smart energy plug

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

smart energy plug

Berichtdoor Jack Daniels » 29 Dec 2014, 10:55

Te koop bij aldi vanaf 3 januari
http://nl.aldi.be/aldi_smart_energy_plu ... 17851.html

[Afbeelding Post made via mobile device ]
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3204
Lid geworden op: 29 Okt 2007
Twitter: cloink
Bedankt: 108 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor cloink » 29 Dec 2014, 11:00

Iemand een idee of deze een bepaalde standaard (zigbee oid) gebruikt?
ooh. shiny.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor r2504 » 29 Dec 2014, 11:57

via mobiel internet of thuis via wifi


Het lijkt me dus dat je het ding moet aanmelden op je wireless router... en dat je het dus zo via een app kan besturen.

brubbel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 655
Lid geworden op: 04 Jul 2012
Bedankt: 149 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor brubbel » 29 Dec 2014, 11:58

Aan het symbooltje op de foto lijkt het WiFi.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor Jack Daniels » 29 Dec 2014, 12:01

Als je de omschrijving goed leest zie je woorden als "gratis app", "wifi" en "mobiel internet".

[Afbeelding Post made via mobile device ]
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3204
Lid geworden op: 29 Okt 2007
Twitter: cloink
Bedankt: 108 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor cloink » 29 Dec 2014, 12:08

Ok, een API dan? Op zich wel lollig, maar ik had wel graag een centrale app (desnoods zelfgemaakt), want het begint een beetje belachelijk te worden hier thuis...
ooh. shiny.

Gebruikersavatar
jaker
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 796
Lid geworden op: 20 Sep 2010
Locatie: Meerhout
Bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor jaker » 29 Dec 2014, 13:27

Internet/TV: Telenet Whoppa
VoIP: Fritzbox 7390 met WeePee/Dellmont
Router: Netgear R7000 met TomatoUSB (by Shibby)

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3694
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1288 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor raf1 » 29 Dec 2014, 14:14

En ook: https://itunes.apple.com/fr/app/maginon ... 13223?mt=8

Het lijkt er sterk op dat die apps niet meer zijn dan een webbrowsermodule die naar een webserver op de smartplug surfen.
Ik durf wedden dat deze plug zeer sterk lijkt op een Edimax SP-1101W waarvoor er iemand al een python-klasse geschreven heeft.
https://gist.github.com/wendlers/a5fc0b ... artplug-py

speciall
Pro Member
Pro Member
Berichten: 225
Lid geworden op: 05 Dec 2006
Locatie: Aarschot
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor speciall » 29 Dec 2014, 14:29

de edimax 2101 dan want je kan ook het stroomverbruik zien volgens de folder.

Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3204
Lid geworden op: 29 Okt 2007
Twitter: cloink
Bedankt: 108 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor cloink » 29 Dec 2014, 14:32

raf1 schreef:Het lijkt er sterk op dat die apps niet meer zijn dan een webbrowsermodule die naar een webserver op de smartplug surfen.

Ok, tof. Mogelijkheid tot vast IP te configureren? Want dan zijn we aan 't klappen... :mrgreen:
ooh. shiny.

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1115
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor Abusimbal » 29 Dec 2014, 16:08

Ziet er inderdaad uit gelijk een Edimax SP-2101W
http://www.edimax.com/edimax/merchandis ... /sp-2101w/
Wel goedkoop 25 i.p.v. 50 €
Telenet Whoppa
Samsung Galaxy S7 edge zilver
Synology RT2600ac router
Synology DS1812+
Nvidia Shield TV console
Microsoft Surface 3
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)
Medisana BS 430 Connect (smart weegschaal via BT)

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2774
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 601 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor eternum » 29 Dec 2014, 20:01

Jack Daniels schreef:Te koop bij aldi vanaf 3 januari
http://nl.aldi.be/aldi_smart_energy_plug_48_5_1590_17851.html

Volgens mij is dat nu woensdag 31 december 2014 in plaats van zaterdag 3 januari 2015.
Afbeelding

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor Jack Daniels » 29 Dec 2014, 20:05

@eternum: je hebt helemaal gelijk. Dyslexie is ook een gave :-)

[Afbeelding Post made via mobile device ]
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

speciall
Pro Member
Pro Member
Berichten: 225
Lid geworden op: 05 Dec 2006
Locatie: Aarschot
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor speciall » 29 Dec 2014, 21:31

cloink schreef:
raf1 schreef:Het lijkt er sterk op dat die apps niet meer zijn dan een webbrowsermodule die naar een webserver op de smartplug surfen.

Ok, tof. Mogelijkheid tot vast IP te configureren? Want dan zijn we aan 't klappen... :mrgreen:



De edimax kan je in elk geval niet via browser bereiken, enkel via de app en via intern netwerk.
Hoe het zit met deze weet ik niet. (ik heb wel nog geen 'portscan' gedaan op dat ding om te zien of de poort gewoon anders dan 80 is

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3694
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1288 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor raf1 » 29 Dec 2014, 21:46

De webserver van de Edimaxen zit normaalgezien op poort 10000. Meer info op: https://github.com/contrequarte/SmartPlugSP2101W

Gebruikersavatar
monty_burns_007
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 07 Mar 2010
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor monty_burns_007 » 31 Dec 2014, 10:05

is dit functioneel hetzelfde als de Edimax SP-2101W ?
Dus ook historische logging van vermogenverbruik ?
De Edimax kan wel alles :
- loggen data
- schakelen in functie van vermogen verbruik
- email notificaties
- timer schakelprogramma

Misschien kan je dit toestel wel flashen met de firmware van Edimax :-)

Hier de franse manual van het aldi exemplaar:
http://www.supra-electronics.com/typo3/ ... 148_FR.pdf

Uit de manual blijkt dat er toch beperktere functionaliteit is.

Hier wordt het stopcontact ook uitvoering besproken blijkbaar: https://www.dealabs.com/bons-plans/pris ... 521?page=3

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor r2504 » 31 Dec 2014, 10:28

In de franse manual zie ik toch gelijkaardige functionaliteit (zoals vermogen) vermeld staan.

Gebruikersavatar
netdata
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1677
Lid geworden op: 16 Aug 2005
Twitter: wdhaeseleer
Locatie: Turnhout
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor netdata » 31 Dec 2014, 12:04

Ik stuur deze socket sinds gistere avond aan via mijn Loxone domotica.
Werkt perfect, zelfs de grafiekjes.(zie bijlage)

voor meer info zie hier: https://github.com/netdata/loxone/tree/ ... Smart-Plug

Heb ze al de volgende functies gegeven:

* Mee geintegreerd in mijn alles-uit toets
* Push Notificatie naar mijn telefoon als verbruik hoger ligt dan normaal
* Inschakelen afhankelijk van de sfeer
Bijlagen
socket3.png

Gebruikersavatar
monty_burns_007
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 07 Mar 2010
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor monty_burns_007 » 31 Dec 2014, 12:42

ok bedankt voor de info.
Op http://www.edimax.com/edimax/mw/cufiles ... QIG_NL.pdf
vind je de manual van de Edimax SP-2101W.
Daar staan ook mooie trends in die blijkbaar bewaard worden op het stopcontact zelf.
Is er een firmware flash mogelijkheid op de smart energy plug web interface/telnet ?
Hier http://www.edimax.com/edimax/mw/cufiles ... _v1.03.zip
is de laatste edimax firmware versie en flash programma.
Missschien dat dit ook werkt naar de Smart energy plug toe. :-)

Via internet kan je hem niet bedienen, dan moet je maar een OpenVPN of dergelijke activeren op je smartphone vooraleer de plug te kunnen bereiken.

adriaantjes
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 Jan 2015
Bedankt: 1 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor adriaantjes » 02 Jan 2015, 10:07

Gisteren uitgeprobeerd, en ik moet zeggen dat het goed werkt. Zowel met de normale internetverbinding, als met eender welke andere dataverbinding van waar ook U zich bevind. Computer moet in dat geval niet aan staan. De modem uiteraard wel. De handleiding is onbegrijpelijk en bedroevend slecht.
Laatst gewijzigd door adriaantjes op 02 Jan 2015, 10:44, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
netdata
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1677
Lid geworden op: 16 Aug 2005
Twitter: wdhaeseleer
Locatie: Turnhout
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor netdata » 02 Jan 2015, 10:26

Ik vind wel enkele zaken een nadeel... (en echte security issues)

Nadat je de wifi hebt ingesteld via de app zodat deze op je thuisnetwerk werkt blijft de socket in Access Point Modus staan.
Hierdoor kan eender wie van buiten alsnog aanloggen op je Smart Plug.

Dit is nog geen drama, maar erger wordt het wanneer eens je verbonden bent met de Smart Plug je gewoon telnet-en naar de plug, en inloggen doe je met admin / admin.
Eens ingelogd ben je in staat het wifi password van je thuisnetwerk te pakken te krijgen.

Ben al eventjes aan het zoeken hoe ik de ap modus kan uitschakelen.....

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor r2504 » 02 Jan 2015, 11:55

Heb er ook eentje gekocht... maar ze zit nog in de verpakking.

Nieuwsgierig of ik het ding zonder Android telefoon aan de praat ga krijgen.

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 776
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 54 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor tb0ne » 02 Jan 2015, 14:33

Interessant, is het echt een OEM edimax ding waarop je ook de edimax firmware kan draaien?
Misschien toch eens langs Aldi passeren...

Gebruikersavatar
monty_burns_007
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 07 Mar 2010
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor monty_burns_007 » 02 Jan 2015, 18:40

Heb er nu ook fysiek 1 gekocht en al getest.
Qua security is idd default de ssid SmartPlugxxxx zonder security waardoor iedereen kan connecteren.
Echter ja kan toch nadien het WPA2 password bv. wijzigen ?
Hierdoor zie ik niet echt security issues.

Het default admin/admin password kan je mss via telnet nog wijzigen.

De Exe file met de Edimax firmware "ziet" niet de Smartplug staan. Dus via die weg kan je hem al niet updaten.

Er is idd geen trending van vermogen in de plug zelf.
Wel kan je het kWh vermogen laten bereken als je een "Start" en "End" knop drukt.
Wanneer je deze knoppen drukt, wordt de actuele datum/tijd respectievelijk ingevuld.

Maw. als je de "start" drukt, en na bv. een paar dagen de "Stop" knop laat hij de aantal kWh zien.
Maw. er moet wel iets gelogd worden lokaal.
Beter zou zijn in de webGUI ipv start en stop knop, dat de datum en tijd manueel kan gekozen worden.
Dan kan je hiermee bv. en periode uit het verleden selecteren.

Op zich wel leuke aanbieding voor 25 euro.
Zag vandaag nog een Wifi smartplug bij Saturn voor 40 euro die enkel maar de schakelfunctie had (manueel / klok / random) en geen vermogen meting. (merk CHACON).

Aangezien de plug zelf ook aan internet geraakt, is het mss mogelijk de webserver op de plug aan te passen zodat deze z'n trendvermogen continu upload naar een online trend dienst of naar google trends...
Ander optie is een python script te schrijven op een raspberry pi :-)

michiel
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 Jan 2015

Re: smart energy plug

Berichtdoor michiel » 02 Jan 2015, 20:56

Help
Heb mij zo'n stekkertje gekocht. Met de wifi verbinding maken is geen probleem maar hoe in godsnaam moet je via 3g verbinding maken?
Alvast bedankt voor jullie reacties.....

[Afbeelding Post made via mobile device ]

misterjo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 571
Lid geworden op: 30 Nov 2003
Locatie: leuven
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor misterjo » 02 Jan 2015, 21:27

(inloggen telnet + admin/admin)

Als je je PLUG niet wilt laten werken als AP kan je altijd de AP interface afzetten:

Code: Selecteer alles

ifconfig ra0 down


De interface zelf die via je netwerk connect is apcli0 deze moet je natuurlijk wel laten aanstaan..

Verder kan je ook gewoon de settings aanpassen van het AP:

Code: Selecteer alles

iwpriv ra0 set SSID="test"

http://blog.chinaunix.net/uid-20737871-id-1881242.html

Verder zie ik dat ze ook een RDTServer draaien wat gebruikt wordt in eclipse om remote c/c++ projecten te beheren.
Misschien mogelijk om zo de standaard software aan te passen.

Het wachtwoord kan je ook gewoon aanpassen:

Code: Selecteer alles

Usage:
  /sbin/chpasswd.sh <user name> [<password>]
# chpasswd.sh admin test
Password for 'admin' changed


Ik heb het toestel nog niet afgezet maar ik gok dat je dit best ook allemaal ergens in een startup script zet.

ary
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 Jan 2015

Re: smart energy plug

Berichtdoor ary » 02 Jan 2015, 21:47

heb net ook een smartplug bij de aldi gekocht, type MAGINON SP-1E.
de installatie is ook verwarrend voor mij.
als ik de smartplug aansluit blijft de WIFI led op rood staan.
het enige wat ik zie is dat de smartplug een ACCESSPOINT is geworden met een ingebouwde DHCP server.
vanop mijn (linux) client doe ik een NMAP commando naar 10.10.10.254 en zie 2 poorten opn staan: 23 en 80 .
via telnet (admin/admin) kom ik terecht in een 'busybox' omgeving.
en via een browser kan ik zellfs dingen managen via een GUI.
wat mij nu niet duidelijk is hoe ik eigenlijk de smartplug moet gebruiken/configuren.
ik verwacht ergens een WAN poort te moeten configuren, maar dan speelt de smartplug een ROUTER, en dat kan de bedoeling toch niet zijn.

heeft er iemand ook ervaring met deze smartplug?
een betere howto?

Gebruikersavatar
jaker
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 796
Lid geworden op: 20 Sep 2010
Locatie: Meerhout
Bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor jaker » 02 Jan 2015, 22:23

Mijn HOWTO:

1. Installeer de volgende app op je smartphone: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.supra2001 (Android) of https://itunes.apple.com/nl/app/maginon-sp-1e/id916813223?mt=8 (Apple)
2. Connecteer met je smartphone op de Wifi "Smartplug_xxxxxx" die door je plug wordt uitgezonden.
3. Voeg een nieuwe plug toe in de app via de "+Add" knop. Hierbij kan je kiezen uit "LAN Search" of QR Code. De QR code staat afgeprint op je smartplug. Als je al verbonden bent met "Smartplug_xxxxxx", kan je nu best voor "LAN Search" kiezen. Je smartplug zal vrij snel gevonden worden in een nieuw venster. Klik de plug aan in het venster en vergeet niet om een Nicknaam te geven aan de plug. Bewaar deze gegevens.
4. Je zal nu je nieuwe plug terugvinden in de "SmartPlug List" die dan verschijnt. Klik deze aan.
5. Ga naar tabblad "settings". Kies eerst onderaan bij Your Wifi Router je eigen Wifi netwerk. Kies dan bovenaan je gebruikte "Security Mode" (waarschijnlijk WPA2PSK) en je Encryp Type (waarschijnlijk AES of TKIP). Als laatste typ je je Wifi sleutel in bij "Password". Bewaar deze gegevens.
6. Normaal zal je smartphone nu terugschakelen naar je normale eigen Wifi netwerk. Bij mijn toestel loopt dit blijkbaar niet helemaal correct. Ik moet manueel de verbinding eventjes onderbreken en terug herstellen.
7. Best ga je nu één stap terug naar de "SmartPlug List". Je kiest hier opnieuw voor je pas toegevoegde plug (deze maal met je smartphone verbonden met je eigen Wifi netwerk). Na een goede connectie kan je bovenaan tabblad "Detail" via de power-icoon de plug aan/uit zetten (groen=aan/grijs=uit).
8. Onder tabblad "Rule" kan je je tijdzone instellen en tot 4 schakeltijden programmeren.

PS: De app van ST&T https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stt.smartplug20 blijkt ook 100% te werken met deze pluggen.
Internet/TV: Telenet Whoppa
VoIP: Fritzbox 7390 met WeePee/Dellmont
Router: Netgear R7000 met TomatoUSB (by Shibby)

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5346
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 442 keer
Uitgedeelde bedankjes: 682 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor TiTanium » 02 Jan 2015, 22:32

michiel schreef:Help
Heb mij zo'n stekkertje gekocht. Met de wifi verbinding maken is geen probleem maar hoe in godsnaam moet je via 3g verbinding maken?
Alvast bedankt voor jullie reacties.....

[Afbeelding Post made via mobile device ]


Ik heb al gemerkt dat ik soms het programma geforceerd moet afsluiten en moet reconnecten. En dan doet die het perfect.

@misterjo THX :)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

misterjo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 571
Lid geworden op: 30 Nov 2003
Locatie: leuven
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor misterjo » 02 Jan 2015, 22:48

Het volgende vind je terug in :

Code: Selecteer alles

# pwd
/etc/Wireless/RT2860
RT2860.dat


en kan je dus aanpassen ik denk dat dit na een poweroff gewoon blijft staan, mss niet bij reset dat heb ik nog niet getest.
De volgende parameters worden daar bijgehouden:

Code: Selecteer alles

#The word of "Default" must not be removed
Default
CountryRegion=1
CountryRegionABand=2
CountryCode=
BssidNum=1
SSID1=Smartplug_XXknip
SSID2=
SSID3=
SSID4=
SSID5=
SSID6=
SSID7=
SSID8=
WirelessMode=9
FixedTxMode=
TxRate=0
Channel=2
BasicRate=15
BeaconPeriod=100
DtimPeriod=1
TxPower=100
DisableOLBC=0
BGProtection=0
TxAntenna=
RxAntenna=
TxPreamble=1
RTSThreshold=2347
FragThreshold=2346
TxBurst=1
PktAggregate=1
AutoProvisionEn=0
FreqDelta=0
TurboRate=0
WmmCapable=1
APAifsn=3;7;1;1
APCwmin=4;4;3;2
APCwmax=6;10;4;3
APTxop=0;0;94;47
APACM=0;0;0;0
BSSAifsn=3;7;2;2
BSSCwmin=4;4;3;2
BSSCwmax=10;10;4;3
BSSTxop=0;0;94;47
BSSACM=0;0;0;0
AckPolicy=0;0;0;0
APSDCapable=0
DLSCapable=0
NoForwarding=0
NoForwardingBTNBSSID=0
HideSSID=0
ShortSlot=1
AutoChannelSelect=0
IEEE8021X=0
IEEE80211H=0
CarrierDetect=0
ITxBfEn=0
PreAntSwitch=
PhyRateLimit=0
DebugFlags=0
ETxBfEnCond=0
ITxBfTimeout=0
ETxBfTimeout=0
ETxBfNoncompress=0
ETxBfIncapable=0
FineAGC=0
StreamMode=0
StreamModeMac0=
StreamModeMac1=
StreamModeMac2=
StreamModeMac3=
CSPeriod=6
RDRegion=
StationKeepAlive=0
DfsLowerLimit=0
DfsUpperLimit=0
DfsOutdoor=0
SymRoundFromCfg=0
BusyIdleFromCfg=0
DfsRssiHighFromCfg=0
DfsRssiLowFromCfg=0
DFSParamFromConfig=0
FCCParamCh0=
FCCParamCh1=
FCCParamCh2=
FCCParamCh3=
CEParamCh0=
CEParamCh1=
CEParamCh2=
CEParamCh3=
JAPParamCh0=
JAPParamCh1=
JAPParamCh2=
JAPParamCh3=
JAPW53ParamCh0=
JAPW53ParamCh1=
JAPW53ParamCh2=
JAPW53ParamCh3=
FixDfsLimit=0
LongPulseRadarTh=0
AvgRssiReq=0
DFS_R66=0
BlockCh=
GreenAP=0
PreAuth=0
AuthMode=WPA2PSK
EncrypType=AES
WapiPsk1=
WapiPsk2=
WapiPsk3=
WapiPsk4=
WapiPsk5=
WapiPsk6=
WapiPsk7=
WapiPsk8=
WapiPskType=0
Wapiifname=
WapiAsCertPath=
WapiUserCertPath=
WapiAsIpAddr=
WapiAsPort=
BssidNum=1
RekeyMethod=TIME
RekeyInterval=3600
PMKCachePeriod=10
MeshAutoLink=0
MeshAuthMode=
MeshEncrypType=
MeshDefaultkey=0
MeshWEPKEY=
MeshWPAKEY=
MeshId=
WPAPSK1=XXknipXX
WPAPSK2=
WPAPSK3=
WPAPSK4=
WPAPSK5=
WPAPSK6=
WPAPSK7=
WPAPSK8=
DefaultKeyID=2
Key1Type=1
Key1Str1=
Key1Str2=
Key1Str3=
Key1Str4=
Key1Str5=
Key1Str6=
Key1Str7=
Key1Str8=
Key2Type=1
Key2Str1=
Key2Str2=
Key2Str3=
Key2Str4=
Key2Str5=
Key2Str6=
Key2Str7=
Key2Str8=
Key3Type=1
Key3Str1=
Key3Str2=
Key3Str3=
Key3Str4=
Key3Str5=
Key3Str6=
Key3Str7=
Key3Str8=
Key4Type=1
Key4Str1=
Key4Str2=
Key4Str3=
Key4Str4=
Key4Str5=
Key4Str6=
Key4Str7=
Key4Str8=
HSCounter=0
HT_HTC=1
HT_RDG=1
HT_LinkAdapt=0
HT_OpMode=0
HT_MpduDensity=5
HT_EXTCHA=1
HT_BW=1
VHT_BW=0
HT_AutoBA=1
HT_BADecline=0
HT_AMSDU=0
HT_BAWinSize=64
HT_GI=1
HT_STBC=1
HT_MCS=33
HT_TxStream=1
HT_RxStream=1
HT_PROTECT=1
HT_DisallowTKIP=1
HT_BSSCoexistence=1
GreenAP=0
WscConfMode=0
WscConfStatus=2
WCNTest=0
AccessPolicy0=0
AccessControlList0=
AccessPolicy1=0
AccessControlList1=
AccessPolicy2=0
AccessControlList2=
AccessPolicy3=0
AccessControlList3=
AccessPolicy4=0
AccessControlList4=
AccessPolicy5=0
AccessControlList5=
AccessPolicy6=0
AccessControlList6=
AccessPolicy7=0
AccessControlList7=
WdsEnable=0
WdsPhyMode=
WdsEncrypType=NONE
WdsList=
Wds0Key=
Wds1Key=
Wds2Key=
Wds3Key=
RADIUS_Server=0
RADIUS_Port=1812
RADIUS_Key1=raink
RADIUS_Key2=
RADIUS_Key3=
RADIUS_Key4=
RADIUS_Key5=
RADIUS_Key6=
RADIUS_Key7=
RADIUS_Key8=
RADIUS_Acct_Server=
RADIUS_Acct_Port=1813
RADIUS_Acct_Key=
own_ip_addr=
Ethifname=
EAPifname=
PreAuthifname=
session_timeout_interval=0
idle_timeout_interval=0
WiFiTest=0
TGnWifiTest=0
ApCliEnable=1
ApCliSsid=V
ApCliBssid=
ApCliAuthMode=WPA2PSK
ApCliEncrypType=AES
ApCliWPAPSK=XXknipXX
ApCliDefaultKeyID=0
ApCliKey1Type=0
ApCliKey1Str=
ApCliKey2Type=0
ApCliKey2Str=
ApCliKey3Type=0
ApCliKey3Str=
ApCliKey4Type=0
ApCliKey4Str=
RadioOn=1
SSID=
WPAPSK=
Key1Str=
Key2Str=
Key3Str=
Key4Str=

Gebruikersavatar
jaker
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 796
Lid geworden op: 20 Sep 2010
Locatie: Meerhout
Bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor jaker » 02 Jan 2015, 23:09

@misterjo: Ik heb via telnet het bestand RT2860.dat teruggevonden in het door jou aangegeven pad. Maar mijn kennis van Linux is heel beperkt en zodus mijn vraag: hoe kan ik dat bestand eenvoudig naar mijn pc halen en terugzetten (na eventuele wijzigingen). Of hoe kan ik dat eenvoudig aanpassen in telnet zelf. vi werkt blijkbaar niet.
Internet/TV: Telenet Whoppa
VoIP: Fritzbox 7390 met WeePee/Dellmont
Router: Netgear R7000 met TomatoUSB (by Shibby)

misterjo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 571
Lid geworden op: 30 Nov 2003
Locatie: leuven
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor misterjo » 02 Jan 2015, 23:37

Er zijn een paar manieren maar de makkelijkste denk ik:
tftp server draaien http://sourceforge.net/projects/tftp-server/?source=typ_redirect
en dan kan je met

Code: Selecteer alles

tftp -l localfile -r rmotefile -p ip

vanaf de plug files uploaden naar je tftp server. En andersom kan je -p (put) veranderen in -g (get) om iets terug te krijgen.

Gebruikersavatar
jaker
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 796
Lid geworden op: 20 Sep 2010
Locatie: Meerhout
Bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor jaker » 02 Jan 2015, 23:58

So far, so good. Ik kan al aan het bestand RT2860.dat, wijzigen en terugzetten. Maar nu nog parameter vinden die iets soortgelijk doet als "ifconfig ra0 down". Experimenteren is niet geheel zonder risico, wil de tak waar ik op zit niet afzagen, hé 8)
Internet/TV: Telenet Whoppa
VoIP: Fritzbox 7390 met WeePee/Dellmont
Router: Netgear R7000 met TomatoUSB (by Shibby)

misterjo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 571
Lid geworden op: 30 Nov 2003
Locatie: leuven
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor misterjo » 03 Jan 2015, 00:03

persoonlijk zou ik de ssid gewoon hidden zetten en wpa2 instellen. Moest het zijn dat je er nog ooit op wilt geraken. (tip: noteer de gegevens even in KeePass of iets dergelijks..)
Je kan ook gewoon in het opstartscript van busybox de ra0 link down zetten bij het opstarten.. is makkelijker als je echt wilt.

Gebruikersavatar
jaker
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 796
Lid geworden op: 20 Sep 2010
Locatie: Meerhout
Bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor jaker » 03 Jan 2015, 11:24

Ik heb al 3 aktieve AP's in huis en wil niet extra storing veroorzaken door deze smartplugs (ik heb er 2). Als er echt een probleem is en ik wil de wireless interface ra0 terug aktief zetten, kan ik altijd terug naar fabrieksinstellingen door middel van een harde reset. Dan terug verbinden met mijn LAN via Wifi en configuratie terugzetten via webinterface. Dit gezegd zijnde, nog één vraagje: Waar vind ik het opstartscript van busybox?
Internet/TV: Telenet Whoppa
VoIP: Fritzbox 7390 met WeePee/Dellmont
Router: Netgear R7000 met TomatoUSB (by Shibby)

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor r2504 » 03 Jan 2015, 11:55

jaker schreef:6. Normaal zal je smartphone nu terugschakelen naar je normale eigen Wifi netwerk.


Ik mag hier toch uit besluiten dat die Smartplug gewoon een "client" is op je eigen wireless netwerk ?

Gebruikersavatar
jaker
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 796
Lid geworden op: 20 Sep 2010
Locatie: Meerhout
Bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor jaker » 03 Jan 2015, 12:33

Na uitvoeren van stap 5 zal de smartplug zich verbinden met je eigen Wifi netwerk en dus "client" ervan worden, zoals jij stelt.
Internet/TV: Telenet Whoppa
VoIP: Fritzbox 7390 met WeePee/Dellmont
Router: Netgear R7000 met TomatoUSB (by Shibby)

ReLoad
Pro Member
Pro Member
Berichten: 278
Lid geworden op: 10 Apr 2007
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 105 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor ReLoad » 03 Jan 2015, 19:12

jaker schreef:Mijn HOWTO:
8. Onder tabblad "Rule" kan je je tijdzone instellen en tot 4 schakeltijden programmeren.

PS: De app van ST&T https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stt.smartplug20 blijkt ook 100% te werken met deze pluggen.


Ik heb ook wel interesse in de smartplug.

Kan iemand toevallig enkele screenshot's nemen van de applicatie die gelinkt is met een smartplug. Vooral de tijdschakeltijden functionaliteit en de energiemeting details. Wat bedoel je verder met 4 schakeltijden: 4x aan en uit tijdstippen programmeren of 2x aan 2x uit tijdstippen?
25/3.5
Afbeelding

Gebruikersavatar
jaker
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 796
Lid geworden op: 20 Sep 2010
Locatie: Meerhout
Bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor jaker » 03 Jan 2015, 19:36

4 Schakeltijden = 4 aan èn uit tijdstippen (dus 8 tijdstippen in totaal).
Bijlagen
Metering.jpg
Info over meting
Rule1.jpg
Detail 1 schakeltijd
Rules.jpg
Overzicht schakeltijden
Internet/TV: Telenet Whoppa
VoIP: Fritzbox 7390 met WeePee/Dellmont
Router: Netgear R7000 met TomatoUSB (by Shibby)

42wim
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 29
Lid geworden op: 02 Jan 2013
Bedankt: 18 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor 42wim » 04 Jan 2015, 00:19

My Home is ook een app die er mee werkt, niet alle features (zoals instellen van tijden), enkel aan/uit zetten + verbruik.
Maar is snappier en crasht (nog) niet.

https://play.google.com/store/apps/deta ... lea.myhome


Terug naar “Ander nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: jutuiz en 2 gasten