Bandbreedte probleem bij userbase.be/speedtest?

Rogue
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 29 Jan 2008

Bandbreedte probleem bij userbase.be/speedtest?

Berichtdoor Rogue » 07 Jul 2008, 16:36

Ik krijg geen deftig resultaat meer voor elkaar:

daarnet gemeten bij userbase speedtest:

Your DOWNLOAD Speed:
937 kbps or 117 KB/sec
an efficiency of ~23%
up
Your UPLOAD Speed:
426 kbps or 53 KB/sec


Terwijl ik van de newsserver(dommel) toch tegen 400 KB/s download..
Afbeelding

Gebruikersavatar
gr4vity
Erelid
Erelid
Berichten: 2572
Lid geworden op: 27 Feb 2006
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor gr4vity » 07 Jul 2008, 16:49

Jup, we staan op smallband...

Nee nee, waarschijnlijk een tijdelijk probleem.

speedtest schreef: Your DOWNLOAD Speed:
18599 kbps or 2325 KB/sec

an efficiency of ~93%

up
Your UPLOAD Speed:
428 kbps or 54 KB/sec
Afbeelding Afbeelding Afbeelding

lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1753
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Berichtdoor lithion » 07 Jul 2008, 17:01

Als ik hier (via belnet) wil meten krijg ik dit:

Code: Selecteer alles

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15674
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 520 keer
Uitgedeelde bedankjes: 454 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 07 Jul 2008, 17:07

Ma allé, waar blijven die errors toch vandaan komen :(.
En inderdaad, de laatste tijd merken we performantiedipjes.
Is wel niet handig natuurlijk ...

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 07 Jul 2008, 18:06

Lijkt nu toch redelijk goed te gaan...
http://www.userbase.be speed test results:
- Download speed : 26885 kbit/s or 3361 kbyte/s
- Upload speed : 27337 kbit/s or 3417 kbyte/s
Mon Jul 7 2008 at 18:06:05 UTC+0200

Rogue
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 29 Jan 2008

Berichtdoor Rogue » 07 Jul 2008, 18:48

down
Your DOWNLOAD Speed:
1667 kbps or 208 KB/sec

an efficiency of ~42%

up
Your UPLOAD Speed:
415 kbps or 52 KB/sec

het komt echt in hakken & stoten binnen:

Afbeelding
Afbeelding

FlashBlue
Moderator
Moderator
Berichten: 1936
Lid geworden op: 20 Jan 2006
Locatie: Gent
Bedankt: 292 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1033 keer

Berichtdoor FlashBlue » 07 Jul 2008, 18:53

http://www.userbase.be speed test results:
- Download speed : 13923 kbit/s or 1740 kbyte/s
- Upload speed : 690 kbit/s or 86 kbyte/s
Mon Jul 7 2008 at 18:52:43 UTC+0200

Niet direct iets abnormaal dus ...

Misschien een niet zo stabiele dommel verbinding rogue ? :)

Rogue
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 29 Jan 2008

Berichtdoor Rogue » 07 Jul 2008, 19:15

Zou ik ook denken, echter o.a. nieuwsgroepen doen het gewoon stabiel aan +- 400 KB/s :?

edit: typo
Laatst gewijzigd door Rogue op 11 Jul 2008, 19:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15674
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 520 keer
Uitgedeelde bedankjes: 454 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 07 Jul 2008, 20:27

Het gekke is: het probleem is enkel bij Dommel-mensen.
Eens navragen wat dat kan zijn.
Kunnen jullie eens een traceroute of pathping doen naar proxy.edpnet.be, en dan hier posten? (daar staat de speedtest namelijk op)

Gebruikersavatar
malinwa001
Pro Member
Pro Member
Berichten: 387
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Twitter: malinawa001
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Berichtdoor malinwa001 » 07 Jul 2008, 20:55

als dommel mens ook ff getest maar alles loopt goed (zone 015)
Dommel netconnect 3946 411 99% 07-07-2008 20:52 malinwa001

Gebruikersavatar
Draco888
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1229
Lid geworden op: 11 Dec 2006

Berichtdoor Draco888 » 07 Jul 2008, 21:04

Tracing route to proxy.edpnet.be [212.71.8.6]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms . [192.168.2.1]
2 9 ms 9 ms 10 ms gateway.dyn1.gkk2.schedom-europe.net [83.101.36.1]
3 11 ms 11 ms 10 ms atm-39-32.largo-matisse.bru.schedom-europe.net [83.101.0.146]
4 105 ms 12 ms 12 ms intico.bnix.net [194.53.172.89]
5 11 ms 11 ms 12 ms proxy.edpnet.be [212.71.8.6]

Trace complete.


Speedtest.net werkt perfect trouwens, maar op de Userbase speedtest kan het enorm schommelen.


Tweede trace gedaan om 22u

Code: Selecteer alles

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Administrator>tracert proxy.edpnet.be

Tracing route to proxy.edpnet.be [212.71.8.6]
over a maximum of 30 hops:

  1     1 ms     1 ms     1 ms  . [192.168.2.1]
  2    10 ms     9 ms     9 ms  gateway.dyn1.gkk2.schedom-europe.net [83.101.36.1]
  3    11 ms    10 ms    10 ms  atm-39-32.largo-matisse.bru.schedom-europe.net [83.101.0.146]
  4    11 ms    12 ms    12 ms  intico.bnix.net [194.53.172.89]
  5    11 ms    12 ms    12 ms  proxy.edpnet.be [212.71.8.6]

Trace complete.
Laatst gewijzigd door Draco888 op 07 Jul 2008, 22:01, 2 keer totaal gewijzigd.

coldman
Plus Member
Plus Member
Berichten: 100
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor coldman » 07 Jul 2008, 21:12

bij mij doet ie ook maar raar:
Afbeelding
hoewel ik ook normaal download op andere servers.
en ik zit niet bij dommel maar bij scarlet en heb gebruik gemaakt van firefox.

EDIT: na een tweede test was alles al wat beter maar toch niet zoals het normaal is.

Gebruikersavatar
Draco888
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1229
Lid geworden op: 11 Dec 2006

Berichtdoor Draco888 » 07 Jul 2008, 21:16

Testjes van hiernet:
Dommel netconnect 1801 426 45% 07-07-2008 21:09 Draco888 speedtest-test 4
Dommel netconnect 2731 426 68% 07-07-2008 21:08 Draco888 speedtest-test 3
Dommel netconnect 1050 426 26% 07-07-2008 21:08 Draco888 speedtest-test 2
Dommel netconnect 846 426 21% 07-07-2008 21:05 Draco888 speedtest-test 1

Afbeelding

Afbeelding

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1938
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Berichtdoor crapiecorn » 07 Jul 2008, 21:20

Geen probleem met dommel

Code: Selecteer alles

Adsl   dommel   3957   413   07/07/08 21:19   .dyn1.genk.schedom-europe.net      99   
Adsl   dommel   3976   404   07/07/08 18:54   .dyn1.genk.schedom-europe.net      99   
Adsl   dommel   3965   410   01/07/08 16:41   .dyn1.genk.schedom-europe.net      99   
Adsl   dommel   3972   408   01/07/08 10:35   .dyn1.genk.schedom-europe.net      99   
Adsl   dommel   3976   419   01/07/08 08:38   .dyn1.genk.schedom-europe.net      99   
Adsl   dommel   3398   385   03/06/08 05:36   .dyn1.genk.schedom-europe.net      85   
Adsl   dommel   3368   -1   01/06/08 00:37   .dyn1.genk.schedom-europe.net      84   
Adsl   dommel   3432   415   17/05/08 10:11   dyn1.genk.schedom-europe.net      86   
Adsl   dommel   3432   419   28/04/08 14:50   .dyn1.genk.schedom-europe.net      86   
Adsl   dommel   3432   415   24/04/08 07:18   .dyn1.genk.schedom-europe.net      86   

Gebruikersavatar
Draco888
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1229
Lid geworden op: 11 Dec 2006

Berichtdoor Draco888 » 07 Jul 2008, 21:22

Nog twee testjes, met de plugin-less version van UB:
Dommel netconnect 3736 - 93% 07-07-2008 21:21 Draco888 speedtest-test 6 (plugin less version)
Dommel netconnect 3768 - 94% 07-07-2008 21:20 Draco888 speedtest-test 5 (plugin less version)

Het probleem ligt dus bij de Java-versie lijkt het.

Rogue
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 29 Jan 2008

Berichtdoor Rogue » 07 Jul 2008, 23:28

Code: Selecteer alles

Tracing route to proxy.edpnet.be [212.71.8.6]
over a maximum of 30 hops:

  1     2 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.2.168
  2    12 ms    42 ms    30 ms  gateway.dyn1.hasselt2.schedom-europe.net [83.101.47.1]
  3     8 ms     8 ms     9 ms  atm-49-32.largo-matisse.bru.schedom-europe.net [83.101.0.186]
  4    41 ms    34 ms    10 ms  intico.bnix.net [194.53.172.89]
  5    10 ms     9 ms    11 ms  proxy.edpnet.be [212.71.8.6]

Trace complete.


maar inderdaad, met de plugin-less versie heb ik geen problemen:

Your DOWNLOAD Speed:
3752 kbps or 469 KB/sec

an efficiency of ~94%

upload werkt wel niet, maar dat doet het dan weer wel bij de java versie ^^
Afbeelding

Gebruikersavatar
Draco888
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1229
Lid geworden op: 11 Dec 2006

Berichtdoor Draco888 » 08 Jul 2008, 00:07

Tja, het vervelende is wel dat dit een erg vertekende indruk aan het geven is voor mensen die providers aan het vergelijken zijn en zich daar voor een deel baseren op de resultaten van de UB-speedtest (lijkt enkel om Dommel en in mindere mate Skynet te gaan).

coiken
Member
Member
Berichten: 52
Lid geworden op: 07 Mei 2005

Berichtdoor coiken » 17 Jul 2008, 17:11

Draco888 schreef:Tja, het vervelende is wel dat dit een erg vertekende indruk aan het geven is voor mensen die providers aan het vergelijken zijn en zich daar voor een deel baseren op de resultaten van de UB-speedtest (lijkt enkel om Dommel en in mindere mate Skynet te gaan).

Inderdaad, volledig met je eens!

//ontopic: Het probleem zit inderdaad in de java versie, de pluginless versie werkt perfect terwijl de andere veel te traag meet, 5x getest op beiden.

Dommelaar

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3281
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Berichtdoor Patje » 17 Jul 2008, 17:28

mss herkennen jullie iets in dit topic :
http://www.userbase.be/forum/viewtopic. ... 724#236724

wel eigenaardig dat sommige van dommel en belgacom problemen hebben met de snelheid en dat sinds begin juli en het is niet enkel de speedtest maar effectief ook de snelheid die lager is bij ons!

http://www.userbase.be speed test results:
- Download speed : 1016 kbit/s or 127 kbyte/s
- Upload speed : 401 kbit/s or 50 kbyte/s
Thu Jul 17 2008 at 17:32:21 UTC+0200
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

Rogue
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 29 Jan 2008

Berichtdoor Rogue » 17 Jul 2008, 17:38

Wat ik uit dat topic haal is dat we de java versie eens met een proxy moeten proberen? Echter, ik heb van geen weet van een dommel proxy?

Verder merk ik hier toch duidelijk(nou ja..) de verhoging van 4.0 Mbit naar 4.6 hoor :).
Afbeelding

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 17 Jul 2008, 17:38

coiken schreef://ontopic: Het probleem zit inderdaad in de java versie, de pluginless versie werkt perfect terwijl de andere veel te traag meet, 5x getest op beiden.

Dat zou ik niet te snel concluderen:

Java versie (Telenet TurboNet)
http://www.userbase.be speed test results:
- Download speed : 18722 kbit/s or 2340 kbyte/s
- Upload speed : 923 kbit/s or 115 kbyte/s
Thu Jul 17 2008 at 17:34:39 UTC+0200

Plugin-less version
http://www.userbase.be speed test results:
- Download speed : 8032 kbit/s or 1004 kbyte/s
- Upload speed : -1 kbit/s or -0 kbyte/s
Thu Jul 17 2008 at 17:35:50 UTC+0200

Voor alle duidelijkheid ik ben er mij van bewust dat deze laatste niet goed werkt voor snelle verbindingen.

El_Bartos
Starter
Starter
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 Sep 2007

Berichtdoor El_Bartos » 14 Sep 2008, 13:05

:eek: Sinds een 2 weken merkte ik dit ook op Userbase. Mijn snelheid lag extreem laag ( tussen de 80kb/sec en de 150kb/sec) Er is hier zelfs een technieker van Belgacom langs geweest maar hij vond nergens iets. (ik dacht dat het aan mijn verbinding lag :oops: )
Daarnet had ik het weer (1441kbit/sec) en enkele minuten later weer alles normaal om dan daarna weer trage resultaten te krijgen. (op speedtest.net kwam ook alles normaal door)

(ik heb dus ADSL bij Belgacom :-( )

Mr.T
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 816
Lid geworden op: 05 Aug 2006
Bedankt: 9 keer

Berichtdoor Mr.T » 14 Sep 2008, 13:09

El_Bartos schreef::eek: Sinds een 2 weken merkte ik dit ook op Userbase. Mijn snelheid lag extreem laag ( tussen de 80kb/sec en de 150kb/sec) Er is hier zelfs een technieker van Belgacom langs geweest maar hij vond nergens iets. (ik dacht dat het aan mijn verbinding lag :oops: )
Daarnet had ik het weer (1441kbit/sec) en enkele minuten later weer alles normaal om dan daarna weer trage resultaten te krijgen. (op speedtest.net kwam ook alles normaal door)

(ik heb dus ADSL bij Belgacom :-( )


Dus jij laat een technieker komen, gebaseerd op enkele metingen hier? Dan ben je echt niet goed bezig.

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 14 Sep 2008, 13:13

Code: Selecteer alles

http://www.userbase.be speed test results:
- Download speed : 23020 kbit/s or 2878 kbyte/s
- Upload speed : 923 kbit/s or 115 kbyte/s
Sun Sep 14 2008 at 13:10:46 UTC+0200

Lijkt me niet veel mis mee :?
Het enige wat ik merk is dat de speedtest iets minder correct is voor zeer hoge downloadsnelheden, maar dat zijn minimale verschillen.

Ik zou de beslissing om een technieker te laten komen niet alleen van een speedtest laten afhangen (whoops, Mr.T was me voor).

proxiboyke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 355
Lid geworden op: 02 Jan 2007
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor proxiboyke » 14 Sep 2008, 13:24

is dit ook niet eigen aan adsl.
zo een hoogtes en laagtes !

Mr.T
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 816
Lid geworden op: 05 Aug 2006
Bedankt: 9 keer

Berichtdoor Mr.T » 14 Sep 2008, 14:02

Neen dit is niet eigen aan ADSL. De snelheid is afhankelijk van meerdere factoren.

El_Bartos
Starter
Starter
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 Sep 2007

Berichtdoor El_Bartos » 15 Sep 2008, 17:57

Mr.T schreef:
El_Bartos schreef::eek: Sinds een 2 weken merkte ik dit ook op Userbase. Mijn snelheid lag extreem laag ( tussen de 80kb/sec en de 150kb/sec) Er is hier zelfs een technieker van Belgacom langs geweest maar hij vond nergens iets. (ik dacht dat het aan mijn verbinding lag :oops: )
Daarnet had ik het weer (1441kbit/sec) en enkele minuten later weer alles normaal om dan daarna weer trage resultaten te krijgen. (op speedtest.net kwam ook alles normaal door)

(ik heb dus ADSL bij Belgacom :-( )


Dus jij laat een technieker komen, gebaseerd op enkele metingen hier? Dan ben je echt niet goed bezig.


En het feit dat we blokjes in ons beeld hadden van BTV en ons geluid dan ook dan iedere keer bij de blokjes een sec wegviel :P


Daarnet trouwens weer maar ongeveer 2400kbit/sec en nog eens een 4700kbit en een klets, terwijl de plugin-less version gaat tot 691KB/sec en op speedtest haal ik iets meer dan 7400kbit/sec


Terug naar “Speedtest”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast