Pagina 1 van 1

Folding@Home heeft miljoen PS3-clients

Geplaatst: 05 Feb 2008, 09:49
door Blue-Sky
Volgens Sony is het aantal Playstation 3-consoles dat meedoet aan Folding@Home de grens van een miljoen gepasseerd. Het distributed computing-project van Stanford University gebruikt de PS3's voor chemisch onderzoek.

<img src="http://upload.userbase.be/upload/1202161668.gif" align="right" width="225" height="121">Sony rolde op 22 maart vorig jaar een firmware-upgrade uit waarmee PS3's in de idlestand aan Folding@Home deel kunnen nemen. Sindsdien heeft zich gemiddeld elke dertig seconden een console bij de cluster aangesloten, zo meldt TG Daily. De prestigieuze Stanford University gebruikt de resultaten die de spelcomputers uitspugen, om onderzoek te doen naar behandelmethoden voor ziektes als Parkinson, Alzheimer en diverse vormen van kanker. De Cell-processor van de PS3 is bij uitstek geschikt om de hiervoor benodigde berekeningen uit te voeren.

In november werd al een andere mijlpaal gemeld: de PS3 had het project een vermelding in het Guiness Book of Records bezorgd. Folding@Home bleek namelijk als eerste distributed computing-project over de petaflopsgrens heen te zijn gegaan.

Bron: tweakers.net 5 februari 2008