speedtest - TurboNet

_Future
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 Dec 2007

speedtest - TurboNet

Berichtdoor _Future » 04 Dec 2007, 16:59

hello,

Your DOWNLOAD Speed:
7034 kbps or 879 KB/sec

Your UPLOAD Speed:
489 kbps or 61 KB/sec


normaal zou ik toch meer moeten halen met mijn telenet turbo?
ik zit maar aan 35% heb er juist met telenet gebeld ze zijden dat alles normaal ging dusja weet nu niet echt wat ik moet doen om mijn snelheid te versnellen ..

alvast bedankt !

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 390 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Berichtdoor Lord Utopia » 04 Dec 2007, 17:14

zijden ze dat?

Gebruik je draadloos internet ofzo? Of ben je op het moment van de snelheidsmeting iets aan het downloaden?

_Future
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 Dec 2007

Berichtdoor _Future » 04 Dec 2007, 17:31

neen geen draadloos ik was ook niets aan het downloaden..
echt vreemd!

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15664
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 519 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 450 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 04 Dec 2007, 17:31

Merk op dat Turbonet's 20 Mbit een maximum is, en sterk afhankelijk van het verkeer op dat moment. De speedtest zou normaal gezien die snelheid aan moeten kunnen, maar mogelijk haal jij simpelweg de 20 mbit niet ...

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Berichtdoor Patje » 04 Dec 2007, 17:37

Je komt maar een 10-tal mbps tekort :eek: Turbo is toch 20mbps ?

ze zeiden tegen hem, het hangt aan een zijden draadje *hint* ;)
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

_Future
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 Dec 2007

Berichtdoor _Future » 04 Dec 2007, 17:45

neen dat weet ik maar als ik als boven de 14mbps ben ik al gelukkig
nu ook als ik een bestand download haal ik max. 400kb/s wat ik vrij snel vind maar als ik dit aan andere vertel vinden ze het vrij weinig wanneer andere 1mb/s kunnen halen of meer daarom had ik de speedtest eens gedaan en zo te zien valt er niet veel tegen te doen ..

Gebruikersavatar
deej
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3322
Lid geworden op: 09 Dec 2002
Locatie: Een boerengat nu met VDSL2!
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Berichtdoor deej » 04 Dec 2007, 17:46

400? Da's inderdaad niet veel...

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Berichtdoor Patje » 04 Dec 2007, 17:50

Doe eens een speedtest op :

http://speedtest.net/

en copy forumlink
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

_Future
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 Dec 2007

Berichtdoor _Future » 04 Dec 2007, 17:53

Afbeelding

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Berichtdoor Patje » 04 Dec 2007, 17:56

Yep is idd niet normaal, mss een technieker vragen om langs te komen :idea:
Als je betaald voor Turbo 20M zou ik iemand vragen om te komen kijken
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

Gebruikersavatar
xenne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5332
Lid geworden op: 15 Jan 2006
Bedankt: 141 keer
Uitgedeelde bedankjes: 685 keer

Berichtdoor xenne » 04 Dec 2007, 17:57

zeer povere turbo dat jij hebt zenne
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect

_Future
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 Dec 2007

Berichtdoor _Future » 04 Dec 2007, 18:06

heb jusit terug gebeld met telenet het enige wat ze zijden of mijn antivirus programma aan stond :s en die test nog eens te doen zonder de firewall of antivirus programma ..

xedion
Plus Member
Plus Member
Berichten: 172
Lid geworden op: 17 Feb 2006
Locatie: Zichem
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Berichtdoor xedion » 04 Dec 2007, 18:09

Die gast van telenet had waarschijnlijk honger, om met zulk een antwoord te komen :)

_Future
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 Dec 2007

Berichtdoor _Future » 04 Dec 2007, 18:14

Afbeelding

ik ga hier nog zot worden ..
het is lager dan anders..
zelfs zonder firewall of antivirus programma op!!!

ljd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1928
Lid geworden op: 15 Mar 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Contact:

Berichtdoor ljd » 04 Dec 2007, 18:20

Nog trager dan mijn Dommel netconnect. Telenet is echt de snelste hoor :roll:

Ik denk dat er in je buurt veel kiddies wonen die allemaal aan het webcammen zijn

Gebruikersavatar
Dafke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2375
Lid geworden op: 04 Mei 2006
Bedankt: 128 keer
Uitgedeelde bedankjes: 152 keer
Contact:

Berichtdoor Dafke » 04 Dec 2007, 18:25

kheb een expressnet via wifi:

Afbeelding

Maar andere kant:
als ik overschakel naar turbo, heb ik NET dezelfde snelheid ;-)

_Future
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 Dec 2007

Berichtdoor _Future » 04 Dec 2007, 18:43

donderdag middag komt er een technieker om mijn snelheid te meten..
dusja eens zien wat ze er aan gaan doen!

xedion
Plus Member
Plus Member
Berichten: 172
Lid geworden op: 17 Feb 2006
Locatie: Zichem
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Berichtdoor xedion » 04 Dec 2007, 18:53

Toen ik Telenet turbo had in een grijs verleden draaide het steeds rond de 17 a 18 Mbit.

En ik draaide steeds de tests met firewall EN antivirus aan.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Berichtdoor Patje » 04 Dec 2007, 19:03

Dat is allemaal goedkope praat, testen zonder Firewall en antivirus....
stel je voor dat je zo zou moeten beginnen surfen, zonder beveiliging om wat meer snelheid te hebben ... :roll:
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

Gebruikersavatar
xenne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5332
Lid geworden op: 15 Jan 2006
Bedankt: 141 keer
Uitgedeelde bedankjes: 685 keer

Berichtdoor xenne » 04 Dec 2007, 19:06

Patje schreef:Dat is allemaal goedkope praat, testen zonder Firewall en antivirus....
idd, één van de belachelijkste dingen die ik vandaag al hoorde. zouden ze mij iig niet mee afschepen :roll:
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12052
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 643 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1114 keer
Contact:

Berichtdoor Goztow » 04 Dec 2007, 19:31

_Future schreef:donderdag middag komt er een technieker om mijn snelheid te meten..
dusja eens zien wat ze er aan gaan doen!
Haha, donderdag MIDDAG, wanneer alle buren op school of aan het werk zijn ;). Dan zal het misschien wel snel gaan. Normaal kunnen ze dat vanop afstand toch meten?

_Future
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 Dec 2007

Berichtdoor _Future » 04 Dec 2007, 19:43

Goztow schreef:
_Future schreef:donderdag middag komt er een technieker om mijn snelheid te meten..
dusja eens zien wat ze er aan gaan doen!
Haha, donderdag MIDDAG, wanneer alle buren op school of aan het werk zijn ;). Dan zal het misschien wel snel gaan. Normaal kunnen ze dat vanop afstand toch meten?

ja ze zijden dat mijn snelheid echt niet klopt en dat het misschien aan de kabels ligt..

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12052
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 643 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1114 keer
Contact:

Berichtdoor Goztow » 04 Dec 2007, 23:18

_Future schreef:
Goztow schreef:
_Future schreef:donderdag middag komt er een technieker om mijn snelheid te meten..
dusja eens zien wat ze er aan gaan doen!
Haha, donderdag MIDDAG, wanneer alle buren op school of aan het werk zijn ;). Dan zal het misschien wel snel gaan. Normaal kunnen ze dat vanop afstand toch meten?

ja ze zijden dat mijn snelheid echt niet klopt en dat het misschien aan de kabels ligt..
Dat kunnen ze normaal vanop afstand testen...

Gebruikersavatar
xenne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5332
Lid geworden op: 15 Jan 2006
Bedankt: 141 keer
Uitgedeelde bedankjes: 685 keer

Berichtdoor xenne » 05 Dec 2007, 01:29

al goed dat ze op vrij korte termijn eens de situatie ter plekke komen bekijken. maar wellicht is het overbelasting op de node en daar zal je dan op een dondermiddag heel weinig van merken. een probleem dat dus nog wel een tijd zou kunnen aanslepen. hou ons maar op de hoogte.
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12052
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 643 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1114 keer
Contact:

Berichtdoor Goztow » 05 Dec 2007, 08:44

xenne schreef:al goed dat ze op vrij korte termijn eens de situatie ter plekke komen bekijken. maar wellicht is het overbelasting op de node en daar zal je dan op een dondermiddag heel weinig van merken. een probleem dat dus nog wel een tijd zou kunnen aanslepen. hou ons maar op de hoogte.

Is niet altijd zo goed. Als blijkt dat het probleem niet bij hen ligt maar bij jou (ik weet niet in welke mate dit kan gebeuren bij kabel, daar ik enkel dsl gebruik) dan mag jij voor de kosten opdraaien. Dan heb ik liever dat ze me eerst enkele testen laten uitvoeren.

_Future
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 Dec 2007

Berichtdoor _Future » 06 Dec 2007, 18:31

hallo

telenet technieker is vandaag alles komen nakijken en heeft paar dinges vernieuwd!! wat dus wel hielp :)
dit is toen hij kwam meten !
Afbeelding

en dit wanneer ik de speedtest deed!
Afbeelding

ook klein vraagje als ik iets wil downloade gaat het nu van 1mb/s en meer zelfs naar 400kb/s kan dit misschien aan mijn hub liggen??
want als ik gewoon verbind met mijn modem kan ik alles doen wat internet nodig heeft behalve IE en firefox lukt niet kan geen enkele server openen kan dit mss aan mijn roeter liggen ??

alvast bedankt !

_Future
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 Dec 2007

Berichtdoor _Future » 10 Dec 2007, 17:34

niemand die mij kan helpen?

Gebruikersavatar
xenne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5332
Lid geworden op: 15 Jan 2006
Bedankt: 141 keer
Uitgedeelde bedankjes: 685 keer

Berichtdoor xenne » 10 Dec 2007, 17:42

_Future schreef:niemand die mij kan helpen?
ik begrijp de vraagstelling niet echt :oops:
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect

_Future
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 Dec 2007

Berichtdoor _Future » 10 Dec 2007, 19:05

ja mijn download begint bij 1mb/s en dan zakt het naar 350>400kb/sec wanneer een maat van mij tegen 1 mb/sec(en meer) download en ik vroeg of het misschien aan mijn hub kan liggen.
thx

Gebruikersavatar
xenne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5332
Lid geworden op: 15 Jan 2006
Bedankt: 141 keer
Uitgedeelde bedankjes: 685 keer

Berichtdoor xenne » 10 Dec 2007, 22:14

_Future schreef:ja mijn download begint bij 1mb/s en dan zakt het naar 350>400kb/sec wanneer een maat van mij tegen 1 mb/sec(en meer) download en ik vroeg of het misschien aan mijn hub kan liggen.
thx
van wat ben je aan het downloaden?
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12052
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 643 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1114 keer
Contact:

Berichtdoor Goztow » 10 Dec 2007, 22:58

_Future schreef:ja mijn download begint bij 1mb/s en dan zakt het naar 350>400kb/sec wanneer een maat van mij tegen 1 mb/sec(en meer) download en ik vroeg of het misschien aan mijn hub kan liggen.
thx
De server kan misschien niet volgen of cappet je tijdens het downloaden.

Gebruikersavatar
Devilzown
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Sep 2007
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Berichtdoor Devilzown » 12 Dec 2007, 12:15

xenne schreef:
Patje schreef:Dat is allemaal goedkope praat, testen zonder Firewall en antivirus....
idd, één van de belachelijkste dingen die ik vandaag al hoorde. zouden ze mij iig niet mee afschepen :roll:


Dat is een standaardvraag bij de meeste isp's.
Dit wordt gevraagd om die mogelijkheid uit te sluiten.
Firewalls & virusscanners veroorzaak vaker problemen dan je denkt :-)
Afbeelding

hgeert
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 07 Feb 2008
Locatie: w vlaanderen
Contact:

Berichtdoor hgeert » 18 Feb 2008, 21:28

Draadloos met de laptop...

Afbeelding

exCite
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 Feb 2008
Locatie: Wiekevorst
Contact:

Berichtdoor exCite » 20 Feb 2008, 08:48

ik haal bijna altijd tussen de 1,1 en 2,2 Mbyte per seconde met Turbonet :-D
Afbeelding


Terug naar “Speedtest”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten