Zelf nagaan welke snelheid je lijn maximaal aankan :)

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Zelf nagaan welke snelheid je lijn maximaal aankan :)

Berichtdoor NuKeM » 11 Dec 2002, 19:20

Ok voor het ogenblik ga ik nog niet teveel zeggen. Ik ben als een bezetene aan het werken voor een Nederlandstalige tutorial hierover!

Maar ik kan jullie al één ding zeggen: Het werkt :D
Erg dat ik dit nooit eerder heb geweten :'(

Binnen een uurtje ofzo zal ik hier een link posten naar de tutorial!
NuKeM

Gebruikersavatar
All Your Base
Plus Member
Plus Member
Berichten: 190
Lid geworden op: 17 Sep 2002

Berichtdoor All Your Base » 11 Dec 2002, 19:51

Zelfs ik ben nieuwsgierig...

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 11 Dec 2002, 21:28

Dit is de link http://www.adslbox.be/ib_site/help/docs ... jn_eig.php

Graag had ik gehad dat hij nog eens nagekeken werd op fouten alvorens ik hem op mijn site bekend maak.

:)
NuKeM

Gebruikersavatar
Erik
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1321
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Berichtdoor Erik » 11 Dec 2002, 21:58

nukem,

er staan fouten in uwe tutorial

cmd.exe is de windows nt opdrachtprocessor en die komt niet voor in windows 95 of 98 as ge een dos prompt nodig hebt onder deze systemen

start -> uitvoeren en daar typt ge "command"


greetz

Erik
Registered Linux user #286313

Gebruikersavatar
Weetgraag
Erelid
Erelid
Berichten: 2117
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Zelzate Belgie
Contact:

Berichtdoor Weetgraag » 11 Dec 2002, 22:02

Erik, ik dacht toch dat de Dosprompt in het startmenu van Win95/98 stond en bij win2K in Bureauaccesoires.
Of ben ik mis :roll: :roll:

Greetz
Weetgraag :wink:

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 11 Dec 2002, 22:03

tip: gebruik gewoon command overal. Werkt in alle Win versies

cmd alleen vanaf nt en hoger
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 11 Dec 2002, 22:04

Erik schreef:nukem,

er staan fouten in uwe tutorial

cmd.exe is de windows nt opdrachtprocessor en die komt niet voor in windows 95 of 98 as ge een dos prompt nodig hebt onder deze systemen

start -> uitvoeren en daar typt ge "command"


greetz

Erik


Verbeterd, thanks :)
NuKeM

Gebruikersavatar
All Your Base
Plus Member
Plus Member
Berichten: 190
Lid geworden op: 17 Sep 2002

Berichtdoor All Your Base » 12 Dec 2002, 12:45

Verklaring van de termen:

relative capacity occupation: bezetting van de koperdraad in procenten uitgedrukt, 57% is redelijk hoog, hier zit je best onder de 40%, staat ook in verhouding met de attenuation...

noise margin: ruismarge, moet minimum 6dB zijn om te kunnen synchroniseren, anders gaat de lijn aan lagere bitrate proberen te synchroniseren tot er een bitrate is gevonden waar de noise margin > 6 dB is (tot 32 kbps)

line attenuation: lijnverzwakking, recht evenredig met de afstand tot de centrale, hoe lager hoe beter. foute installatie van splitters, probleem in de bekabeling enz zal de verzwakking verhogen. mag maximaal 60 dB zijn. als vuistregeltje geldt trouwens (wanneer er geen probleem met bekabeling is):

< 1 km van centrale : 10 dB
1 - 2 km : 20 dB
2 - 3 km: 30 dB
3 - 4 km: 40 dB
4 - 5 km: 50 dB
5 - 6 km: 60 dB

Output power: het vermogen dat over de lijn gestuurd wordt.

Natuurlijk werkt deze meting enkel met Speed Touch Home modems en dus niet voor de USB modems, in de Eicon Gateway vind je de meeste van deze gegevens ook terug onder ADSL Statistics...

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 12 Dec 2002, 12:54

werkt bij mij perfect,

zalig, line attenuation= 7 (vlak bij centrale :)
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
All Your Base
Plus Member
Plus Member
Berichten: 190
Lid geworden op: 17 Sep 2002

Berichtdoor All Your Base » 12 Dec 2002, 12:58

ps: nukem, nu weet je waar je ongeveer moet zoeken naar die centrale he, maar je weet toch hoe je de omtrek van een cirkel met straal 4,3 km berekent he? :) trek je muts al maar aan.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 12 Dec 2002, 15:45

All Your Base hartelijk bedankt :) echt waar!

Ik zal dit aanpassen en online zetten.
Die centrale vinden? Consider it done :D mijn fietsje staat al klaar ;) nu nog wachten op wat beter weer :cry:
NuKeM

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 12 Dec 2002, 15:52

SeNsEi Ze0n schreef:werkt bij mij perfect,

zalig, line attenuation= 7 (vlak bij centrale :)



Ge zult ook geen enkel probleem hebben met die 3.3Mbit/s eh, hehe, alleen spijtig dat het maar 3.3 is eh, zou nog veel hoger mogen van mij, maja, we mogen toch ni klagen ;-)
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 12 Dec 2002, 16:03

The Oddity heb jij de test al eens gedaan?
Ik vraag me wel af waarom dat niet werkte bij Polleke :(


PS: misschien eens al die overbodige kabels hier thuis weghalen en het telefoon contactdoosje eens deftig nakijken want dat zat vroeger nogal los in de muur en kwam er soms uit (werd dan terug vest gezet, maar kwam steeds los met als gevolg dat de bedrading daar ook onder leed :( momenteel is het 'loskom' probleem gefixed maar is het contact misschien niet al te goed met lijn en de telplug... eens nakijken dus)
Misschien eens met labtop en modem in de kelder kruipen en boven alles uittrekken. Dit zou een beter beeld moeten geven hoop ik (misschien dat ik dan wat minder zal moeten rondfietsen ;) )
Laatst gewijzigd door NuKeM op 12 Dec 2002, 16:13, 2 keer totaal gewijzigd.
NuKeM

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 12 Dec 2002, 16:07

Nukem,

ik vraag me ook af waarom dat dat niet werkt bij Polleke is wel strange.

Nee heb de test nog niet gedaan. Op de pc die ik hier dagelijks gebruik is de SPT USB aangesloten en daarmee lukt dat ni eh :D, maar ik heb hier nen ethernet modem liggen en ga dat vrijdag avond of zaterdagochtend proberen. Zal dan mijn versie posten, ik kan alleszinds in expert mode dat heb ik al geprobeerd.
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 12 Dec 2002, 16:50

Toch nog even een vraagje aan All Your Base :)

Bij Downstream staat er "Line attenuation : 43 dB",
bij Upstream "Line attenuation : 25 dB"

Ze spreken elkaar dus tegen als het om de afstand tot de centrale gaat?
NuKeM

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 12 Dec 2002, 16:59

Nukem,

In eerste instantie lijkt het niet logisch maar als je het als volgt bekijkt
is er wel een logica in terug te vinden ;-)

bij Downstream komt er wel 3.3Mbits over je lijn en bij upstream slechts 128Kbit/s, denkt dat dat verschil in Db wel zal te maken hebben met de transfersnelheid die over je lijn gaat ook eh.

Er is minder verzwakking bij upstream omdat de lijn gewoon minder belast wordt 128k ipv 3.3Mbit/s.

Denk dat de verklaring hier te zoeken is. All your base verbeter me als ik mis ben, ik zou er dit achter zoeken. Always want to learn more!
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 12 Dec 2002, 17:09

Zou inderdaad best kunnen :)
Hehe, eigenlijk zou ik dat allemaal ook zelf perfect moeten weten... we zien niet anders in onze curusussen telecom, meettechnieken en ook wat in automatisering... maar, deze jongen moet die dingen nog eens deftig bekijken :oops:
NuKeM

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 12 Dec 2002, 17:12

hehe, ja ge zout dat best wel moeten weten als ge die vakken allemaal krijgt ;-), maar tis u vergeven zenne, weet bijlange ook niet wat er in mijn cursussen staat dus.... :lol:
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
Erik
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1321
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Berichtdoor Erik » 12 Dec 2002, 17:35

meettechniek dat heb ik ook nog gehad maar dat is jaren geleden :mrgreen: ik ben de helft vergeten :mrgreen: dieje wiskunde dat deed ik wel graag :) maar vraag me niks meer daarover hoor want ik weet het ni meer :roll: he flameboy nie te zat bij kerstmis en nieuwjaar he :mrgreen: :mrgreen:
Registered Linux user #286313

qless

Cool het werkt

Berichtdoor qless » 12 Dec 2002, 17:40

Ik vind die maximale waardes nog erg goed...volgens Belgacom zit ik op 2,5 km van de centrale, maar wel met een aansluiting die pas 2 jaar oud is:
Operational data report : near end (Downstream)
-----------------------------------------------
Attainable line rate : 8440 kbit/sec
Attainable Atm rate : 7936 kbit/sec
Used line rate : 1416 kbit/sec
Fast used Atm rate : 1120 kbit/sec
Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec
Rel. capacity occupation : 17
Noise Margin : 31 dB
Line attenuation : 30 dB
Output Power : 16 dBm

Operational data report : far end (Upstream)
--------------------------------------------
Attainable line rate : 1020 kbit/sec
Attainable Atm rate : 928 kbit/sec
Used line rate : 216 kbit/sec
Fast used Atm rate : 128 kbit/sec
Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec
Rel. capacity occupation : 21
Noise Margin : 31 dB
Line attenuation : 14 dB
Output Power : 12 dBm

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 12 Dec 2002, 17:56

Wow qless mooi lijntje heb je daar :) (vergeleken met dat van mij toch :P)

Even terzijde. Voor diegenen die zich hierin interesseren hier zijn links naar samenvattingen van enkele hoofdstukken die leuk kunnen zijn om te lezen (wat ik ook nog moet doen ;) ):

http://info.vub.ac.be/infoef/telorga/concepts22.ppt

http://info.vub.ac.be/infoef/teleprocessing/tele05.doc

Deze komen uit onze cursus telecom (die andere wil ik jullie besparen :) )
NuKeM

Gebruikersavatar
All Your Base
Plus Member
Plus Member
Berichten: 190
Lid geworden op: 17 Sep 2002

Berichtdoor All Your Base » 12 Dec 2002, 18:06

Inderdaad, downstream en upstream zijn twee verschillende frequentiebanden op de koperdraad, dus ook elk eigen waarden. Eerlijk gezegd zal mijn vuistregeltje voor de afstand te bepalen misschien ook niet helemaal juist meer zijn met 3.3 Mbps, aangezien de verzwakking ook wat stijgt met een hogere bitrate.

Polleke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Harelbeke
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor Polleke » 12 Dec 2002, 18:38

Hallo,

Heb de fout (voor zover je het een fout kunt noemen) gevonden :
Mijn modemke is een klein half jaar oud. Ik vermoed dat ze een andere Firmware gebruiken (de mijne heeft versienr. GV8BAA3.270) en dan heb je een ander commando nodig om in de expert mode te geraken. Gelukkig heeft Alcatel een CLI guide op zijn website staan. Je krijgt wel het commando om in expert mode te geraken, de expert mode commando's helaas niet :cry:.

Nu inplaats van "EXPERT" heb ik "td prompt" nodig. Om de zaak eventjes te bewijzen :

User :
=>

Het logo heb ik maar laten vallen...

=>EXPERT
Unknown command.
=>td prompt

========================DISCLAIMER=========================
Access to expert mode is intended for qualified personnel
only. Press ENTER to return to user mode.
=====================END=OF=DISCLAIMER=====================

'SpeedTouch (00-90-xx-xx-xx-xx)'
Password : **********


Switched to 'Trace & Debug' prompt.

Return to Normal mode by typing <NORMAL>

>tdsl golden on
>golden operational_data

Operational data report : near end (Downstream)
-----------------------------------------------
Attainable line rate : 8732 kbit/sec
Attainable Atm rate : 8288 kbit/sec
Used line rate : 1432 kbit/sec
Fast used Atm rate : 1120 kbit/sec
Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec
Rel. capacity occupation : 16
Noise Margin : 34 dB
Line attenuation : 19 dB
Output Power : 17 dBm

Operational data report : far end (Upstream)
--------------------------------------------
Attainable line rate : 1128 kbit/sec
Attainable Atm rate : 1024 kbit/sec
Used line rate : 216 kbit/sec
Fast used Atm rate : 128 kbit/sec
Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec
Rel. capacity occupation : 19
Noise Margin : 35 dB
Line attenuation : 7 dB
Output Power : 12 dBm

>


Waar een handleiding toch goed voor is...

Nu heb de test ook eens gedaan met mijn bekabeling naar mijn andere kamer (die ik 's zomers gebruik). Die bestaat voor een deel uit coax-kabel (een dikke 10 meter, met aan 1 kant zelfs nog een meterke enkele koperdraad van 0.75 mm2 (Allé, 2 enkele draadjes : was het enige wat ik toen nog liggen had) (mijn installateur had onder het begrip internet-verbinding blijkbaar Telenet verstaan, de sloeber :roll: ). Nu het resultaat van die test is identiek, blijkbaar is dat toch nog zo erg niet.

Met vriendelijke groeten,

Polleke
Laatst gewijzigd door Polleke op 12 Dec 2002, 22:12, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 12 Dec 2002, 18:49

Ok thanks Polleke :) zal die tip op nemen in de HowTo :)
Hehe als ik dat hier zo lees zit ik percies dus met een echt schijtlijntje :cry:
In ieder geval mij hoor je niet klagen :P alles gaat hier nu toch goed :)
NuKeM

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 12 Dec 2002, 18:52

hmm dus toch een ingreep van Alcatel omwille van die expertmode. Ze hebben commando's veranderd, tss, ma langs de andere kant geven ze ze dan weer vrij op hun website. Rare mannen bij Alcatel.
Mja, nu hebben ze er nog een disclaimerke bijgezet omzich van alle problemen te ontdoen.

Blij dat het werkt Polleke!

Nukem, 6Mb is ni slecht zenne, die 8Mb zal BGC nooit loslaten op het publiek vrees ik. 6m is zowat het hoogst dat men gaat met ADSL in praktijk. Theorethisch goed mogelijk tot 8, maarja. Dus zou ni klagen, die 3.3Mbit/s die je nu hebt zal heel lekker binnenlopen bij jou ;-)
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 12 Dec 2002, 20:00

The Oddity schreef:Nukem, 6Mb is ni slecht zenne, die 8Mb zal BGC nooit loslaten op het publiek vrees ik. 6m is zowat het hoogst dat men gaat met ADSL in praktijk. Theorethisch goed mogelijk tot 8, maarja. Dus zou ni klagen, die 3.3Mbit/s die je nu hebt zal heel lekker binnenlopen bij jou ;-)


Bij KPN doen ze dit wel al :)

http://www.xs4all.be/index.php?page=011012n&soort=ei

Maar niemand zal dit waarschijnlijk halen, toch heb ik al iemand horen zeggen dat hij gemakkelijk 650Kbyte/s haalt met zijn 8Mbit/s lijntje, nog lang geen 8Mbit/s maar toch niet slecht ;)

Maar, zoals ik al zei, ik ben blij met wat ik heb ;) (jaja die limieten mogen altijd wel omhoog :lol:)
NuKeM

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 12 Dec 2002, 20:24

KPN? denk dat ge xs4all bedoelt?

vind dat toch maar raar zenne, want hoe halen zij 8Mbit/s? DSLAMs van BGC staan nu nog maar ingesteld op 3Mbit/s. Vind dat maar een rare formule zenne, héél raar. Btw script zegt tegen mij dat ik zelf ni in aanmerking kom voor die 4Mbit/s, terwijl ik zeker 7Mbit/s moet halen volgens die laptop van BGC techo, zal dit weekende results posten. en die rocket zou goedkoper zijn dan de plus????? das echt gewoon heel raar en totaal niet logisch, ma soit
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 12 Dec 2002, 20:35

The Oddity schreef:KPN? denk dat ge xs4all bedoelt?

vind dat toch maar raar zenne, want hoe halen zij 8Mbit/s? DSLAMs van BGC staan nu nog maar ingesteld op 3Mbit/s. Vind dat maar een rare formule zenne, héél raar. Btw script zegt tegen mij dat ik zelf ni in aanmerking kom voor die 4Mbit/s, terwijl ik zeker 7Mbit/s moet halen volgens die laptop van BGC techo, zal dit weekende results posten. en die rocket zou goedkoper zijn dan de plus????? das echt gewoon heel raar en totaal niet logisch, ma soit


Het is nogtans heel eenvoudig te verklaren ;)
KPN is zijn eigen DSLAMs aan het plaatsen!
KPN doet dus net zoals Belgacom: hun eigen DSLAM plaatsen, op deze de instellingen doen die zij zelf willen (4Mbit/s en 8Mbit/s bv), providers hun diensten aanbieden (XS4ALL, PI, EUnet bv.) en de eventuele klant dan op hun DSLAM connecteren.
Aangezien ze nog niet zo heel lang geleden hiermee begonnen zijn zijn vele plaatsen nog niet uitgerust met een DSLAM van KPN. Hierdoor blijven enkel de Belgacom formules beschikbaar.
Een vriend van me zal binnenkort (feb ofzo) zo'n 8Mbit/s lijntje nemen... ik ben eens benieuwd :)

(Om persoonlijke rede zal ik nooit bij KNP gaan en dus bij BC blijven)
NuKeM

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 12 Dec 2002, 20:47

Hmm ja, xs4all gaat samenwerken met KPN, ja ik had daar iets van gehoord dat KPN dslams ging plaatsten, maar had dan gehoord dat dat niet ging doorkomen omwille van het feit dat BGC ze afscheepte om dslams te plaatsten in de centrales. Nu toch, bwa kan alleen maar goed zijn voor iedereen, concucrentie voor BGC betekent dat BGC ook dingen zal moeten doen voor zijn klanten of ze boeken verlies.

Beetje concurentie kan dus geen kwaad ;-), ben eigenlijk heel tevreden van BGC dus blijf nu wel nog een tijdje bij hen!!!!
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 12 Dec 2002, 20:53

Inderdaad :)
Laat de Telenet <-> Belgacom <-> KPN prijzen/specs oorlog maar beginnen!

Is (bijna) nooit slecht voor de klant hé ;)
NuKeM

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 12 Dec 2002, 20:54

Idd, toch volledige voorstander van DSL-technologie, dus, Telenet mag er van tussen van mij :-), idd altijd goed voor de klant. ;-)
I love it when a plan comes together!

Gast

mijn stats ;-)

Berichtdoor Gast » 13 Dec 2002, 11:22

ps : very nice tutorial Nukem :)


Operational data report : near end (Downstream)
-----------------------------------------------
Attainable line rate : 7316 kbit/sec
Attainable Atm rate : 6816 kbit/sec
Used line rate : 1412 kbit/sec
Fast used Atm rate : 1120 kbit/sec
Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec
Rel. capacity occupation : 19
Noise Margin : 28 dB
Line attenuation : 37 dB
Output Power : 19 dBm

Operational data report : far end (Upstream)
--------------------------------------------
Attainable line rate : 1148 kbit/sec
Attainable Atm rate : 1056 kbit/sec
Used line rate : 284 kbit/sec
Fast used Atm rate : 192 kbit/sec
Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec
Rel. capacity occupation : 25
Noise Margin : 33 dB
Line attenuation : 14 dB
Output Power : 12 dBm

qless

foutje in handleiding

Berichtdoor qless » 13 Dec 2002, 11:42

In jouw handleiding staat dat de:
Rel. capacity occupation
onder de 40% moet zijn, volgens mij klopt dit niet, dit cijfer is gewoon om aan te geven hoeveel capaciteit je gebruikt...
Bij mij bv:
Attainable line rate : 8440 kbit/sec
Used line rate : 1416 kbit/sec
Rel. capacity occupation : 17
Geeft:
8440/100 * 17 = 1435

Zelfde bij upstream

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Re: foutje in handleiding

Berichtdoor NuKeM » 13 Dec 2002, 12:48

qless schreef:In jouw handleiding staat dat de:
Rel. capacity occupation
onder de 40% moet zijn, volgens mij klopt dit niet, dit cijfer is gewoon om aan te geven hoeveel capaciteit je gebruikt...
Bij mij bv:
Attainable line rate : 8440 kbit/sec
Used line rate : 1416 kbit/sec
Rel. capacity occupation : 17
Geeft:
8440/100 * 17 = 1435

Zelfde bij upstream

Ok, bedankt :) ik zal dit wat duidelijker maken.
NuKeM

Gebruikersavatar
All Your Base
Plus Member
Plus Member
Berichten: 190
Lid geworden op: 17 Sep 2002

Berichtdoor All Your Base » 13 Dec 2002, 13:01

Neenee, toch niet. Vanaf 40-50% kan je toch problemen gaan ondervinden. Het gaat bovendien over de capaciteit van de koperdraden, niet over de verhouding attainable bitrate / used bitrate.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 13 Dec 2002, 13:28

Moet ik mijn toevoegsel dus verwijderen ?
Nu staat er:

Rel. capacity occupation : 58
Bezetting van de koperdraad in procenten uitgedrukt, de 58% hier is redelijk hoog, je zit best onder de 40%, deze waarde staat ook in verhouding met de attenuation.
In dit geval dus 6504kbit/s x 58% = 3772kbit/s wat ook klopt.


Edit: Ik zal het dus verwijderen aangezien het niet over de verhouding attainable bitrate / used bitrate gaat.
Laatst gewijzigd door NuKeM op 13 Dec 2002, 13:38, 1 keer totaal gewijzigd.
NuKeM

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1461
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 110 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Contact:

Berichtdoor qless » 13 Dec 2002, 13:36

All Your Base schreef:Neenee, toch niet. Vanaf 40-50% kan je toch problemen gaan ondervinden. Het gaat bovendien over de capaciteit van de koperdraden, niet over de verhouding attainable bitrate / used bitrate.


Leg mij dit eens uit? Het is toch logisch dat gebruikte capaciteit een waarde is die afhankelijk is van gebruikte capaciteit en maximaal haalbare?

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 13 Dec 2002, 13:43

qless schreef:
All Your Base schreef:Neenee, toch niet. Vanaf 40-50% kan je toch problemen gaan ondervinden. Het gaat bovendien over de capaciteit van de koperdraden, niet over de verhouding attainable bitrate / used bitrate.


Leg mij dit eens uit? Het is toch logisch dat gebruikte capaciteit een waarde is die afhankelijk is van gebruikte capaciteit en maximaal haalbare?


Misschien wordt er in de berekening van die waarde ook nog rekening gehouden met de Line attenuation en andere factoren (eigenlijk zitten die Line attenuation en andere al ingerekend in de waarde van de Attainable line rate dus ik denk niet dat ze die Line attenuation en andere 2x gaan inrekenen).
Je redenering blijkt toch redelijk goed te kloppen (ik heb zowat alles nagerekend en het kwam allemaal mooi uit).
NuKeM

Gebruikersavatar
All Your Base
Plus Member
Plus Member
Berichten: 190
Lid geworden op: 17 Sep 2002

Berichtdoor All Your Base » 13 Dec 2002, 14:37

mmm nu twijfel ik zelf, maar je relative capacity verdrievoudigt ook niet bij de migratie naar 3 Mbps, alleszinds niet degene die wij hier onze test te zien krijgen. misschien dat er in de modem enkel het adsl signaal wordt bekeken.

jim
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 Dec 2002

lijn gegevens te weten komen.

Berichtdoor jim » 13 Dec 2002, 15:09

misschien staat dit teveel

tdsl golden on

want normaal gezien is mijn modem toch al gesynct met de centrale ?


Mijn vorige post was onder gast wat denk je van mijn waarden en kunnen die in feite schommelen ?

greetz to you all!


Terug naar “Tutorials/Reviews”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast