stack gebruiken

Gebruikersavatar
diepvries
Plus Member
Plus Member
Berichten: 135
Lid geworden op: 03 Jan 2017
Locatie: W-VL
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor diepvries » 26 Jan 2017, 09:33

Kan je niet gewoon een netwerklocatie aanmaken en daarin de login gegevens opgeven?

> Verkenner opstarten
> Deze PC
> Rechts klikken op Deze PC
> Een netwerklocatie toevoegen
> Volgende
> Een aangepaste netwerklocatie selecteren
> Volgende
> HTTP adres opgeven
> Gebruikersnaam opgeven
> Next Next Finish
> Wachtwoord opgeven en vinkje zetten bij Onthouden

Zelf nog niet getest met Stack maar zou volgens mij toch gewoon moeten lukken, met die batch doe je eigenlijk net hetzelfde toch?
:???: Telenet Basic Internet 50/5 + Telenet TV
:???: OVH VOIP + Gigaset C530IP
:???: iPhone (1) - Base business
:???: iPhone (2) - Scarlet Red

yezzer
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 28 Jan 2016
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor yezzer » 26 Jan 2017, 10:16

Bedankt Simon963 en r2504
r2504, ik weet dat een autoexec.bat in de root moet staan, vandaar dat ik vermoed dat dit dan uitgevoerd wordt, vooraleer windows opstart, en dat zal wellicht niet helpen - wellicht wel als je die file in de startup folder van de gebruiker zet - dat ga ik ook eens testen.
Ik zal dat ook eens proberen op de manier van Simon963, hoewel deze toch min of meer gelijklopend is aan de uitleg die stack zelf geeft:

"Open 'Deze computer' ('Computer') en klik bovenaan op 'Netwerkverbinding maken' ('Map network drive'). Hier voer je de volgende informatie in:
Station (Drive): Hier geef je aan welke letter je wilt toekennen aan de netwerkschijf (standaard Z:)
Map (Folder): Hier voer je de webDAV locatie toe. Je kunt deze webDAV URL altijd terugvinden en kopiëren door via de webinterface op je accountnaam te klikken en vervolgens op 'Instellingen'. Onder het kopje WebDav staat de benodigde link. Deze link heeft altijd het formaat https://discnaam.stackstorage.com/remote.php/webdav/.
'Opnieuw verbinding maken bij aanmelden' ('Reconnect at logon') Dit vinkje kun je het beste inschakelen, zodat deze netwerkschijf weer opnieuw gekoppeld wordt wanneer je je computer (opnieuw) start.
'Verbinding maken met andere referenties' ('Connect using different credentials') Dit vinkje MOET ingeschakeld zijn, anders zal Windows de inloggegevens van de lokale computer gebruiken. Deze komen uiteraard niet overeen met die van STACK zelf. Wanneer je dit aanvinkt zal je een pop-up krijgen waarin je de inloggegevens van je STACK kunt invoeren."

marcvt63
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 06 Mar 2016
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor marcvt63 » 26 Jan 2017, 13:14

verbinden met STACK...en wat vul ik dan ik bij https...welk serveradres?

jnsvr
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 862
Lid geworden op: 29 Jun 2014
Bedankt: 80 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 96 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor jnsvr » 26 Jan 2017, 13:16

marcvt63 schreef:verbinden met STACK...en wat vul ik dan ik bij https...welk serveradres?

username.stackstorage.com

marcvt63
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 06 Mar 2016
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor marcvt63 » 26 Jan 2017, 13:30

ik moet dus een username hebben?
en dat is?

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 536
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor blaatpraat » 26 Jan 2017, 13:38

Die heb je kunnen kiezen toen je je stack account aanmaakte.

marcvt63
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 06 Mar 2016
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor marcvt63 » 26 Jan 2017, 13:39

herinner ik me niet meer...kan ik die ergens terugvinden?

Yarisken
Plus Member
Plus Member
Berichten: 202
Lid geworden op: 09 Dec 2008
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor Yarisken » 26 Jan 2017, 13:40

marcvt63 schreef:ik moet dus een username hebben?
en dat is?

marcvt63.stackstorage.com

marcvt63
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 06 Mar 2016
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor marcvt63 » 26 Jan 2017, 13:44

lukt niet...
selecteer een ander url of een onbeveilgd zegt hij!

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 536
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor blaatpraat » 26 Jan 2017, 13:47

marcvt63 schreef:herinner ik me niet meer...kan ik die ergens terugvinden?

Staat ook in je mail dat je gekregen hebt na het aanmaken van je stack.

marcvt63
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 06 Mar 2016
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor marcvt63 » 26 Jan 2017, 13:52

ik heb geen domeinnaam!!daarom?

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 536
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor blaatpraat » 26 Jan 2017, 13:55

Stap 1: je vraagt op www.transip.be/stack een invite, je vult hiervoor je emailadres in.
Stap 2: na een tijdje krijg je een mail dat je een invite gekregen hebt.
Je surft terug naar www.transip.be/stack, vult daar de code in die in de mail stond, je maakt een transip account aan en je kiest een stack naam.
Dit kan ofwel een eigen domeinnaam zijn, ofwel een gebruikersnaam die dan op stackstorage.com komt.
Stap 3: dit wordt bevestigd per mail, waarin zowel je gebruikersnaam als je stack adres te zien zijn

Als je effectief een stack hebt aangevraagd, heb je gewoon een mail gekregen met die gegevens.

marcvt63
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 06 Mar 2016
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor marcvt63 » 26 Jan 2017, 13:58

raar...
stap 1 ok
stap 2 ok
stap 3?weet ik niet meerl

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27098
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor r2504 » 26 Jan 2017, 14:27

Weet dat er drie verschillende dingen zijn...

1. Je controlepaneel user
2. Je stack user (kan dus anders zijn dan 1)
3. Je stack adres

Twee en drie kan je gewoon zien in je controlepaneel onder "STACK".

BMaster
Premium Member
Premium Member
Berichten: 744
Lid geworden op: 01 Apr 2005
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor BMaster » 26 Jan 2017, 16:44

Volgens mij vraag je dat beter even aan hun support afdeling, want daar kunnen wij ook geen antwoord op geven hé.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27098
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor r2504 » 26 Jan 2017, 16:52

Het is gewoon te zien in het controlepaneel... daar heb je hun support niet voor nodig.

Gebruikersavatar
Maverick
Plus Member
Plus Member
Berichten: 159
Lid geworden op: 20 Sep 2002
Locatie: Willebroek
Bedankt: 2 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor Maverick » 26 Jan 2017, 22:16

yezzer schreef:stack toevoegen als netwerkschijf aan uw OS
............



Je gaat gewoon naar C:\users\...UserName...\..StackName... en daar staan je bestanden.
Is zoals Google-Drive, Dropbox, OneDrive, ..........

Echter ik heb wel de Stack windows app geïnstalleerd.
Om deze te vinden moet je inlogegn en dan onderaan de pagina deze downloaden.

Dit is wel de nl pagina (denk dat deze faq niet op de be pagina staat) :
Installatie
https://www.transip.nl/vragen/752-hoe-i ... van-stack/

Gebruik
https://www.transip.nl/vragen/110000579 ... pplicatie/
The box said: 'install on Windows XP, Vista or better'. So I installed it on Linux.

yezzer
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 28 Jan 2016
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor yezzer » 27 Jan 2017, 08:21

Maverick schreef:
yezzer schreef:stack toevoegen als netwerkschijf aan uw OS
............



Echter ik heb wel de Stack windows app geïnstalleerd.
Om deze te vinden moet je inlogegn en dan onderaan de pagina deze downloaden.

Dit is wel de nl pagina (denk dat deze faq niet op de be pagina staat) :
Installatie
https://www.transip.nl/vragen/752-hoe-i ... van-stack/

Gebruik
https://www.transip.nl/vragen/110000579 ... pplicatie/


Hoi Maverick, bedankt voor deze tip hoor !
Dit ga ik zeker proberen

guntherstassen
Plus Member
Plus Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 09 Feb 2011
Locatie: Sint-Truiden
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor guntherstassen » 27 Jan 2017, 13:57

Heb even die Stack getest onder Linux
Ik maak met een Webdav connectie.. alles gaat goed, snelheid OK.
Maar ik wil het gebruiken met Rsync met optie link-dest. Dus dat die alleen maar gaat kijken naar de vorige map waar de veranderingen inzitten maar dit wil dus niet werken.
Komt het dat ik Webdav gebruik of zit bij hun ergens een beperking of verkeerd type van filestructuur?

Update : Whoooh, binnen 5 minuten antwoord va hun ;-)
Hun antwoord :
Het klopt inderdaad dat we links-dest niet ondersteunen en dat het dus niet werkt op het STACK platform. We hebben momenteel ook helaas geen alternatief die een dergelijke oplossing biedt.

---> Dus jammer :(

gm123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 987
Lid geworden op: 08 Mar 2009
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 52 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor gm123 » 27 Jan 2017, 14:18

Kan een beperking zijn van Stack. Zo werkt het ook niet met Hyper Backup van Synology omdat de Webdav implementatie van Stack een bepaalde techniek niet ondersteunt. Erg jammer allemaal. Als dropbox vervanger werkt het wel OK, maar voor echte backup doeleinden blijkt het toch (nog) niet geschikt te zijn.

rasman
Plus Member
Plus Member
Berichten: 152
Lid geworden op: 25 Apr 2007
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor rasman » 27 Jan 2017, 14:40

Ik heb STACK kunnen mappen als een netwerkdrive en ben nu met Total Commander al mijn foto's aan het copiëren, lukt goed, zal alleen wat tijd nemen.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4275
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor honda4life » 29 Jan 2017, 10:31

Ik ben ook gestart dit te gebruiken als ene soort synchronisatieschijf voor foto's, documenten, ...

Maar wat is het addertje onder het gras, hoe kan nu zo iets goeds gratis zijn ???
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

quovadis
Starter
Starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 15 Feb 2016
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: stack gebruiken

Berichtdoor quovadis » 29 Jan 2017, 11:47

honda4life schreef:Ik ben ook gestart dit te gebruiken als ene soort synchronisatieschijf voor foto's, documenten, ...

Maar wat is het addertje onder het gras, hoe kan nu zo iets goeds gratis zijn ???

hier wat uitleg over jouw vraag

http://www.techpulse.be/nieuws/211319/k ... ouddienst/


Terug naar “Tutorials/Reviews”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast