Speedtest & Chrome

liger
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2291
Lid geworden op: 10 Dec 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Speedtest & Chrome

Berichtdoor liger » 04 Okt 2008, 18:20

Probleem met chrome
nadat speedtest wordt uigevoerd word je automatisch direct redirected naar begin van test. Je krijgt uw resultaten maar voor 0,1 sec te zien.
Nog iemand?

liger
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2291
Lid geworden op: 10 Dec 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor liger » 09 Okt 2008, 22:07

geen chrome testers? :D

Gebruikersavatar
yama
Premium Member
Premium Member
Berichten: 643
Lid geworden op: 24 Jul 2007
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Berichtdoor yama » 09 Okt 2008, 22:26

Hier ook ff getest met SRWare Iron en ook na test gedaan 1 sec en weg resultaat.
Afbeelding

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1652
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 60 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 09 Okt 2008, 22:39

Bij mij werkt de speedtest normaal met chrome. (Win Vista Ultimate)
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

kUmbro
Premium Member
Premium Member
Berichten: 468
Lid geworden op: 05 Aug 2006
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 34 keer

Berichtdoor kUmbro » 10 Okt 2008, 11:52

Onder Chromium 0.3.155.0 en WinXP SP3 kom ik niet eens terecht op de resultaten pagina: ik ga na stap 2 rechstreeks naar stap 1. Ik verschijn zelfs niet bij de laatste 100 resultaten.

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15796
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 546 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 472 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 10 Okt 2008, 12:34

Oké, eens getest en inderdaad: jullie bevinden kloppen. Meer nog: het is normaal dat dit gebeurt. Meer nog: blame Google Chrome.

In tegenstelling tot eerdere browsers draaien alle tabs en plugins in een eigen proces. Het idee is dat als een plugin crashed of tab, niet uw hele browser onderuit gaat. Dit systeem werkt in dit geval tegen de speedtest: blijkbaar betekent het dat dit apart proces ook z'n eigen sessie op de server maakt. De speedtest checkt bij elke stap (invullen, testen, score opslaan) of de sessie nog hetzelfde is (kwestie dat de resultaten wel degelijk van de test komen, en niet dankzij een rechtstreekse post of get-opdracht d'er in geduwd worden.
In dit geval gebeurt er dit:
Stap 1: Sessie A
Stap 1a (onzichtbaar - checkt of je java of pluginless hebt gekozen): Sessie A
Stap 2: (java-test): Sessie A + Sessie B (de java-plugin).
Java stuurt u naar volgende pagina: Sessie B
Stap 3: oeps, B != A, terug naar stap 1.

De pluginless-versie heeft om deze reden dat probleem dus niet ...

liger
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2291
Lid geworden op: 10 Dec 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor liger » 10 Okt 2008, 20:02

dus eigenlijk kan je het ook niet "fixen" ? (niet dat ik chrome vaak gebruik :D )


Terug naar “Speedtest”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast