Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Pengu
Premium Member
Premium Member
Berichten: 523
Lid geworden op: 28 Sep 2003
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Pengu » 03 Feb 2019, 18:39

Vorige maand heb ik de overstap gewaagd naar Orange Love, komende van een Wigo 2GB (één simkaart, internetvolume max 200GB) met vaste lijn. Ik heb ook de vaste lijn in het Orange pakket gestoken voor 10 euro extra. De installatie was vlot geregeld (modem en decoder vervangen en een ATA geplaatst voor de vaste lijn). Helaas is het misgelopen bij de overgang van het mobiele gedeelte door mijn eigen fout. Er was namelijk een verkeerd getal in het contract geslopen waardoor de activering uiteraard niet kon doorgaan. Meer daarover in punt 1.

Ik heb een paar negatieve zaken die ik ben tegen gekomen die mij doen twijfelen of de overstap het wel allemaal waard is/was. Veel mensen blijven bij hun provider zitten waardoor er een duopolie ontstaat en je de macht aan die bedrijven geeft. Zeker als je de prijsstijgingen van vorig jaar in acht neem bij Telenet.

1. Zoals gezegd is er dus een fout geslopen in de nummeroverdracht. Ik ben vrij zeker dat ik telefonisch wel het correcte nummer heb gegeven maar het is aan mij om dat dan in het contract ook na te kijken. Na ontvangst van de SIM-kaart heb ik deze geactiveerd via de website en ik zou een smsje krijgen als ik deze in het toestel mocht plaatsen. Dat smsje kwam niet dus heb ik na een tijdje contact opgenomen met Orange. Ik kreeg direct iemand aan de lijn en die vertelde me dat Telenet dit nummer nog niet zou hebben vrijgegeven en dat ik best met hen contact zou opnemen. Dus even gebeld naar Telenet en daar hadden ze nog geen aanvraag binnen gekregen voor een overdracht. Aangezien al de rest al was overgeschakeld (internet, tv en vaste telefonie) heeft ze het abonnement aangepast naar een King 15 zodat ik toch nog zou kunnen bellen.
Dus terug naar Orange gebeld en gevraagd of ik het correcte nummer in het pakket kon steken. Ik kon het beste via de website een nieuwe aanvraag doen voor een abonnement en dit dan in het huidige pakket steken. Ze gingen dan het foutieve nummer schrappen als het correcte nummer geactiveerd zou zijn. Ik kon dat dan telefonisch aanvragen dat ze dit zouden rechtzetten.
SIM-kaart ontvangen, geactiveerd en alles was in orde voor het correcte nummer. Dus ik belde naar Orange voor het foutieve nummer te schrappen. Dat ging het beste via een email volgens deze persoon. Om een lang verhaal kort te maken.... toen ik belde met de vaste lijn naar het nummer 5000 kreeg ik altijd direct iemand aan de lijn. Ik heb twee pogingen ondernomen met de GSM en telkens na 20 minuten wachtmuziek opgehangen. De keren dat ik belde met de vaste lijn kreeg ik het gevoel dat ze me eigenlijk niet hebben kunnen helpen. Ofwel lag het aan Telenet, ofwel moest ik via de site een abonnement nemen en dit dan in het pakket steken. En de derde keer moest ik het maar via mail regelen.... Dus die helpdesk is voor mij al een serieuze afknapper. En waarom krijg ik via de vaste lijn direct iemand aan de lijn? En via de GSM is het me zelf nog niet gelukt?

2. Die ATA die ze hebben geplaatst zit dus gewoon op een LAN-poort op de gateway die ze hebben geïnstalleerd. Dat is een Cisco SPA112 die via een web interface te bereiken is. Het frappante is dat je gewoon kan inloggen met een standaard gebruikersnaam en wachtwoord, namelijk telkens admin. Waarna je honderden instellingen kan aanpassen. Zo kan ik zien dat de telefonie gebeurd via OVH. Wat ik me dan ook afvraag (nog niet geprobeerd), wat er gebeurd als ik zou uploaden, wat de gevolgen zijn voor de kwaliteit van de vaste telefonie. Op de gateway zou er QOS moet toegepast worden maar die optie is nergens terug te vinden.

3. De decoder. Al tweemaal is deze gewoon vastgelopen. Reageert op niets meer en de opnames die zijn gepland gaan ook niet door. De decoder wordt niet warm zoals ik al heb gelezen op hun "Tribe" (forum). Maar dit is blijkbaar een veel voorkomend probleem maar wel heel vervelend.

4. Is geen minpunt denk ik, maar ik kan, zoals ik ook al had gelezen.... mijn verbruik niet nakijken van het internet. Als ik het niet kan nakijken zullen zij het misschien ook niet kunnen hoop ik.


Toch een paar afknappers waarvan enkele die ik als heel erg vervelend beschouw. Zeker de ondermaatse helpdesk. En de decoder die al tweemaal is vastgelopen.

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5958
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 302 keer
Uitgedeelde bedankjes: 126 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor proximusboyke » 03 Feb 2019, 19:26

niet mee inzitten dat vastlopen begint met 1x per week of 2 weken en kan gaan tot dagelijks vastlopen. :-D En als je belt naar orange dan ben je de eerste en enige die daarover klaagt. Kennis van mij heeft al heel veel kabels met schakelaar gekregen, alsof dat het probleem oplost. Ze kan er al nen winkel mee beginnen.
iphone 7 wigo unlimited
iphone x 256gb wigo unlimited
mercedes e220 wigo unlimited
AirCard 810S + cic mobile in saint cyprien
nokia 930 + cic mobile
imac wigo unlimited
ipad pro 12,9 - 256gb wigo unlimited
play more play sports

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2020
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 52 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor boonpwnz » 03 Feb 2019, 20:36

Ik stap nu over naar telenet.


Toen ik naar Orange wou vanaf Proximus:
Blijkbaar zijn er tijdens mijn aanvraagprocedure dingen misgelopen die normaal zonder interventie van telenet konden gebeuren heb ik gehoord van de diepere klantendienst bij telenet onlangs.

Unicorn1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 237
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 12 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Unicorn1 » 04 Feb 2019, 10:30

Orange heeft hetzelfde probleem voor als telenet in de begin jaren: decoder die wel eens durft vastlopen.
Ze moeten een nieuwe uitbrengen.

lanadekat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 789
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 66 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor lanadekat » 04 Feb 2019, 10:48

Unicorn1 schreef:Orange heeft hetzelfde probleem voor als telenet in de begin jaren: decoder die wel eens durft vastlopen.
Ze moeten een nieuwe uitbrengen.


Ik betwijfel dat er hardwarematig iets mis is met die dingen. Volgens mij is het gewoon de software die verschrikkelijk is. Maar ik zie ze ook niet echt een volledige softwarerewrite doen dus het zal ooit wel eens 'opgelost' worden met nieuwe hardeware (met ineens nieuwe software er op).

Slafes
Moderator
Moderator
Berichten: 2563
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 198 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 336 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Slafes » 04 Feb 2019, 11:39

Ben precies bij de gelukkigen, dat ding is op 2 jaar tijd slechts even vaak vastgelopen... Even erg als bij de digicorders van Telenet.

Nu de frappante punten die foutlopen van een overstap kan ik voor Telenet ook aanhalen. Loopt daar ook niet altijd even goed hoor.

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1974
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 131 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Vaganzza » 04 Feb 2019, 12:45

Idem hier, nog maar 1x vastgelopen en dat is ondertussen wel al een tijdje geleden... Werkt prima en sinds een dikke maand werkt de telemeter ook (da's wel jammer ergens :lol: ).

De vaste lijn is een ander paar mouwen... Overname was geen probleem, maar de verhuis naar nieuw adres... Da's wat anders (heb het opgegeven). Uiteindelijk mis ik die niet door een Carrefour Mobile kaartje waar ik nu elke 6 maanden een betalende oproep doe en het nr dan behouden blijft. Voor 10€ kan ik zo tientallen jaren verder :lol:
Telefonie, Internet & TV: Orange Internet & TV
GSM: Arend + Carrefour Mobile (vervanging vaste lijn)
Mifi: Tempo Giga

 iPhone SE 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook Pro 13" (2017) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

Beepee
Plus Member
Plus Member
Berichten: 136
Lid geworden op: 24 Jun 2017
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 138 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Beepee » 04 Feb 2019, 13:43

Behalve de duurdere prijs bij Telenet was het regelmatig vastlopen van de Telenet HD decoder een reden om over te stappen naar Orange, en sindsdien betere ervaring met Orange dan met Telenet

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 878
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor splinterbyte » 04 Feb 2019, 20:38

Dus de orange modem heeft geen ingebouwde ATA zoals telenet/proximus en anderen ?
En dat ze OVH gebruiken is ook maar vaag...

conehead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 705
Lid geworden op: 26 Mei 2009
Bedankt: 19 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor conehead » 04 Feb 2019, 22:01

ik heb hun recorder nu toch al een 3tal maanden draaien en tot op heden nog geen vastlopers gehad ...

Verder heel content van ...

Pengu
Premium Member
Premium Member
Berichten: 523
Lid geworden op: 28 Sep 2003
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Pengu » 04 Feb 2019, 23:59

splinterbyte schreef:Dus de orange modem heeft geen ingebouwde ATA zoals telenet/proximus en anderen ?
En dat ze OVH gebruiken is ook maar vaag...


Ik vind dat persoonlijk ook heel vaag. Ook is deze ATA voor hen van buitenaf niet meer bereikbaar. Dus als er zich problemen voordoen kunnen ze er niet aan....

cisco.PNGWat betreft die decoder.... ik ga het even afwachten en anders vraag ik om het in te ruilen voor een andere.
En heb nog geen antwoord gehad op mijn mail om het foutieve nummer af te sluiten. :roll: Voelt allemaal amateuristisch aan.

EDIT: En nu valt het internet ook nog eens weg, en ik ben niet de enige als ik sociale media moet geloven. En dit gebeurd ook vrij frequent. Dus een helpdesk die ondermaats is. VOIP die wordt verkocht als vaste telefonie. Decoders die vastlopen en internet die onstabiel is. ECHT LOVE!

Unicorn1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 237
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 12 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Unicorn1 » 05 Feb 2019, 02:54

Pengu schreef:
splinterbyte schreef:Dus de orange modem heeft geen ingebouwde ATA zoals telenet/proximus en anderen ?
En dat ze OVH gebruiken is ook maar vaag...


Ik vind dat persoonlijk ook heel vaag. Ook is deze ATA voor hen van buitenaf niet meer bereikbaar. Dus als er zich problemen voordoen kunnen ze er niet aan....

cisco.PNG


Wat betreft die decoder.... ik ga het even afwachten en anders vraag ik om het in te ruilen voor een andere.
En heb nog geen antwoord gehad op mijn mail om het foutieve nummer af te sluiten. :roll: Voelt allemaal amateuristisch aan.

EDIT: En nu valt het internet ook nog eens weg, en ik ben niet de enige als ik sociale media moet geloven. En dit gebeurd ook vrij frequent. Dus een helpdesk die ondermaats is. VOIP die wordt verkocht als vaste telefonie. Decoders die vastlopen en internet die onstabiel is. ECHT LOVE!


Mijn internet lag ook plat nu, nu ist terug in orde.
Als het eens plat ligt is dat meestal voor 1-2 minuten, nu was het langer maar ik kan u zeggen: tis telenet e, toen ik telenet had had ik identiek hetzelfde voor, 's nachts pats, makkelijk 4/7 keer per week, soms meer. Daar merk ik niet meteen veel verschil.

Ik was wow aan het spelen, geen internet kak? Geen probleem e man; smartphone hotspot gebrukken dan maar (wow verbruikt weinig data).
En ik heb 20GB data met de smartphone. Dus je kan wel wat doen.

Wie android heeft kan dat constant checken met de app internet speed meter

https://play.google.com/store/apps/deta ... peed.meter

Zeer handige app.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1989
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Tomsworld » 05 Feb 2019, 15:33

Wel grappig dat ze ovh gebruiken maar waarschijnlijk gewoon kosten / baten.

http://weathermap.ovh.net/

-> zie brussel

Daar zie je dat orange 2 x 20 Gbit private ppeering heeft met ovh.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1166
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor buthead » 05 Feb 2019, 19:01

Dit lijkt te kloppen, tevens vanuit BE zeer goed latency zeker naar Gravelines(GRA) van Orange en TN.

Hoe zit het met jullie bevindingen van het Internet - snelheid en latency?
Internet = Telenet Internet Fiber 200
Telefonie/GSM = Wigo 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1989
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Tomsworld » 05 Feb 2019, 20:17

buthead schreef:Dit lijkt te kloppen, tevens vanuit BE zeer goed latency zeker naar Gravelines(GRA) van Orange en TN.

Hoe zit het met jullie bevindingen van het Internet - snelheid en latency?


Snelhei ok haal 100/10 als geadverteerd.

--- http://www.tomsworld.be ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 15.178/21.738/31.267/4.536 ms

Naar mijn server in Rbx, getest via unifi wifi, bridgemodus en edgerouter.

EDIT

Orange is een upgrade aan het uitrollen wel grappig dat ze softwares voor beide modems pushen.

Time Priority Code Message
2019-01-30 02:09:45 error E107.0 SW upgrade Failed after download - Incompatible SW file SW file: /sw-orange/TCG300-OBE.01.05.15-181105.p7b - SW server: 195.162.209.101
2019-01-30 02:08:36 notice E101.0 SW Download INIT - Via NMS SW file: /sw-orange/TCG300-OBE.01.05.15-181105.p7b - SW server: 195.162.209.101
2019-01-29 08:46:44 notice E111.0 SW download Successful - Via NMS SW file: /sw-orange/CH6643-3.5.1.15b-NOSH-TW.NNEMN.p7 - SW server: 195.162.209.68
2019-01-29 08:41:39 notice E101.0 SW Download INIT - Via NMS SW file: /sw-orange/CH6643-3.5.1.15b-NOSH-TW.NNEMN.p7 - SW server: 195.162.209.68
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5958
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 302 keer
Uitgedeelde bedankjes: 126 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor proximusboyke » 05 Feb 2019, 20:25

hun snelheden zijn gelijkwaardig aan die van telenet en zeker en vast ok.
Alhoewel ik den indruk heb dat de telenet modems sterkere wifi hebben dan orange.
iphone 7 wigo unlimited
iphone x 256gb wigo unlimited
mercedes e220 wigo unlimited
AirCard 810S + cic mobile in saint cyprien
nokia 930 + cic mobile
imac wigo unlimited
ipad pro 12,9 - 256gb wigo unlimited
play more play sports

ErikKoster
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 29
Lid geworden op: 20 Jan 2019
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor ErikKoster » 05 Feb 2019, 20:29

Pengu schreef:VOIP die wordt verkocht als vaste telefonie. ECHT LOVE!


Wakker worden!
Ook belgacom en telenet verkopen voip als vaste telefonie...

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4143
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 81 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Ken » 06 Feb 2019, 01:51

Tomsworld schreef:Wel grappig dat ze ovh gebruiken maar waarschijnlijk gewoon kosten / baten.
Daar zie je dat orange 2 x 20 Gbit private ppeering heeft met ovh.

Wow, was erg verwonderd dat ze inderdaad OVH lijken te gebruiken :eek: Van een telecomprovider als Orange België zou je toch verwachten dat ze een eigen VoIP oplossing installeren...

Waanzinwekkend...

Internet = Telenet Business Fibernet 200 200/25Mbps + Orange Surf Extra Card LTE backup
Fixed phone = OVH VoIP Entreprise
Mobile= Orange Arend Pro + Huawei Honor9
TV = Netflix
Network = 100% MikroTik powered
Car = Tesla Model 3, referral code click here

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1989
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Tomsworld » 06 Feb 2019, 09:51

Ken schreef:
Tomsworld schreef:Wel grappig dat ze ovh gebruiken maar waarschijnlijk gewoon kosten / baten.
Daar zie je dat orange 2 x 20 Gbit private ppeering heeft met ovh.

Wow, was erg verwonderd dat ze inderdaad OVH lijken te gebruiken :eek: Van een telecomprovider als Orange België zou je toch verwachten dat ze een eigen VoIP oplossing installeren...

Waanzinwekkend...


We weten niet wat er achter zit het maar misschien is de deal veel complexer dan we denken. Ik weet bv dat voor de be inbond connectie en speciale nummers de interconnectie met proximus alleen was in interxion. Ovh heeft ooit gesproken van redundantie extra partijeen. Wat interessant zou zijn is iemand die vast telefonie heeft bij Orange zijn nummer is ingeeft op https://www.crdc.be en dan kijkt staat er ovh of orange. Misschien is het gewoon infra van ovh maar doet men apart terminatie etc voor Orange. Maar idd grappig want je kan in de whitelabel bij ovh zelfs je eigen cname kiezen dus kon men idd sip.orange.be doen :D
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4143
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 81 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Ken » 06 Feb 2019, 10:14

Pengu schreef:cisco.PNG
Kan jij eens checken op https://www.crdc.be of je nummer bij OVH of Orange is?
Eventueel ook je nr. range hier eens vermelden (Bv. 052 123 XXX).

Internet = Telenet Business Fibernet 200 200/25Mbps + Orange Surf Extra Card LTE backup
Fixed phone = OVH VoIP Entreprise
Mobile= Orange Arend Pro + Huawei Honor9
TV = Netflix
Network = 100% MikroTik powered
Car = Tesla Model 3, referral code click here

Pengu
Premium Member
Premium Member
Berichten: 523
Lid geworden op: 28 Sep 2003
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Pengu » 06 Feb 2019, 13:33

Is OVH volgens de site, net zoals het nummer dat wordt gebruikt om aan te melden in de ATA. Zijn allebei verschillend. Het één is mijn vast telefoonnummer dat ik al jaren gebruik.

Mijn vast nummer: 09 385 89 **
Nummer in de ATA: 09 286 31 **

Software op de ATA is aangepast door OVH?
status.PNG

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3335
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 70 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Patje » 06 Feb 2019, 22:57

Tomsworld schreef:EDIT

Orange is een upgrade aan het uitrollen wel grappig dat ze softwares voor beide modems pushen.

Time Priority Code Message
2019-01-30 02:09:45 error E107.0 SW upgrade Failed after download - Incompatible SW file SW file: /sw-orange/TCG300-OBE.01.05.15-181105.p7b - SW server: 195.162.209.101
2019-01-30 02:08:36 notice E101.0 SW Download INIT - Via NMS SW file: /sw-orange/TCG300-OBE.01.05.15-181105.p7b - SW server: 195.162.209.101
2019-01-29 08:46:44 notice E111.0 SW download Successful - Via NMS SW file: /sw-orange/CH6643-3.5.1.15b-NOSH-TW.NNEMN.p7 - SW server: 195.162.209.68
2019-01-29 08:41:39 notice E101.0 SW Download INIT - Via NMS SW file: /sw-orange/CH6643-3.5.1.15b-NOSH-TW.NNEMN.p7 - SW server: 195.162.209.68

Is de software geinstalleerd bij jou op de silligence modem ?
Hier is nog niets veranderd, zelfs na een herstart en in de logboek niets te zien van een SW download.

Softwareversie D22F.EG00.15.01.OBE.01.05.11
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) @ Telenet
Afbeelding Afbeelding
Telenet Wigo. 200/20 Mbps. https://www.speedtest.net/result/8253969616.png

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1989
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Tomsworld » 07 Feb 2019, 22:37

Patje schreef:
Tomsworld schreef:EDIT

Orange is een upgrade aan het uitrollen wel grappig dat ze softwares voor beide modems pushen.

Time Priority Code Message
2019-01-30 02:09:45 error E107.0 SW upgrade Failed after download - Incompatible SW file SW file: /sw-orange/TCG300-OBE.01.05.15-181105.p7b - SW server: 195.162.209.101
2019-01-30 02:08:36 notice E101.0 SW Download INIT - Via NMS SW file: /sw-orange/TCG300-OBE.01.05.15-181105.p7b - SW server: 195.162.209.101
2019-01-29 08:46:44 notice E111.0 SW download Successful - Via NMS SW file: /sw-orange/CH6643-3.5.1.15b-NOSH-TW.NNEMN.p7 - SW server: 195.162.209.68
2019-01-29 08:41:39 notice E101.0 SW Download INIT - Via NMS SW file: /sw-orange/CH6643-3.5.1.15b-NOSH-TW.NNEMN.p7 - SW server: 195.162.209.68

Is de software geinstalleerd bij jou op de silligence modem ?
Hier is nog niets veranderd, zelfs na een herstart en in de logboek niets te zien van een SW download.

Softwareversie D22F.EG00.15.01.OBE.01.05.11


Geen idee want ik heb een CH6643 ( bridge nodig hier )
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

FrederikVDN
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 Feb 2019

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor FrederikVDN » 16 Feb 2019, 07:46

hey
Wij zijn ook overgestapt een klein jaar geleden.
tot op een paar maanden terug nooit echt problemen ondervonden behalve van tijd tot tijd eens decoder herstarten,nu is dit bijna dagelijks.
Alsook het netwerk valt frequent weg.
Ik heb een IP camera die ik benader vanop mijn public IP, de laaste tijd veranderd dit ook al om de week.
De eerste 7a 8 maanden nooit echt probleem maar nu begint echt mijn keel uit te hangen.
Ik ben zelfstandig en doe veel op remote, dit is echt niet werkbaar meer.
En maar te koop lopen met hun kwartaalwinsten.
Maar ik hoor meer en meer klachten.
Ik denk dat hun platform op een piek zit met de hoeveelheid abbo op relatief korte tijd.
ik hoop dat dit met een paar maanden is opgelost anders ben ik genoodzaakt om terug naar Telenet en/of proximus te gaan.

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1181
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 76 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor decat » 16 Feb 2019, 08:39

Speciaal registreren om te klagen dat je geen lijn met vast ip hebt genomen? Nou nou. :lol:

Hier ondertussen iets meer dan een jaar Love klant en eigenlijk is er weinig om te klagen.
Sommige dingen kunnen misschien beter maar het voornaamste (internet, mobiel & tv) werken zoals het hoort.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3335
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 70 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor Patje » 16 Feb 2019, 11:21

Tomsworld schreef:
Patje schreef:
Tomsworld schreef:EDIT

Orange is een upgrade aan het uitrollen wel grappig dat ze softwares voor beide modems pushen.

Time Priority Code Message
2019-01-30 02:09:45 error E107.0 SW upgrade Failed after download - Incompatible SW file SW file: /sw-orange/TCG300-OBE.01.05.15-181105.p7b - SW server: 195.162.209.101
2019-01-30 02:08:36 notice E101.0 SW Download INIT - Via NMS SW file: /sw-orange/TCG300-OBE.01.05.15-181105.p7b - SW server: 195.162.209.101
2019-01-29 08:46:44 notice E111.0 SW download Successful - Via NMS SW file: /sw-orange/CH6643-3.5.1.15b-NOSH-TW.NNEMN.p7 - SW server: 195.162.209.68
2019-01-29 08:41:39 notice E101.0 SW Download INIT - Via NMS SW file: /sw-orange/CH6643-3.5.1.15b-NOSH-TW.NNEMN.p7 - SW server: 195.162.209.68

Is de software geinstalleerd bij jou op de silligence modem ?
Hier is nog niets veranderd, zelfs na een herstart en in de logboek niets te zien van een SW download.

Softwareversie D22F.EG00.15.01.OBE.01.05.11


Geen idee want ik heb een CH6643 ( bridge nodig hier )

Hier op vrijdag nacht een update gehad voor de Siligence modem :

Softwareversie D22F.EG00.15.01.OBE.01.05.15

Fri Feb 15 2019 02:38:18 SW Download INIT - Via NMS
Fri Feb 15 2019 02:41:53 SW download Successful - Via NMS
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) @ Telenet
Afbeelding Afbeelding
Telenet Wigo. 200/20 Mbps. https://www.speedtest.net/result/8253969616.png

ToMiKoN
Pro Member
Pro Member
Berichten: 330
Lid geworden op: 31 Okt 2002
Locatie: Blankenberge
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Contact:

Re: Overstap naar Orange Love: mijn bevindingen

Berichtdoor ToMiKoN » 16 Feb 2019, 20:27

Na een jaar klant te zijn ben ik ook zeer tevreden!

Het enige grote probleem die ik had was een defecte Decoder van de reeks 2.8. Sinds het voorjaar heb ik een 3.0 decoder en deze werkt aan maanden zonder herstarten!

Het internet is zeer stabiel, het tv aanbod is zeer goed voor mijn smaak en de app doet het ook naar behoren. De tragere downloadsnelheid is me nog nooit echt hard opgevallen. Er zijn altijd verbeterpunten, maar voor deze prijs klaag ik niet!
Mobiel: iPhone 6+ 64Gb + Proximus werk abonnement
Tablet: iPad 5 32 Gb
Home: Orange Internet + TV 100/10 Mbit


Terug naar “Orange (Mobistar)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast