smart energy plug

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor bruma » 19 Aug 2017, 19:36

Na verloop van tijd komt de E op allemaal 9gen, hoe kan je deze terug op 0 krijgen?

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1933
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor lacer » 20 Aug 2017, 07:39

Kan je wat meer info geven aub ?
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor bruma » 20 Aug 2017, 09:24

als ik van 1 van mijn smartplug de E waarde opvraag welke het gecummuleerd verbruik is over de tijd heen dan krijg ik de waarde 999999 (999,999kWh).
Ik heb zelfs al een reset uitgevoerd maar deze waarde komt niet meer op 0 zodat dit niet meer verder op te volgen is
Dus de vraag is bestaat er een system command (ipv GetInfo E bv SetInfo E=0) om die waarde terug op 0 te zetten

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1933
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor lacer » 20 Aug 2017, 22:14

Zou je in contact kunnen treden met de makers van deze wiki ?
https://github.com/supermat/SmartPlug/wiki
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor Sinna » 18 Sep 2017, 16:02

Iemand die weet hoe je die plug kan instellen dat die na een stroomonderbreking zijn laatste positie (aan/uit) onthoudt?
Ik vind die optie niet zo snel terug maar die zou voor mij zéér handig zijn.
Computer(k)nul

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1719
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor laroyj » 1 dag 16 uur 9 minuten geleden (12 Dec 2017, 11:29)

sinds de komst van IOS 11 werkt de app niet meer en kan ik de smartplug niet meer gebruiken, kan eigenlijk niet, heb hem nog geen 2 jaar en zit 3 jaar garantie op en wordt al niet meer ondersteund...
ook de edimax app getest en ook de nieuwere smartplug app, echter deze werken niet voor de Maginon Supra SP-1E
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

Gebruikersavatar
monty_burns_007
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 07 Mar 2010
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor monty_burns_007 » 1 dag 16 uur 1 minuut geleden (12 Dec 2017, 11:36)

laroyj schreef:sinds de komst van IOS 11 werkt de app niet meer en kan ik de smartplug niet meer gebruiken, kan eigenlijk niet, heb hem nog geen 2 jaar en zit 3 jaar garantie op en wordt al niet meer ondersteund...
ook de edimax app getest en ook de nieuwere smartplug app, echter deze werken niet voor de Maginon Supra SP-1E



je kan via de webbrowser via een link de switch aan & af zetten.
De andere app functionaliteit ben je dan idd kwijt.
Reden dat ik weinig van die Aldi troep koop.

Deze smartplug was echter redelijk "open" via de web url commando's waardoor hij perfect mee te integreren was in een domatica systeem.
Voor de prijs destijds bij Aldi mag je niet veel meer verwachten.

gelijke aardige smartplugs (bv. fibaro z-wave) is prijs x 3.

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1719
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor laroyj » 1 dag 14 uur 53 minuten geleden (12 Dec 2017, 12:44)

..zou eigenlijk niet mogen uitmaken of het nu van Aldi komt of een A-merk is, binnen de garantieperiode zou dit niet mogen kunnen voorvallen, had ook al een mail gestuurd naar magninon in Nederland eerder, maar nog geen antwoord gekregen....

via dit dan via de webbrowser ?

http://admin:admin@192.168.x.x/rd.asp

heb voor de zekerheid deze besteld bij bol.com TP-Link HS100 , in promo nu 29,99 ipv 34,99

https://www.bol.com/nl/p/tp-link-hs100- ... ction=main

vind het nochtans heel handig gewoon via de smarthphone te kunnen aan en uitschakelen....
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

yezzer
Member
Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 28 Jan 2016
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor yezzer » 1 dag 14 uur 11 minuten geleden (12 Dec 2017, 13:27)

laroyj schreef:heb voor de zekerheid deze besteld bij bol.com TP-Link HS100 , in promo nu 29,99 ipv 34,99
https://www.bol.com/nl/p/tp-link-hs100- ... ction=main


met deze ga je echter niet de functionaliteit hebben om ook het energie verbruik te monitoren (wat de aanzet was van deze thread dacht ik), daarvoor heb je dan de hs110 nodig:
http://nl.tp-link.com/products/details/ ... HS110.html

ze kost bij bol nen hoop meer....
https://www.bol.com/nl/p/tp-link-hs110- ... 052816579/

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1719
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor laroyj » 1 dag 13 uur 53 minuten geleden (12 Dec 2017, 13:44)

voor de energy monitoring heb je idd die andere nodig, voor mijn toepassing heb ik dat echter niet nodig voor mij is het gewoon om de internetradiostream op te zetten en te onderbreken, om te kunnen switchen tussen vaste studio en mobiele studio, dus gewoon om een toestel aan en uit te schakelen..
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor Sinna » 1 dag 13 uur 9 minuten geleden (12 Dec 2017, 14:28)

Zouden die TP-Links via een webinterface bestuurd kunnen worden? Ik heb het niet zo voor apps (die vereisen dat je smart plug aan het internet hangt).
Computer(k)nul

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor bruma » 1 dag 11 uur 24 minuten geleden (12 Dec 2017, 16:14)

Via het ip adres kan je de aan/uit tijden wijzigen
Via het ip adres/rd kan je commando's geven voor aan/uit en uitlezen van parameters V W E I
Laatste kan je ook via http commando's

En er is ook nog de telnet optie maar nog zelf niet gebruikt

Verstuurd vanaf mijn Hi10 met Tapatalk

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1719
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor laroyj » 1 dag 5 uur 4 minuten geleden (12 Dec 2017, 22:33)

aan en uitzetten lukt me toch niet via de webbrowser ..
krijg een menu met status(werkt)-statistic(werkt)-management(doet niks)
en links een hele boomstructuur die ik kan openklikken maar thats it...

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor Sinna » 17 uur 31 minuten 19 seconden geleden (13 Dec 2017, 10:06)

De screenshots komen mij bekend voor en lijken dus van de Maginon te zijn.
Voor die Maginon heb ik indertijd zelf aan/uit-scripts geschreven zodat ik geen webinterface noch app van doen heb.
Computer(k)nul

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1719
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Contact:

Re: smart energy plug

Berichtdoor laroyj » 17 uur 16 minuten geleden (13 Dec 2017, 10:22)

probleem is dat het mij eigenlijk ook via de webinterface niet lukt om de smartplug in en uit te schakelen... of zie ik iets over het hoofd?
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1933
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor lacer » 16 uur 44 minuten 35 seconden geleden (13 Dec 2017, 10:53)

Als je root bent, kan je via Administration > System Command
volgende opdrachten doen:
https://github.com/supermat/SmartPlug/w ... e-la-prise

Kijk ook eens naar wget, zo doe ik het met "AAN" en "UIT" bureaublad snelkoppelingen
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor Sinna » 16 uur 12 minuten 59 seconden geleden (13 Dec 2017, 11:25)

Hieronder mijn batch-scriptjes. Bij uitzetten wordt bevestiging gevraagd tenzij /Y als parameter meegegeven wordt.
wget 1.19.2 kan je downloaden van https://eternallybored.org/misc/wget/. Geen idee of er ondertussen een recentere versie is.

Aan:

Code: Selecteer alles

@ECHO OFF
SET IPAddr=**IP-adres van je Maginon**
SET UserName=admin
SET Password=**admin-pw**

wget --user=%UserName% --password=%Password% http://%IPAddr%/goform/SystemCommand?command=GpioForCrond+1 -O NUL -q

IF ERRORLEVEL 1 GOTO :failure
ECHO Command to switch on device successfully sent.
GOTO :end

:failure
ECHO Command to switch on device failed.

:end

Uit:

Code: Selecteer alles

@ECHO OFF
SET IPAddr=**IP-adres van je Maginon**
SET UserName=admin
SET Password=**admin-pw**

:: If /Y provided, skip confirmation.
IF /I "%1" EQU "/Y" GOTO :do

SET /P confirmation=Are you sure you want to switch off the device? [Y/N]
IF /I "%confirmation%" EQU "Y" GOTO :do
GOTO :end

:do
wget --user=%UserName% --password=%Password% http://%IPAddr%/goform/SystemCommand?command=GpioForCrond+0 -O NUL -q

IF ERRORLEVEL 1 goto :failure
ECHO Command to switch off device successfully sent.
GOTO :end

:failure
ECHO Command to switch off device failed.

:end
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1933
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: smart energy plug

Berichtdoor lacer » 15 uur 53 minuten 50 seconden geleden (13 Dec 2017, 11:44)

Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt


Terug naar “Ander nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast