portforwading bbox3

osolomio
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 14 Jul 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

portforwading bbox3

Berichtdoor osolomio » 22 Jun 2016, 19:03

beste ,
ik heb al veel topics gelezen ivm portforwarding op bbox 3
echter ik slaag er niet in om mijn webcamserver op het open www te krijgen.

vroeger had ik een bbox2 , en ik kon elke poort openen die ik maar wou.
nu heb ik een bbox3 , en de grafische omgeving van dit toestel is zeer mooi , maar verre van praktisch

zo heb ik de indruk dat firefox niet overweg kan om de portforwarding pagina correct in te geven met je poort en ipadressen.
ik gebruik nu chrome , zodat die browser wel mijn input kan doorgeven naar bbbox3

echter de portforwarding werkt nooit
ik meen me te herrinneren dat het ooit gewerkt heeft op een vorige bbox3 .

de situtie is als volgt : http://imgur.com/qteTwFy

tests lukken via deze site : http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

intern op x.x.x.200:80 heb ik connectie met de webserver (ipcam) , en dit adres zit buiten de dhcp pool.

ik heb internet start van proximus ( goedkoopste internet tarief) , is dit mss onlangs gewijzigd ?

danku wel

lanadekat
Pro Member
Pro Member
Berichten: 437
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 33 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor lanadekat » 22 Jun 2016, 19:28

Mijn ( werkende ) op een obox 3 al moet ik zeggen dat het ook niet altijd werkt, als ik het instel werkt het soms niet meteen ( misschien helpt een reboot? ) maar eens het werkt blijft het werken.
oh ps: Ik heb een dynamisch IP dus veel ben je er niet mee :p

Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12566
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1896 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 528 keer
Contact:

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor philippe_d » 23 Jun 2016, 11:01

osolomio schreef:de situtie is als volgt : http://imgur.com/qteTwFy
tests lukken via deze site : http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
intern op x.x.x.200:80 heb ik connectie met de webserver (ipcam) , en dit adres zit buiten de dhcp pool.

Is het nodig om 50 poorten open te zetten? Nu heb je poort 9500 tot en met 9550 geforward naar 80 t.e.m 130 :-D
Het enig wat je nodig hebt is om de webserver van je cam te bereiken, dus 1 poort TCP > 80
Met de instellingen die je opgeeft zou je cam van buitenaf bereikbaar moeten zijn op http://x.x.x.x:9500
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.83 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

conehead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 655
Lid geworden op: 26 Mei 2009
Bedankt: 17 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor conehead » 28 Jun 2016, 14:45

Hallo,

Vandaag ook een bbox 3 ontvangen en portforwarding lukt ook niet. Het is te zeggen na het invullen van de forwarding en daarna klik ik op ok ...

Dan krijg ik steeds de foutmelden " try again nat configuration failed" ?????

Iemand dit probleem al gehad ?? en hoe te verhelpen

osolomio
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 14 Jul 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor osolomio » 08 Jan 2017, 10:00

ik stel alles in in chrome als het met bbox3 te maken heeft

firefox heft het moeilijk met de gui vd bbox3

sinds ik chrome gebruik om te configureren , geen problemen

kan portforwarden , no-ip , parentcontrol ....

enkel een device naam toekennen onthoud de bbox3 nooit

petzl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 835
Lid geworden op: 07 Aug 2010
Locatie: Holsbeek - JO20IV
Bedankt: 77 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor petzl » 08 Jan 2017, 11:07

Formeldingen gaan soms weg na een reboot.

en ja soms werken ze gewoon niet mee, maar het is me tot nu toe altijd gelukt.
Afbeelding

dovo
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 40
Lid geworden op: 28 Nov 2015
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor dovo » 08 Jan 2017, 15:12

Zelf heb ik geen toegang tot een bbox, maar ik weet wel dat proximus vereist dat je ergens in my proximus ergens iets aan moet zetten om ook poort 80 en 443 te kunnen forwarden.
Verder kan het ook zijn dat je in een cgnat zone zit, dan moet je ook in my proximus aangeven een publiek ipv4 te krijgen.

Michel G
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 Jan 2017
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor Michel G » 10 Jan 2017, 18:26

ik zit mij suf te piekeren over het feit dat bij login in Sunny Explorer (monitoring programma van SMA) de omvormer niet met groene vink verschijnt op het scherm, zodat er uiteraard geen gegevens kunnen worden ingeladen (kWh-productie per dag, maand, jaar, totaal,...wat voordien met de b-box 2 perfect verliep.
Er is een actieve verbinding met etherkabel tussen modem en omvormer (wordt overigens wel op het scherm weergegeven), maar het apparaat (installatienaam) verschijnt niet.
Heeft iemand daar ervaring mee? (zie ook printscreen)
Bij voorbaat dank!
Michel G
Bijlagen
Printscreen.jpg

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3662
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 224 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor jackho » 10 Jan 2017, 22:48

Heeft je SAM een vast IP adres, anders zou je even kunnen proberen door er ene aan toe te kennen buiten de bbox zijn dhcp pool, zoals 192.168.1.130.
ISP + TV Pro⌘imus 100/20 Mbps

Michel G
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 Jan 2017
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor Michel G » 11 Jan 2017, 14:23

Jammer genoeg moet ik daarvoor eerst kunnen inloggen via Speedwire (ethernetkabel), waarna een vast IP-adres kan worden toegewezen...
Alleszins bedankt voor de tip, want ook de fabrikant van de omvormer SMA adviseert om een vast IP-adres in te stellen voor een stabielere verbinding.
Michel G

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3662
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 224 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor jackho » 12 Jan 2017, 08:45

Lukt het dan niet om een vast IP in te stellen als je met een netwerkkabel de omvormer rechtstreeks op de PC aansluit.
Zoals beschreven hier: http://www.sma-benelux.com/nl_BE/kennis ... nding.html
ISP + TV Pro⌘imus 100/20 Mbps

Michel G
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 Jan 2017
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: portforwarding bbox3

Berichtdoor Michel G » 12 Jan 2017, 12:00

Bedankt voor de tip. Ik probeer het zo spoedig mogelijk uit.

Heb nu netwerkkabel rechtstreeks kunnen aansluiten op PC. Inloggen als"installateur" is gelukt (zie screenshot), en heb vast IP-adres kunnen instellen volgens instructies van SMA Solar Technology. Ik heb echter het in de instructies voorgestelde IP adres 192.168.0.170 bevestigd. Een 2de connectie nadien lukt echter weer niet meer... (noch als installateur, noch als gebruiker...)Ligt dit aan het IP-adres?
Rechtstreeks inloggen na aansluiting van kabel op PC ipv modem lukt niet meer (er komt geen verbinding tot stand met de omvormer)
Bij opnieuw inloggen via de b-box 3 komt wel een verbinding tot stand, maar ik zie nu een nieuw fenomeen : downlink. (snap wel niet vanwaar dit komt...) (zie screenshot).
Ik heb geen idee hoe ik daar een mouw aan kan passen...
Michel G
Printscreen_Downlink.jpg
Printscreen SMA 12_01_2017.docx
(409.35 KiB) 11 keer gedownload


Bij inloggen met aansluiting ethernetkabel PC - omvormer krijg ik dit te zien:
download/file.php?mode=view&id=10388
Bijlagen
Printscreen verb PC_SMA.jpg


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast