Hoe snel punten halen bij F@H

MRC101
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1537
Lid geworden op: 31 Mar 2005
Locatie: Gent
Bedankt: 5 keer

Hoe snel punten halen bij F@H

Berichtdoor MRC101 » 08 Apr 2007, 12:17

De mensen met een Core 2 Duo of Quad core kunnen beter de SMP Client gebruiken. 1 WU is dan opeens 1500 punten waard in plaats van 150punten.

Zo zou ik snel in de top 20 geraken maar nu 'k het hier meld zal dat misschien wat moeilijker zijn, maar het hele team zal dan mss sneller vooruit gaan.

Op ongeveer 50u is een volledige WU afgewerkt op mijn C2D E6300 (nog niet eens de snelste dus). Temperatuur van de CPU bleef mooi rond de 27°C :p

Bossie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 221
Lid geworden op: 04 Mar 2004
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Hoe snel punten halen bij F@H

Berichtdoor Bossie » 08 Apr 2007, 12:52

ZMD schreef:De mensen met een Core 2 Duo of Quad core kunnen beter de SMP Client gebruiken. 1 WU is dan opeens 1500 punten waard in plaats van 150punten.

Zo zou ik snel in de top 20 geraken maar nu 'k het hier meld zal dat misschien wat moeilijker zijn, maar het hele team zal dan mss sneller vooruit gaan.

Op ongeveer 50u is een volledige WU afgewerkt op mijn C2D E6300 (nog niet eens de snelste dus). Temperatuur van de CPU bleef mooi rond de 27°C :p


Ok, als mijn WU afgewerkt is (één van 20.000) dan ga ik overschakelen op deze. Heb een C2D 6600. Bedankt vr de tip.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4065
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 08 Apr 2007, 12:57

Ik heb ook een core2duo (T7200), maar er loopt blijkbaar iets mis bij het ophalen van het werk :cry:

Code: Selecteer alles

--- Opening Log file [April 8 11:55:59]


# SMP Client ##################################################################
###############################################################################

                       Folding@Home Client Version 5.91beta

                          http://folding.stanford.edu

###############################################################################
###############################################################################

Launch directory: C:\Program Files\Folding@Home Windows SMP Client V1.01
Executable: C:\Program Files\Folding@Home Windows SMP Client V1.01\fah.exe


[11:55:59] - Ask before connecting: No
[11:55:59] - User ID: ***
[11:55:59] - Machine ID: 1
[11:55:59]
[11:55:59] Loaded queue successfully.
[11:55:59] - Preparing to get new work unit...
[11:55:59] + Attempting to get work packet
[11:55:59] - Connecting to assignment server
[11:56:20] - Couldn't send HTTP request to server
[11:56:20] + Could not connect to Assignment Server
[11:56:21] - Successful: assigned to (0.0.0.0).
[11:56:21] + News From Folding@Home: Welcome to Folding@Home
[11:56:21] Work Unit has an invalid address.
[11:56:21] - Error: Attempt #1  to get work failed, and no other work to do.
             Waiting before retry.
[11:56:30] + Attempting to get work packet
[11:56:30] - Connecting to assignment server

Folding@Home Client Shutdown at user request.

Folding@Home Client Shutdown.


M.a.w.: Help.

MRC101
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1537
Lid geworden op: 31 Mar 2005
Locatie: Gent
Bedankt: 5 keer

Berichtdoor MRC101 » 08 Apr 2007, 13:11

Hebt ge de instructies uit de readme goed gelezen (doe dit normaal ook niet).
de belangrijkste punten zijn:
-Installeer Microsoft .NET framework 2.0
-Installeer de Folding@Home SMP client
-Voer install.bat uit vanuit F@H map
-Start de F@H client (na een reboot start die als service als je de gekozen hebt)

EDIT: bijna iets vergeten, de account waarin je F@H gebruikt moet een wachtwoord hebben.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4065
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 08 Apr 2007, 13:44

Dat is allemaal in orde.

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 08 Apr 2007, 20:33

Idd... 1 van mijn folders loopt op een Xeon 64bit smp.. Niet te geloven wat een verschil dat geeft tov. een aantal 'normale' niet smp clients draaien.
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 08 Apr 2007, 21:35

NuKeM schreef:Ik heb ook een core2duo (T7200), maar er loopt blijkbaar iets mis bij het ophalen van het werk :cry:

Code: Selecteer alles

--- Opening Log file [April 8 11:55:59]


# SMP Client ##################################################################
###############################################################################

                       Folding@Home Client Version 5.91beta

                          http://folding.stanford.edu

###############################################################################
###############################################################################

Launch directory: C:\Program Files\Folding@Home Windows SMP Client V1.01
Executable: C:\Program Files\Folding@Home Windows SMP Client V1.01\fah.exe


[11:55:59] - Ask before connecting: No
[11:55:59] - User ID: ***
[11:55:59] - Machine ID: 1
[11:55:59]
[11:55:59] Loaded queue successfully.
[11:55:59] - Preparing to get new work unit...
[11:55:59] + Attempting to get work packet
[11:55:59] - Connecting to assignment server
[11:56:20] - Couldn't send HTTP request to server
[11:56:20] + Could not connect to Assignment Server
[11:56:21] - Successful: assigned to (0.0.0.0).
[11:56:21] + News From Folding@Home: Welcome to Folding@Home
[11:56:21] Work Unit has an invalid address.
[11:56:21] - Error: Attempt #1  to get work failed, and no other work to do.
             Waiting before retry.
[11:56:30] + Attempting to get work packet
[11:56:30] - Connecting to assignment server

Folding@Home Client Shutdown at user request.

Folding@Home Client Shutdown.


M.a.w.: Help.

Heb ik wel vaker en alleen herstarten lijkt te werken: alhoewel, nog niet echt gezocht naar een oplossing. Heb nu gewoon een batch file gemaakt.
Communicatie in het al gemeen lijkt de laatste tijd zeer slecht. Vaak ook problemen met uploaden van resultaten. :cry:

Gebruikersavatar
Draco888
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1229
Lid geworden op: 11 Dec 2006

Berichtdoor Draco888 » 09 Apr 2007, 17:14

Bah, jammer dat ik nog geen dual core heb.
Dat moet nog even wachten tot het einde van het jaar of begin volgend jaar, wanneer ik werk.

Maar hier aansluitend: de prijzen van de dual en quad cores zouden aanzienlijk zakken tegen dan . . een geluk bij een ongeluk? lol

MRC101
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1537
Lid geworden op: 31 Mar 2005
Locatie: Gent
Bedankt: 5 keer

Berichtdoor MRC101 » 09 Apr 2007, 17:19

Draco888 schreef:Bah, jammer dat ik nog geen dual core heb.
Dat moet nog even wachten tot het einde van het jaar of begin volgend jaar, wanneer ik werk.

Maar hier aansluitend: de prijzen van de dual en quad cores zouden aanzienlijk zakken tegen dan . . een geluk bij een ongeluk? lol


'k Ben nu de SMP client aan het testen op een P4 met Hyper Threading en het werkt, hoewel hij maar net de deadline zal halen.
Getest op een P4 630 (3Ghz als ik mij niet vergis) die op dit moment niks anders doet dan Folden (voor deze test).

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 10 Apr 2007, 19:14

Is dat de Windows SMP Console client die jullie bedoelen? Die is er idd bij gekomen sinds de laatste keer dat ik ging kijken ...

En ik neem aan dat een gewone (oudere) DualCore ook van de extra boost kan genieten?

Momenteel draai ik gewoon 2 console clients met verschillend ID op m'n windows server maar 1 client is wel leuker ...
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 11 Apr 2007, 08:28

@ZMD: Ik heb de SMP hier eens op een ouwe Prescott 3.0Ghz losgelaten en die doet er 4 uur over om 1 percentje te berekenen :)

Iets zegt mij dat ik met 16 dagen de vooropgestelde deadline NIET zal halen :roll:

Straks m'n Core2Duo T7200 'ns loslaten op de nieuwe SMP client en zien wat dat geeft ...

EDIT: vraagje tussendoor: Intel CPUID geeft wel aan dat die op 2.4Ghz draait en 640 Mhz FSB .... kan dat? Tijdens de POST geeft hij wel de goeie waarden aan ... ik heb een Asus P4P800 Deluxe ... zou die verkeerde waarden kunnen doorgeven aan Windows? Heb de cmdline client van Intel wel nog niet geprobeerd ...
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

MRC101
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1537
Lid geworden op: 31 Mar 2005
Locatie: Gent
Bedankt: 5 keer

Berichtdoor MRC101 » 11 Apr 2007, 11:30

Op mijn P4 3.0GHz (P4 630) doet hij er maar 1 uur (55min) over (pc is wel niet in gebruik op dit moment) en ik zal de deadline dus net halen.

Die T7200, is toch een laptop processor, als hij in een laptop zit, zal die wel heel warm worden. Mijn T5600 krijgt het toch zeer warm.

MRC101
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1537
Lid geworden op: 31 Mar 2005
Locatie: Gent
Bedankt: 5 keer

Berichtdoor MRC101 » 11 Apr 2007, 11:34

Sven.VdS schreef:EDIT: vraagje tussendoor: Intel CPUID geeft wel aan dat die op 2.4Ghz draait en 640 Mhz FSB .... kan dat? Tijdens de POST geeft hij wel de goeie waarden aan ... ik heb een Asus P4P800 Deluxe ... zou die verkeerde waarden kunnen doorgeven aan Windows? Heb de cmdline client van Intel wel nog niet geprobeerd ...


Ofwel staat er ergens software aan in je pc die de snelheid verlaagd, ofwel is het de speedstep die in werking treed doordat je energiebeheerschema op "draagbaar/laptop" staat. Anders eens in je bios gaan kijken en eventueel op standaard instellingen zetten als je het niet vindt.

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 11 Apr 2007, 22:25

ZMD schreef:Op mijn P4 3.0GHz (P4 630) doet hij er maar 1 uur (55min) over (pc is wel niet in gebruik op dit moment) en ik zal de deadline dus net halen.

Die T7200, is toch een laptop processor, als hij in een laptop zit, zal die wel heel warm worden. Mijn T5600 krijgt het toch zeer warm.


Zal wel aan die rare reading van CPUID liggen dan ... tijd om die pc eens onder handen te nemen :)

Ik heb daarstraks idd de SMP op m'n notebook losgelaten maar ik kreeg niet direct een WU van de server (werd constant toegewezen aan 0.0.0.0 terwijl m'n 'gewone' FAH wel pakketten krijgt) .... hopelijk heeft die er tegen morgenvroeg eentje gekregen en kan ik verslag uitbrengen :)
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1634
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

SMP client

Berichtdoor Limburg » 13 Apr 2007, 11:05

Start hier goed op. 1% in 35 minuten, project 2652.

Vreemd dat hij, na bij de installatie met z'n userdata in C:\Documents and Settings\xxx , na een powerdown opnieuw opstart met userdata in C:\Program Files\Folding@Home Windows SMP Client V1.01
Waardoor hij z'n eerste project niet afmaakt maar een nieuw project, 2651, ophaalt.
(edit, dit was het probleem: No directory settings found in registry. Using current directory...)
Die 2651 en 2652 zijn in de projects lijst niet te vinden.

edit: 31 minuten voor 1% van 2651
Bijlagen
FAHlogcpy.txt
(12.2 KiB) 31 keer gedownload
Laatst gewijzigd door Limburg op 13 Apr 2007, 16:44, 3 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 13 Apr 2007, 15:03

Hey stop er eens mee, straks moet ik nog gaan upgraden voor FAH... Jullie halen teveel WUs tegenwoordig :drool:
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1634
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 13 Apr 2007, 16:36

Styno schreef:Hey stop er eens mee, straks moet ik nog gaan upgraden voor FAH... Jullie halen teveel WUs tegenwoordig :drool:

Neem dan een 4core :)
Volgens folding presteert de dualcore wel beter maar niet optimaal.
Een 4core schijnt optimaal te werken.
Ik gebruik een wat oudere D2800.
Bijlagen
4processes.jpg
(6.75 KiB) 4660 keer gedownload

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1634
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 13 Apr 2007, 17:12

NuKeM schreef:Ik heb ook een core2duo (T7200), maar er loopt blijkbaar iets mis bij het ophalen van het werk :cry:

M.a.w.: Help.


Heb je hier Yes ingevuld?:
Allow receipt of work assignments greater than 5MB in size (no/yes) [no]?yes
Default staat deze vraag op 'no' wanneer je klikt.
Deze wu's zijn veel groter.

Gebruikersavatar
metal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 767
Lid geworden op: 03 Aug 2003
Locatie: mol
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Berichtdoor metal » 13 Apr 2007, 19:06

Ik ben der ook weer terug mee begonne se. Spijtig dak zo gene dualcore heb. En tegenwoordig als ge tegoei wilt upgraden moete al een nieuw moederbord kopen met die socket's die de hele tijd veranderen.

KK
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 909
Lid geworden op: 02 Okt 2004

Berichtdoor KK » 13 Apr 2007, 19:59

De PS3 doet het ook niet slecht :lol:

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4065
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 14 Apr 2007, 00:15

Ik had ergens gelezen dat een hedendaagse top-GPU (Ati X1950 bv.) de PS3 achter zich laat met F@H:-)

Arrigi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 05 Okt 2003
Locatie: Hoogstraten
Contact:

Berichtdoor Arrigi » 14 Apr 2007, 10:52

NuKeM schreef:Ik had ergens gelezen dat een hedendaagse top-GPU (Ati X1950 bv.) de PS3 achter zich laat met F@H:-)

Yup.. En is ook al langer op de markt! :)
Die kaarten zijn zo een 2,5x zo snel als de PS3.. en waren er al langer. Ik snap dus het gedoe over de PS3 niet zo..

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1634
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 14 Apr 2007, 11:04

Onze conculega's van DutchPowerCows hebben een duidelijke Nederlandse beschrijving voor SMP clients op hun site gezet.

http://wiki.dutchpowercows.org/index.php/Folding@Home
(het is een algemene beschrijving van clients, maar ook console client commands met daar aan toegevoegd de SMP info)

Vergeet niet hun teamnummer te vervangen door 34517 :)

Bossie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 221
Lid geworden op: 04 Mar 2004
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Bossie » 14 Apr 2007, 20:36

Hey, ik heb wat problemen met de SMP client.

Ik heb een C2D E6600 en gebruik Windows XP.

Om 1 WU af te werken duurde het welgeteld 59min. Veel te veel aangezien ZMD er ongeveer 30m over deed met een C2D6300.

Na wat opzoekingswerk bleek dat het zou liggen aan de "mpiexec.exe" die rond de 20 a 30% van mijn CPU gebruikte. Besloot daarom om de client eens te verwijderen en opnieuw te installeren.

Bij het runnen van install.bat kan ik mijn gebruikersnaam en paswoord opgeven, maar daarna krijg ik de volgende boodschap :

Code: Selecteer alles

MPICH2 Process Manager, Argonne National Lab removed.
MPICH2 Process Manager, Argonne National Lab installed.
account (domain\user) [ANTEC\Bossie]: Bossie
password:
confirm password:
Password encrypted into the Registry.
Unable to connect to 'antec:8676',
sock error: generic socket failure, error stack:
MPIDU_Sock_post_connect(1228): unable to connect to antec on port 8676, exhauste
d all endpoints (errno -1)
MPIDU_Sock_post_connect(1275): unable to connect to antec on port 8676, Er is ge
probeerd een socketbewerking uit te voeren op een onbereikbaar netwerk. (errno 1
0051)
Druk op een toets om door te gaan. . .


Tevens is er geen enkele firewall geïnstalleerd.
Op het forum van folding community had er iemand hetzelfde probleem, en dit was zijn oplossing erop :

Code: Selecteer alles

 found the reason that the mpiexec service wouldn't run. My research brought me to other issues I had with this laptop. There was a file called "Program" in the root directory of c: . I noticed in the services control applet that several other services were set to automatic and weren't running. All these services were those that were in C:Program Files\* . That file called "Program" was changing the DOS path to those services depending on that path to Program Files. I opened the "Program" file with notepad and noticed that it was generated by mirc and related to autojoining rooms. I renamed the file, rebooted, and observed the services that failed to start before had started and were actively running as they should be.


Maar kreeg dan uiteindelijk weer een andere error. Zie
http://forum.folding-community.org/ftopic18579-0-asc-15.html

Heb ook mirc staan, heb deze bij tets eens verwijderd, register opgekuist, zou niet meer weten wat ik nog kan doen.
Iemand raad?

Thx

Gebruikersavatar
Draco888
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1229
Lid geworden op: 11 Dec 2006

Berichtdoor Draco888 » 14 Apr 2007, 21:41

Debruineo schreef:
NuKeM schreef:Ik had ergens gelezen dat een hedendaagse top-GPU (Ati X1950 bv.) de PS3 achter zich laat met F@H:-)

Yup.. En is ook al langer op de markt! :)
Die kaarten zijn zo een 2,5x zo snel als de PS3.. en waren er al langer. Ik snap dus het gedoe over de PS3 niet zo..

Waarschijnlijk omdat er (veronderstelt men) veel meer PS3's zullen meedoen aan F@H dan van die GPU kaarten.

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 17 Apr 2007, 10:29

Ik heb iets raar voor met die SMP client ... volgens mij doet die niks :roll:

Er staat gewoon 'Working' ... en daarna komt er niks meer in het command venstertje.

Dus geen progress, niks. Daarnet start ik 'm nog eens terug op om voort te testen ... en hij komt gewoon zeggen dat m'n WU over de tijdslimiet is ... en daarna ook weer niets meer ... zelfs geen nieuwe downloaden.

Ik draai Vista Enterprise en heb mij al full control gegeven op de folder. Ook start ik eerst een cmd box op met administrative rights en daarin run ik fah.exe.

Iemand een idee?

/EDIT: Hij is er precies ineens doorgekomen ... zal zijn omdat ik dit bericht zat te typen 8) Ik hou het vandaag in't oog en post hier m'n resultaten.
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 17 Apr 2007, 11:27

Hij doet het nu ...

Op een HP NX9420 (T7200) doet ie er een 22-24 minuten over om 1% te folden. Dat is tijdens semi-intensief kantoorgebruik ...
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4065
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 17 Apr 2007, 13:20

Mij is het eindelijk ook gelukt:

Code: Selecteer alles

[12:17:58] - Preparing to get new work unit...
[12:17:58] + Attempting to get work packet
[12:17:58] - Connecting to assignment server
[12:17:59] - Successful: assigned to (171.64.65.64).
[12:17:59] + News From Folding@Home: Welcome to Folding@Home
[12:17:59] Loaded queue successfully.


Ik ben eens benieuwd wat mijn T7200 er uit kan persen (tijdens intensief office gebruik)

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 17 Apr 2007, 13:43

Loopt die bij u ook op een verkeerde tijdszone?

Heb nog nergens gevonden waar je dat kan aanpassen ... qua logs lezen is dat soms wel ambetant.
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4065
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 17 Apr 2007, 14:00

Inderdaad, tijdzone is fout.

Nu staat er:

Code: Selecteer alles

[12:19:46] Verifying core Core_a1.fah...
[12:19:46] Signature is VALID
[12:19:46]
[12:19:46] Trying to unzip core FahCore_a1.exe
[12:19:46] Decompressed FahCore_a1.exe (2035712 bytes) successfully
[12:19:46] + Core successfully engaged
[12:19:51]
[12:19:51] + Processing work unit
[12:19:51] Core required: FahCore_a1.exe
[12:19:51] Core found.
[12:19:51] Working on Unit 01 [April 17 12:19:51]
[12:19:51] + Working ...


CPU use is laag, hij is blijkbaar met niets bezig. :?

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 17 Apr 2007, 15:01

Dat had ik dus ook voor ... blijft op 'working' staan en daarna niks meer ... maar bij mij stond de CPU wel constant op 100% :?

Ik heb hier nu het afgelopen uur vrij intensieve dingen gedaan op de portable, plus er staat nog een XP te draaien in Virtual PC 2007 :)

Doet blijkbaar niet veel aan de snelheid van het folden ... maar daar zal die Hardware Virtualisation (optie in BIOS) ook wel voor iets tussen zitten.

Code: Selecteer alles

[09:25:41] Writing local files
[09:25:43] Extra SSE boost OK.
[09:25:43] Writing local files
[09:25:43] Completed 0 out of 500000 steps  (0 percent)
[09:49:54] Writing local files
[09:49:54] Completed 5000 out of 500000 steps  (1 percent)
[10:11:47] Writing local files
[10:11:47] Completed 10000 out of 500000 steps  (2 percent)
[10:34:25] Writing local files
[10:34:25] Completed 15000 out of 500000 steps  (3 percent)
[10:57:15] Writing local files
[10:57:15] Completed 20000 out of 500000 steps  (4 percent)
[11:19:28] Writing local files
[11:19:29] Completed 25000 out of 500000 steps  (5 percent)
[11:41:00] Writing local files
[11:41:00] Completed 30000 out of 500000 steps  (6 percent)
[12:02:14] Writing local files
[12:02:14] Completed 35000 out of 500000 steps  (7 percent)
[12:29:50] Writing local files
[12:29:51] Completed 40000 out of 500000 steps  (8 percent)
[12:57:59] Writing local files
[12:57:59] Completed 45000 out of 500000 steps  (9 percent)
[13:22:22] Writing local files
[13:22:22] Completed 50000 out of 500000 steps  (10 percent)
[13:46:13] Writing local files
[13:46:13] Completed 55000 out of 500000 steps  (11 percent)


Aan dit tempo zou hij er dus ongeveer 38 uur over doen voor een WU af te werken.
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1634
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 17 Apr 2007, 15:46

Sven.VdS schreef:Loopt die bij u ook op een verkeerde tijdszone?

Ik denk dat het GMT is wat ze gebruiken in de console versie.

Mijn 2e wu is bijna klaar met 26-27 minuten/%

Code: Selecteer alles

[14:17:12] Completed 970000 out of 1000000 steps  (97 percent)
[14:43:55] Writing local files
[14:43:55] Completed 980000 out of 1000000 steps  (98 percent)


Dank aan @ZMD voor het melden dat deze versie beschikbaar is.
Blijkt al sinds maart aan de gang te zijn, maar ben blij dat ik toen niet begonnen ben, er bleken nogal wat vastlopers te zijn, iets dat nu ook nog af en toe voorkomt.

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1634
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 17 Apr 2007, 18:56

Hmmm,
waardering loopt al terug.
Nu 1148 voor een 2652 (26 min/%)
daarvoor 1760 voor een 2651 (31 min/%)

De beta projects staan niet in de gewone project lijst, weet iemand waar wel wat info te vinden is?

edit: vond op een russisch forum:

Code: Selecteer alles

Currently we have dedicated win SMP work units. Three projects are being assigned at this time:
Project 2610: 1523 points, deadline 4 days
Project 2651: 1760 points, deadline 4 days
Project 2652: 1148 points, deadline 3 days

Gebruikersavatar
Draco888
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1229
Lid geworden op: 11 Dec 2006

Berichtdoor Draco888 » 17 Apr 2007, 20:04

Ik ben nu bezig met een Lipid only, project 2614 op de gewone fahcore a0.
Enig info hierover?
Zijn maar 125 frames (maar duren wel lang).

Op de Wiki staat er nog niets over bij de projecten.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4065
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 17 Apr 2007, 20:29

Code: Selecteer alles

[16:32:14] Folding@Home Gromacs SMP Core
[16:32:14] Version 1.74 (March 10, 2007)
[16:32:14]
[16:32:14] Preparing to commence simulation
[16:32:14] - Looking at optimizations...
[16:32:14] - Working with standard loops on this execution.
[16:32:15] - Created dyn
[16:32:15] - Files status OK
[16:32:36] 5 percent)
[16:32:37] - Starting from initial work packet
[16:32:37]
[16:32:37] Project: 2610 (Run 0, Clone 431, Gen 11)
[16:32:37]
[16:32:38] acket
[16:32:38]
[16:32:38] Project: 2610 (Run 0, Clone 431, Gen 11)
[16:32:38]
[16:32:40] Entering M.D.
[16:32:46]  checkpoint
[16:32:48] Protein: Protein
[16:32:48] Writing local files
[16:32:50] ost OK.
[16:32:50] E boost OK.
[16:32:50] Writing local files
[16:32:50] Completed 0 out of 500000 steps  (0 percent)
[16:52:23] Writing local files
[16:52:23] Completed 5000 out of 500000 steps  (1 percent)
[17:12:59] Writing local files
[17:12:59] Completed 10000 out of 500000 steps  (2 percent)
[17:37:16] Writing local files
[17:37:16] Completed 15000 out of 500000 steps  (3 percent)
[18:00:20] Writing local files
[18:00:20] Completed 20000 out of 500000 steps  (4 percent)
[18:24:16] Writing local files
[18:24:16] Completed 25000 out of 500000 steps  (5 percent)
[18:47:27] Writing local files
[18:47:27] Completed 30000 out of 500000 steps  (6 percent)
[19:07:48] Writing local files
[19:07:48] Completed 35000 out of 500000 steps  (7 percent)
[19:28:21] Writing local files
[19:28:22] Completed 40000 out of 500000 steps  (8 percent)
Is hij nu aan het simuleren of is hij echt bezig :)

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1634
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 17 Apr 2007, 20:40

NuKeM schreef:Is hij nu aan het simuleren of is hij echt bezig :)

Mij lijkt dat hij werkt (zie je 100% folding?), maar het is verrekte snel, ik doe op het ogenblik 40 minuten over 1% 2610 met een D2800.

Ik zie ook dat per project uitvoeringstijden flink uiteen kunnen lopen.

MRC101
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1537
Lid geworden op: 31 Mar 2005
Locatie: Gent
Bedankt: 5 keer

Berichtdoor MRC101 » 17 Apr 2007, 23:45

@Sven & Nukem:
Hoe warm wordt jullie CPU van de laptop?

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 18 Apr 2007, 09:24

Nukem: hij is idd bezig nu

Ik heb m'n notebook eens een nachtje laten doordoen en onbelast (dus enkel Vista opgestart en alle programma's buiten anti-virus afgesloten) doet hij er 18-19 minuutjes over per % 8)

ZMD: Wordt wel aardig warm, tenminste toch voor een notebook want de CPU warmt de rest mee op :| .
Volgens SpeedFan (wat ik niet 100% vertrouw maar ken geen ander prog dat temps uitleest):
    Local Temp (ADM1032): 56C
    Remote Temp (ADM1032): 57C
    Local Temp (ADM1021): 58C
    Remote Temp (ADM1021): 76C
    Core 0: 60C
    Core 1: 60C
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 18 Apr 2007, 12:26

Ter bijkomende info: Ik heb de client even onderbroken en dan zakt de core temp naar 35°C, en dit met 'High Performance' als power setting.
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding

MRC101
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1537
Lid geworden op: 31 Mar 2005
Locatie: Gent
Bedankt: 5 keer

Berichtdoor MRC101 » 18 Apr 2007, 19:13

Pff, mijn cores worden 74°C!!!!! (Ook een T7200)


Terug naar “Folding@Home”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast