Zelf nagaan welke snelheid je lijn maximaal aankan :)

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Re: lijn gegevens te weten komen.

Berichtdoor NuKeM » 13 Dec 2002, 15:22

jim schreef:misschien staat dit teveel

tdsl golden on

want normaal gezien is mijn modem toch al gesynct met de centrale ?

Mijn vorige post was onder gast wat denk je van mijn waarden en kunnen die in feite schommelen?


De regel 'tdsl golden on' geeft de modem ook de opdracht de upstream van de lijn te 'onderzoeken'. Hij moet resyncen om deze 'upstream test' uit te voeren en zo dus de data ervan te kunnen weergeven.
Je kan de regel dus gerust overslaan, maar dan krijg je enkel de data van je downstream te zien :)
De waarden kunnen inderdaad schommelen, maar in (zeer) kleine mate.
Je lijn ziet er overigens prima uit (beter dan die van mij :) en ik heb nog nooit problemen gehad...)
NuKeM

Polleke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Harelbeke
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor Polleke » 13 Dec 2002, 17:03

Hallo,

Heb vandaag nog wat zitten zoeken naar informatie over die expert-mode van die speedtouch home modems. Heb een site gevonden die me redelijk interessant lijkt : http://www.nzdsl.co.nz

Onder howtos kan je ondermeer een tooltje downloaden waarmee je dezelfde commando's kan gebruiken als in die telnet sessie, maar met een windows interface. Werkt toch heel wat gemakkelijker. Het tooltje heet : SpeedTouch Home Admin NubzalcaTool en uiteraard te gebruiken op eigen risico (of wat had je gedacht).

Je kan er ook je lijn mee testen (resultaat wordt zelfs grafisch weergegeven), en de handleiding is ook meegeleverd.

Profiteerd'ervan.

met vriendelijke groeten,

Polleke

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 13 Dec 2002, 17:20

ziet er een goed tooltje uit maar ik kan er niet mee connecten naar mijn modem :(
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 13 Dec 2002, 17:36

Voor zover ik kan zien ziet dat er een goeie site uit.
De tooltjes daarentegen zou ik zeker niet gebruiken.
Je moet dan eerst je modem upgraden naar de Pro en dat heb ik al eens geprobeerd zonder succes (heb gelukkig nog alles kunnen terugzetten) Achteraf ben ik wel te weten gekomen wat het probleem was (een parameter specifiek voor België ofzo die moest ingegeven worden).
Er staat trouwens:
If the connection is to be made via "PPP over Ethernet" (PPPoE), CIP, or Bridging, then this guide does not apply to you.

In ieder geval het is wat prutsen om die modem in Pro te krijgen en dus een risico.
Je kan typen 'golden -help of -h' of zoiets (had het eens gedaan) en dan krijg je de (leuke) opties mogelijk bij dit commando (die ik niet heb teruggevonden op die site).

Er is ook ergens een site waar je een script kan downloaden dat grafiekjes maakt enzo aan de hand van de data die te verkrijgen is via het 'golden' commando. Dit scriptje werkt wel enkel op linux.
NuKeM

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 13 Dec 2002, 17:53

ik heb mijn modem getweakt, ik heb er nog geen problemen met ondervonden.
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 13 Dec 2002, 17:54

SeNsEi Ze0n schreef:ik heb mijn modem getweakt, ik heb er nog geen problemen met ondervonden.


Welke guide heb je hiervoor gevolgd? :D
NuKeM

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 13 Dec 2002, 17:57

die op http://www.bruring.com
duidelijk en in het nederlands
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gast

Berichtdoor Gast » 13 Dec 2002, 18:01

Hallo,

Ik gebruik dat tooltje gewoon op mijn speedtouch home (dus op een niet getweakte versie). Wat ook leuk is : als je wil overschakelen naar de expert mode kan het tooltje zelf het paswoord berekenen dat je nodig hebt. Bij mij werkt het perfect. Maar het is wel mogelijk dat je firmware 270 nodig hebt.
In de handleiding staat dat als je niet kunt connecten, je eens kan proberen door een paswoord in te geven en dan aan te loggen met dat paswoord.
Je krijgt ook wat meer informatie over je lijn, niet dat ik er veel van snap maar kom (heb maar tot mijn 22 gestudeerd...). Nu het is toch heel wat handiger dan die telnet-sessie (als het werkt natuurlijk :wink: )

met vriendelijke groeten,

Polleke

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 13 Dec 2002, 18:06

wat heb je ingevult als Adress? laten staan of en ip ingegeven? geef jij je password in?
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Polleke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Harelbeke
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor Polleke » 13 Dec 2002, 18:14

Mijn speedtouch home gebruik ik nog altijd met de standaard instellingen : dus IP 10.0.0.138 en zonder paswoord.

Die tip van dat paswoord staat ergens in de handleiding van dat tooltje, blijkbaar lukt het soms beter met paswoord.

met vriendelijke groeten,

Polleke

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 13 Dec 2002, 18:43

SeNsEi Ze0n schreef:die op http://www.bruring.com
duidelijk en in het nederlands


Mja netjes maar ik doe het toch niet meer ;)
Mijn probleem zat hem in stap 4 bij die nummers die je moest invullen (http://www.bruring.com/nuke/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=1&page=5).
Als ik mij niet vergis moeten daar voor België enkele waardes anders zijn... maar blijkbaar werkt het bij jou wel :)

Trouwens, mijn linux routertje heeft veel meer nuttige en handige functies (en is veel makkelijker te beheren) ;)


Editted by SeNsEi Ze0n: fixed url
Laatst gewijzigd door NuKeM op 13 Dec 2002, 18:50, 2 keer totaal gewijzigd.
NuKeM

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 13 Dec 2002, 18:47

voor belgie moet je 35 nemen ipv 48 voor de vci (weet niet zeker welke)

maar binnenkort ga ik deze toch gewoon maken en een oud pc'ke als router zetten (als het netwerk hier in orde is)

editted by SeNsEi Ze0n: oeps foutje, thx Nukem
Laatst gewijzigd door Sensei Zeon op 13 Dec 2002, 18:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 13 Dec 2002, 18:48

Ok thanks :)

Btw ik heb even gezocht in mijn oude bookmarks en vond dit:

http://www.eicon.com/support/helpweb/ad ... ttings.asp

Hier is een lijstje met de juiste waarden voor die cijfertjes in stap 4 die men mij gegeven had.
NuKeM

Polleke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Harelbeke
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor Polleke » 13 Dec 2002, 18:54

Als ik me niet vergis is dat ook afhankelijk of je een PSTN of ISDN lijn gebruikt. Voor PSTN 35/8, voor ISDN ik dacht 42/8 maar ben het niet meer zeker. Op mijn vorig werk hadden we ook ADSL op een ISDN lijntje (t'is ook al weer een dik jaar geleden).

Polleke

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 13 Dec 2002, 19:08

Qless en All your base, volgens mij hebben jullie beiden gelijk, heeft het idd met de capaciteit van je lijn te maken hoeveel je van je lijn gebruikt, - zoals qless zegt, en heb jij gelijk dat er problemen optreden bij hogere waarden dan 40%, denk dat dan de lijn niet meer zo stabiel zal zijn omwille van de hogere transfersnelheid die op de lijn zit.
my point of vue.
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
All Your Base
Plus Member
Plus Member
Berichten: 190
Lid geworden op: 17 Sep 2002

Berichtdoor All Your Base » 14 Dec 2002, 09:00

VPI=8
VCI=35

dus in de andere volgorde polleke :)

jim
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 Dec 2002

upgrade home-> pro

Berichtdoor jim » 14 Dec 2002, 12:47

Nukem,

ik heb de tutorial van www.bruring.com ook genomen om een upgrade te doen van home -> pro.

zonder problemen welliswaar :) , anders was ik er niet

Ik had de informatie opgeslagen op mijn pc die ik gebruikt heb.

groeten.

Verstrooid profke

Legende voor Aztech 900E modems

Berichtdoor Verstrooid profke » 14 Dec 2002, 21:55

je kan voor een aztech modem deze gegevens ook raadplegen, door een seriele kabel tussen je modem en je pc te hangen, en via hyperterminal te connecteren.
Of door te telnetten naar ipadres 192.168.1.1, en dan paswoord 'stm' in te geven. Daarna het commando "bsp line" Denk dan wel eraan je NIC een ip in de 192.168.1.xx range te geven.

Operation Mode Seletected : G.DMT
Downstream Capacity Occupation : 67 %
Downstream Noise Margin : 11.5 dB
Downstream Attenuation : 32 dB
Downstream Output Power : 19.5 dBm
Upstream Capacity Occupation : 21 %
Upstream Noise Margin : 31 dB
Upstream Attenuation : 27 dB
Upstream Output Power : 12 dBm

P.S: ivm het bandbreedte gebruik: op www.kris.scheelen.easynet.be
staan twee tekeningetjes, met het gebruikte spectrum op 1, en 3 mbit.
daar zie je duidelijk het aparte uploadkanaal
let op de legende.

Polleke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Harelbeke
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor Polleke » 14 Dec 2002, 22:22

Hallo,
Heb eens een foto'ke van een snelheidstest met dat toolke op mijn webruimte gekegeld :

http://users.skynet.be/cgc.polleke/speedtouchhome.jpg

Ziet er toch niet slecht uit (hoewel de resultaten vergeleken met mijn telnetsessie blijkbaar een beetje gedaald zijn).

met vriendelijke groeten,

Polleke

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 14 Dec 2002, 23:24

Polleke schreef:Hallo,
Heb eens een foto'ke van een snelheidstest met dat toolke op mijn webruimte gekegeld :

http://users.skynet.be/cgc.polleke/speedtouchhome.jpg

Ziet er toch niet slecht uit (hoewel de resultaten vergeleken met mijn telnetsessie blijkbaar een beetje gedaald zijn).

met vriendelijke groeten,

Polleke


Ik zal deze screenshot ook op mijn page zetten :) dan ziet men hoe het eruit ziet.
NuKeM

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Re: Legende voor Aztech 900E modems

Berichtdoor NuKeM » 14 Dec 2002, 23:42

Verstrooid profke schreef:je kan voor een aztech modem deze gegevens ook raadplegen, door een seriele kabel tussen je modem en je pc te hangen, en via hyperterminal te connecteren.
Of door te telnetten naar ipadres 192.168.1.1, en dan paswoord 'stm' in te geven. Daarna het commando "bsp line" Denk dan wel eraan je NIC een ip in de 192.168.1.xx range te geven.

Operation Mode Seletected : G.DMT
Downstream Capacity Occupation : 67 %
Downstream Noise Margin : 11.5 dB
Downstream Attenuation : 32 dB
Downstream Output Power : 19.5 dBm
Upstream Capacity Occupation : 21 %
Upstream Noise Margin : 31 dB
Upstream Attenuation : 27 dB
Upstream Output Power : 12 dBm

P.S: ivm het bandbreedte gebruik: op www.kris.scheelen.easynet.be
staan twee tekeningetjes, met het gebruikte spectrum op 1, en 3 mbit.
daar zie je duidelijk het aparte uploadkanaal
let op de legende.


Bedankt, dit heb ik ook op de site bijgezet.
NuKeM

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 15 Dec 2002, 10:07

Polleke en Nukem, maak die code SpeedTouch (xx-xx-xx-xx-xx-xx) onleesbaar, als ze dit weten kunnen ze te gemakkelijk je password van de modem teweten komen en ofwel je pss teweten komen ofwel je modeminstellingen zodanig veranderen dat je niet meer kan surfen!! (is niet makkelijk maar ik ken iemand die het kan)
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 15 Dec 2002, 12:27

Ja idd, bij die Alcatel SpeedTouch Home modems kan dit inderdaad. Ze kunnen in de instellingen zodanig knoeien dat hij dienst wijgert. Skynet heeft hier een hele tijd geleden ook voor gewaarschuwd als ik mij niet vergis.
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
deej
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3322
Lid geworden op: 09 Dec 2002
Locatie: Een boerengat nu met VDSL2!
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Berichtdoor deej » 15 Dec 2002, 13:31

Voor een beetje 'peace of mind'

IP firewalling: This turns the modem's built-in firewall on/off. The "firewall" in the SpeedTouch Home and Pro can not be configured, but is just to protect the modem itself: it blocks access to the modem's web- and telnet-interface from the internet.

-> Staat normaal gezien standaard aan. Voor zij die toch schrik hebben, check met telnet, http://10.0.0.138 of beter nog het tooltje dat Polleke heeft aangereikt (is krachtig spul). Bovendien: standdaard user heeft GEEN paswoord, ZET ER EEN IN!

Krikke

Even mijn test gegevens posten

Berichtdoor Krikke » 16 Dec 2002, 03:53

Operational data report : near end (Downstream)
-----------------------------------------------
Attainable line rate : 9744 kbit/sec
Attainable Atm rate : 9248 kbit/sec
Used line rate : 1488 kbit/sec
Fast used Atm rate : 1120 kbit/sec
Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec
Rel. capacity occupation : 15
Noise Margin : 38 dB
Line attenuation : 11 dB
Output Power : 11 dBm

Operational data report : far end (Upstream)
--------------------------------------------
Attainable line rate : 1140 kbit/sec
Attainable Atm rate : 1024 kbit/sec
Used line rate : 216 kbit/sec
Fast used Atm rate : 128 kbit/sec
Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec
Rel. capacity occupation : 19
Noise Margin : 34 dB
Line attenuation : 3 dB
Output Power : 12 dBm


zoals je kan zien nog altijd maar 1.1Mbit :'(

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1461
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 110 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Contact:

Re: Even mijn test gegevens posten

Berichtdoor qless » 16 Dec 2002, 09:20

Krikke schreef:Operational data report : near end (Downstream)
-----------------------------------------------
Attainable line rate : 9744 kbit/sec
Attainable Atm rate : 9248 kbit/sec
Used line rate : 1488 kbit/sec
Fast used Atm rate : 1120 kbit/sec
Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec
Rel. capacity occupation : 15
Noise Margin : 38 dB
Line attenuation : 11 dB
Output Power : 11 dBm

Operational data report : far end (Upstream)
--------------------------------------------
Attainable line rate : 1140 kbit/sec
Attainable Atm rate : 1024 kbit/sec
Used line rate : 216 kbit/sec
Fast used Atm rate : 128 kbit/sec
Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec
Rel. capacity occupation : 19
Noise Margin : 34 dB
Line attenuation : 3 dB
Output Power : 12 dBm

zoals je kan zien nog altijd maar 1.1Mbit :'(


Leuk lijntje zo...jammer dat BC geen MAX abo aanbied

PaHiYaYa

password ????

Berichtdoor PaHiYaYa » 16 Dec 2002, 18:55

Als ik mijn string opgeef, krijg ik telkens een
syntax error hiervoor.
En ja ik heb alles op yes gezet alvorens op submit
te klikken.

iemand enig idee?

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 16 Dec 2002, 19:20

Waarschijnlijk is dit je fout:

je hebt enkele de code ingegeven.
Je dient echter een volledige string in te geven zoiets als dit:
Je dient in te geven: 'SpeedTouch (00-90-D0-xx-xx-xx)'
' ' weglaten eh. Je dient de volledige code in te geven.

Enkel de 00-90-D0-xx-xx-xx zal niet werken. Dit resulteert in een syntax-error.

Voila hope it works now.
I love it when a plan comes together!

Gast

Berichtdoor Gast » 16 Dec 2002, 23:22

The Oddity schreef:Waarschijnlijk is dit je fout:

je hebt enkele de code ingegeven.
Je dient echter een volledige string in te geven zoiets als dit:
Je dient in te geven: 'SpeedTouch (00-90-D0-xx-xx-xx)'
' ' weglaten eh. Je dient de volledige code in te geven.

Enkel de 00-90-D0-xx-xx-xx zal niet werken. Dit resulteert in een syntax-error.

Voila hope it works now.


Nope zo ver was ik al hoor, maar toch bedankt.

RHE

Testen telefoonlijn

Berichtdoor RHE » 17 Dec 2002, 00:19

:oops: Euh..excuseer...ben een beetje leek zo. Ik probeer ook mijn telefoonlijn te testen maar krijg van telnet de melding dat er geen verbinding kan worden gemaakt met 10.0.0.138...
Weet iemand waar het bij me fout loopt ?.

Thanks
:P

tjoep

eicon ?

Berichtdoor tjoep » 17 Dec 2002, 00:25

waar vind je juist die "ADSL Statistics"bij een eicon modempje?

Bij de Eicon Gateway vind je de meeste van deze gegevens ook terug onder ADSL Statistics.


ik heb me suf gezocht maar vind het dus niet :oops:
ps: het gaat om een eicon usb modem :?

TIA
-Tjoep-

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Re: eicon ?

Berichtdoor NuKeM » 17 Dec 2002, 01:52

tjoep schreef:waar vind je juist die "ADSL Statistics"bij een eicon modempje?

Bij de Eicon Gateway vind je de meeste van deze gegevens ook terug onder ADSL Statistics.


ik heb me suf gezocht maar vind het dus niet :oops:
ps: het gaat om een eicon usb modem :?

TIA
-Tjoep-


All your base had dit gezegd, maar ik denk niet dat hij hiermee de USB modem bedoelde (er staat Eicon gateway en dat is niet de USB versie neem ik aan :) ).
Ik denk niet dat je dus verder moet zoeken :(
Misschien eens aan een vriend/buur met een geschikte modem vragen om het even te meten...
NuKeM

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 17 Dec 2002, 11:46

Anonymous schreef:
The Oddity schreef:Waarschijnlijk is dit je fout:

je hebt enkele de code ingegeven.
Je dient echter een volledige string in te geven zoiets als dit:
Je dient in te geven: 'SpeedTouch (00-90-D0-xx-xx-xx)'
' ' weglaten eh. Je dient de volledige code in te geven.

Enkel de 00-90-D0-xx-xx-xx zal niet werken. Dit resulteert in een syntax-error.

Voila hope it works now.


Nope zo ver was ik al hoor, maar toch bedankt.

met dit tooltje heb ik het gedaan, er zit een help file bij met de instructies:

expert password tool
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Polleke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Harelbeke
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor Polleke » 17 Dec 2002, 12:09

Of je gebruikt dat SpeedTouch Home Admin NubzalcaToolje ( http://www.nzdsl.co.nz ). Gewoon eens klikken op console en je krijgt dat paswoord op een serveerblaadje aangediend.

met vriendelijke groeten,

Polleke

tjoep

Berichtdoor tjoep » 17 Dec 2002, 12:42

bedankt voor de verduidelijking NuKeM
spijtig genoeg hebben de meeste die ik ken ook zo een modempje gelijk da van mij, ofwel wonen ze kilometers verder :(

maja, k zal die modem dan wel eens lenen :D

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 17 Dec 2002, 18:40

Anonymous schreef:
The Oddity schreef:Waarschijnlijk is dit je fout:

je hebt enkele de code ingegeven.
Je dient echter een volledige string in te geven zoiets als dit:
Je dient in te geven: 'SpeedTouch (00-90-D0-xx-xx-xx)'
' ' weglaten eh. Je dient de volledige code in te geven.

Enkel de 00-90-D0-xx-xx-xx zal niet werken. Dit resulteert in een syntax-error.

Voila hope it works now.


Nope zo ver was ik al hoor, maar toch bedankt.



Kon dat geweest zijn eh, is een veel voorkomende fout bij het uitvoeren van het script. Kweet niet goed wat het anders kan zijn. Typ foutje ofzo? Veel anders kan het niet zijn.
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
Weetgraag
Erelid
Erelid
Berichten: 2117
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Zelzate Belgie
Contact:

Berichtdoor Weetgraag » 01 Jan 2003, 11:00

Hallo allemaal,

Ik heb dit tooltje getest maar dit lukt niet bij mij,
ik zit wel met een router er tussen dus ik denk dat
daar de fout zit. Moet ik rechtstreeks de modem koppelen
om de test te doen of kan dit via de router(SMC 7004ABR) ook.
Als ik Telnet naar 10.0.0.138
krijg ik de melding dat hij niet kan connecteren naar port 23
Firewall is af in de router.
Iemand een idee??

Greetz
Weetgraag :wink:

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 01 Jan 2003, 11:23

staat je ip in de ip-range 10.0.0.xxx? probeer je IP een op 10.0.0.150 te zetten (geeft de beste resultaten als je problemen ondervindt met deze modem) probeer anders eens je modem gewoon rechtstreeks aan je pc te koppelen en zo te testen
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
Weetgraag
Erelid
Erelid
Berichten: 2117
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Zelzate Belgie
Contact:

Berichtdoor Weetgraag » 01 Jan 2003, 11:41

Doe ik, laat gauw iets weten.

Greetz
Weetgraag
Operational data report : near end (Downstream)
-----------------------------------------------
Attainable line rate : 6916 kbit/sec
Attainable Atm rate : 6432 kbit/sec
Used line rate : 1372 kbit/sec
Fast used Atm rate : 1120 kbit/sec
Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec
Rel. capacity occupation : 20
Noise Margin : 30 dB
Line attenuation : 44 dB
Output Power : 19 dBm

Operational data report : far end (Upstream)


Ik heb dit als resultaat gekregen maar dan met dat tooltje
dat NuKem gevonden had "NuBz alcatool"
en ik heb wel de modem direkt aan de netwerkkaart gekoppeld.
Is dit een normaal resultaat??

Greetz
Weetgraag :wink:

Polleke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Harelbeke
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor Polleke » 02 Jan 2003, 01:17

Hallo,

Lijkt me een resultaat te zijn voor iemand die redelijk ver van de centrale ligt (ergens boven de 4 km.). Kan je vermoeden aan dat eerste getal dat wat te laag is (een ADSL-modem kan tot 8 Mb/s aan), terwijl ook je line attenuation redelijk hoog is (44 dB, hoe lager hoe beter, hier zit ik op 19 dB).

Nu, ook op 3.3 Mb moet je lijntje normaal gezien nog stabiel werken, de full ADSL speed zal je er wel niet uit krijgen, maar Belgacom is dat blijkbaar toch niet van plan.

Het is wel zo dat de resultaten van die test wel redelijk fluctueren : die ALR en ATM varieert van mij ergens tussen de 7800 en hoger dan 9000.

Zie dat je de far end resultaten niet hebt meegedeeld : die krijg je als je wat meer geduld hebt (duurt wel een dikke minuut, tot dat gepinkel van je modemlichtjes afgelopen is (tot einde van de handshake)). In het grafiekje zie je heel mooi dat up-en download inderdaad over 2 asymmetrische frequentiebanden loopt.

P.S. Tiens 'k wist niet dat NuKeM dat tooltje gevonden had... :wink:
Met vriendelijke groeten,

Polleke


Terug naar “Tutorials/Reviews”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast