hoger kan liggen.

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2991
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 296 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor AndRo555 » 12 Okt 2015, 22:30

jackho schreef:Is dat nu niet een beetje tegenstrijdig wat je zegt:
- Wel een antenne is een antenne of die nu op de pcb zit of een apart geval is.
- Wel hebben de aparte antennes vaak meer gain en dus iets beter bereik.


Het blijven antenne's, dat was mijn punt. Niet alleen de externe die je vaak ziet zijn ' echte' antennes.
En diegene die op een PCB zitten hoeven niet per se slecht te zijn. Ze zijn over het algemeen minder goed in range (in bepaalde richtingen!) dan hun grote externe equivalenten.

-KoeKe-
Plus Member
Plus Member
Berichten: 105
Lid geworden op: 19 Aug 2010
Twitter: SandersBert
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor -KoeKe- » 08 Nov 2015, 11:25

Soms gebeurt het dat het lampje van LAN en WPS rood worden, iemand enig idee waarom?
Proximus Comfort Pack
Afbeelding

Gebruikersavatar
JoskeVermeulen
Premium Member
Premium Member
Berichten: 490
Lid geworden op: 22 Aug 2012
Locatie: Liedekerke
Bedankt: 63 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor JoskeVermeulen » 08 Nov 2015, 12:21

http://bgctv.skynetblogs.be/#betekenisbbox3ledlampjes

LAN:
rood blijft branden: er is een IP-conflict vastgesteld tussen (een aantal) apparaten op uw lokaal netwerk

WPS:
rood blijft branden gedurende 10 seconden: WPS-procedure is gefaald, probeer opnieuw of configureer uw WiFi toestel manueel


Heb dit ook wekelijks (altijd laat op de avond) maar ik vind de oorzaak niet, heb er ook niet verder op gezocht aangezien hier alles blijft werken zoals het moet.
:troosten:
TV: Afbeelding
ISP: Afbeelding
Tel.: Afbeelding + Afbeelding + Afbeelding

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1935
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 08 Nov 2015, 12:41

Ik heb ook al een paar keren die rode leds gezien.
IP conflict heb ik oplost door aan elk netwerkapparaat, of het nu bedraad of draadloos is (dus op basis van Mac adres) een vast IP adres toe te kennen. Dat zit allemaal in de Bbox-3 onder "Mijn Modem" > DHCP, dan klik je op het pijltje onderaan om venster uit te klappen ...Statische IP adressen.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

dean3009
Premium Member
Premium Member
Berichten: 735
Lid geworden op: 07 Mei 2007
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor dean3009 » 08 Nov 2015, 14:12

Even terzijde: weet er iemand hoe je UPnP uitschakelt? Het enige dat ik van UPnP terugvind in de menu's, is bij "Poortmapping" een aantal poorten met als "Dienst" UPnP.

pengocha
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 06 Jun 2009

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor pengocha » 23 Nov 2015, 09:56

Onlangs geprobeerd om een externe hdd aan de usb van de bbox te hangen. De eerste 30min werkte dit uitstekend, ik zag mijn schijf in windows verkenner op het adres \\192.168.1.1\Elements, Na wat verwijderen en bestanden verplaatsten kreeg ik plots de boodschap 'not enough storage is available to process this command', na wat googlen ben ik op http://winhlp.com/node/40?page=2 terechtgekomen en deze stappen zijn ook gebeurd maar geeft geen verschil. De waarde is intussen zo hoog als 50 wat denkik het max is. Mijn linux systeem ziet de schijf zonder probleem. Doe ik hier ergens nog iets mis? Thx.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1935
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 23 Nov 2015, 12:25

pengocha, als je bestanden verwijderd had op de hdd die aan de Bbox3 verbonden is, zijn deze dat volledig verdwenen, of zitten ze nog in de prullebak ?
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

pengocha
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 06 Jun 2009

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor pengocha » 26 Nov 2015, 15:13

Nergens bestanden terug te vinden, had er voor de zekerheid een laptop met vista aan gehangen en deze gaf dezelfde fout. Op een laptop met ubuntu was de schijf dadelijk bereikbaar dus ik vermoed 1 of andere windows instelling. Ik heb het anders opgelost wellliswaar; naast mijn bbox stond mijn raspberry pi die ook altijd draait, ik heb externe schijf daarop gehangen en nu kan ze benaderd worden door alle toestellen.

KeZa
Starter
Starter
Berichten: 15
Lid geworden op: 29 Okt 2012

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor KeZa » 12 Jan 2016, 21:59

Hallo iedereen hier,

We hebben juist de nieuwe modem technicolor BBox3 ontvangen en ik zou graag een paar vraagjes willen beantwoord zien van de experten hier als dit kan?

Het betreft:

- is hier nou ene handleiding van met wat meer gegevens want dat zou ene hele boel schelen?
- is er ook een uitlees tool voor beschikbaar voor de snelheden te controleren want de gewone BBox3 tool werkt niet?
- wat betekenen de instellingen:
- usb opslagapparaat -> DLNA & bestandsdeling (samba)

En DHCPv4 zal wel aan moeten staan als ik het goed voor heb en DMZ host uit of hebben wij hier ook iets aan om dit te veranderen?

En wat is nu eigenlijk het verschil tussen firewall:
- laag
- medium
- hoog
Ik zet ie altijd op hoog maar wat voor consequenties kan dit hebben?

Alvast bedankt

[Mod Edit] bericht verplaatst (heeft niets met de Sagem Tool te maken)
Laatst gewijzigd door philippe_d op 12 Jan 2016, 23:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: zie mod break

Bart Brugge
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 10 Mei 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Bart Brugge » 10 Aug 2017, 17:11

Sinds gisteren is mijn internetsnelheid naar 50 Mbps gevallen.
Maanden stond ik op 85 Mbps zonder problemen.
iemand die onderstaande tabel kan ontcijferen?
Kan de snelheid opnieuw stijgen of niet?
In bijlage uitgelezen bbox3.
Bijlagen
Schermopname (1).png

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13173
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor philippe_d » 11 Aug 2017, 12:12

Bart Brugge schreef:iemand die onderstaande tabel kan ontcijferen?.

Buiten de onmogelijke waarde van de max. bit rate (en dus ook de downstream SNR), valt mij op dat vectoring uitgevallen is op jouw lijn.
Vandaar dat je nu teruggevallen bent op een niet-vectoring profiel (max 50/10 in zone 2).

De oorzaak is niet af te leiden uit jouw screenshot:
    - ofwel is vectoring uitgeschakeld op jouw ROP (en zal je moeten wachten tot vectoring terug "on" komt).
    - ofwel is vectoring uitgeschakeld op jouw lijn (en kan je misschien eens proberen met een lijntest op 0800 2242) ?

Bart Brugge schreef:Kan de snelheid opnieuw stijgen of niet?

Ja, van zodra vectoring actief wordt, zal je terug op 85 mbps komen :-) .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 11 Aug 2017, 17:40

bij een update van mijn BBOX3 firmware ben ik ook teruggevallen van 100 naar 70 Mbps.
Zal even moeten geduld hebben zeker.

EotT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 249
Lid geworden op: 13 Sep 2010
Bedankt: 28 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor EotT » 11 Aug 2017, 18:30

philippe_d schreef:ofwel is vectoring uitgeschakeld op jouw ROP (en zal je moeten wachten tot vectoring terug "on" komt).

Kan vectoring terug uitgeschakeld worden? Waarom zouden ze dat doen?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13173
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor philippe_d » 11 Aug 2017, 18:42

Theoretisch kan dat natuurlijk ...
Waarom?
- Werken aan een van de kabelbundels die vanuit de ROP vertrekken, waardoor storingen ontstaan?
- Teveel niet-compatibele modems op één ROP?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3234
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 162 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Patje » 11 Aug 2017, 22:11

jackho schreef:bij een update van mijn BBOX3 firmware ben ik ook teruggevallen van 100 naar 70 Mbps.
Zal even moeten geduld hebben zeker.

Is deze firmware update voor de Bbox 3 T en /of de S versie ??? en welke nr heb je dan
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Internet + TV Pack. BBOX-3 S. 100/30. Zone 2 Vectoring. http://www.speedtest.net/result/6628660827.png

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 11 Aug 2017, 22:35

Het is nu 8C82A geworden.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13173
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor philippe_d » 11 Aug 2017, 23:25

EotT schreef:Kan vectoring terug uitgeschakeld worden? Waarom zouden ze dat doen?

jackho schreef:bij een update van mijn BBOX3 firmware ben ik ook teruggevallen van 100 naar 70 Mbps.

Misschien zijn de recente problemen van (tijdelijke?) snelheidsverminderingen te wijten aan de uitrol van "1.1 MHz vectoring"

Tot op heden werd vectoring niet toegepast op de frequenties onder 2.2 MHz (ADSL2+).
Op de ROPS, waar géén enkele ADSL2+ modem meer op aangesloten is, zal Proximus "1.1 MHz vectoring" activeren.
    - Het voordeel is waarschijnlijk dat je dan ook vectoring kan aanbieden op langere lijnen (lagere frequenties), voorbereiding voor vectoring zone 4?
    - Het nadeel is dat het fall-back profiel van 7 mbps verdwijnt, het zal nu 1 mbps worden (ADSL1) :(
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Bart Brugge
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 10 Mei 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Bart Brugge » 13 Aug 2017, 09:34

Ik heb vernomen dat sinds de update van de bbox3 heel wat profielen naar beneden gedonderd zijn.
Sindsdien werkt de bbox3 tool 0.12.4 niet meer correct, deze geeft foutieve info weer.
Zie hoger bij mijn reeds geposte uitgelezen bbox3.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 13 Aug 2017, 09:48

deze versie is een voorlopige versie (oplossing) tot er een oplossing voor gevonden wordt.
pyro85 schreef:Bedankt voor te testen, blij te zien dat de vectoring en vdls2 profiel detectie nu in orde is :)
De foutmelding die je krijgt geeft een bijkomend probleem aan met de nieuwe firmware. Met de oude firmware kan ik die fout niet simuleren.

Ik heb een nieuwe versie gemaakt die deze fout alvast opvangt: https://www.proximuscloud.be/web/app/sh ... KNcZHuePLy

Volgende problemen blijven dus:
- downstream noise margin kan niet opgehaald worden van de bbox
- max downstream bitrate kan niet opgehaald worden van de bbox, indien de eigen berekening faalt

De tool zal voor de nieuwe firmware bij max downstream bitrate gewoon de current downstream bitrate geven, als tijdelijke oplossing.
Van zodra ik de nieuwe firmware heb, kan ik deze problemen verder onderzoeken.
Laatst gewijzigd door jackho op 13 Aug 2017, 09:56, 1 keer totaal gewijzigd.

Dizzy
Premium Member
Premium Member
Berichten: 716
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 60 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Dizzy » 13 Aug 2017, 09:56

Waar staat die versie 12.4?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 13 Aug 2017, 09:58

zie link in bericht "quote pyro85 schreef:" juist boven uw bericht
Laatst gewijzigd door jackho op 13 Aug 2017, 09:59, 1 keer totaal gewijzigd.

Dizzy
Premium Member
Premium Member
Berichten: 716
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 60 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Dizzy » 13 Aug 2017, 09:59

Sorry, te laat gezien. Werkt ondertussen terug.

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 119 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor pyro85 » 13 Aug 2017, 15:55

De problemen met de tool zouden opgelost zijn :)
Zie deze post: viewtopic.php?f=43&t=43902&start=840#p711783

Bart Brugge
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 10 Mei 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Bart Brugge » 14 Aug 2017, 08:34

Ik heb de nieuwe tool uitgetest.
Hieronder mijn nieuwe waarden.
Gaat de lijn opnieuw stijgen?
Schermopname (6).png

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 14 Aug 2017, 10:50

Met deze waarden zou je wel tot 85/15 kunnen stijgen.
Als je na enkele weken (je mag zeker al op twee weken rekenen) nog geen verhoging vaststelt, zou je eens kunnen bellen naar 0800 22 424 (automatische lijntest) zodat de DLM getriggerd wordt.

d4ddyrazzy
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 Jan 2017
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor d4ddyrazzy » 15 Aug 2017, 15:36

Hoi iedereen,

ik ben al even een lurker hier op userbase, en recentelijk een account gemaakt :-D , maar wou toch even mijn recentste BBOX3 ervaring delen.

ik ben recentelijk verhuis naar mijn eigen (onder constructie) woning.
in het vorige huis waar ik woonde had ik 85/20 zonder enig probleem met een sagem BBOX3
na der verhuis en nadat de lasser geweest ware was mijn verbinding slech en de wifi amper bruikbaar.
zo erg dat ik mijn laptop met een netwerk kabel verbond.
wat gespeeld met de banden van de 2.4 wifi (5.0 was goed!) maar er kwam geen verbetering op,
tot op een dag ik nietmeer op de instellingen pagina van de moem geraakte, 404 fout.

dan toch maar besloten op de klantendienst te bellen,
aan de andere kant van de lijn wouden ze me niet geloven dat er iets mis was met de modem
want uit hun metingen was alles ok...

dan uit eindelijk stuurden ze een "happy home tech"
deze heeft dan de modem vervangen (technicolor :( ) maar mijn wifi kreeg hij niet in orde.
ik zou gestoord worden door een van de buren.
nu moet ik wel zeggen dat er hier VEEEL wifi punten in de buurt zijn.
dus ik had pech...
oh ja, en de sagem modem wou vectoring niet activeren of aanvaardene

na het vertrek van de tech ben ik zelf nog wat met de banden beginen spelen, en geeindigd op band 9...
volle snelheid die mogelijk is voor mijn laptop...

al is dit tijdelijk vermits ik een unifi installatie hier op ga zetten (binnen 6 maand of zo)

en zit op 100/20 of 25 verbinding :)

Bart Brugge
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 10 Mei 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Bart Brugge » 05 Sep 2017, 07:00

Intussen zit ik ruim 10 dagen op een profiel 70/10.
Schermopname (1).png

Is het mogelijk dat de lijn nog zal stijgen?
En zo ja wat zou maximum kunnen zijn?

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3234
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 162 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Patje » 05 Sep 2017, 11:27

Normaal 85 zit er nog in, voor 100 zal het nipt zijn.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Internet + TV Pack. BBOX-3 S. 100/30. Zone 2 Vectoring. http://www.speedtest.net/result/6628660827.png

flimofly
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 08 Mei 2012

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor flimofly » 3 weken 6 dagen 17 uur geleden (19 Nov 2017, 12:11)

Kan een LAN-poort kapot gaan van een fout bedrade ethernetkabel? Ik heb gisteren de Bbox in de kelder geïnstalleerd en bij het monteren van de RJ-45 aansluiting op de CAT5e kabel had ik een foutje gemaakt. Nu werken 3 van de 4 LAN-poorten niet meer. Heb al gereset naar fabrieksinstellingen maar heeft niks geholpen.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1935
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 3 weken 6 dagen 15 uur geleden (19 Nov 2017, 14:24)

Bij een verkeerde bedrading aan een upt rj-45 stekker zou de lan poorten normaal niet defect mogen gaan.
Wel indien je er per ongeluk een spanning zou opgestoken hebben ... en heb je niet geprobeerd met power over lan om de Bbox-3 te voeden vanuit de utp kabel en verkeerd verbonden ?
Probeer je Bbox-3 om te ruilen, normaal moet dat geen probleem zijn.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten