Welk ip adres in het dmz veld bij geavanceerde instellingen mijn telenet

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1431
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Welk ip adres in het dmz veld bij geavanceerde instellingen mijn telenet

Berichtdoor bartman » 12 Okt 2018, 08:14

Een imac met prive adres 192.168.0.22 is bekabeld verbonden en heeft als gateway 192.168.0.1 (telenet modem/router). Op die imac draait mac os high sierra en daarop draait virtualbox en daarop draait ubuntu server 18.04.1 en als netwerkinstelling bij virtualbox koos ik voor bridged mode. Nu heeft die ubuntu een ander 192.168.0. adres en welk moet ik nu in de dmz steken? Die van de imac of die van ubuntu. Ik wil een database op de ubuntu kunnen benaderen vanop een andere pc of vanop de imac desktorp via de webbrowser.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1395
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 84 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 79 keer

Re: Welk ip adres in het dmz veld bij geavanceerde instellingen mijn telenet

Berichtdoor Sinna » 12 Okt 2018, 08:23

Opletten met DMZ! Het toestel moet adequaat beveiligd zijn aangezien er geen firewall tussenzit.
Als je vanop je eigen netwerk die Ubuntu-database wil kunnen bereiken, heb je geen DMZ nodig. Wil je die database van buitenaf kunnen bereiken, dan moet het IP-adres van je Ubuntu in DMZ.
Computer(k)nul

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1431
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Welk ip adres in het dmz veld bij geavanceerde instellingen mijn telenet

Berichtdoor bartman » 12 Okt 2018, 11:58

bedankt, in eerste instantie enkel vanaf het lokale private netwerk bereikbaar maken en als het me bevalt dan eventueel ook bereikbaar maken vanaf mijn werkpc. het is een mysql (mariadb) database, ttz de gegevens worden ingegeven in een webbrowser pagina maar dus opgeslagen in die mysql database (of beter de fork Mariadb )

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29358
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 411 keer

Re: Welk ip adres in het dmz veld bij geavanceerde instellingen mijn telenet

Berichtdoor r2504 » 12 Okt 2018, 12:13

bartman schreef:eventueel ook bereikbaar maken vanaf mijn werkpc


Daarvoor gebruik je best een VPN... zomaar poorten open zetten of zelfs een DMZ is eigenlijk NOT-done.

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1431
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Welk ip adres in het dmz veld bij geavanceerde instellingen mijn telenet

Berichtdoor bartman » 12 Okt 2018, 12:17

r2504 schreef:
bartman schreef:eventueel ook bereikbaar maken vanaf mijn werkpc


Daarvoor gebruik je best een VPN... zomaar poorten open zetten of zelfs een DMZ is eigenlijk NOT-done.



ik heb nog een actief Nordvpn account dat ik dan misschien kan gebruiken (als de it dienst op het werk dat toelaat ? )

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29358
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 411 keer

Re: Welk ip adres in het dmz veld bij geavanceerde instellingen mijn telenet

Berichtdoor r2504 » 12 Okt 2018, 12:19

Dat is een VPN client service om anoniem te surfen ed. ... je hebt in dit geval een VPN endpoint bij jezelf nodig (je moet dus zelf VPN server software draaien - zit in sommige routers/NAS standaard in).


Terug naar “Algemeen Internet-Gebruik”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast