Overstappen van klassieke telefonie naar voip

bcoz
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 Jul 2015

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor bcoz » 01 Jul 2015, 19:03

Hallo,

Een vraag als ik 3 vaste ip telefoons installeer met het zelfde tel nummer moet er daarvoor een soort van centrale staan of kan ik gewoon die ip telefoons rechtstreeks op het netwerk plaatsen? En alle 3 laten inloggen op dezelfde tel lijn?

Thanks voor de info

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26843
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1791 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor r2504 » 01 Jul 2015, 19:30

Dat hangt van je VoIP provider af.

bcoz
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 Jul 2015

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor bcoz » 01 Jul 2015, 19:43

r2504 schreef:Dat hangt van je VoIP provider af.

Hoe kan ik dit terugvinden?
Ik dacht bij weepee te gaan.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13012
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2026 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 567 keer
Contact:

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor philippe_d » 01 Jul 2015, 22:54

Als je voor WeePee kiest:
  1. Bestel (on-line) één "forwarding account", en porteer je telefoonnummer naar deze account.
  2. Bestel per toestel een aparte SIP account, aan laat hierop je toestellen registreren
  3. Stel, via de WeePee klantentool, een oproepdoorschakeling in naar jouw 3 VoIP accounts (nummers scheiden met komma). Op die manier komen al jouw binnenkomende oproepen op jouw 3 VoIP toestellen.
  4. Stuur een mail naar support@weepee.org en vraag dat ze jouw 3 VoIP accounts "screenen" met jouw telefoonnummer. Op die manier zorg je ervoor dat jouw telefoonnummer meegestuurd wordt met uitgaande oproepen.
  5. Stuur een mail naar support@weepee.org en vraag dat ze jouw 4 accounts samenvoegen in een "PRO account". Op die manier zorg je ervoor dat alle belkrediet samengevoegd wordt (je hoeft dan de individuele accounts niet op te laden).
Maar zoals de vorige poster schreef: het hangt van je provider af.

Bij TigerVoip bijvoorbeeld krijg je een virtuele PBX en kan je een en ander op die manier instellen.

Je kan ook werken met een eigen PBX.
Met een FritzBox bijvoorbeeld, kan je tot 6 VoIP toestellen aansluiten op je netwerk, en deze laten registreren op de FritzBox (SIP server). De FritzBox logt dan in op de VoIP provider, en jouw VoIP telefoons kunnen uitbellen met hetzelfde telefoonnummer ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 326
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor Ernie » 07 Jul 2015, 09:14

Hoi Philippe, werkt dit ook voor 2 verschillende locaties?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26843
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1791 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor r2504 » 07 Jul 2015, 12:40

Het WeePee verhaal werkt inderdaad ook op verschillende locaties.

Van zodra je met PBX'en start komt er natuurlijk wat meer bij kijken (onder andere firewall ed.)

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 326
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor Ernie » 07 Jul 2015, 15:26

Is het op dat vlak dan anders dan wanneer je 1 fritzbox met 1 inkomend weepee nummer gebruikt op 1 locatie?

Gebruikersavatar
diepvries
Plus Member
Plus Member
Berichten: 129
Lid geworden op: 03 Jan 2017
Locatie: W-VL
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor diepvries » 04 Jan 2017, 08:59

Oké, ik ben overtuigd van het VOIP verhaal.

Momenteel heb ik Proximus thuis (TV + Internet + Telefoon), ik betaal ongeveer € 65 per maand.
Binnen een 3 tal maanden verhuizen wij naar onze nieuwe woning, het Proximus abo zou ik dan opzeggen.

Op het nieuw adres zou ik een Telenet verbinding nemen (Basic internet + TV) à € 52.65 per maand.
Voor de telefonie zou ik een nieuw nummer aanvragen want ons huidig nummer is toch slechts bij een handvol mensen gekend.
Bovendien verhuizen wij ook naar een andere provincie, ik las dat het soms problemen kan geven?

Als ik het goed begrijp zijn dit mijn te ondernemen stappen:

> Een account aanmaken bij WeePee en het starterspack aankopen. (wij gebruiken slechts 1 telefoon)
https://shop.weepee.io/product/weepee-s ... e-edition/

> Een nieuw nummer aanvragen bij WeePee à € 18 (gaat van mijn € 25 euro belkrediet uit het startpakket)
Moet dit nieuw nummer dan nog ingesteld worden op de gigaset of gaat dat automatisch via weepee?

Op dit moment kan ik al gebeld worden op een vaste lijn nummer? (056/... of 09/...)

> Als ik nu ook wil uitbellen maak ik een account aan bij een betamax naar keuze (of meerdere)
> De Betamax providers stel ik in via de configuratiepagina van mijn telefoon
> Ik koop belkrediet aan bij de betamax providers en als die op is herlaad ik? (wij bellen echt niet vaak, worden vaker gebelt)

Wat is dan eigenlijk nog het verschil met OVH Provider? Is die niet nog goedkoper?
https://www.ovhtelecom.fr/telephonie/of ... ip_ovh.xml
Afbeelding

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11799
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 599 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1074 keer
Contact:

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor Goztow » 04 Jan 2017, 10:39

Beide zijn goede alternatieven. Ovh is momenteel iets goedkoper naar vaste lijnen, vroeger was het omgekeerd.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

jorisx
Pro Member
Pro Member
Berichten: 395
Lid geworden op: 31 Okt 2010
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor jorisx » 04 Jan 2017, 10:45

Je kan eventueel nu reeds je huidige nr laten porteren naar Weepee of OVH. (je Proximus abo zal dan automatisch worden aangepast naar internet + tv) Verhuis je nadien van zone, zou je dit nr kunnen meenemen... (denk niet dat daar echt problemen mee te verwachten zijn)

Weepee is eenmalig 18 EUR voor je nr. Daarnaast nog gesprekskosten (via Weepee zelf of via Betamax of andere provider)
OVH is 1,2 EUR per maand. Voor dat bedrag kan je gratis bellen naar alle vaste lijnen (ook buitenland), 24h per dag, 7 dagen op 7.
indien gesprek langer dan 60min, dan worden die extra minuten betalend. Naar gsm is sowieso betalend.

Hier tevreden OVH gebruiker, tot op heden nog geen problemen ondervonden.
Bij OVH kan je ATA-adapter (om analoge telefoon aan te sluiten) of VOIP-telefoon huren. Je dient hiervoor enkel een waarborg te betalen (geen maandelijkse huurgelden) en toestel wordt reeds geconfigureerd geleverd) wanneer je toestel terugstuurt, dan wordt de waarborg terugbetaald. (heb je dan ook onbeperkt garantie op volgens mij, maar zelf nog niet nodig gehad)

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3002
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 174 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 260 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor wied » 04 Jan 2017, 10:46

via OVH naar mobiele nrs bellen kost ca 3 cent/minuut, wat beter is dan bij Weepee...
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films

lucdec
Premium Member
Premium Member
Berichten: 466
Lid geworden op: 09 Jan 2008
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor lucdec » 04 Jan 2017, 10:58

Best gewoon een account nemen bij ovh, daar krijg je een did nummer.

weepee heb je niet nodig, 18 euro uitgespaard

mvg,

Gebruikersavatar
diepvries
Plus Member
Plus Member
Berichten: 129
Lid geworden op: 03 Jan 2017
Locatie: W-VL
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor diepvries » 04 Jan 2017, 11:00

Ik twijfelde nog over OVH omdat het een Frans bedrijf is en mijn Frans is nu niet meteen fantastisch te noemen.
Is deze tutorial nog up-to-date? viewtopic.php?f=35&t=34042

Als ik die heb doorlopen krijg ik een telefoontoestel opgestuurd die al volledig klaar is voor gebruik, dus verbinden met internet en bellen?
Als ik dan verhuis naar het nieuwe adres neem ik gewoon dat toestel mee en steek ik die daar in de router?
Moet ik problemen verwachten met SIP poorten die geblokkeerd worden door Proximus (nu) en Telenet (nieuw adres)?

Wat is een did nummer? Is dat mijn huidig 09 nummer?

Ik betaal dan 1.2 euro per maand aan OVH en daarvoor bel ik in principe gratis naar alle vaste nummers? (wij bellen nooit langer dan 1 uur)
Als ik dan toch zou bellen naar een GSM krijg ik op het einde van de maand de factuur toegestuurd of hoe moet ik dan precies betalen?
Afbeelding

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3599
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1279 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor raf1 » 04 Jan 2017, 11:15

Je plan kunnen trekken in het Frans is een must bij OVH.
Bij de bestelling moet je een nummer nemen in de telefoonzone waar je de telefoonlijn gaat gebruiken. Kwestie van in orde te zijn met de wetgeving rond noodoproepen naar 100/112/101.

Gebruikersavatar
diepvries
Plus Member
Plus Member
Berichten: 129
Lid geworden op: 03 Jan 2017
Locatie: W-VL
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor diepvries » 04 Jan 2017, 11:27

Wel ja, dat Frans zal wel lukken hoor.

Ik ga dus gaan voor OVH, veel goedkoper (en gemakkelijker) gaat het volgens mij niet worden.
Bij problemen zeg ik de boel op en plaats ik mijn nummer bij weepee.

Ik heb nu al facturen van ons nieuw adres en ga daar dan ook het nummer voor aanvragen.
Zo blijft alles hier ook netjes werken en zeg ik de volledige boel op als we verhuizen.

***Edit***

Na nog wat meer opzoekwerk vind ik toch hier en daar mensen die klagen over de kwaliteit van OVH.
De kwaliteit zou toch wel goed moeten zijn om mijn vrouw te overtuigen... :bang:

Misschien kies ik toch best voor weepee, kost mij 18 euro om mijn nummer daar te parkeren.
Nadien maak ik gewoon een account aan op megavoip en zet ik wat krediet op die account voor mijn uitgaande oproepen.
Lijkt mij nog steeds vrij eenvoudig en de kost valt ook wel mee, bovendien heb ik dan ook geen abonnementskosten.
De tarieven van megavoip is nu 0.006/min voor vaste lijnen en 0.015/min voor mobiele nummers.
Als alles goed werkt zal ik mijn contactpersonen ook wel kunnen overtuigen over te schakelen zodat we allemaal gratis bellen...

Of maak ik mij nu druk om niets en neem ik best gewoon OVH? Ik ben nogal een twijfelaar... :angel:
Afbeelding

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3002
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 174 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 260 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor wied » 04 Jan 2017, 12:33

voor elke klacht over OVH zijn er waarschijnlijk 5 of 10 te vinden over betamax! Kan me moeilijk voorstellen dat je vrouw gelukkig gaat zijn met "call-back" geklungel als oplossing voor betamax kwaliteitsproblemen :-D
Laatst gewijzigd door wied op 04 Jan 2017, 12:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11799
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 599 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1074 keer
Contact:

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor Goztow » 04 Jan 2017, 12:43

Als betamax niet meevalt kan je nog bij nomade of voiptiger gaan. Beide Belgische bedrijven, wel iets duurder. Voip biedt enorme vrijheid van aanbieders.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13012
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2026 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 567 keer
Contact:

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor philippe_d » 04 Jan 2017, 13:42

Simon96321 schreef:Ik ga dus gaan voor OVH, veel goedkoper (en gemakkelijker) gaat het volgens mij niet worden....
Misschien kies ik toch best voor weepee, kost mij 18 euro om mijn nummer daar te parkeren....

Of maak ik mij nu druk om niets en neem ik best gewoon OVH? Ik ben nogal een twijfelaar... :angel:

Niet twijfelen, gewoon een keuze maken, en er dan voor gaan ...
Beide zijn evenwaardig, en die 18€ is maar een klein bedrag in vergelijking met je hele verhuiskost :-) .

In beide gevallen zal je minder betalen wat je nu betaalt aan telefoonkosten ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1378
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 128 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor BertG3 » 04 Jan 2017, 14:43

Sinds ik G711 geforceerd heb in mijn Fritz en in het control panel van OVH heb ik nooit of te nimmer nog problemen gehad met OVH. Ik zou alvast direct opnieuw deze beslissing maken als ik ergens nog telefonie nodig heb !

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3599
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1279 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor raf1 » 04 Jan 2017, 15:15

Simon96321 schreef:Na nog wat meer opzoekwerk vind ik toch hier en daar mensen die klagen over de kwaliteit van OVH.

Dat heeft volgens mij alles te maken met de G.729-audiocodec die OVH standaard gebruikt.

Als je een configuratie gebruikt waarbij je VoIP-toestel de codec G.729 ondersteunt, dan ga je bij alle ontvangen oproepen steeds telefoneren in G.729-kwaliteit en dat is behoorlijk slechte audiokwaliteit.

G.722 en G.711 bieden veel betere audiokwaliteit en OVH ondersteunt deze codecs ook volledig.
Maar om deze audiokwaliteit bij OVH te forceren moet je je VoIP-telefoon zo instellen dat je toestel geen G.729 meer ondersteunt, uitsluitend G.711 en G.722.

Als je bijvoorbeeld via een Fritz!Box telefoneert, ga je met OVH ook die slechte G.729-kwaliteit ondervinden.
Om de betere codec G.711 te forceren moet je dan de instellingen van de Fritz!Box exporteren, het geëxporteerde configuratiebestand manueel aanpassen en via het programma fritzchecksum de juiste checksum in het bestand terugzetten en het configuratiebestand opnieuw importeren in de Fritz!Box.

De manuele aanpassingen voor de Fritz!Box zijn als volgt:

Code: Selecteer alles

        use_audiocodecs = yes;
        audiocodecs = "G722", "PCMA", "PCMU";


Daarna bel je steeds in G.711-kwaliteit of in de nog betere G.722-kwaliteit tussen OVH-klanten. OVH beweert wel dat er een aantal (obsure) providers bestaan die uitsluitend de G.729-codec ondersteunen en dat bepaalde oproepen dan niet zouden lukken voor wie alleen de G.711-codec accepteert.
Als iemand zo'n obscure VoIP-provider kent, mag je het me altijd laten weten want totnogtoe zijn die onvindbaar.

alfa_ajx732
Member
Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor alfa_ajx732 » 14 Jul 2017, 13:03

Mijn dochter wil ook overstappen van de klassieke BGC lijn naar Voip.
Als Internet heeft ze een Start met een BBOX3.
De bedoeling is met weepee een nummeroverdracht te doen, voor het uitgaand verkeer zien we nog wel.
Nu zou ik mijn 'oude zwarte' Sagem 3464 willen gebruiken als ATA, dus achter de Bbox3 zetten enkel voor de VOIP.
Als oefening heb ik de Sagem hier bij mij thuis op mijn FritzBox 7490 aangesloten, maar ik slaag er niet in om een voipbuster account te registreren.
Hier op dit forum heb ik ergens iets gelezen van 2 x een ppoe? Vandaar mijn vraag moet die Sagem een tweede ppoe opzetten om de voip werkende te krijgen?
Met een SPA3102 lukt dat zonder meer.
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.06.83 (modfs Time based Dial plan) (Sync 100/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E; dLAN 500 powerlines
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3847
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 145 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor silencer » 14 Jul 2017, 20:23

Groot voordeel is dat gebruikers van Weepee naar Weepee gratis bellen (voor familie-vrienden) en dat is erg handig.
Ik gebruik Weepee (enkel inkomend), OVH (uitgaand vaste lijnen) en discountvoip.co.uk (gsm nr's) tesamen.
18€ is niet, alleen de nummerherkenning kost al enkele €'s/maand bij sommige providers.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13012
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2026 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 567 keer
Contact:

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor philippe_d » 15 Jul 2017, 09:29

alfa_ajx732 schreef:Nu zou ik mijn 'oude zwarte' Sagem 3464 willen gebruiken als ATA, dus achter de Bbox3 zetten enkel voor de VOIP.
Als oefening heb ik de Sagem hier bij mij thuis op mijn FritzBox 7490 aangesloten, maar ik slaag er niet in om een voipbuster account te registreren.

Dat zal nooit lukken, gezien de Sagem 3464 geen WAN poort heeft, en je via de webinbterface ook geen mogelijkheid hebt om deze in te stellen als "router" of als "Client".
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

crackjack
Member
Member
Berichten: 68
Lid geworden op: 25 Okt 2015
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor crackjack » 15 Jul 2017, 09:43

raf1 schreef:G.722 en G.711 bieden veel betere audiokwaliteit en OVH ondersteunt deze codecs ook volledig.
Maar om deze audiokwaliteit bij OVH te forceren moet je je VoIP-telefoon zo instellen dat je toestel geen G.729 meer ondersteunt, uitsluitend G.711 en G.722.

G.711 heeft dan waarschijnlijk een grotere bandbreedte nodig?
Is dat nog te doen op bvb een Proximus lijn die heel ver van de centrale zit
Ik lees op de wiki dat de bitrate 64 kbit/s is
Of klopt dat niet echt?

alfa_ajx732
Member
Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor alfa_ajx732 » 15 Jul 2017, 10:17

philippe_d schreef:Dat zal nooit lukken ...

Dat was ik langzaam ook aan het beseffen !
De boel omdraaien en de BBOX3 op de Sagem (in bridged mode) aansluiten is waarschijnlijk om miserie vragen?
Besluit:
Voor Voip met een BBOX3 is het dan te overwegen ofwel meteen een IP tel (C530 IP) kopen of via een ATA (SPA112) de oude analoge toestellen weer gebruiken?
Het weepee startpakket voor 115€ (nummeroverdracht+C530IP+15€ belkrediet) lijkt ook interessant
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.06.83 (modfs Time based Dial plan) (Sync 100/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E; dLAN 500 powerlines
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13012
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2026 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 567 keer
Contact:

Re: Overstappen van klassieke telefonie naar voip

Berichtdoor philippe_d » 15 Jul 2017, 10:58

crackjack schreef:G.711 heeft dan waarschijnlijk een grotere bandbreedte nodig?
Is dat nog te doen op bvb een Proximus lijn die heel ver van de centrale zit
Ik lees op de wiki dat de bitrate 64 kbit/s is
Of klopt dat niet echt?

Om comfortabel te telefoneren heb je een bandbreedte nodig van 100 kbps (down en up).
Je moet al héél ver van de centrale zitten om een lijntje te hebben van minder dan 100 kbps?

alfa_ajx732 schreef:Voor Voip met een BBOX3 is het dan te overwegen ofwel meteen een IP tel (C530 IP) kopen of via een ATA (SPA112) de oude analoge toestellen weer gebruiken?
Het weepee startpakket voor 115€ (nummeroverdracht+C530IP+15€ belkrediet) lijkt ook interessant

Of voor 20-25€ een oude FritzBox op de kop tikken, die je kan instellen als IP Client.
Die 15€ belkrediet bij WeePee heb je niet echt nodig, als je WeePee alleen voor inkomende gesprekken gebruikt ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Tutorials/Reviews”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast