Opletten met Facebook

fibrbuzz1
Member
Member
Berichten: 96
Lid geworden op: 04 Sep 2016
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Opletten met Facebook

Berichtdoor fibrbuzz1 » 02 Jul 2017, 23:12

Toch maar even dit meegeven... met Facebook moet je serieus opletten tegenwoordig. Sinds enkele weken gebruik ik op m'n smartphone en laptop zo goed als constant een VPN, één die random een locatie uitkiest. Nu dacht ik dat dit geen problemen zou geven, maar sinds enkele dagen kon ik op m'n Facebook niet inloggen. Was nochtans met two-way authentification, dus mijn gsmnummer had ik ingegeven. Vreemd, de SMSen voor de verificatie kwamen niet binnen wanneer ik via m'n gsm probeerde in te loggen. Dan wanneer ik op m'n laptop inlogde via Chrome zag ik de melding 'er is verdachte activiteit vastgesteld op je account, gelieve een foto van jezelf door te sturen waarop je gezicht duidelijk te zien is'. Geen andere opties, dus heb gewoon een high-res afbeelding van mezelf doorgestuurd (konden ze die niet op m'n profiel vinden dan? Maargoed, heb een nieuwe geupload met hoge resolutie...). In de tussentijd was ik voor niemand bereikbaar, aanmelden gewoon onmogelijk.

Nu vandaag probeer ik opnieuw in te loggen om te zien of er vordering is, en mijn account is (joepie!) hélemaal geblokkeerd. Enige optie die rest is mijzelf identificeren aan de hand van 'bewijzen':
Afbeelding

Sorry, maar NO way dat ik mijn ID-kaart/rijbewijs/... ga scannen en doorsturen naar Facebook! Hoe zoiets kan op mijn Facebook van meer dan 5 jaar en 200+ vrienden is een serieus raadsel. Nuja, het enige 'verdachte' kan mijn inziens alleen die VPN zijn... Ik gebruik geen pseudonym. Op zich kan Facebook mij niet zoveel schelen, het probleem is alleen dat ik het contact met iedereen verlies die daar op zat... Facebook heeft een SERIEUS monopolie, daar zou de EU eens mogen tegen optreden vind ik. Dat ze accounts zomaar kunnen uitschakelen en VERWACHTEN dat je ID-gegevens doorstuurt.. Kan niet in mijn ogen :x Gelukkig heb ik nog andere platformen zoals Instagram.. Heeft iemand al iets gelijkaardigs voorgehad?

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15858
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 553 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 477 keer
Contact:

Re: Opletten met Facebook

Berichtdoor meon » 02 Jul 2017, 23:19

Dit is net prima dat het gebeurt: omdat verdacht gedrag op jouw account wordt vastgesteld wordt het geblokkeerd, jouw VPN is vrijwel zeker de 'schuldige'.
Ik heb ooit m'n Microsoft-account geblokkeerd zien worden omdat ik mail had ingesteld op (destijds) m'n Nokia N8, welke blijkbaar voor mail via een eigen proxy-dienst werkte vanuit Canada (wellicht om stroom te besparen op het toestel).

Dat je een foto van jezelf moet opsturen is net omdat er menselijke verificatie moet gebeuren, iemand gaat die foto vergelijken met je bestaande foto's op Facebook.

FlashBlue
Moderator
Moderator
Berichten: 1943
Lid geworden op: 20 Jan 2006
Locatie: Gent
Bedankt: 294 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1034 keer

Re: Opletten met Facebook

Berichtdoor FlashBlue » 02 Jul 2017, 23:20

Tsja, zo heel abnormaal vind ik het allemaal niet...

Je geeft zelf al aan dat je een vpn gebruikt die random locaties en ip's gebruikt voor elke connectie....

En laten ongeveer alle grote spelers (Facebook, google , enz) tegenwoordig mooi in het oog houden wat je "normale" login gewoontes zijn, en je account inderdaad tijdelijk blokkeren, of minstens je op de hoogte brengen, als er verdachten logins gebeuren op je account.

En random locaties en random login ip's, op korte tijd, dat zijn net het telltale sign van compromised accounts natuurlijk....

Overigens moet je eens je screenshot goed lezen, er staat duidelijk in dat het de contactopties betreft voor accounts die inbreuken hebben gepleegd op de regels van facebook. Ben je zeker dat je niets anders hebt uitgestoken?

fibrbuzz1
Member
Member
Berichten: 96
Lid geworden op: 04 Sep 2016
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Opletten met Facebook

Berichtdoor fibrbuzz1 » 02 Jul 2017, 23:28

FlashBlue schreef:Tsja, zo heel abnormaal vind ik het allemaal niet...
Overigens moet je eens je screenshot goed lezen, er staat duidelijk in dat het de contactopties betreft voor accounts die inbreuken hebben gepleegd op de regels van facebook. Ben je zeker dat je niets anders hebt uitgestoken?


Nope, dus VPN zal wel de schuldige zijn. Kan ook niet echt iets anders bedenken... Reclame enzo maak ik niet via FB hoor, ik gebruik het eigenlijk amper (enkel voor groepsgesprekken eigenlijk...) Maar waarom kan Facebook mij niet zoals elk normaal bedrijf op m'n GSM contacteren als ze 'verdachte' activiteit vaststellen ipv heel mijn account te blokkeren? :? Dat ze ID-gegevens 'verplicht' vragen vind ik niet kunnen in deze context dan toch..

"Dat je een foto van jezelf moet opsturen is net omdat er menselijke verificatie moet gebeuren, iemand gaat die foto vergelijken met je bestaande foto's op Facebook." -> Dat is het nu juist: als het echt een 'mens' is die die verificatie uitvoert, moet die toch gezien hebben dat die foto overeenkomt met mijn andere foto's? Waarom moet ik dan nog eens extra gaan verifiëren met een ID? Kan ik ergens contact opnemen met FB? Lijkt mij niet simpel..

axs
Moderator
Moderator
Berichten: 2245
Lid geworden op: 18 Dec 2010
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 408 keer

Re: Opletten met Facebook

Berichtdoor axs » 03 Jul 2017, 06:57

Gebruik je je echte naam of een pseudoniem of ''een naam
Zonder klinkers'
Daar worden namelijk ook heel wat accounts voor geblokkeerd.

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2226
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 128 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer

Re: Opletten met Facebook

Berichtdoor johcla » 03 Jul 2017, 10:08

Het is inderdaad het feit dat je VPN gebruikt met random locaties.
Veel sites kijken of je logischerwijs van locatie 1 naar locatie 2 kunt reizen in de tijd tussen je logins.
Als dat vaak verdacht is, wordt je account inderdaad geblokkeerd.
Hetzelfde komt vaak voor bij werknemers van multinationals die een wereldwijde pool van proxies hebben.

Ik zou bepaalde sites, zoals die van je bank, uitsluiten van die random locaties. De kans is reëel dat je online credentials van je bank ook geblokkeerd geraken.


Terug naar “Algemeen Internet-Gebruik”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast