Flybox MR200 en Router AC1200

Loekie
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 Apr 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor Loekie » 22 Jun 2018, 09:40

Omdat ik een slecht wifi bereik heb met mijn Flybox MR200 heeft men mij een router TP-Link AC1200 Archer C50 aangeraden.
Powerlines zou niet werken aangezien er reeds powerlines op de tv modem van Telenet zitten om onze digicorders aan te sturen.
Ik heb de Flybox Mr200 modem via de Lan/Wan poort aangesloten op de blauwe internet poort van de router AC1200
De pc heb ik verbonden met de 1e ethernet poort op de router AC1200
Ik heb nu 4 wifi netwerken (flybox 2.4 en 5Mhz, en AC1200 2.4 & 5Mhz)
Is dit de beste opstelling voor het beste rendement van de router en het beste bereik?
Men heeft wel gezegd de router in te stellen op "United States" omdat dan het zendbereik groter zou zijn.
Gaarne respons om e.e.a. eventueel te optimaliseren
Thanks

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2816
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 224 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 162 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor mailracer » 22 Jun 2018, 09:55

je zal toch iets meer info mogen geven ivm de plaatsen waar alles zo wat staat. Maar het klopt dat een powerline voor tv, en een powerline-kring voor je lan problemen geeft.

Als je de nieuwe router plaatst naast je flybox, zet dan de wifi op de flybox uit. Plaats je de nieuwe router op een andere plaats, laat de wifi dan aanstaan op elk toestel, maar kies hetzelfde SSID en paswoord.

Je 2e router moet je gebruiken als AP. dus aansluiten op lan-poort (wan niet gebruiken) en de DHCP uitzetten. Je kies een vast ip-adres voor je nieuwe router binnen de range van je flybox instelling.

Maar jouw probleem had ik opgelost met gebruik van VLAN's door het gebruik van managed switchen, zodat de powerline gebruikt kan worden voor zowel TV, als internet. Het bijplaatsen van accesspoints voor wifi was dan ook beter gebeurd.

Loekie
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 Apr 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor Loekie » 22 Jun 2018, 09:59

mr200 modem/router staat naast de nieuwe router ac1200
*DCHPS? wat is dat hoe verander ik dat
*ip adres, kan ik zelf zo maar wat getallen ingeven?
*wifi uitzetten op de flybox, hoe doe ik dat?
Dank alvast

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2816
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 224 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 162 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor mailracer » 22 Jun 2018, 10:13

DHCP : zie google en de manual van je router.
ip-adressen : neen je mag niet zomaar wat ingeven.
wifi uitzetten op een flybox : is er een manual bij ?

ik vrees dat het een lange weg word om het deftig te laten werken als je geen notie hebt van een netwerk-structuur. mogelijk heb je nog de basis-wifi en admin-account uit de fabrieksinstellingen ?

je spreekt over telenet en digicorders. Je hebt daar dus ook een digicorder en installatie van telenet staan ?
en je internet gaat via 4G als ik opvraag hoe je flybox in elkaar zit. klopt dat ?

WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 813
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 68 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor WalterB1 » 22 Jun 2018, 10:22

De wifi uitzetten op de Archer Flybox is zeer eenvoudig; er is een hardware schakelaar daarvoor aan de achterkant van het toestel.

Voor de rest moet je inloggen in het controlepaneel van beide toestellen.
Het adres van de Flybox zal wel zijn;
http://192.168.1.1

De andere mogelijk;
http://192.168.0.1/

Loekie
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 Apr 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor Loekie » 22 Jun 2018, 10:25

Van Telenet heb ik TV en 2x digicorder en er hangt een modem voor de digitale tv van Telenet
De modem is via Powerlines verbonden met de digicorders

Internet heb ik via 4g van Orange
Abo met TP-Link Flybox MR200 met gsm kaartje in van Orange en 50gb overdag en 100gb daluren en weekend voor 20 euro

"Je kies een vast ip-adres voor je nieuwe router binnen de range van je flybox instelling" hoe doe ik dat

Is het beter om de wifi op de flybox uit te zetten en enkel nog met de wifi van de nieuwe Router te werken?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2816
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 224 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 162 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor mailracer » 22 Jun 2018, 10:38

je hebt je installatie gemaakt met 2 routers, en dat kan voor problemen zorgen.

maar als je er geen problemen mee hebt, dan kan je alles zo laten en gewoon de wifi uitzetten op je flybox met de schakelaar.

M_016
Plus Member
Plus Member
Berichten: 165
Lid geworden op: 23 Aug 2017
Bedankt: 23 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor M_016 » 22 Jun 2018, 11:39

Toegang tot de Orange 4G Flybox via http://flybox.home (zie quick start guide)
Dit komt blijkbaar effectief overeen met 192.168.1.1
Maar zelfs in de "geavanceerde mode" (cfr. itemgebruik click op het tandwieltje om in te loggen zie ik niet direct de mogelijkheid om DHCP uit te schakelen of aan te passen
Ik vrees dat dit te maken heeft met de "specifieke Orange software"
Dus mocht het zonder problemen werken zonder aanpassingen aan de Flybox en met de tweede router in UTP LAN aangesloten des te beter, anders vrees ik dat u een andere oplossing zult moeten zoeken bv. een WiFi repeater
https://computertotaal.nl/artikelen/int ... ECTED=True
https://www.techpulse.be/achtergrond/21 ... ess-point/
https://www.computeridee.nl/workshop/tw ... stalleren/

Loekie
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 Apr 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor Loekie » 22 Jun 2018, 11:52

wifi repeater ben ik niet zo voor want als daar alles over lees dan zou dat de wifi snelheid met de helft verlagen
Heb inmiddels via de menu van de Flybox al wel de Wifi op de Flybox kunnen uitzetten
Via de knop op de achterzijde lukte dat niet

WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 813
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 68 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor WalterB1 » 22 Jun 2018, 12:24

Mijn opstelling is;

Flybox met de 2ghz wifi aan in een achterkamer. Netwerkkabel naar andere router , TP link, in de living naar de wan met ook daar wifi aan. 2 gescheiden netwerken, semi gescheiden eigenlijk. Via het 2de kan ik op het eerste. Van het eerste kan ik niet op het 2de. Werkt goed in iedergeval.

Zo heb ik een goed wifi-signaal naargelang waar ik ben in huis.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13770
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2225 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor philippe_d » 22 Jun 2018, 13:23

WalterB1 schreef:2 gescheiden netwerken, semi gescheiden eigenlijk. Via het 2de kan ik op het eerste. Van het eerste kan ik niet op het 2de. Werkt goed in iedergeval.

Dat is een vreemde definitie van "werkt goed" :-)
Welk voordeel heb je nu aan die 2 "semi gescheiden" netwerken?
Waarom gewoon de TP link niet als access point/switch instellen i.p.v als een 2de router?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Loekie
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 Apr 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor Loekie » 22 Jun 2018, 13:28

had alles eens doorgemaild naar TP-Link en die hebben mij een stappenplan doorgezonden
De Flybox MR200 van Orange staat nu zonder wifi
Deze is met een UTP kabel verbonden naar een Lan (gele) aansluiting op mijn nieuwe router AC200
De router AC200 heeft een vast IP adres (DHCP) is disabled
De Router zou nu in "bridge" staan
Ik zie nu ook maar 2 wifi netwerken meer, 2.4 en 5 Ghz
Timezone staat op US, zou sterker zenden volgens TP-Link
Ga nu testen of ik overal internet heb (wifi)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13770
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2225 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor philippe_d » 22 Jun 2018, 13:36

Loekie schreef:Deze is met een UTP kabel verbonden naar een Lan (gele) aansluiting op mijn nieuwe router AC200
De router AC200 heeft een vast IP adres (DHCP) is disabled
De Router zou nu in "bridge" staan

Dat is dus precies de oplossing die mailracer jou aangeraden had!

Loekie schreef:Ik zie nu ook maar 2 wifi netwerken meer, 2.4 en 5 Ghz

Ja natuurlijk, je hebt de andere uitgezet :)

Loekie schreef:Timezone staat op US, zou sterker zenden volgens TP-Link

Het zou me sterk verwonderen dat een Timezone hier invloed op heeft. Dit heeft normaal alleen een invloed op de tijdsaanduiding
Trouwens Timezone kan je niet op "US" zetten, er zijn 5 timezones in Amerika.
Je bedoelt waarschijnlijk dat de "landinstelling" op US staat.
Jouw zendvermogen op die manier verhogen is trouwens illegaal in België ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 813
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 68 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor WalterB1 » 22 Jun 2018, 19:42

philippe_d schreef:Dat is een vreemde definitie van "werkt goed" :-)
Welk voordeel heb je nu aan die 2 "semi gescheiden" netwerken?
Waarom gewoon de TP link niet als access point/switch instellen i.p.v als een 2de router?


Geen voordeel, enkel beperkt nadeel. Komt puur door luiheid. Ik had die router eigenlijk gekocht om er OpenWRT op te zetten en installeerde die 'voorlopig' om te zien of het toestel zelf goed werkte. En dat is zo blijven staan.

M_016
Plus Member
Plus Member
Berichten: 165
Lid geworden op: 23 Aug 2017
Bedankt: 23 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor M_016 » 22 Jun 2018, 22:35

In de Flybox dient (in principe) de regio te worden gekozen (Belgium, … USA) en de van toepassing zijnde tijdszone
Ik begrijp dus dat u uw 2e router als access point ingesteld hebt en aldaar een vast IP-adres hebt gedefiniëerd…. tja ik zat op het verkeerde been :thumbs:

Loekie
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 Apr 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor Loekie » 23 Jun 2018, 06:45

Loekie schreef:
Deze is met een UTP kabel verbonden naar een Lan (gele) aansluiting op mijn nieuwe router AC200
De router AC200 heeft een vast IP adres (DHCP) is disabled
De Router zou nu in "bridge" staan

Dat is dus precies de oplossing die mailracer jou aangeraden had!


Inderdaad, en ik ben hem dankbaar dat hij er over begonnen is, over de andere configuratie.
Aangezien ik niet zo een grote kenner op dit gebied ben heb ik TP-Link zelf gemaild en die hebben mij een stappenplan doorgemaild om tot de aanbevolen configuratie te komen.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2816
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 224 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 162 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor mailracer » 23 Jun 2018, 09:17

Loekie schreef:Ga nu testen of ik overal internet heb (wifi)


ik verwacht dat dit ook opgelost is ????

Loekie
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 Apr 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor Loekie » 23 Jun 2018, 09:26

Yep, internetbereik nu overal waar ik het wou
Kan alleen nu niet meer in de router en weet ook niet hoe ik er in moet geraken
Heb verschillende ip adressen geprobeerd maar niets lukt
Moet hij afgekoppeld worden om er in te geraken?
Hoe achterhaal ik zijn ip adres?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13770
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2225 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: Flybox MR200 en Router AC1200

Berichtdoor philippe_d » 23 Jun 2018, 10:15

In een vorige post schreef je:
Loekie schreef:De router AC200 heeft een vast IP adres (DHCP) is disabled
De Router zou nu in "bridge" staan

Het IP adres is dus het adres dat je zelf ingesteld hebt (met het stappenplan van TP-Link) ...
Natuurlijk op voorwaarde dat dit IP adres binnen de range is van jouw Flybox ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Orange (Mobistar)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten