scarlet adsl unlimmited

danclo
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 Feb 2008

scarlet adsl unlimmited

Berichtdoor danclo » 16 Feb 2008, 11:12

Ben al enige tijd niet meer tevreden met mijn scarlet verbinding, voor een adsl verbinding zijn dit toch zeker geen goede waardes, van de week heb ik een technieker van scarlet laten komen om de bekabeling thuis te laten nakijken, alles is echter in orde.
De afstand van de centrale tot thuis kon die persoon mij niet zeggen, hier is de test die ik zojuist gedaan heb:

http://www.userbase.be speed test results:
- Download speed : 866 kbit/s or 108 kbyte/s
- Upload speed : 202 kbit/s or 25 kbyte/s
Sat Feb 16 2008 at 11:07:52 UTC+0100
Ik denk er nu over om naar dommel over te stappen, maar ga ik daar meer snelheid mee boeken?

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12147
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 651 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1133 keer
Contact:

Berichtdoor Goztow » 16 Feb 2008, 11:23

Ja, Dommel zit op het BGC netwerk.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

ditCh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3867
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Locatie: Leuven
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Berichtdoor ditCh » 16 Feb 2008, 11:27

Goztow schreef:Ja, Dommel zit op het BGC netwerk.


Waarom zo volmondig ja ? Het koper van zijn thuis tot aan de centrale kan nog altijd rot zijn ... eender welk netwerk je gebruikt :)
Instant human. Just add coffee.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3282
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 69 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Berichtdoor Patje » 16 Feb 2008, 11:28

Dat is helemaal niet zeker dat je meer snelheid zal halen, het kan ook gewoon het feit zijn dat je te ver van de centrale zit en daardoor op 1 Mbps staat. Post mss eens uw DSL waarden, zoals SNR Noise margin en Line atttenuation.
daarmee kunnen we al meer zien wat uw eventuele afstand/lijnkwaliteit enzo is
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

danclo
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 Feb 2008

Berichtdoor danclo » 16 Feb 2008, 12:01

Afbeelding

De downstream line attenuation is zoals je ziet veel hoger.
Dit is volgens de technieker door de afstand van de telefooncentrale

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3282
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 69 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Berichtdoor Patje » 16 Feb 2008, 12:12

danclo schreef:Afbeelding

De downstream line attenuation is zoals je ziet veel hoger.
Dit is volgens de technieker door de afstand van de telefooncentrale

Zoals ik reeds vermoede sta je op 1 Mbps, je kan geen hogere snelheid aan omdat je te ver van de centrale zit (Line attenuation 53db wijst op een 5km afstand)
Wil je hogere snelheid dan zal je moeten kiezen voor telenet of mss binnenkort voor vdsl.
De interpretatie van de gegevens ( Line attenuation en Noise margin)

Voorbeeld Noise Margin : 15 dB
Ruismarge: deze moet minimum 6dB zijn om te kunnen synchroniseren, anders gaat de lijn aan een lagere bitrate proberen te synchroniseren tot er een bitrate is gevonden waar de noise margin > 6 dB is (tot 32 kbps)

Voorbeeld Line attenuation : 43 dB (tussen 4 en 5km)
Lijnverzwakking: deze is recht evenredig met de afstand tot de centrale, hoe lager hoe beter. Foute installatie van splitters, probleem in de bekabeling enz zal de verzwakking verhogen. Mag maximaal 60 dB zijn. Als vuistregeltje geldt trouwens (wanneer er geen probleem met de bekabeling is!):

< 1 km van centrale : 10 dB
1 - 2 km : 20 dB
2 - 3 km: 30 dB
3 - 4 km: 40 dB
4 - 5 km: 50 dB
5 - 6 km: 60 dB

link: http://www.userbase.be/forum/portal.php ... jntest#int
Laatst gewijzigd door Patje op 16 Feb 2008, 12:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

danclo
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 Feb 2008

Berichtdoor danclo » 16 Feb 2008, 12:16

Dan zal ik nog wat moeten afwachten, voor telenet ben ik niet echt te vinden, en hopelijk veranderd de overname van scarlet door belgacom iets in de gunstige zin, alleszins bedankt .
Top die uitleg trouwens Patje :thumbs:

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12147
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 651 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1133 keer
Contact:

Berichtdoor Goztow » 16 Feb 2008, 12:36

Oeps, te snel geantwoord :(.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3282
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 69 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Berichtdoor Patje » 16 Feb 2008, 12:47

Goztow schreef:Oeps, te snel geantwoord :(.

tis u vergeven Goztow :wink: (kan gebeuren)
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

danclo
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 Feb 2008

Berichtdoor danclo » 22 Feb 2008, 18:25

Daarnet een afstandscheck laten uitvoeren door dommel, volgens hen zit ik 8100 meter van de centrale :eek: , nu weet ik niet of scarlet van dezelfde centrale gebruik maakt daar zij een eigen netwerk hebben, maar die afstand lijkt me toch groot.
Kan ik als ik bij Belgacom adsl klant wil worden aandringen op bijplaatsen van een centrale ?

Mr.T
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 816
Lid geworden op: 05 Aug 2006
Bedankt: 9 keer

Berichtdoor Mr.T » 22 Feb 2008, 18:45

LOL

danclo
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 Feb 2008

Berichtdoor danclo » 22 Feb 2008, 18:57

Mooie reactie, bedankt voor deze wijze bijdrage :!:

Mr.T
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 816
Lid geworden op: 05 Aug 2006
Bedankt: 9 keer

Berichtdoor Mr.T » 22 Feb 2008, 19:03

np
Denk je nu echt dat Belgacom een centrale van een 1.000.000 euro of meer gaat bijplaatsen voor jou?

danclo
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 Feb 2008

Berichtdoor danclo » 22 Feb 2008, 19:09

Laat maar zitten

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2481
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 100 keer

Berichtdoor fluppie » 22 Feb 2008, 19:53

Ik weet ook niet hoe Belgacom tot een besluit te komt voor wel of niet een centrale te zetten.
Ik woon hier in een echt boerengat,en enkele jaren geleden hebben ze ineens hier een centrale gezet,in een dorpje van ongeveer 8000 inwoners.Natuurlijk veel geluk voor mij,ik woon er maar 500 meter van.

Gebruikersavatar
SantaSCSI
Pro Member
Pro Member
Berichten: 411
Lid geworden op: 15 Mar 2007

Berichtdoor SantaSCSI » 22 Feb 2008, 20:27

Die line att is mijns inziens met een korreltje zout te nemen hoor. Volgens de dB meting zou ik rond de 4 Km moeten zitten, terwijl het in werkelijkheid meer dan 6Km is.

Verder hangt het inderdaad van koperkwaliteit, binnenbedrading ed af. Een optie is telenet of wachten op vdsl2+. Maar daar staat geloof ik nog geen datum op.

danclo
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 Feb 2008

Berichtdoor danclo » 22 Feb 2008, 22:44

Ja, ik dacht volgens de db ook rond de 5 Km te zitten, maar volgens de afstandscheck van dommel is het 8.1 Km, dus mag ik denk ik van de gehaalde snelheid niet klagen, dommel kon me ook niet garanderen sneller te zijn dan scarlet omdat het zo een grote afstand is.
Die vdsl2, gaat dat dan niet via de centrale of werkt dit heel anders dan adsl?
En zal dat dan overal verkrijgbaar zijn?

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 390 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Berichtdoor Lord Utopia » 22 Feb 2008, 22:56

Dat zal nog steeds via de centrale gaan, alleen telt de afstand maar tot de straatverdelers, die wijkkasten. Zo kan de afstand véél kleiner worden, bij mij zou het dus van 3 km, naar 1,7 km gaan.

Ze zeggen dat de gemiddelde afstand tot de straatverdeler 500 m was, niet? Dan waarom zover? Alee, ik zal heus wel niet alleen zijn...

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3282
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 69 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Berichtdoor Patje » 22 Feb 2008, 23:31

danclo schreef:Ja, ik dacht volgens de db ook rond de 5 Km te zitten, maar volgens de afstandscheck van dommel is het 8.1 Km, dus mag ik denk ik van de gehaalde snelheid niet klagen, dommel kon me ook niet garanderen sneller te zijn dan scarlet omdat het zo een grote afstand is.
Die vdsl2, gaat dat dan niet via de centrale of werkt dit heel anders dan adsl?En zal dat dan overal verkrijgbaar zijn?

Een Rop is een kastje dat ze bij plaatsen ergens in de straat, dat wordt ook een minicentrale genoemd.daardoor woont men dus eigenlijk dichterbij dan een gewone Belgacom centrale, waardoor er ook betere snelheden kunnen behaald worden omdat men zogezegd dichter woont met die minicentrale ( ROP ) in uw buurt.
Uit die ROP vertrekt dan een Fiberkabel (glasvezel) naar de centrale, wat beter is dan een koperkabel en beter snelheden doorlaat voor Vdsl.
Vdsl is nog maar voor 50 a 60 % beschikbaar in Belgie .......
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png


Terug naar “Speedtest”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast