Waar fold jij mee ?

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 03 Aug 2008, 18:10

ok thnxx daarvoor ^^ ik heb iig de oude versie nu weer werkend gekregen dus zit nu ff weer met mp-591 toch 3000 ppd extra door me processor^^ als ik wat meer tijd heb ga ik de nieuwe versie wel aanpassen:) voor nu laat ik het lekker zo en blijft me pc lekker tot 3 uur morgen midag folding, dan komen me ouders trug van vakantie en die vinden het niet goed als me pc 24/7 aanstaat.

voor degene die ook zoiets hebben of die gewoon hun pc op / na een bepaalde tijd af willen laten sluiten. download '' AMP WinOFF "

je kan zelf instellen op welke datum, tijd, of na hoe lang je pc uit moet gaan of in slaapstand of alle anders mogelijkheden. best nice :lol:
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">

<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 03 Aug 2008, 20:36

maastrix schreef:is er iemand die me kan vertellen waarom de nieuwe smp's (ik heb ze alle 2 geprobeerd de 32 en 64 bit) maar 1 core pakken, wat ik ook probeer hij start maar 1 service inplaats van 4. ik draai vista 64 bit op een Intel® Core™ 2 Extreme QX9770 @ 4,2 Ghz.

-smp als argument moet je met de nieuwe smp's zelf instellen !!!
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 13 Aug 2008, 18:33

Ok me processor fold met 3000ppd, maar hij is niet stabiel en loopt soms vast / reboot zomaar, daarom heb ik ervoor gekozen om te kijken of ik wat meer uit me videokaart kon halen,

met succes!

9500 ppd van alleen me videokaart :P

Kan niet 24/7 folden door de hoge stroom prijzen, maar het is toch wel een verdubbelding met processor erbij heb ik een pc met 12500 ppd. dat is in windows vista 64 bit.

Ik probeer nog een vm versie op ze zetten maar het lukt me niet echt,, iemand misschien een duidelijke handleiding? Heb gezocht maar met wat ik vond is het niet gelukt.
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15597
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 507 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 13 Aug 2008, 18:48

Damn zeg. Ik haalde met 100 pc's nog niet eens 1000 PPD :|

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 13 Aug 2008, 21:22

tis idd ni normaal... eerst de smp's die zo goed gaan en nu de gpu's...
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 13 Aug 2008, 22:59

ja ik had wat gezocht op het extreme overlocking forum en daar kwam ik tot de ontdekking dat ik met mijn videokaart de ppd makkelijk kon verdubbelen, dus waarom niet dan ^^

cpu folding ga ik nu eventjes niet doen tot ik een oplossing voor me koeling gevonden heb. hij word niet warmer dan 72 graden maar toch vind ik dat niet zo prettig.

waarschijnlijk ga ik nu zo rond de 6000 ppd per dag komen. als me pc de halve dag uit is. (playstation en andere pc folding wel 24/7)

Het team krijgt er dus weer een leuke boost bij^^

hopelijk komen we iig weer in de top 100 te staan dan.
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1937
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 13 Aug 2008, 23:07

maastrix schreef:hopelijk komen we iig weer in de top 100 te staan dan.

Ik denk niet dat we ooit in de top 100 gestaan hebben. Kan mis zijn, ben een aantal jaar niet actief geweest.

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 13 Aug 2008, 23:11

Weer in de top 100? Is dat ooit het geval geweest dan?

Als we zo voortdoen zit plaatsje 120 er alvast binnen afzienbare tijd in.

FahMon geeft hier nu een 27.000 PPD aan dus dat loopt lekker .. en ik heb nog wat verborgen wapens achter de hand :twisted:
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 13 Aug 2008, 23:26

In een (ver) verleden was de hoogste plaats 123ste (zie ook...) en recent hebben we ook op de 123ste plaats gestaan (zie ook...).
Ik denk dat we zelfs even op de 122ste of 121ste plaats gestaan hebben maar zoals Sven al aangaf is plaats 120 haalbaar binnen afzienbare tijd :-D

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 13 Aug 2008, 23:31

ow ik bedoelde niet weer, (zit hier nog maar een maandje he) :wink:

Maar als we zo door gaan als nu, zitten we in 4 weken op plaats 120 volgende de stats... tenzij je je geheime wapen misschien uit de kast trekt.

Ergens nog een verborgen server park staan? of heb je stiekem deze gehacked en folding erop gezet op je naam?

http://nl.wikipedia.org/wiki/IBM_Roadrunner
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

Gebruikersavatar
Krekkie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 645
Lid geworden op: 03 Apr 2004

Berichtdoor Krekkie » 14 Aug 2008, 01:20

Weet iemand een reden waarom GPU folding op een ASUS AH2600Pro niet wil lukken?

Code: Selecteer alles

At present your GPU is not supported or you need a current driver.

Het is eigenlijk een 8x AGP ATI HD 2600 Pro en voldoet aan alle vereisten zoals hier opgegeven.

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 14 Aug 2008, 06:38

maastrix schreef:Ergens nog een verborgen server park staan? of heb je stiekem deze gehacked en folding erop gezet op je naam?
http://nl.wikipedia.org/wiki/IBM_Roadrunner

Ik denk niet dat er al client voor Powerpc CPU's op AIX is, anders had ik bij m'n vorige werkgever wel iets kunnen forceren :-D p590's anyone? ;)
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2347
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 14 Aug 2008, 08:24

maastrix schreef:ja ik had wat gezocht op het extreme overlocking forum en daar kwam ik tot de ontdekking dat ik met mijn videokaart de ppd makkelijk kon verdubbelen, dus waarom niet dan ^^



9800GX2 ?
The eternal and true pessimist :D

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 14 Aug 2008, 14:31

jup
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 14 Aug 2008, 16:58

Krekkie schreef:Weet iemand een reden waarom GPU folding op een ASUS AH2600Pro niet wil lukken?

Code: Selecteer alles

At present your GPU is not supported or you need a current driver.

Het is eigenlijk een 8x AGP ATI HD 2600 Pro en voldoet aan alle vereisten zoals hier opgegeven.


Steek hier eens je licht op en kijk na of je aan alle voorwaarden voldoet. Mijn eerste gok is dat je ofwel de goeie DirectX niet hebt ofwel een Catalyst versie die niet ondersteund is of bugs vertoont.

Gebruik je de bijgeleverde Asus drivers? Zoja, probeer eens de Catalyst drivers van de ATI site ... Asus steekt daar soms toeters en bellen in die meer problemen veroorzaken dan de optimalisatie waard is :roll:

/EDIT: sorry ik had de link niet bekeken :) Eventueel toch nog eens alles double checken ... of een andere catalyst versie proberen dus (liefst generic)
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
Krekkie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 645
Lid geworden op: 03 Apr 2004

Berichtdoor Krekkie » 14 Aug 2008, 22:42

Voorwaarden zijn zeker voldaan. Ik gebruik inderdaad ASUS 8.4 drivers (laatste versie volgens ASUS) maar ik heb weinig zin om naar de generieke ATI drivers om te schakelen. Op het F@H forum had iemand hetzelfde probleem maar daar is geen oplossing uitgekomen.

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 15 Aug 2008, 11:55

Dan komt het denk ik toch door de drivers.

Probeer gewoon de ati drivers, werken deze wel dan weet je zeker dat het aan de drivers lag. Werkt het nog niet dan moet er toch in een andere richting gezocht worden.

Drivers installeren duurt incl downloaden denk ik 10 min ofzo, dus dat valt wel mee.
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1937
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 15 Aug 2008, 16:08

Met mijn oude 2600xt werkte het met de 8.6 drivers.

ontopic
Huidige status
2xQ6600
1x sempron64 2600+
1x athlon xp 2500+
1x8800gt
Laatst gewijzigd door crapiecorn op 17 Aug 2008, 19:22, 1 keer totaal gewijzigd.

liger
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2291
Lid geworden op: 10 Dec 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor liger » 15 Aug 2008, 18:38

hm kdacht dat eht hier al lang staat maar precies nog niet
Nvidia heeft nieuwe drivers gepublished
Daar zit physX voor GPU's
EN
GPU client
allemaal naar
http://www.nvidia.com/content/forcewith ... wnload.asp

PS: er zitten ook wa spellekes en benchmarks om uw physicX te testen

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 19 Aug 2008, 14:46

kan je met deze drivers ook folden? word dan ook me agea phisx kaart nog erbij gebruikt. improved het je ppd? als 1 van die dingen het geval is download ik deze wel^^
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

liger
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2291
Lid geworden op: 10 Dec 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor liger » 19 Aug 2008, 15:51

je moest maar eens de link volgen :)
je kan daar
1) nieuwe drivers MET ingebouwde physicx drivers (enkel vanaf geforce 8xxx) downloaden
2) GPU client om te folden -> ik krijg +-400ns/day met 8800 GT (CPU 5-10% belast)
3) nog wat andere rommel: spellekes en benchmarks

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 19 Aug 2008, 23:54

ja ok ik fold nu met een 9800x2 die leverd nu 9500 ppd maar dat komt omdat ik er 2 sessies op kan draaien, weet iemand of ik met de nieuwe drivers ook 2x fah kan draaien zodat alle 2 de cores weer gebruikt worden?
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2347
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 20 Aug 2008, 17:00

ja maar een PPD increase zal je haast niet hebben En je zal alles zeer goed moeten uninstallen en grondig manueel in safe mode extra erna EN alles terug moeten instellen vanaf 0 etc etc

maw , just keep on folding like you are
The eternal and true pessimist :D

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 21 Aug 2008, 10:24

Ik vind persoonlijk dat 9500 PPD voor 1 pc al heel stevig is :-D
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1612
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 22 Aug 2008, 10:14

Ik heb nog twee oude windows PC's waarmee ik een bescheiden bijdrage lever: een P3 500 MHz (headless, bestuurd via RDT) en een P4 3.2 GHz met twee cores of hyperthreading of zo. In totaal slecht enkele honderden PPD per dag. Ik vermoed dat deze onder linux (iets?) beter zouden renderen.
De P3 mag enkel op linux draaien maar de P4 gebruik ik af en toe nog om te surfen of the RDT'en en zou in dualboot moeten.
Ik ben xubuntu gewoon van mijn VM's. Moet dan wel VPN gebruiken ipv RDT en daar heb ik geen ervaring mee, zeker niet in linux.
Zou dit een verschil maken in PPD dat de moeite is?
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 22 Aug 2008, 10:27

Als die P4 constant aanstaat dan kan je overwegen om ermee te folden maar ik denk dat je maar een extra 60 PPD zal krijgen.
Afhankelijk van wat er nog allemaal draait op de computer moet je rekenen dat die 3 tot 4 dagen nodig heeft om een WU van 243 punten af te werken.

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1612
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 22 Aug 2008, 11:35

Astralon schreef:Als die P4 constant aanstaat dan kan je overwegen om ermee te folden maar ik denk dat je maar een extra 60 PPD zal krijgen.
Afhankelijk van wat er nog allemaal draait op de computer moet je rekenen dat die 3 tot 4 dagen nodig heeft om een WU van 243 punten af te werken.

De laatste WU was 338 punten en ik denk dat hij daar zo'n 30 uur over doet. Ik kijk het vanavond even na.
Er draait verder niets op tenzij die paar uurtjes per week dat ik erop surf. Specificaties.
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 22 Aug 2008, 11:55

Als dit zo is laat het dan a.u.b. weten want ik heb hier ook een P4 3,2 GHz (Hyperthreading) draaien en die doet 30 minuten over 1 procent (project 2451, goed voor 243 punten).

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1937
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 22 Aug 2008, 13:16

Normaal als je advanced methods aanzet krijgt je bonus wu's. Mijn 1.6ghz sempron haalt op deze wu's +- 170ppd.

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 22 Aug 2008, 15:55

@crapiecorn,

Bedankt :!:
Nog maar eens een bewijs dat je nooit te oud bent om te leren.

Wijzigingen doorgevoerd en opnieuw gestart.
Werkt nu aan project 4595 en PPD is 147 en dat is dus meer dan een verdubbeling :P

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 23 Aug 2008, 16:25

ik had ook nog een vraagje,

mijn cpu fold nu ook weer mee dus me pc haalt nu weer 12206,36 ppd.

maar voor me cpu maakt het niet uit wat ik kies, small, normal of big, hij krijgt altijd een opdracht van 1920 punten, nu 2665(R1, C48, G44)

werken die instellingen dan gewoon niet? of doe ik wat fout?

deze opdrachten duren nu 16 uur voor me cpu maar ik heb me pc vrijwel niet 16 uur achter elkaar aanstaan omdat deze 66 ~ 70 graden word met de hele tijd folden.

het verbruik van me pc is trouwens maar tussen de 400 en 470 watt, had het toch wat hoger verwacht. dacht dat ik op de 1100 watt zou zitten ofzo:p dus dat valt wel weer mee^^

Dan tot slot nog 1 vraag, is er een waterkoeling voor je 9800x2?
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

coldman
Plus Member
Plus Member
Berichten: 100
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor coldman » 23 Aug 2008, 18:20

ik ben nu al een tijdje bezig met mijn sempron 3000+ te folden.
deze krijgt ongeveer 70-80ppd wat niet echt veel is.
nu lees ik hier dat je advanced methods moet aanzetten om een hogere ppd te krijgen. dus nu is men vraagje: hoe kan je dat aanzetten?
ik heb al gezocht in de map van fah maar ik vind niet direct iets om dat aan te zetten.

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2347
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 23 Aug 2008, 18:21

er lopen op dit moment geen experimentele Wu's maar als die er komen zouden die , misschien , binnenkomen als je big neemt

C2Q kan die 70 graden makkelijk hebben hoor , de B3 Q6600's liepen stock zo meestal

Mijn 3 foldmonster's verbruiken tesamen op full-load 610-620 Watt , Idle 470-480 Watt

Dat zijn 4 PSU's (3x700 OCZ en 1 x 850 OCZ) die 1 Q9550 , 1 Q6600 en 1 E4300 + 3 8800 GTS G92's en 1 GTX260

Allemaal goed OC'd , fahmon 29500 PPD , irl 26.000 PPD

Ik heb es watercoolblokken voor 7950GX2's tegengekomen ooit maar dat was 140 € per blok ofzo

Op het foldingforum ist er 1 met GTX280's (4) op WC , per blok 180 dollar :S
The eternal and true pessimist :D

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2347
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 23 Aug 2008, 18:23

coldman schreef:ik ben nu al een tijdje bezig met mijn sempron 3000+ te folden.
deze krijgt ongeveer 70-80ppd wat niet echt veel is.
nu lees ik hier dat je advanced methods moet aanzetten om een hogere ppd te krijgen. dus nu is men vraagje: hoe kan je dat aanzetten?
ik heb al gezocht in de map van fah maar ik vind niet direct iets om dat aan te zetten.


fah.exe opstarten met extra argument -advmethods

makkelijkst te doen met shortcut eerst naar de fah.exe te maken en dan in de properties van die shortcut zet je in target na alles wat er alreeds staat "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx" -advmethods

als er dan grote (amber Wu's meestal) Wu's beschikbaar zijn krijg je er 1 toegewezen
The eternal and true pessimist :D

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 23 Aug 2008, 18:37

a3ke schreef:C2Q kan die 70 graden makkelijk hebben hoor , de B3 Q6600's liepen stock zo meestal




ok dat is dan weer mooi, wat ik nog niet snap is dat me waterkoeling aangeeft dat het water 30 graden is,,, maar me cpu zelf 70 is, zelfs als hij 24 uur aan staat is het water 30 graden en de cpu 70, alleen me cpu zit erop aangesloten dus het kan ook niet van andere componenten komen, is dit normaal, of heb ik iets fout gedaan bij het aansluiten, het waterblok voelt aan de bovenkant ook gewoon koel aan.
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2347
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 23 Aug 2008, 19:09

meet je wel met coretemp ? (programma)
The eternal and true pessimist :D

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 23 Aug 2008, 20:47

jup en me bios geeft het ook aan ik heb ook RealTemp maar deze geeft alles 10 graden te laag aan iig:P, coretemp en speedfan geven hetzelfde aan
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2347
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 24 Aug 2008, 10:23

je kan eens proberen met artic silver opnieuw blok te bevestigen

teveel is niet goed , te weinig is niet goed

90 % van de mensen gebruikt teveel koelpasta

of je blok is scheef of bol of hol (haast onzienbaar)

moeilijke materie hoor

maar normaal kan je Q ertegen hoor

welke is het trouwens + welke revisie ? (cpu-z)
The eternal and true pessimist :D

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 24 Aug 2008, 15:09

Er is een heel eenvoudige manier om te zien of je contact oppervlak bol of hol staat:

Glasplaat op enkele hoge blokken zetten zodat je de onderkant kan zien, dan wat water erover gieten, daarna de heatsink/whatever op dat plasje water duwen. Langs onder kan je dan zien of het water overal weggeduwd wordt of dat er toch nog water onder de heatsink blijft hangen.
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1612
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 27 Aug 2008, 22:04

Om Sven en a3ke op ideetjes te brengen ... :-D
Link 1
Link 2
Link 3
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV


Terug naar “Folding@Home”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten