Waar fold jij mee ?

Styx
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 13 Nov 2003

Berichtdoor Styx » 23 Jul 2008, 12:06

Astralon schreef:Draai je Windows Vista? Heb je de juiste installatie procedure gevolgd?

Meer informatie over error 63 kan je hier vinden.


Nee, XP.
Maar ik heb het gevonden, 't was mijn fout, ik had een passphrase gebruikt voor mijn credential store, dat mocht niet.
Ik heb ook ineens de affinity changer service geïnstalleerd.
Hij is nu aan't folden.
Ik houd jullie op de hoogte.
Laatst gewijzigd door Styx op 23 Jul 2008, 13:30, 4 keer totaal gewijzigd.
Take my advice ... I don't use it anyway.

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 23 Jul 2008, 12:17

:thumbs:
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

Styx
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 13 Nov 2003

Berichtdoor Styx » 23 Jul 2008, 13:31

Update:
Hij blijkt stabiel te folden nu. Een kleine 50 minuten voor 1 percent. Is dat zowat de normale snelheid (Project: 2665 (Run 1, Clone 272, Gen 30))?
Want op dat tempo haal ik nooit de deadline van 6 dagen.
Take my advice ... I don't use it anyway.

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 23 Jul 2008, 13:47

50 x 100 = 5000 min en 1440 min in een dag...
5000 / 1440 = 3,47 dagen

Dus het zal afhangen van hoe lang/vaak je laptop aanstaat per dag.

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1937
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 23 Jul 2008, 19:19

Er is ook een trukje voor project 2665 op dual cores :

On dual-cores you can boost the PPD by assigning affinity. One of the FahCore_a1.exe processes in the Task Manager takes about 140 megs of memory while others take about 100. This fat thread should be assigned to core 0 and the other three to core 1.

Dit moet je ppd normaal met 100 a 200 boosten.

Styx
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 13 Nov 2003

Berichtdoor Styx » 25 Jul 2008, 13:00

Sinds vandaag als ik FAH SMP start krijg ik direct na het starten:

Code: Selecteer alles

[11:55:25] Folding@Home Gromacs SMP Core
[11:55:25] Version 1.76 (February 23, 2008)
[11:55:25]
[11:55:25] Preparing to commence simulation
[11:55:25] - Ensuring status. Please wait.
[11:55:42] - Looking at optimizations...
[11:55:42] - Working with standard loops on this execution.
[11:55:42] - Created dyn
[11:55:42] - Files status OK
[11:55:42] 1.xtc
[11:55:42] - Failed to delete work/wudata_01.sas
[11:55:42] - Failed to delete work/wudata_01.xvg
[11:55:42] Warning:  check for stray files
[11:55:42] - Created dyn
[11:55:42] - Files status OK
[11:55:42] files
[11:55:42] - Created dyn
[11:55:42] - Files status OK
[11:56:00] - Expanded 4665791 -> 24111057 (decompressed 516.7 percent)
[11:56:01] - Starting from initial work packet
[11:56:01]
[11:56:01] Project: 2665 (Run 1, Clone 272, Gen 30)
[11:56:01]
[11:56:15] Entering M.D.
[11:56:25] ater
[11:56:25] in: IBX in water
[11:56:25] Writing local files
[11:56:28] Extra SSE boost OK.
[11:56:28] Finalizing output
[11:58:29] OR
[11:58:29]
[11:58:29] Folding@home Core Shutdown: UNKNOWN_ERROR


Kan ik nog logs voorzien waardoor jullie me kunnen helpen het probleem te lokaliseren?
Take my advice ... I don't use it anyway.

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2344
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 25 Jul 2008, 13:59

Hmm , daarvoor zou ik alles uninstallen en erna manueel de restanten verwijderen en terug vanaf 0 beginnen

De 5.92 upgrade is zowat afgeschreven dus stick maar tot de 5.91 die je gewoon kan downloaden met de gewone MPI ipv DeinoMPI

OC je ?

Want hier begint men foldingfarm ook hier en daar lastig te doen door de hitte nu ...
The eternal and true pessimist :D

Styx
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 13 Nov 2003

Berichtdoor Styx » 25 Jul 2008, 14:39

a3ke schreef:Hmm , daarvoor zou ik alles uninstallen en erna manueel de restanten verwijderen en terug vanaf 0 beginnen

De 5.92 upgrade is zowat afgeschreven dus stick maar tot de 5.91 die je gewoon kan downloaden met de gewone MPI ipv DeinoMPI

OC je ?

Want hier begint men foldingfarm ook hier en daar lastig te doen door de hitte nu ...


Terug naar de vorige versie dan :)
Geen OC'ing hier...
Take my advice ... I don't use it anyway.

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 30 Jul 2008, 20:33

Zo ik heb nu iets overclocked. 800mhz,, voor een quarter core best veel dus denk ik:P ik draai nu op

Afbeelding

met deze temperaturen

Afbeelding

ik wil naar 4,4 gaan maar is dat verstandig gezien de temperaturen?

de kamer temp hier is trouwens 30 graden,, als extra info :P
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">

<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2344
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 30 Jul 2008, 21:27

Mijnen is stabiel (Q9450) tot 489 FSB (3914 Mhz) , verder krijg ik hem niet , zelfs niet op insane voltages cpu , nb , straps , fsb etc op P5Q Deluxe

Draait nu dus OC prime Orthos eEn Fah stable 1.2 v en ook draait ie met 34 graden binnentemperatuur wel op +-68 graden op alle cores

Met scythe ninja ...

Machien geeft 2500 PPD 1 SMP client op 3 cores en de andere is voor de GPU (8800GTS Oc monster :twisted: :twisted: :twisted: 827 core 1150 mem en 2230 shaders :twisted: ) PPD 6200

Das dus zwaarst gebruikte systeemke , daarom geen VM ware en 2x SMP erop

Rig 1 (Main server fileserver 1) : Q9450 @ 3.9 Ghz , 1 SMP client 2500 PPD en 1 GPU client 8800 GTS Oc wonder 6200 PPD
Rig 2 (Htpc) : Q6600 @ 3.2 Ghz passive , 1 SMP client 1600 PPD en 1 GPU client 8800 GT stock (OC'd langst geen kanten , ook door warmte wel) 4500 PPD
Rig 3 (Fileserver 2 en Gaming) : E4300 @ 3.4 Ghz , 1 GPU client GTX260 XXX XFX OC , nog beetje bijgetweaked 7100 PPD

Combined theoretisch van 23900 PPD maar door serverlag naar fah toe is reallistisch meer 17-18000 PPD met dat de GPU clients zeer vaak in timeout staan voor WU's te senden en receiven ...
The eternal and true pessimist :D

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 30 Jul 2008, 23:49

naja ik heb overclocked,, op 4,5 ghz error in fah op 4,4 ook en nu zelf op 3,3 krijg ik corestatus =1
client -core communications error: error 0x1 iemand een idee wat ik hier aan kan doen?
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 31 Jul 2008, 00:06

ok hij werkt nu,, mijn processor haalt nu 3758 ppd :eek: had niet verwacht dat hij zoveel meer zou draaien,,, hij blijft nu stabiel op 80 graden op 4,45 ghz...

me gpu nog niet overclocked die haalt nu 5120 ppd

toch een nette 8878 ppd ^^ ik ben weer tevreden, binnenkort de 280 xt uitproberen. (als hij weer op vooraad is bij de winkel :cry:
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2344
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 31 Jul 2008, 08:19

maastrix schreef:ok hij werkt nu,, mijn processor haalt nu 3758 ppd :eek: had niet verwacht dat hij zoveel meer zou draaien,,, hij blijft nu stabiel op 80 graden op 4,45 ghz...

me gpu nog niet overclocked die haalt nu 5120 ppd

toch een nette 8878 ppd ^^ ik ben weer tevreden, binnenkort de 280 xt uitproberen. (als hij weer op vooraad is bij de winkel :cry:


To be honest ; doe het niet , kwa foldingpower dan toch al zeker niet en kwa performance in games ook niet echt gezien de radeon 4870's

Foldingpower is 7800 PPD OC'd to the limit of stability , men GTX260 doet 7100 PPD

Spijtig dat de radeon's zo pover zijn in PPD , daar zou verandering in komen maar hoe en/of wanneer ???
The eternal and true pessimist :D

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 31 Jul 2008, 09:10

dus de radeon 4870 is sneller dan de gt2820 xt?
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1937
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 31 Jul 2008, 09:40

Prijs/kwaliteit in ieder geval.

ivm ppd, dat komt er aan. Hoogste wat ik gezien heb is 3000ppd voor een hd3870. hd4850/70 doen het nog niet zo goed omdat de code niet geoptimaliseerd is voor het hoge aantal shaders van deze kaarten.


ontopic : Heb alleen nog een q6600 folden. Als men team genoot terug is zijn het er normaal terug 2.

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 31 Jul 2008, 11:53

Ik moet dringend de Folding Farm terug opstarten .. aan dit tempo haalt a3ke mij al binnen 8 maanden in :twisted:

Eenmaal m'n game pc terug aangesloten is ga ik trouwens ook de 2 8800GTX'en aan het werk zetten ... naar wat ik hier lees zou ik dan richting 30.000 PPD moeten gaan 8)
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2344
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 31 Jul 2008, 12:53

Sven.VdS schreef:Ik moet dringend de Folding Farm terug opstarten .. aan dit tempo haalt a3ke mij al binnen 8 maanden in :twisted:

Eenmaal m'n game pc terug aangesloten is ga ik trouwens ook de 2 8800GTX'en aan het werk zetten ... naar wat ik hier lees zou ik dan richting 30.000 PPD moeten gaan 8)


12000 PPD als je niet veel lag hebt op de fah assignmentservers met die gamingrig dan eh

smp op die rig zal dan wel niet meer echt gaan denkelijk mits 2 cores toch wat weinig zijn als je de andere 2 al dedicate best naar de corevretende GPU's als je een quadcore bezit , een dualcore dan ist zeker helemaal gedaan en werken dan op die rig zal maar traagjes gaan dan in dat geval :roll:
The eternal and true pessimist :D

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 01 Aug 2008, 18:30

sweet :) 12.000 met 1 pc

Die 30.000 was trouwens wel met alle andere folders inclusief ;)
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 02 Aug 2008, 12:42

Vanaf vandaag werken de beta's niet meer en de nieuwe versie van alles werkt niet op mijn pc, de smp runs into a serious core error and have to shut down, de gpu client pakt geen projecten meer op en blijft met die test bezig,,, daar gaat me 10.000 ppd. Ik ga het nog wel proberen goed te krijgen maar het ziet er nu ff niet goed uit :(

corestatus = 79 (121)
client communication error 0x79
this is a sign of more serious problems, shutting down. :x
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2344
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 02 Aug 2008, 12:58

Hier zijn de de 3 GPU2 beta 6.11 folders gisteren allemaal perfect op de 6.2 overgemaakt

WU's laten afwerken en dan alles gedelete dat ik ervan kon vinden en clean install's , alles vlot gegaan

De 3 SMp'ers stonden al tijdje nu op de 6.2 SMP , iets minder vlot met drivers te uninstallen van MPI en smpd etc maar ook in orde

23.000 PPD nu estimate volgens fahmon op de 3 rigs
The eternal and true pessimist :D

Gebruikersavatar
OpThaCop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 310
Lid geworden op: 28 Mar 2006
Uitgedeelde bedankjes: 79 keer

Berichtdoor OpThaCop » 02 Aug 2008, 15:09

a3ke schreef:12000 PPD als je niet veel lag hebt op de fah assignmentservers met die gamingrig dan eh


12.000 PPD ?

Welke kaart gebruik je?
Zet je op "Lowest Possible" of "Slightly Higher" ?

Ik kom met mijn 8800GT (512MB) toch echt maar aan +/- 4200PPD (lowest possible)...

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 02 Aug 2008, 15:13

Ik denk dat het bij hem gaat om 2 gpu's en z'n cpu bij elkaar, dan haal je dat namelijk makkleijk ;)
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1937
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 02 Aug 2008, 15:18

OpThaCop schreef:
a3ke schreef:12000 PPD als je niet veel lag hebt op de fah assignmentservers met die gamingrig dan eh


12.000 PPD ?

Welke kaart gebruik je?
Zet je op "Lowest Possible" of "Slightly Higher" ?

Ik kom met mijn 8800GT (512MB) toch echt maar aan +/- 4200PPD (lowest possible)...


Klopt, een gtx doet ongeveer hetzelfde.

http://i28.photobucket.com/albums/c241/ ... en_PPD.gif

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3992
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Berichtdoor Ken » 02 Aug 2008, 15:32

Allemaal belachelijk dat je met specifieke drivers moet gaan folden.
Ik die nog graag eens game zonder driver gezeik.
@Work Telenet Business Fibernet 200/25. @Home Orange Love Internet+TV + boost 200/20, Orange Arend Pro+Huawei Honor9

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2344
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 02 Aug 2008, 16:11

Ken schreef:Allemaal belachelijk dat je met specifieke drivers moet gaan folden.
Ik die nog graag eens game zonder driver gezeik.


Ge moogt ook met outdated drivers folden hoor , alleen is je produktie dan veel te laag

En het is toch algemeen , nieuwere drivers voor GPU's (Nvidia of ATI) , haast telkens gaan de 3D benchmarks ook altijd omhoog

OpThaCop schreef:
a3ke schreef:12000 PPD als je niet veel lag hebt op de fah assignmentservers met die gamingrig dan eh


12.000 PPD ?

Welke kaart gebruik je?
Zet je op "Lowest Possible" of "Slightly Higher" ?

Ik kom met mijn 8800GT (512MB) toch echt maar aan +/- 4200PPD (lowest possible)...


Sven heeft 2 x 8800 GTX steken , dus normaal 2 x 6000 PPD = 12.000 PPD

Alleen zal hij dan SMP op die rig moeten opgeven want als zen CPU een dual is staat die op 100 % als de cores goed afgesteld zijn op de CPU folders (ieder zen core) , als hij een quad daarin heeft heeft hij nog 2 cores over ja maar zet die 2 op affinity met SMP en heel u machien haperd gelijk zot dan

allé , allemaal , schakeld ulder 8xxx of hoger eens mee in ;)
The eternal and true pessimist :D

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 03 Aug 2008, 09:20

2 van de 3 servers bollen terug ... ze hebben een kleine overclock gekregen van 1.86 naar 2.33Ghz (voor de geïnteresseerden: de besel mod)

De Ubuntu draait 4 SMP clients. Momenteel zijn ze alle 4 met een 3064 WU bezig en draaien ze samen +/- 4750 PPD

De Server 2003 draait 2 SMP clients. Momenteel een 2653 WU aan 2054 PPD en een 2665 WU aan 1435 PPD ... samen toch ook goed voor +/- 3500 PPD.

Ik heb ooit eens geprobeerd om de Affinity Changer aan de praat te krijgen onder Server 2003 maar die werkte niet. Iemand toevallig ervaring mee of tips voor?

a3ke hold on to your hat :P
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1937
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 03 Aug 2008, 09:45

Op je linux bak zou je advanced methods eens aan moeten zetten. Tegenwoordig met de nieuwe a2 core en project 2662 haal ik goede resultaten.

Code: Selecteer alles

Min. Time / Frame : 9mn 04s  - 3049,41 ppd

2 x 3.6 ghz core.

en

Code: Selecteer alles

Min. Time / Frame : 9mn 57s  - 2778,69 ppd


2 x 3.2ghz core


Deze zijn normaal ook in staat met 1 client 8 cores te belasten.

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 03 Aug 2008, 10:02

Met welk programma bereken je die PPD's, en hoe bepaal je welke fahcore (a2 zeg je) en WU's je draait?

Ik dacht dat de fahcore automatisch gerund wordt naargelang de soort WU?
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1937
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 03 Aug 2008, 10:16

Sven.VdS schreef:Ik dacht dat de fahcore automatisch gerund wordt naargelang de soort WU?

Klopt, de a2 core wordt alleen nog maar gebruikt bij advanced method wu's (2662, 2619). Het is wel zo dat het niet gegarandeerd is dat je deze wu's krijgt als advanced methods aanstaat. Er kunnen evengoed a1 core wu's tussen komen.

De rest van je vraag is gewoon de benchmark optie van fahmon(als ik het goed begrepen heb)

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2344
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 03 Aug 2008, 10:16

Dat berekenen lijkt me gewoon fahmon te zijn aan de stijl van

En die a2 cores zijn iets specifiek aan linux enkel en zou je kunnen "binnenkrijgen" als je -advmethods als running argument ingeeft als je de foldingclient opstart
The eternal and true pessimist :D

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 03 Aug 2008, 10:30

benchmark ... hoe kon ik dat nu weer vergeten zijn :)

Ik ga de startup scripts eens bekijken dan ... volgens mij staat de -advmethods niet in de syntax (wel in de config denk ik)
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 03 Aug 2008, 11:52

Die staat inderdaad niet mee als parameter in het startup script, wel als config optie bij de setup met -configonly.

Code: Selecteer alles

Set -advmethods flag always, requesting new advanced
  scientific cores and/or work units if available (no/yes) [yes]?

Wil dat dan zeggen dat je met die a2 (momenteel krijgen we a1 binnen) per octo minder dan 4 smp instances moet opstarten? Hoe zit dat dan met de affinity (nu met taskset per smp instance 4 cores vastgezet)
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2344
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 03 Aug 2008, 12:33

De a2 core zou volgens available cores werken (wat MPI/Deino detecteerd bij opstart)

Dus bij dual-quad setup zou die 8 fahcorea2's opstarten lees ik
The eternal and true pessimist :D

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 03 Aug 2008, 12:42

Alleen zal hij dan SMP op die rig moeten opgeven want als zen CPU een dual is staat die op 100 % als de cores goed afgesteld zijn op de CPU folders (ieder zen core) , als hij een quad daarin heeft heeft hij nog 2 cores over ja maar zet die 2 op affinity met SMP en heel u machien haperd gelijk zot dan


Dat hoeft niet altijd zo te zijn, mijn gpu client gebruikt bij mij maar 7 of 5% van me cpu, als ik er daar 2 van heb draaien kan ik nog makkelijk een smp erbij hebben die gewoon de overige 90% van de cpu gebruikt.
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2344
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 03 Aug 2008, 13:57

maastrix schreef:
Alleen zal hij dan SMP op die rig moeten opgeven want als zen CPU een dual is staat die op 100 % als de cores goed afgesteld zijn op de CPU folders (ieder zen core) , als hij een quad daarin heeft heeft hij nog 2 cores over ja maar zet die 2 op affinity met SMP en heel u machien haperd gelijk zot dan


Dat hoeft niet altijd zo te zijn, mijn gpu client gebruikt bij mij maar 7 of 5% van me cpu, als ik er daar 2 van heb draaien kan ik nog makkelijk een smp erbij hebben die gewoon de overige 90% van de cpu gebruikt.


Vista ? ;)

Het is gekend dat Vista een lagere coreusage weergeeft dan XP

Het beste bewijs is de "gpu core" eens te belasten met bvb een single core client (1 die zijn werk niet verspreid over de andere cores zoals bvb een smp)) , dan gaat je PPD ineens serieus naar beneden ...
The eternal and true pessimist :D

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1937
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 03 Aug 2008, 14:12

a3ke schreef:De a2 core zou volgens available cores werken (wat MPI/Deino detecteerd bij opstart)

Dus bij dual-quad setup zou die 8 fahcorea2's opstarten lees ik

Dat zit der nog niet in, maar komt er wel in de toekomst.

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 03 Aug 2008, 15:45

is er iemand die me kan vertellen waarom de nieuwe smp's (ik heb ze alle 2 geprobeerd de 32 en 64 bit) maar 1 core pakken, wat ik ook probeer hij start maar 1 service inplaats van 4. ik draai vista 64 bit op een Intel® Core™ 2 Extreme QX9770 @ 4,2 Ghz.
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2344
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 03 Aug 2008, 16:09

maastrix schreef:is er iemand die me kan vertellen waarom de nieuwe smp's (ik heb ze alle 2 geprobeerd de 32 en 64 bit) maar 1 core pakken, wat ik ook probeer hij start maar 1 service inplaats van 4. ik draai vista 64 bit op een Intel® Core™ 2 Extreme QX9770 @ 4,2 Ghz.


Zonder complete logfile is hier weinig aan te raden te proberen , allé , juist veel te veel
The eternal and true pessimist :D

maastrix
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 Jul 2008
Locatie: dordrecht

Berichtdoor maastrix » 03 Aug 2008, 16:13

32 bit is de 1e 64 bit de 2e (heb ze in bijlage gedaan dus niet ingelogd kan je ze niet zien)

zou ze wel ff opslaan anders plakt hij alles achter elkaar
Bijlagen
FAHlog.txt
(5.78 KiB) 16 keer gedownload
FAHlog.txt
(6.4 KiB) 16 keer gedownload
<img src="http://www.userbase.be/tutorials/folding/stats.php?user=[UB]maastrix" border="0">



<img src="http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=362452" >

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2344
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Berichtdoor a3ke » 03 Aug 2008, 17:05

Alles nog nekeer uninstallen en van "clean" install's beginnen

Voor ge de clients de eerste keer opstart (en je dus naam etc etc moet gaan ingeven) hetvolgende eerst doen

shortcut maken naar de .exe file

properties van die shortcut openen en dan ipv

"C:\Program Files\FAH6.22beta2-win32-SMP-deino\Folding@home-Win32-x86.exe"

verander je dan in

"C:\Program Files\FAH6.22beta2-win32-SMP-deino\Folding@home-Win32-x86.exe" -smp -deino -verbosity 9 -forceasm -advmethods

Met de nieuwe 6.22 beta moet je gaan specifieeren dat je smp wil draaien

Dit zal zeker voor je XP OS werken

Ik dacht dat voor de vista je enkel de -smp argument moest zetten

Anders draait de 6.22 beta gewoon single core clientjes zoals dus bij jou het geval is ;)
The eternal and true pessimist :D


Terug naar “Folding@Home”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast