Speedtest via Userbase?

Gebruikersavatar
DonRaveN
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 30 Nov 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Speedtest via Userbase?

Berichtdoor DonRaveN » 11 Nov 2009, 07:45

WANNEER komt die beste speedtest eens terug online?
ik ben het beu om van die simpele speedtests te gebruiken! o.a. die van telenet grrzz
Graag een antwoord a.u.b.

Gebruikersavatar
FunkStar
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1526
Lid geworden op: 06 Okt 2009
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 192 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor FunkStar » 11 Nov 2009, 10:16

Afbeelding

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3282
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 69 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor Patje » 11 Nov 2009, 10:57

Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

Gebruikersavatar
gr4vity
Erelid
Erelid
Berichten: 2572
Lid geworden op: 27 Feb 2006
Bedankt: 2 keer
Contact:

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor gr4vity » 11 Nov 2009, 14:38

Op dit moment is er nog geen releasedate bekend. Maar er wordt effectief gewerkt om een nieuwe speedtest te kunnen aanbieden ;)

Als er trouwens suggesties zijn, laat ze zeker weten :)
Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Muziekbos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1309
Lid geworden op: 08 Dec 2008
Bedankt: 288 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor Muziekbos » 11 Nov 2009, 14:51

gr4vity schreef:Op dit moment is er nog geen releasedate bekend. Maar er wordt effectief gewerkt om een nieuwe speedtest te kunnen aanbieden ;)

Als er trouwens suggesties zijn, laat ze zeker weten :)


Antwoord van een jaar geleden en waarschijnlijk zal het dit antwoord ook volgend jaar gegeven worden (en ook over 2, 3, 5, 10 jaar) :bang:

Gebruikersavatar
DonRaveN
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 30 Nov 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor DonRaveN » 10 Aug 2010, 09:21

DonRaveN schreef:WANNEER komt die beste speedtest eens terug online?
ik ben het beu om van die simpele speedtests te gebruiken! o.a. die van telenet grrzz
Graag een antwoord a.u.b.


*BUMP*

Nog altijd nie ofwa?

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12136
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 651 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1133 keer
Contact:

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor Goztow » 10 Aug 2010, 09:27

Er zit jammer genoeg weinig schot in de zaak :(. Het is net iets complexer om een deftige speedtest te maken die met de huidige lijncapaciteiten om kan dan de meesten denken, vrees ik.

Toch vind ik persoonlijk ook dat we dit niet zouden mogen laten vallen.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor Astralon » 10 Aug 2010, 10:21

Waarom nog zelf iets ontwikkelen?

Je kan toch de technologie van www.speedtest.net gebruiken.
Ik heb zelf als test een mini speedtest opgezet en is echt niet moeilijk.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28633
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1875 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 372 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor r2504 » 10 Aug 2010, 10:52

gr4vity schreef:Als er trouwens suggesties zijn, laat ze zeker weten :)


Een standalone programma (liefst eentje dat je kan draaien zonder weet ik wat te moeten installeren) voor op je PC lijkt me interessanter... zeker indien je dat kan schedulen (om de x-minuten) en z'n data kan laten loggen in een file.

Gebruikersavatar
DonRaveN
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 30 Nov 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor DonRaveN » 10 Aug 2010, 11:12

r2504 schreef:
gr4vity schreef:Als er trouwens suggesties zijn, laat ze zeker weten :)


Een standalone programma (liefst eentje dat je kan draaien zonder weet ik wat te moeten installeren) voor op je PC lijkt me interessanter... zeker indien je dat kan schedulen (om de x-minuten) en z'n data kan laten loggen in een file.


NEEN!!!, geef ons allen de speedtest van userbase terug............. Deze was SUPER!!!

WIJ WILLEN GEEN ANDERE!!!!!!!!!!!

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12136
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 651 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1133 keer
Contact:

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor Goztow » 10 Aug 2010, 11:18

Het heeft weinig zin gewoon de speedtest van ergens anders over te nemen, dat heeft geen meerwaarde. Ik zou er zelf voorstander zijn van dit indien nodig te outsourcen, m.a.w. iets te laten ontwikkelen (zal dan wel wat kosten) dat ook geïntegreerd is met de forum nicknamen en je ISP herkent om zo interessante statistieken te creëren.

Wat ook leuk zou zijn: een instelling waarbij je kan kiezen om automatisch één keer per dag bij je eerste bezoekje een test te doen, om zo een historiek op te maken. Of een standalone programma zoals hierboven vermeld, hoewel het volgens mij da realistischer zou zijn om er bijvoorbeeld een firefox plugin van te maken.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3282
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 69 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor Patje » 10 Aug 2010, 11:49

DonRaveN schreef:
NEEN!!!, geef ons allen de speedtest van userbase terug............. Deze was SUPER!!!

WIJ WILLEN GEEN ANDERE!!!!!!!!!!!

Spreek voor jezelf, er zijn genoeg andere speedtests waar ik tevreden van ben.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28633
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1875 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 372 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor r2504 » 10 Aug 2010, 12:05

Goztow schreef:Of een standalone programma zoals hierboven vermeld, hoewel het volgens mij da realistischer zou zijn om er bijvoorbeeld een firefox plugin van te maken.


Een firefox plugin is niet standalone hé... ik bedoel iets echt dat je kan schedule en dus ook geen userinterface heeft.

Dfrog
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1045
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Beerse
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor Dfrog » 10 Aug 2010, 21:19

Patje schreef:
DonRaveN schreef:
NEEN!!!, geef ons allen de speedtest van userbase terug............. Deze was SUPER!!!

WIJ WILLEN GEEN ANDERE!!!!!!!!!!!

Spreek voor jezelf, er zijn genoeg andere speedtests waar ik tevreden van ben.

Bwa Patje ik ben het hier toch ook wel mee eens. Via de speedtest (heette dat toen niet adslbox :think: ) ben ik uiteindelijk op userbase gekomen. Een forum als userbase moét uit zelfrespect al dan niet een eigen speedtest hebben.

Speedtest Mobistar
Laatst gewijzigd door Dfrog op 10 Aug 2010, 21:23, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4378
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 233 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor honda4life » 10 Aug 2010, 21:22

Dfrog schreef:Bwa Patje ik ben het hier toch ook wel mee eens. Via de speedtest (heette dat toen niet adslbox :think: ) ben ik uiteindelijk op userbase gekomen. Een forum als userbase moét uit zelfrespect al dan niet een eigen speedtest hebben.


En ge logt automatisch in als u snelheid overeenkomt zeker :lol:
Dan zijn we van die telenetters verlost die denken dat ze op de kabel steeds een constante snelheid hebben :lol:
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15708
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 528 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 457 keer
Contact:

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor meon » 10 Aug 2010, 21:26

Mja, los van de techniek: om huidige snelheden te testen heb je monsterlijke verbindingen nodig. De meeste speedtests zoals Ookla en Speedmeter gebruiken een CDN (content distribution network): een (enorme) wolk van servers, verspreid over de wereld.
We hebben ook overwogen om een speedtest in licentie te nemen, maar die bedragen zijn te hoog om zomaar even "uit de clubkas" te betalen. Zeker als je toegang wilt krijgen tot de data (en daar gaat het hier net om eh?).

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1501
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 114 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Contact:

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor qless » 10 Aug 2010, 21:31

Vorige jaren niet van gekomen, maar ik zou verder kunnen gaan met mijn Java applet...

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 390 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor Lord Utopia » 10 Aug 2010, 21:39

Dfrog schreef:Bwa Patje ik ben het hier toch ook wel mee eens. Via de speedtest (heette dat toen niet adslbox :think: ) ben ik uiteindelijk op userbase gekomen. Een forum als userbase moét uit zelfrespect al dan niet een eigen speedtest hebben.

Speedtest Mobistar

Die speedtest is enkel voor Mobistar klanten.

Dfrog
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1045
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Beerse
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor Dfrog » 10 Aug 2010, 21:45

meon schreef: maar die bedragen zijn te hoog om zomaar even "uit de clubkas" te betalen. Zeker als je toegang wilt krijgen tot de data (en daar gaat het hier net om eh?).

Die oude was wel ok hoor. Die clubkas hoe wordt die eigenlijk gevuld? Ik zie niet dadelijk een banner buiten die van edpnet...

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3282
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 69 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor Patje » 10 Aug 2010, 22:13

honda4life schreef:En ge logt automatisch in als u snelheid overeenkomt zeker :lol:
Dan zijn we van die telenetters verlost die denken dat ze op de kabel steeds een constante snelheid hebben :lol:

Niet meteen denken dat iedereen nu problemen heeft _ omdat er nu een paar mensen hun snelheid niet halen.
ik zelf heb er (gelukkig) geen last van en haal wel mijn constante snelheid ;)

Dfrog schreef:Bwa Patje ik ben het hier toch ook wel mee eens. Via de speedtest (heette dat toen niet adslbox :think: ) ben ik uiteindelijk op userbase gekomen. Een forum als userbase moét uit zelfrespect al dan niet een eigen speedtest hebben.

Toen was dat idd adslbox in de tijd dat ik mij registreerde in 2003 en heb ook lange tijd die speedtest gekend en daarvan gebruik gemaakt :) en was zeker geen slechte, een nieuwe zou ik ook wel welkom heten.
mja het is nu al zolang dat er geen meer is en ben het nu al gewoon om een andere speedtest te gebruiken, maar natuurlijk kunnen er idd users bijkomen met een eigen speedtest .... mja het is blijkbaar een moeilijke bevalling om een nieuwe te maken, maar apprecieer wel de moeite die ze doen om alles in goede banen te blijven leiden.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 390 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor Lord Utopia » 10 Aug 2010, 22:40

Ik had voorgesteld enkel een speedtest te voorzien voor mobiele dataverbindingen. Ik vind niet dat er echt iets specifieks voor Userbase moet komen zoals vroeger. Met abonnementen als FiberNet van Telenet kost het volgens mij te veel om alles zelf te hosten.

bart2740
Member
Member
Berichten: 67
Lid geworden op: 09 Apr 2010
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor bart2740 » 11 Aug 2010, 15:47

r2504 schreef:
gr4vity schreef:Als er trouwens suggesties zijn, laat ze zeker weten :)


Een standalone programma (liefst eentje dat je kan draaien zonder weet ik wat te moeten installeren) voor op je PC lijkt me interessanter... zeker indien je dat kan schedulen (om de x-minuten) en z'n data kan laten loggen in een file.


Dit vindt ik zelf ook een goed idee.. Ik zoek het namelijk al zo lang :(


Groetjes,
Bart

Gebruikersavatar
gr4vity
Erelid
Erelid
Berichten: 2572
Lid geworden op: 27 Feb 2006
Bedankt: 2 keer
Contact:

Re: Speedtest via Userbase?

Berichtdoor gr4vity » 11 Aug 2010, 16:16

ISPmonitor heeft die functionaliteit volgens mij gewoon hoor :)
Afbeelding Afbeelding Afbeelding


Terug naar “Speedtest”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast