Nvidia GPU client beta

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1938
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Nvidia GPU client beta

Berichtdoor crapiecorn » 19 Jun 2008, 22:13


Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 20 Jun 2008, 08:07

Hier spreekt men sedert gisteren ook CUDA.

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1938
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 20 Jun 2008, 10:47

Gezien sven zijn inactiviteit en project 2665 die het alle smp folders lastig maakt zijn gpu folders meer dan welkom, zelfs enkele uren per dag kan al redelijk wat punten opleveren.

Gebruikersavatar
Pegasuz
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 17 Jun 2008
Locatie: Lovendegem (Gent)
Contact:

Berichtdoor Pegasuz » 20 Jun 2008, 11:13

Deze versie werkte wel niet op mijn notebook... Installatie werkte, mijn nvidea werd herkend, maar vanaf ik probeerde een core te draaien, kwamen de errors... :evil:
Laatst gewijzigd door Pegasuz op 20 Jun 2008, 11:20, 1 keer totaal gewijzigd.

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 20 Jun 2008, 11:17

Zeg maar als we kunnen helpen.
Desnoods doen we het stap voor stap.

Gebruikersavatar
Pegasuz
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 17 Jun 2008
Locatie: Lovendegem (Gent)
Contact:

Berichtdoor Pegasuz » 20 Jun 2008, 11:23

Astralon schreef:Zeg maar als we kunnen helpen.
Desnoods doen we het stap voor stap.


De link volgend naar het foldingforum staat daar om de CUDA driver te installeren. Dat lukt al niet. Er komt een een melding dat de drivers voor mijn nvidea niet beschikbaar zijn...

De installatie van de folding gpu client dan zomaar eens getest... Maar het resultaat daarvan vind je in m'n vorige post...

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 20 Jun 2008, 11:32

Waarschijnlijk heb je een kaart die nog niet gecertificeeerd is voor de 177.35 drivers. Maar dit kunnen we oplossen...

Tijdens het installeren van de 177.35 drivers wordt een map NVIDIA\... aangemaakt.

In die map moet je nv4_disp.inf of nv_disp.inf overschrijven afhankelijk van het operating systeem dat je gebruikt.
De inf-bestanden kan je hier vinden.

Eens het inf-bestand is overschreven zou je vanuit de NVIDIA\... map terug setup.exe moeten kunnen runnen en als alles goed gaat kan je nu wel de drivers installeren.

Gebruikersavatar
DonRaveN
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 30 Nov 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Berichtdoor DonRaveN » 21 Jun 2008, 13:01

is het een goed idee om deze samen met een SMP te draaien?
kheb een GeForce 8800 GTS

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 21 Jun 2008, 13:15

Hier een GeForce 8800 GTX en ik draai die inderdaad samen met de SMP client op een QUAD-core.

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1938
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 21 Jun 2008, 13:57

En met een wat zwakkere dual core, kan je 1 core aan gpu geven en op de andere bv nog de single core client draaien. Zo een config gaat een pak meer punten opleveren dan de smp client alleen (waar tegenwoordig quadcore wu's aan dual cores gegeven worden)

Gebruikersavatar
DonRaveN
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 30 Nov 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Berichtdoor DonRaveN » 22 Jun 2008, 03:55

Blijkbaar is het geen goed idee om de SMP mee de GPU client te laten draaien..

ik denk dat ik nu volledig voor de gpu ga want daar haal ik rond de 3256PPD

[01:51:24] Completed 12%
[01:51:50] Completed 13%
[01:52:15] Completed 14%
[01:52:41] Completed 15%
[01:53:07] Completed 16%
[01:53:33] Completed 17%
[01:53:59] Completed 18%
[01:54:25] Completed 19%

+- 25 sec per %

Greetz

Gebruikersavatar
OpThaCop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 320
Lid geworden op: 28 Mar 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Berichtdoor OpThaCop » 22 Jun 2008, 10:55

DonRaveN schreef:Blijkbaar is het geen goed idee om de SMP mee de GPU client te laten draaien..

ik denk dat ik nu volledig voor de gpu ga want daar haal ik rond de 3256PPD



Hier Quadcore Q6600.
Voorheen draaide ik 2 x SMP + affinity changer.
Nu de GPU er ook nog bij (+ 2xSMP dus).

Vroeger haalde ik +/- 2400 PPD (of 3000+ met die 1720punten projectjes :D)
Nu haal ik nog altijd hetzelfde PPD voor de SMP's, terwijl ik met mijn 8800GT kaart +/- 2900 PPD haal

Wel opletten, in de configuration heb ik op "slightly higher" gezet, want op de andere stand (idle?) kreeg ik slechts 1000 PPD!

Wat ik wel merk, is dat de pc nu trager reageert als die op "slightly higher" staat.. , maar da's wel logisch zeker :)

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1938
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 22 Jun 2008, 14:04

Dat is dus het voordeel van nvidia, Voor het voeden van men ati kaart heb ik een volledige 3.2 ghz core nodig. Mijn smp ppd gaat dan van 4200 naar 3200 en gpu client levert me dan ongeveer 950 punten. Krijg dus uiteindelijk minder punten voor meer stroom verbruik.

ps: Heeft iemand game ervaringen met de drivers die nodig zijn om fah te draaien ?

Gebruikersavatar
OpThaCop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 320
Lid geworden op: 28 Mar 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Berichtdoor OpThaCop » 22 Jun 2008, 14:08

crapiecorn schreef:ps: Heeft iemand game ervaringen met de drivers die nodig zijn om fah te draaien ?


Ik heb de CUDA drivers gisteren geinstalleerd. Ben geswitched van 169.x drivers naar 175.x (XP 64bit).
Geen merkbare verschillen gezien..

Maar crapiecorn doelde op ATI drivers denk ik, iemand?

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1938
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 22 Jun 2008, 14:12

Ik bedoelde wel degelijk de cuda drivers, ben aan het proberen iemand te overtuigen de gpu client voor ub te draaien ;-)

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 22 Jun 2008, 14:16

crapiecorn schreef:Dat is dus het voordeel van nvidia, Voor het voeden van men ati kaart heb ik een volledige 3.2 ghz core nodig. Mijn smp ppd gaat dan van 4200 naar 3200 en gpu client levert me dan ongeveer 950 punten. Krijg dus uiteindelijk minder punten voor meer stroom verbruik.

ps: Heeft iemand game ervaringen met de drivers die nodig zijn om fah te draaien ?

Ik speel regelmatig COD4 maar dan zet ik de GPU wel uit.
Want met een resolutie van 1920 x 1200 en een SMP client in de achtergond moet er toch nog een beetje resources overblijven voor de game.
De SMP client laat ik tijdens het spelen gewoon verder lopen.

Gebruikersavatar
OpThaCop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 320
Lid geworden op: 28 Mar 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Berichtdoor OpThaCop » 22 Jun 2008, 16:48

Ja, ik zet de GPU folding ook uit dan. SMP blijft idd doordraaien. Daar is toch niets van te merken ;-)

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1938
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 22 Jun 2008, 17:05

thx voor de feedback,

Wie zich afvraagt wat er aan de hand is met dat whoopass team

Nvidia founded Team “Whoopass”, which consists only of several computers that are running the Folding@Home GPU client. Even with just 4-5 test machines, the team quickly moved into the top 5% of all contributors by sheer processing power. Dr. Vijay told us that if only 1% of all CUDA-capable users would start using Folding@Home in their spare time, the Folding@Home machine would quickly be considered the fastest performing HPC computer in the whole world – hitting about 60-80 Peta FLOPS of processing power.

Gebruikersavatar
gr4vity
Erelid
Erelid
Berichten: 2572
Lid geworden op: 27 Feb 2006
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor gr4vity » 22 Jun 2008, 17:51

Ik ben ook maar eens beginnen te folden. Spijtig genoeg wel niet met de GPU client want die wil niet werken op de 7800 die in die pc zit :evil:
Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 22 Jun 2008, 18:19

Zou normaal wel moeten werken.
Heb je de update van nv4_disp.inf gedownload?

Gebruikersavatar
gr4vity
Erelid
Erelid
Berichten: 2572
Lid geworden op: 27 Feb 2006
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor gr4vity » 22 Jun 2008, 20:07

Jawel, denk eerder dat het aan het OS gaat liggen (Win 2k3)
Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 22 Jun 2008, 20:43


a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2373
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 22 Jun 2008, 21:16

Alle trukskes + nog een paar vanop folding forum toegepast maar hier wilt hem nu eens echt niet

7950 GX2 met XP 32 bit en het verste dak de installatie krijg is na de nv.inf's manueel te zetten en dan setup

Daar geeft ie aan desontdanks dak ni snap vanwaar ie het haalt dat ik win XP 64 bit of vista niet draai en hij niet verderwil

Nogmaals de cudadrivers voor XP regular gedownload en zelfste

spijtig
The eternal and true pessimist :D

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 22 Jun 2008, 22:07

Zeker dat je deze infgebruikt hebt?

Gebruikersavatar
DonRaveN
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 30 Nov 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Berichtdoor DonRaveN » 23 Jun 2008, 14:44

mmmm die GPU client draait wel lekker :lol:

Gebruikersavatar
gr4vity
Erelid
Erelid
Berichten: 2572
Lid geworden op: 27 Feb 2006
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor gr4vity » 23 Jun 2008, 14:56

Astralon schreef:Kijk hier eens...


hmmmzz, nice :) dat is iets voor vanavond ;)
Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Styx
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 13 Nov 2003

Berichtdoor Styx » 30 Jun 2008, 10:16

Ik heb een 8800GT maar ie wil niet aan de praat om te folden.
Heb de CUDA drivers geïnstalleerd met de nieuwe inf (als ik installeer zonder de inf zegt de install dat er geen geschikte kaart gevonden wordt), deze installatie gaat volgens mij veel te snel, op een seconde is de driver geïnstalleerd.
Als ik dan de client start zegt hij dat een cuda dll niet kan vinden ...
OS: Vista 32bit

Iemand een idee ?
Take my advice ... I don't use it anyway.

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2373
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 30 Jun 2008, 16:29

Hier ook alles geprobeerd hoor , wilt hier ook ni op den 7950 GX2

Zou nochtans geweldige foldingpower moeten aanleveren :(

Verste dak hem heb gekregen is finished install ok en bij reboot geen DVI of D-sub VGA signaal :(

Moeten reverten naar de oude in safe mode dus
The eternal and true pessimist :D

Gebruikersavatar
OpThaCop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 320
Lid geworden op: 28 Mar 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Berichtdoor OpThaCop » 30 Jun 2008, 21:08

Heb ook een 8800GT en installeren ging probleemloos (XP 64bit).

De GPU client staat hier echter wel stil momenteel. Pc reageert er veel te traag door en gamen is echt niet fijn ermee.

En dan spreek ik nog niet van artifacts in windows zelfs (icoontjes met zwarte achtergrond plots, enz..), door die GPU client te draaien..
Nu, 't kan ook aan de driver liggen, maar zoveel knoeien met die drivers doe ik nu ook weer niet graag..

Voor de mensen die geinteresseerd zijn, de driver die ik gebruik is deze :
6.14.11.7516 (175.16)

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 30 Jun 2008, 21:09

a3ke schreef:Hier ook alles geprobeerd hoor , wilt hier ook ni op den 7950 GX2

Werkt niet met een 7950 GX2 :-( .
Voor een volledige lijst van kaarten die CUDA en dus FAH ondersteunen kan je hier terecht.

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 30 Jun 2008, 21:14

OpThaCop schreef:De GPU client staat hier echter wel stil momenteel. Pc reageert er veel te traag door en gamen is echt niet fijn ermee.

Als ik game of zware grafische applicaties run dan schakel ik de GPU client ook uit.
Ik gebruik wel de 177.35 drivers.

Styx
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 13 Nov 2003

Berichtdoor Styx » 30 Jun 2008, 21:30

Astralon schreef:
OpThaCop schreef:De GPU client staat hier echter wel stil momenteel. Pc reageert er veel te traag door en gamen is echt niet fijn ermee.

Als ik game of zware grafische applicaties run dan schakel ik de GPU client ook uit.
Ik gebruik wel de 177.35 drivers.


Ik gebruik ook deze drivers ... but no go ... heb zelfs een clean install gedaan van vista en erna de drivers ... hij installeerde gewoon niks van driver (maar gaf ook geen fout, gewoon een seconde installeren en ie was klaar) :eek:
Ik had deze toch graag aan de praat gekregen ... ligt misschien aan vista zelf ?
Take my advice ... I don't use it anyway.

Gebruikersavatar
OpThaCop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 320
Lid geworden op: 28 Mar 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Berichtdoor OpThaCop » 30 Jun 2008, 21:38

Ik zie ook juist dat de nieuwe drivers van NVIDIA (175.19) enkel voor vista 32 en 64 bit zijn..

Voor XP 32bit en 64bit zitten ze nog op 175.16 te tokken..

Ik kan een versie teruggaan, maar dan zitten we direct in de 169.x serie..


PS: ik heb terug van die zwarte icoontjes, dit maal zonder de GPU client, dus 't is wel degelijk een driver fout!

(Of m'n kaart moest aan't doodgaan zijn, ma da zou wel straf zijn ...)

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 30 Jun 2008, 21:59

De 177.35 is toch voor alle operating systemen beschikbaar?
http://www.nvidia.com/object/cuda_get.html

Gebruikersavatar
OpThaCop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 320
Lid geworden op: 28 Mar 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Berichtdoor OpThaCop » 30 Jun 2008, 22:04

Doeme doeme, volledig over het hoofd gezien.

Ga ze dadelijk eens proberen :D

*edit* : ze zijn geinstalleerd..
Misschien lijkt het zo, maar CoD4 geeft precies redelijk wa snelheidswinst :D:D

Styx
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 13 Nov 2003

Berichtdoor Styx » 30 Jun 2008, 23:04

Take my advice ... I don't use it anyway.

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 30 Jun 2008, 23:06

OpThaCop schreef:..
Misschien lijkt het zo, maar CoD4 geeft precies redelijk wa snelheidswinst :D:D

Is ook mijn indruk :P

Gebruikersavatar
The_One_be
Pro Member
Pro Member
Berichten: 232
Lid geworden op: 27 Nov 2007

Berichtdoor The_One_be » 01 Jul 2008, 12:17

bah, ik heb hier 2x 8800GTX en een Quadro maar de client is winsux only :(
A post without a signature is like a fish without a bike
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1938
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 01 Jul 2008, 13:11

The_One_be schreef:bah, ik heb hier 2x 8800GTX en een Quadro maar de client is winsux only :(

Waar gebruik je dat geweld dan voor ?

liger
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2291
Lid geworden op: 10 Dec 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor liger » 01 Jul 2008, 13:41

The_One_be schreef:bah, ik heb hier 2x 8800GTX en een Quadro maar de client is winsux only :(

who sux now eh? :D


Terug naar “Folding@Home”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast