verbeter je lage snelheden

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

verbeter je lage snelheden

Berichtdoor Sensei Zeon » 20 Jun 2004, 11:47

op mijn aanraden heeft spacekiek enkele teste gedaan met de MTU waardes.
telkens is alles 2x getest

MTU=1492 (PPPOE)
USERBASE:

Your current download speed:
45kbit/s
or
6kbyte/s
Your current upload speed:
-

Your current download speed:
50kbit/s
or
6kbyte/s

Your current upload speed:
-

SPEEDTEST.NL:

Resultaten van http://www.speedtest.nl
(Overgenomen op Sun Jun 20 2004 om 12:27:23 UTC+0200)

Download : 8.3 KByte/sec
Upload : 0.9 KByte/sec

Resultaten van http://www.speedtest.nl
(Overgenomen op Sun Jun 20 2004 om 12:30:14 UTC+0200)

Download : 9.1 KByte/sec
Upload : 0.6 KByte/sec

MTU= 700

USERBASE:
Your current download speed:
113kbit/s
or
14kbyte/s
Your current upload speed:
-

Your current download speed:
107kbit/s
or
13kbyte/s
Your current upload speed:
-

SPEEDTEST.NL:

Resultaten van http://www.speedtest.nl
(Overgenomen op Sun Jun 20 2004 om 10:38:40 UTC+0200)

Download : 37.9 KByte/sec
Upload : 2.6 KByte/sec

Resultaten van http://www.speedtest.nl
(Overgenomen op Sun Jun 20 2004 om 10:39:20 UTC+0200)

Download : 38.1 KByte/sec
Upload : 3.7 KByte/sec


MTU=350

USERBASE:
Your current download speed:
217kbit/s
or
27kbyte/s
Your current upload speed:
-

Your current download speed:
194kbit/s
or
24kbyte/s
Your current upload speed:
-

SPEEDTEST.NL:

Resultaten van http://www.speedtest.nl
(Overgenomen op Sun Jun 20 2004 om 10:42:42 UTC+0200)

Download : 35.3 KByte/sec
Upload : 2.6 KByte/sec

Resultaten van http://www.speedtest.nl
(Overgenomen op Sun Jun 20 2004 om 10:43:30 UTC+0200)

Download : 35.2 KByte/sec
Upload : 2.7 KByte/sec

MTU = 150

USERBASE:

Your current download speed:
108kbit/s
or
14kbyte/s
Your current upload speed:
-
Your current download speed:
102kbit/s
or
13kbyte/s
Your current upload speed:
-

SPEEDTEST.NL:

Resultaten van http://www.speedtest.nl
(Overgenomen op Sun Jun 20 2004 om 12:16:59 UTC+0200)

Download : 16.1 KByte/sec
Upload : 0.3 KByte/sec

Resultaten van http://www.speedtest.nl
(Overgenomen op Sun Jun 20 2004 om 12:20:35 UTC+0200)

Download : 16.9 KByte/sec
Upload : 2.1 KByte/sec

Besluit:

met een MTU van 350 heeft hij de beste snelheden, het is nu 'surfbaar'.
om de MTU aan te passen kan je ovel deze guide volgen: http://www.winguides.com/registry/display.php/280/
ofwel dit tooltje gebruiken: http://www.kerio.nl/support/DRTCP.exe


bedankt spacekiek om te testen
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2835
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor Sasuke » 20 Jun 2004, 12:03

Lol,

Dat duid dus inderdaad op EXTREEEEEEEM packetloss op het Scarlet/Internet netwerk dan. Want MTU=350 is zelfs "weinig" voor 56k modems.

Code: Selecteer alles

(ndvr. MTU waarde voor 56k modems = 567, 1492 is de standaard voor breedband connecties door een modem. Heb je een router via LAN/Ethernet zet je je MTU beter op 1500)


MTU = Maximum Transmission Unit.

Hoe kleiner het packetje dat je verzend, hoe minder kans dat het packetje "verloren" geraakt tussen een verzadigde datalijn. Ik hoop dat webvisie dit bericht leest en hieruit zijn conclusie kan trekken (diegene die AL LANG moest getrokken zijn denk ik ?). Maar ja, wie weet wil de getroffen/betrokken partij er niets aan doen ?

Grtz,

Sasuke

Code: Selecteer alles

OPGELET: Indien je je MTU waarde zo laag zet, en adsl2fit als bij wonder terug sneller gaat, zal je het waarschijnlijk niet zien omdat je MTU dan weer TE laag staat :)
Laatst gewijzigd door Sasuke op 20 Jun 2004, 12:11, 2 keer totaal gewijzigd.
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 20 Jun 2004, 12:09

dit bericht is door spacekiek ook naar webvisie gestuurd, dus zij weten ervan
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

inter
Pro Member
Pro Member
Berichten: 331
Lid geworden op: 06 Nov 2003

Berichtdoor inter » 20 Jun 2004, 12:12

van de packetloss zijn ze allang op de hoogte hoor


inter
Nobody is perfect but I'm f*** close [Clawfinger]

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2835
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor Sasuke » 20 Jun 2004, 12:14

Het gaat mij dan ook niet om de packetloss ... het feit dat je je snelheid kunt opkrikken door een MTU wijziging op een breedbandnetwerk (os onafhankelijk) duid op iets heel anders ook ... maar aangezien dit een gissing is kan ik dit niet posten.

Grtz,

Sasuke
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Gast

Berichtdoor Gast » 20 Jun 2004, 12:23

Volgens mij zit het zo: als ze op het einde van de week zien dat er teveel gebruikt is zetten ze de groot verbruikers ff een weekendje op een lijn die "ge-throttled" is...

Trouwens wel een goede tip.. ben van 14kb/s naar 30kb/s gegaan ;)

Gebruikersavatar
spacekiek
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1020
Lid geworden op: 14 Jan 2004
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor spacekiek » 20 Jun 2004, 12:32

Anonymous schreef:Volgens mij zit het zo: als ze op het einde van de week zien dat er teveel gebruikt is zetten ze de groot verbruikers ff een weekendje op een lijn die "ge-throttled" is...

Trouwens wel een goede tip.. ben van 14kb/s naar 30kb/s gegaan ;)


Dan hebben ze mij al 20 dagen "gethrotteld" :? Op die manier kan ik zelfs gene grootverbruiker meer zijn hé ?!

Btw, ik heb nu enkel testen gedaan met enkele waarden die in m'n hoofd opkwamen, mss kunnen jullie zelf nog eens testen wat een optimale waarde kan zijn?! Vergeet niet te rebooten na wijziging in de MTU's!
Laatst gewijzigd door spacekiek op 20 Jun 2004, 12:34, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Shag
Plus Member
Plus Member
Berichten: 172
Lid geworden op: 25 Mei 2004
Locatie: Vlaams-Brabant

Berichtdoor Shag » 20 Jun 2004, 12:33

Kheb deze manier geprobeerd en niks verandering. En eigenlijk moet dit niet, want waarom ging het vroeger wel zonder deze waarde? Waarom ging het bij skynet wel zonder deze waarde? Ze zoeken gewoon excuses omdat ze het probleem niet opgelost krijgen.

Mijn centjes zien ze niet meer, wat er ook mag gebeuren. Ik ben voorbereid, laat ze maar iets proberen.

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 20 Jun 2004, 12:35

Shag, dit is zeker geen oplossing, dit is alleen om het de getroffenen het iets aangenamer surfen te maken.
Natuurlijk moet er een echte oplossing gezocht worden, maar in de tussentijd ...
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gast

Berichtdoor Gast » 20 Jun 2004, 13:20

Ik vind het erg dat webvisie niet reageerd
op topics waar serieuze problemen gemeld worden.
Als ze dan toch meelezen, laat dan is iets horen
op probleemtopics.. Op andere topics lukt
dit anders wel...

Schandalig is dat, no more no less.
Dus kruip uit je schelp en beken kleur!!

Sandman
Pro Member
Pro Member
Berichten: 346
Lid geworden op: 21 Jun 2003
Locatie: Genk

Berichtdoor Sandman » 20 Jun 2004, 14:38

@ Guest. Sommige replies/acties waren over de grens van fatsoen. VER erover. that's why.

Gebruikersavatar
spacekiek
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1020
Lid geworden op: 14 Jan 2004
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor spacekiek » 20 Jun 2004, 14:45

Sandman schreef:@ Guest. Sommige replies/acties waren over de grens van fatsoen. VER erover. that's why.


Tja, hoe zou dat komen... Bij mij zijn alle fatsoenlijk grenzen van geduld en beleefdheid al lang overschreden. Ik blijf wel vriendelijk, maar ik kan tegenwoordig alleen maar met walging nr mijn verbinding toekijken hoe dit maar blijft duren en duren en niets wordt aan gedaan ... laat staan dat ze er ons over informeren/updaten!

[Nob]

Berichtdoor [Nob] » 20 Jun 2004, 14:49

@ Guest. Sommige replies/acties waren over de grens van fatsoen. VER erover. that's why.


Als er 1 ding is wat schandalig is, dan is het dat de overheid toestaat dat 1 bedrijf zo lang met de voeten van zijn gebruikers kan spelen.

greetz,

Nob

Gebruikersavatar
Snakehit
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 806
Lid geworden op: 05 Mei 2004
Locatie: Izegem, Belgie
Contact:

Berichtdoor Snakehit » 20 Jun 2004, 15:15

Het geflame start weer :cry:
We weten allemaal dat het traag gaat, maar heb geduld, voor ik gaat het ook niet sneller dan 20kb/s, ik wacht gewoon af, praten heeft geen zin want ze sluiten gewoon uw troubleticket af. 1 ding weet ik zeker de periode dat de eerste abbo's verlopen is in de buurt. Dus er komen zeker geen goeie tijden aan voor de webvisie buurt. Velen zullen hen verlaten, heel veel. Mss dat het dan sneller gaat want ik ben nog gebonden tot en met november :( :evil:

@ Spacekiek: Ik hou uw posts al een tijdje in het oog. En daaruit concludeer ik dat het niet meer houdbaar is voor jou.
Mijn innige deelneming...

CueBoy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1676
Lid geworden op: 23 Mei 2003
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor CueBoy » 20 Jun 2004, 15:53

[Nob] schreef:
Als er 1 ding is wat schandalig is, dan is het dat de overheid toestaat dat 1 bedrijf zo lang met de voeten van zijn gebruikers kan spelen.


Nob, dit is echt wel een beetje té kort door de bocht... wat heeft "de overheid" nu in hemelsnaam met dit te maken ? Ik weet dat het tegenwoordig bon-ton is om alles op "de overheid" te steken, maar :
- er zijn toch consumentenorganisaties ?
- er zijn toch handelsrechtbanken ?
If you can't beat them, confuse them.

[Nob]

Berichtdoor [Nob] » 20 Jun 2004, 16:19

Moet de overheid dan niet toezien op het naleven van bepaalde regels?

Bvb. Er mogen enkel producten op de markt worden gebracht die geen gevaan opleveren voor de volksgezondheid (bvb bij voedingsproducten)

En als een bedrijf zijn consumenten "oplicht" dan moet en zal de overheid daar zeker tussen beide komen. (bij wijze van spreken he dat "oplichten")

Dis de overheid heeft hier wel degelijk iets mee te maken.

greetz,

Nob

Sandman
Pro Member
Pro Member
Berichten: 346
Lid geworden op: 21 Jun 2003
Locatie: Genk

Berichtdoor Sandman » 20 Jun 2004, 16:42

Daar heb je wel gelijk lin Nob, de overheid heeft zeker iets te maken met de kwaliteit van een product, echter kan ze/ wil ze dat niet doen voor nieuwe sectoren zoals de it er nog steeds een is. Dit ook weer voor verschillende redenen. Traagheid/protectionisme... Waarom denk je dat er nog steeds geen garantie is op software bv? en ook nog een heleboel andere diensten...

CueBoy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1676
Lid geworden op: 23 Mei 2003
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor CueBoy » 20 Jun 2004, 17:01

@Nob/Sandman :
Neen, niet meer akkoord. "De overheid" legt grenzen en spelregels vast, en daarnaast richt ze diensten op die moeten toezien op die grenzen en spelregels.
Als je met "de overheid" die diensten - die moeten toezien op het goed uitvoeren/toepassen van de regels - bedoelt, dan ga ik misschien wel nog akkoord.

Trouwens, voor de rest zit "iedereen" te kankeren als er chocolade sigaretten door "de overheid" worden verboden... en nu verwacht "iedereen" dat Freya zich in hoogst eigen persoon gaat moeien met de situatie met WebVisie en hun product A2F :wink:
If you can't beat them, confuse them.

Sandman
Pro Member
Pro Member
Berichten: 346
Lid geworden op: 21 Jun 2003
Locatie: Genk

Berichtdoor Sandman » 20 Jun 2004, 17:34

ik denk toch dat weelkaar een beetje begrijpen hoor cueboy... De grenzen en spelregels, legt de overheid vast... maar deze willen nog wel eens heel wat minder strict zijn voor 'nieuwe' sectoren . Hier zijn allerlei verklaringen voor, zowel positieve als negatieve :)

Djorre
Plus Member
Plus Member
Berichten: 222
Lid geworden op: 16 Feb 2004
Locatie: Ronse

Berichtdoor Djorre » 21 Jun 2004, 07:20

Mensen kunnen we eens terugkeren naar het onderwerp?
We zijn hier gestart met nuttige info, laten we deze niet verloren gaan tussen een massa berichten die niks meer met die MTU waarden te maken hebben.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Berichtdoor r2504 » 21 Jun 2004, 08:52

[Nob] schreef:Als er 1 ding is wat schandalig is, dan is het dat de overheid toestaat dat 1 bedrijf zo lang met de voeten van zijn gebruikers kan spelen.


Of dat de klanten van dergelijk "bedrijf" zolang met hun voeten laten spelen.

Stel ze in gebreke, en stop met betalen en zoek een andere provider, maar als het op actie aankomt pissen jullie allemaal in je broek.

maxke
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 Apr 2004

Berichtdoor maxke » 21 Jun 2004, 12:02

Ferm bedankt voor de tip !!

Surfen is beneden de norm , maar dit maal laden ze toch volledig op.

Dit weekend moest ik om op een forum te geraken tot 10x reloaden totdat ik beneden geraakte...

Dit is uiteraard geen optie om vol te houden, maar tijdelijk geeft het weer de mogelijkheid om belangrijke info waar je anders niet aankan , toch weer te raadplegen.

Greetz !!

Djorre
Plus Member
Plus Member
Berichten: 222
Lid geworden op: 16 Feb 2004
Locatie: Ronse

Berichtdoor Djorre » 24 Jun 2004, 08:48

Kan er me iemand vertellen wat het voor en nadeel is van een kleine MTU. Momenteel blijkt duidelijk uit de logging van mijn router dat er enorm veel package loss is op het netwerk waardoor ik mijn verbinding met het werk verlies. :???:

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 24 Jun 2004, 09:00

een mtu si de grootte van de packets die per ker verstuurd worden

een te kleine zorgt voor extra traffic (het 'verificatiepacket' dat steeds wordt teruggestuurd is er dus meer)
bij een te grootte mtu kan er sneller packetloss optreden, en als er een moet verstuurd worden is dit dus groter
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gast

Berichtdoor Gast » 24 Jun 2004, 09:34

Bij mij gaat die vlieger toch niet op hoor...

MTU=1492 (PPPOE)
USERBASE:
http://www.adslbox.be speed test results:
- Download speed : 2122 kbit/s or 265 kbyte/s
- Upload speed : 423 kbit/s or 53 kbyte/s
Thu Jun 24 2004 at 10:31:25 UTC+0200

http://www.adslbox.be speed test results:
- Download speed : 2182 kbit/s or 273 kbyte/s
- Upload speed : 421 kbit/s or 53 kbyte/s
Thu Jun 24 2004 at 10:32:12 UTC+0200

SPEEDTEST.NL:
Download : 296.0 KByte/sec

Download : 217.0 KByte/sec


MTU=350
USERBASE:
http://www.adslbox.be speed test results:
- Download speed : 972 kbit/s or 122 kbyte/s
- Upload speed : 322 kbit/s or 40 kbyte/s
Thu Jun 24 2004 at 10:26:04 UTC+0200

http://www.adslbox.be speed test results:
- Download speed : 1220 kbit/s or 153 kbyte/s
- Upload speed : 323 kbit/s or 40 kbyte/s
Thu Jun 24 2004 at 10:26:44 UTC+0200

SPEEDTEST.NL:
Download : 103.0 KByte/sec
Download : 98.3 KByte/sec

sander

Berichtdoor sander » 24 Jun 2004, 09:37

Sasuke schreef:Lol,

Code: Selecteer alles

OPGELET: Indien je je MTU waarde zo laag zet, en adsl2fit als bij wonder terug sneller gaat, zal je het waarschijnlijk niet zien omdat je MTU dan weer TE laag staat :)


@Gast,

mss is tegoei lezen?

alst al snel gaat moete da ni doen eh piepo !

[mod] ik dacht al dat het tegen mij was eerst ... grtz, Sas [/mod]

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 24 Jun 2004, 11:13

in de startpost staat ook "lage" sneleheden, hiermee wordt vooral de <20 kbyte bedoelt
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Nighthunter
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 Mar 2004

Berichtdoor Nighthunter » 25 Jun 2004, 13:03

Download gewoon tweakmaster pro

http://www.tweakmaster.com/

Die zoekt automatisch de beste mtu waarde voor jou.

mijn speeds gingen van 5kb dl/2 kb ul -> 150kb dl/50kb ul
surfen gaat nu net zo vlot als met skynet!

Virus
Starter
Starter
Berichten: 23
Lid geworden op: 25 Mei 2004

Berichtdoor Virus » 28 Jun 2004, 14:37

I have another improves tip.

Change to www.latribu.be

3 Mbit Down
256 Kbit Up
Unlimitet Traffic
Turboline :-D
60 €/Month

Thats a good Price for this Service
never again problems with the speed and much better than A2F

I do it as soon as I can with A2f away 8)

Gast

Berichtdoor Gast » 28 Jun 2004, 14:45

Latribu, hadden die ook geen serieuze problemen ???
En hebben die geen FUP ipv unlimited ??
Hadden ze daadwerkelijk zo goed geweest hadden we er wel van gehoord zeker??

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Berichtdoor r2504 » 28 Jun 2004, 14:48

Virus schreef:never again problems with the speed and much better than A2F


I would document myself a bit better if I was you, than just believing some numbers on a website... but you should know better being an A2F customer.

Virus
Starter
Starter
Berichten: 23
Lid geworden op: 25 Mei 2004

Berichtdoor Virus » 28 Jun 2004, 14:52

Anonymous schreef:Latribu, hadden die ook geen serieuze problemen ???
En hebben die geen FUP ipv unlimited ??
Hadden ze daadwerkelijk zo goed geweest hadden we er wel van gehoord zeker??


Latribu had also big problems, but they were also on KPN
But they did a contract with Turboline and become her/its/their serves on it further leads
And we all know like well Turboline is

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2835
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Berichtdoor Sasuke » 28 Jun 2004, 14:54

Virus,

If your native language is french, then I think it would be better if you speak french, people will understand you a little bit better I think :p

Grtz,

sasuke
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Virus
Starter
Starter
Berichten: 23
Lid geworden op: 25 Mei 2004

Berichtdoor Virus » 28 Jun 2004, 14:57

nope I´m Speak German :-D

Gebruikersavatar
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6171
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Herzele
Bedankt: 95 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Contact:

Berichtdoor Sub Zero » 28 Jun 2004, 19:30

Wel, Some people can speak German, so go ahead. Me no speak german, just a little 'Jean-Marie Pfaff'-German ;)

Cheers
Afbeelding

SvenVdS

Berichtdoor SvenVdS » 06 Apr 2005, 08:26

Kan iemand mij dit uitleggen, want ik ben een netwerk-noob (toch op packet niveau):

A2F gaat via Scarlet en zou immens packet loss hebben waardoor je die hoge MTU beter gebruikt.

EDPNet (en zoveel providers) gaan ook via Scarlet en daar loopt het wel goed.


Hoe kan dit? Het is niet mijn bedoeling om een A2F flame te starten hier, ik begrijp het gewoon niet hoe dat kan.

Toen ik overgegaan ben van A2F naar EDPNet is er fysiek aan mijn lijn ook niks veranderd ...

Anybody :idea:

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 06 Apr 2005, 08:57

Sven, dit is nog een "oplossing" van toen er grote problemen warne bij ADSL2FIT, nu deze er niet meer zijn, geeft die MTU niet echt een merkbaar verschil.
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding


Terug naar “ADSL2FIT”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast