Pagina 1 van 1

Belgische politie vraagt WannaCry-slachtoffer zich te melden

Geplaatst: 09 Jun 2017, 20:46
door r2504
De Belgische federale politie heeft een oproep geplaatst, waarin WannaCry-slachtoffers wordt gevraagd zich te melden. Volgens de politie zijn de meldingen belangrijk om de personen achter de ransomware op te sporen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/125717/belg ... elden.html

Re: Belgische politie vraagt WannaCry-slachtoffer zich te melden

Geplaatst: 09 Jun 2017, 21:58
door CCatalyst
Indicaties zijn dat WannaCry niet gelanceerd werd vanuit de nachtwinkel in de Dorpsstraat, maar wel vanuit China en/of Noord-Korea, een maatje te groot dus voor onze politie. Misschien is het beter dat ze dat onderzoek overlaten aan de grote jongens. Me dunkt dat er ook wel belangrijke prioriteiten zijn momenteel in het binnenland.

Re: Belgische politie vraagt WannaCry-slachtoffer zich te melden

Geplaatst: 10 Jun 2017, 08:55
door ITnetadmin
Dit gaat ├ęcht geen politiemacht opslorpen hoor, dus dat kan er nog wel bij.
Kmt erbij dat hoe meer data interpol binnenkrijgt, hoe meer kans ze maken om in het kaf wat koren te vinden.

Re: Belgische politie vraagt WannaCry-slachtoffer zich te melden

Geplaatst: 10 Jun 2017, 11:51
door r2504
In het filmpje spreekt men van besmetting via een mail attachment... voor zover ik weet heeft men hiervan geen enkel spoor gevonden en zijn besmetting rechtstreeks via SMB gebeurd... dat zegt veel over de beveiliging van dergelijke bedrijven.

Voor het overige is dit een typische Belgenmop... wat maakt het nu uit of men de slachtoffers kent of niet (tenzij dat men encrypted bestanden wil verzamelen om de encryptie te breken), de daders gaat men toch nooit vinden, laat staan voor een Belgische rechtbank brengen.