Multicore Processoren & Windows

Gebruikersavatar
xjs678qr
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 36
Lid geworden op: 12 Dec 2002

Multicore Processoren & Windows

Berichtdoor xjs678qr » 23 Feb 2007, 09:39

Hi,

Op de Linux-Bakken draai ik hier al Folding @ Home. Op windows draai ik (sinds 2002) United Devices. Omdat de meest recente client hiervan reeds van 2002 dateert, heb ik de indruk dat er niet veel development meer voor gebeurt, vooral dan inzake support naar multi-core (en 64-bit) CPU's. Zijn er geruchten dat er een Windows client aankomt met Multicore-support?


Greetz,
-----
Founder of Couillon Inc.
http://www.couillon.be

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15585
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 506 keer
Uitgedeelde bedankjes: 443 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 23 Feb 2007, 09:49

Voor F@H-client kan je multicore werken door simpelweg de client meerdere malen te starten (1 voor elke core) en met elke client een aparte Machine-ID.
Hoe dat met die united devices zit weet ik niet.

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1606
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 23 Aug 2007, 15:51

meon schreef:Voor F@H-client kan je multicore werken door simpelweg de client meerdere malen te starten (1 voor elke core) en met elke client een aparte Machine-ID.

Hoe doe je dat? De client vraagt toch enkel je user name en je team number?
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15585
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 506 keer
Uitgedeelde bedankjes: 443 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 23 Aug 2007, 15:54

De console-versie niet.
Je kan inderdaad geen 2 grafische versies tegelijk draaien. Wel 1 grafische en 1 console-versie. Je kan dan zelfs de affiniteit van het proces expliciet gaan toewijzen aan verschillende processor-kernen.

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 23 Aug 2007, 16:46

Voor multicore kan je best de SMP versie gebruiken.
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1606
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 24 Aug 2007, 09:06

Styno schreef:Voor multicore kan je best de SMP versie gebruiken.

Ik heb gisteren de SMP versie geïnstalleerd als service op 2 computers:
- Intel Core 2 Duo E6700 Conroe 2.66 GHz (Win 2K3)
- Intel Core 2 Duo T7200 Merom 2.00 GHz (Win Vista)
Ga vanavond fahmon installeren om te zien of ze nu ook effectief werken.

Kan ik meerdere F@H SMP services draaien op één CPU?
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 24 Aug 2007, 09:40

seagull schreef:Kan ik meerdere F@H SMP services draaien op één CPU?

Ja dat gaat maar is vrij nutteloos omdat je dan je deadlines waarschijnlijk niet meer haalt... + een smp client is geoptimaliseerd voor quadcore, dus meerdere smp's op een dualcore gaat weinig opbrengen...
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 Mar 2004
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor Sven.VdS » 27 Aug 2007, 13:19

Het is mogelijk, heb het eens getest, maar de 2 clients samen gaan trager dan een enkele ... waarschijnlijk omdat beide clients constant zitten te vechten om dezelfde CPU cycles?

BTW, ik dacht dat de SMP client nog niet als service ondersteund werd onder Windows? Heb dat eens geprobeerd een half jaar terug en idd dat liep constant fout.
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding


Terug naar “Folding@Home”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast