AVM brengt Fritz!OS 7 komt met verbeterde Wifi, mesh en smarthome

Gebruikersavatar
Geert-Jan
Pro Member
Pro Member
Berichten: 326
Lid geworden op: 14 Okt 2016
Bedankt: 25 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer

Re: AVM brengt Fritz!OS 7 komt met verbeterde Wifi, mesh en smarthome

Berichtdoor Geert-Jan » 09 Nov 2018, 21:02

Dat heb ik ook steeds gehad met de 7490 Jack, daarom heb ik die weg gedaan.
Want de 7360v2 heeft dat probleem niet.
Hoe vaak ik de 7490 herstart heb is niet te tellen.
Als je gaat zoeken hebben velen er problemen mee en gaat het fout als er een Wifi-repeater geplaatst is.

Jack Daniels schreef:J43 zou volgens de uitleg van Philippe annex J zijn omdat er geen vaste telefonie op die lijn zit. En dat kan kloppen want ik heb inderdaad geen vaste telefonie op die lijn.


Annex J krijg je bij de instelling van Annex B als er geen vaste lijn is.
Annex I (soms ook J) krijg je als je Annex A kiest en er ook geen vaste lijn is.

Maar pas op, het modem kiest die mode niet altijd vanwege de lijnspanning die er toch is, want het zijn eigenlijk modes die op een onbelaste lijn komen, ergo geen lijnspanning wat Proximuis niet doet.
Je modem kan switchen tussen A/I/J en B/J.
Raw-copper is geen raw-copper, al verkopen ze het wel zo, de lijnspanning is altijd aanwezig.
Afbeelding

Groeten,

Geert-Jan.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14023
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2329 keer
Recent bedankt: 76 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: AVM brengt Fritz!OS 7 komt met verbeterde Wifi, mesh en smarthome

Berichtdoor philippe_d » 10 Nov 2018, 00:17

Geert-Jan schreef:Annex J krijg je bij de instelling van Annex B als er geen vaste lijn is.
Annex I (soms ook J) krijg je als je Annex A kiest en er ook geen vaste lijn is.

Bij de nieuwe FritzBoxen werkt het als volgt:
Voorwaarde: FritzBox staat ingesteld op België.
Tijdens het syncroniseren na opstart (training) kijkt de FritzBox op welke DSLAM die aangesloten is:
  • In geval van Broadcom schakelt hij automatisch op Annex A - ongeacht de instelling (Annex A of Annex B).
  • In geval van Ikanos wordt wel gekeken naar de instelling (Annex A of Annex B). Die moet dus op Annex B ingesteld staan.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Geert-Jan
Pro Member
Pro Member
Berichten: 326
Lid geworden op: 14 Okt 2016
Bedankt: 25 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer

Re: AVM brengt Fritz!OS 7 komt met verbeterde Wifi, mesh en smarthome

Berichtdoor Geert-Jan » 10 Nov 2018, 15:00

Een plaatje zegt meer dan woorden :lol:

Broadcom.png

B43.png


B43 is geen Annex A....
Afbeelding

Groeten,

Geert-Jan.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14023
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2329 keer
Recent bedankt: 76 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: AVM brengt Fritz!OS 7 komt met verbeterde Wifi, mesh en smarthome

Berichtdoor philippe_d » 10 Nov 2018, 17:37

Geert-Jan schreef:B43 is geen Annex A....

Inderdaad, maar je hebt ook geen recente Firmware erop ...
En staat hij ingesteld op "België" ?

screenshot_13.png

screenshot_14.png

screenshot_16.png
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Geert-Jan
Pro Member
Pro Member
Berichten: 326
Lid geworden op: 14 Okt 2016
Bedankt: 25 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer

Re: AVM brengt Fritz!OS 7 komt met verbeterde Wifi, mesh en smarthome

Berichtdoor Geert-Jan » 10 Nov 2018, 17:46

Ah kijk, dus ze doen nu vanaf 7.xx aan autodetectie....nice!

Er is hoop voor de 7360v2 gebruikers want er is een 7.01 beschikbaar voor de 7362SL en die modem is vrijwel gelijk aan de 7360v2 maar is een OEM versie voor de 1-to-1 provider in Duitsland.
Intern is de modem gelijk op misschien een iets snellere Wlan-chip.
Lijkt me stug dat mijn modem het niet krijgt terwijl de rest gelijk is en er voldoende ram/rom aanwezig is zoals in de 7362SL.

Ook geven ze de 7360v2 net als de 7362SL nog steeds als current aan.

Zie hier de firmware:

https://download.avm.de/fritzbox/fritzb ... /fritz.os/

Andere bronnen zeggen dat AVM zich een beetje verslikt heeft in 07.xx en dat er toch wel veel bugs gemeld worden.
Afbeelding

Groeten,

Geert-Jan.


Terug naar “Breedband nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast