Folden met VMware Server en xubuntu

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Folden met VMware Server en xubuntu

Berichtdoor seagull » 03 Dec 2007, 15:25

Ik heb VMware Server geïnstalleerd.
Na twee mislukte pogingen ben ik er in geslaagd om twee virtual machines op te starten met xubuntu 7.10.
Maar ik krijg F@H niet aan de praat.

Probleem 1
Ik heb de Linux 64 bit SMP client console version 6.00 beta1 gedownload en unpacked.
Als ik dan ./fah6 -configonly doe krijg ik volgende foutboodschap:
Failed to execute child process "/home/wim/folding/FAH/fah6" (no such file or directory), maar in de FAH directory zie ik wel degelijk fah6 staan (en mpiexec).

Probleem 2
Van de eerste poging blijven twee virtual machines "unknown (inaccessible)" over en ik kan deze niet verwijderen.

Probleem 3
Mijn eerste VM draait probleemloos in full screen mode, maar bij de tweede VM die op exact dezelfde wijze gecreëerd werd gebeurt er niets als ik op full screen mode klik of als ik op CTRL + ALT druk.

Wat doe ik allemaal verkeerd?

Dit is mijn eerste keer VMware en eerste keer linux :oops:
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 04 Dec 2007, 10:11

probleem1: ruikt naar permissies...
probleem2: Welke vmware server versie heb je genomen? Er zijn momenteel een aantal betas te downloaden, mischien best daar van af blijven...
probleem3: Idem prob. 2
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1932
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 04 Dec 2007, 11:49

Styno schreef:probleem1: ruikt naar permissies...


Ja, je moet output van

Code: Selecteer alles

ls -l fah6

eens posten

Gebruikersavatar
The_One_be
Pro Member
Pro Member
Berichten: 232
Lid geworden op: 27 Nov 2007

Berichtdoor The_One_be » 04 Dec 2007, 12:27

Probleem 1:

sudo apt-get install ia32-libs
of anders dit via Synaptic Package Manager doen

de AMD64 release van ubuntu installed deze 32bit compatibillity libs niet bij default
A post without a signature is like a fish without a bike
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 04 Dec 2007, 14:03

crapiecorn schreef:
Styno schreef:probleem1: ruikt naar permissies...


Ja, je moet output van

Code: Selecteer alles

ls -l fah6

eens posten


-rwxrwx- -x 1 wim admin 252100 2007-09-27 16:09 fah6
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 04 Dec 2007, 14:07

The_One_be schreef:Probleem 1:

sudo apt-get install ia32-libs
of anders dit via Synaptic Package Manager doen

de AMD64 release van ubuntu installed deze 32bit compatibillity libs niet bij default


Reading package list... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
E: Couldn't find package ia32-libs
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1932
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 04 Dec 2007, 14:09

welke linux hebt je eindelijk geinstalled, 32 of 64bit ?

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 04 Dec 2007, 14:42

crapiecorn schreef:welke linux hebt je eindelijk geinstalled, 32 of 64bit ?

xubuntu 7.10 64bit
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
The_One_be
Pro Member
Pro Member
Berichten: 232
Lid geworden op: 27 Nov 2007

Berichtdoor The_One_be » 04 Dec 2007, 14:59

http://packages.ubuntu.com/gutsy/libs/ia32-libs

Zoals je kan zien in de url zit de package in de universe repository van Ubuntu
Staat de universe aan in je /etc/apt/sources.list of anders via System -> Administration -> Software sources

Ik zit nu momenteel op een 32bit Ubuntu en ik heb een volgende lijn in deze file:

Code: Selecteer alles

deb ftp://ftpserv.tudelft.nl/pub/Linux/archive.ubuntu.com/ gutsy universe

Let op: het kan zijn dat voor 64bit Ubuntu je een iets andere lijn nodig hebt en je deze lijn dus niet kunt copy&pasten

edit: Vergeet ook geen "sudo apt-get update" uit te voeren als je manueel apt sources toevoegt
A post without a signature is like a fish without a bike

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 05 Dec 2007, 10:58

The_One_be schreef:Staat de universe aan in je /etc/apt/sources.list of

De installer had de sources op cdrom laten staan. 't werkt nu....
De vmware problemen zijn volgens mij nog steeds gelinked aan de beta versie...
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 06 Dec 2007, 21:33

Styno schreef:
The_One_be schreef:Staat de universe aan in je /etc/apt/sources.list of

De installer had de sources op cdrom laten staan. 't werkt nu....
De vmware problemen zijn volgens mij nog steeds gelinked aan de beta versie...

Bedankt voor de hulp Styno! :worship:
Op VMware server 1.0.4 heb ik nu twee VMs draaien met 64-bit xubuntu 7.10 en met de linux 64-bit SMP folding client.
Machine id 1 werkt op cores 1 en 2 en machine id 2 werkt op cores 3 en 4.
Zit nog met één probleem: bijde VM's werken op 25% CPU en er is nog 50% idle.
Hoe los ik dat op?
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 07 Dec 2007, 09:41

Ik heb gemerkt dat de clients maar op 1 core folden, vandaar 25% CPU.
Als ik de clients start met de -smp flag krijg ik een foutboodschap: "1 cores detected, cannot use the -smp flag if fewer than 2 cores are detected" (of zoiets).
Hoe los ik dat nu weer op? :bang:

In de VMs zie ik 4x FahCore_81.exe waarvan 3x "sleeping" en 1x "running". Hoe krijg ik ze weer wakker? :think:

Problem solved :lol: had maar 1 core toegewezen aan de VMs. :oops:
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 07 Dec 2007, 11:36

seagull schreef:Problem solved :lol: had maar 1 core toegewezen aan de VMs. :oops:

:think: :thumbs:
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 19 Dec 2007, 22:55

Nog een bijkomend vraagje:

Nu ik fold op twee virtual machines vraag ik mij af hoe ik deze vanop mijn laptop (Vista Home Premium) of vanop mijn server (Windos Server 2003 Enterprise R2) kan monitoren met FAHmon of zo?

Mijn lan staat op 192.168.13.xxx
VMnet 1 staat op 192.168.68.0
VMnet 8 staat op 192.168.136.0

Moet ik die instellingen wijzigen? Of is dat tricky?

Ik heb ook nog een oude PIII staan waar ik ook xubuntu op wil draaien met de linux FAH klant. Nu staat er Windows XP op en kan ik via RDT één en ander in het oog houden.
Als hij op xubuntu draait kan ik die dan ook monitoren via FAHmon?
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
trobbelke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 502
Lid geworden op: 16 Jul 2004
Locatie: Lindale, TX
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Berichtdoor trobbelke » 20 Dec 2007, 04:42

bridged netwerk gebruiken in VMWare, niks tricky aan :)

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 20 Dec 2007, 14:47

seagull: je moet een samba opzetten en de fah directory exporteren. Dan moet je in FAHmon pointen naar de share op je remote box...
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 23 Dec 2007, 22:15

trobbelke schreef:bridged netwerk gebruiken in VMWare, niks tricky aan :)

Ik gebruik nu bridged network maar heb geen verbinding meer met het internet.
Moet ik de VM's dan een IP geven in de range 192.168.13.xxx?
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 24 Feb 2008, 21:52

Styno schreef:seagull: je moet een samba opzetten en de fah directory exporteren. Dan moet je in FAHmon pointen naar de share op je remote box...

Ik probeer de werkgroep aan te passen in smb.conf maar als ik het bestand gewijzigd heb kan ik het niet saven.
Hoe los ik dit op?
Laatst gewijzigd door seagull op 24 Feb 2008, 22:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1932
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 24 Feb 2008, 22:01

seagull schreef:
Styno schreef:seagull: je moet een samba opzetten en de fah directory exporteren. Dan moet je in FAHmon pointen naar de share op je remote box...

Ik probeer de werkgroep aan te passen in smb.cfg maar als ik het bestand gewijzigd heb kan ik het niet saven.
Hoe los ik dit op?


sudo nano /etc/samba/smb.conf

aanpassen

crtl o
crtl x

sudo /etc/init.d/smb restart

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 24 Feb 2008, 22:29

Thanks crapiecorn :thumbs:
Nu zie ik mijn VM in Microsoft Windows Network onder mijn workgroup, maar Mshome staat er ook nog altijd.
Ik kan wel niet inloggen in mijn VM. Moet ik nog ergens iets sharen of zo?
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1932
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 24 Feb 2008, 22:44

je moet eerst voor je vm user een smb user aanmaken

sudo smbpasswd -a bestaande_unix_user

wel opletten :
eerste prompt voor paswoord is voor superuser te worden,
tweede prompt is het wachtwoord wat je aan je smb user wil geven.

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 24 Feb 2008, 22:54

Weer een stapje verder.
Ik kan nu in mijn VM, maar ik zie er alleen "Printers and Faxes" staan.
Dus nog ergens een share aanmaken zeker?

Op mijn laptop met Vista Home Premium zie ik mij VM niet, op mijn server met Win Server 2003 lukt het dus wel.
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1932
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 24 Feb 2008, 23:35

Als veiligheid niet van belang is :


Code: Selecteer alles

[share]
   path = /path/naar/dir
   writable = no
   browseable = yes


aan smb.conf toevoegen

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 25 Feb 2008, 15:16

Het lukt niet. :cry:

Misschien een domme vraag maar hoe moet ik het path ingeven?
/home/folding/folding?

Afbeelding
Laatst gewijzigd door seagull op 25 Feb 2008, 15:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

ditCh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3792
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Locatie: Leuven
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Berichtdoor ditCh » 25 Feb 2008, 15:20

[quote="seagull"]Het lukt niet. :cry:

Misschien een domme vraag maar hoe moet ik het path ingeven?
/home/folding/folding?

Fix uw htaccess eens ;)
Laatst gewijzigd door ditCh op 25 Feb 2008, 15:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Instant human. Just add coffee.

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 25 Feb 2008, 15:23

ditCh schreef:Fix uw htaccess eens ;)

Sorry, had het bestand in een beveiligd deel van mijn site gezet. :oops:
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 25 Feb 2008, 21:27

in uw geval
/home/folding/folding/fah

of /home/folding/folding en dan in fahmon ingeven: //ip/fah
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1602
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 26 Feb 2008, 10:12

Styno schreef:in uw geval
/home/folding/folding/fah

Heb alles correct in smb.conf gezet en samba herstart maar krijg nog steeds enkel "Printers and Faxes" te zien. :roll:
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1932
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 26 Feb 2008, 10:52

Normaal zou je ook de userdir van de user waar dat je mee bent ingelogd moeten zien.

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 26 Feb 2008, 22:12

Paste je smb.conf eens. Ik heb het hier vrij snel in orde gekregen mits deskundige hulp van Styno ...
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding


Terug naar “Folding@Home”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast