vpn

juppie
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 14 Nov 2011
Bedankt: 1 keer

vpn

Berichtdoor juppie » 03 Mar 2018, 14:17

hallo, ik vroeg mij af of het mogelijk is om een vpn in te stellen in de router van orange.

groetjes,

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18072
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 879 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1733 keer
Contact:

Re: vpn

Berichtdoor krisken » 04 Mar 2018, 11:29

Een VPN client of server?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1312
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 139 keer
Uitgedeelde bedankjes: 125 keer

Re: vpn

Berichtdoor MaT » 04 Mar 2018, 11:38

Maakt niet uit, in de orange modem kan je enkel je wifi aanpassen en wat basis netwerk instellingen (wat in de handleiding al aangegeven word als 'enkel voor experten').
Je kan geen VPN instellen in de modem/router van orange.

https://www.orange.be/sites/b2c/files/m ... mdu_nl.pdf
Vanaf pagina 17.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18072
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 879 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1733 keer
Contact:

Re: vpn

Berichtdoor krisken » 04 Mar 2018, 12:14

Je kan zowel een VPN router als client draaien achter de modem van Orange. Niet op de modem zelf uiteraard.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1887
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 100 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: vpn

Berichtdoor laroyj » 05 Mar 2018, 09:11

je kan idd een MAC passtrough doen op de orange modem en daarachter je eigen router hangen en op die router dan de vpn instellen...
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1091
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: vpn

Berichtdoor decat » 05 Mar 2018, 13:36

Op de nieuwe moden is een MAC passtrough niet mogelijk.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13827
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2240 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: vpn

Berichtdoor philippe_d » 05 Mar 2018, 13:55

laroyj schreef:je kan idd een MAC passtrough doen op de orange modem en daarachter je eigen router hangen en op die router dan de vpn instellen...

Een Max passtrough is alleen nodig als je een toestel een extern IP wil geven. Een VPN server zal ook perfect werken met de juiste portforwarding op je modem, toch? (TCP 1723 voor PPTP, UDP 1194 voor Open VPN, UDP500/4500 voor IPSec).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6694
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: vpn

Berichtdoor ITnetadmin » 05 Mar 2018, 16:13

Zonder mac passthrough blijft het toch wat aanmodderen.
Een goeie VPN router heeft vaak ook een DDNS service aan boord waarmee je de router dan kan identificeren voor de buildup vanaf de andere kant.
Die DDNS services rapporteren al te vaak nog het WAN IP van de router, waarmee je dus niks bent als je achter een NAT zit. (Ik hoor geruchten dat sommige systemen begonnen zijn met externe IP queries, maar ben er nog niet echt eentje tegengekomen die het zo aanpakt.)

Ik ga binnenkort een kameraad voorzien van switch telenet>orange, maar de voorwaarde bij orange zal toch een oude router zijn die mac passthrough aankan.

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 411
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: vpn

Berichtdoor datakiller » 05 Mar 2018, 17:11

ITnetadmin schreef:maar de voorwaarde bij orange zal toch een oude router zijn die mac passthrough aankan.


Kan je deze nog krijgen? Ik ga binnenkort waarschijnlijk ook overstappen. (Telenet business -> Orange + edpnet + Telenet)

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1091
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: vpn

Berichtdoor decat » 05 Mar 2018, 17:51

Volgens wat ik van de klantendienst en techniekers heb begrepen zijn die niet meer beschikbaar.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6694
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: vpn

Berichtdoor ITnetadmin » 05 Mar 2018, 18:22

decat schreef:Volgens wat ik van de klantendienst en techniekers heb begrepen zijn die niet meer beschikbaar.

Dan zal het simpel zijn: ofwel duikt er nog eentje op uit een oude voorraad, ofwel wordt heel de overdracht gecanceled (ofwel maken ze werk van passthrough op de nieuwe, of beter, eindelijk een EMTA aanbod).

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1091
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: vpn

Berichtdoor decat » 06 Mar 2018, 09:22

Time will tell, een update om de modem volledig naar wens aan te passenn lijkt het meest voor de hand liggende.

ON7CL Rudi
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 Aug 2018
Locatie: Boutersem

Re: vpn via NAs met VPN server

Berichtdoor ON7CL Rudi » 22 Aug 2018, 18:27

Allen,

Ik ben nieuwe klant bij Orange, mijn VPN server via mijn NAS werkte perfect via Telenet, nu krijg ik hem niet aan de praat, is er iemand die mij de instellingen kan bezorgen (alhoewel ik denk dat deze juist zijn) of kan er mij iemand verder helpen.

Mvg,

Rudi

Gebruikersavatar
iktjilp
Plus Member
Plus Member
Berichten: 111
Lid geworden op: 23 Jun 2013
Twitter: IkTjilp
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: vpn

Berichtdoor iktjilp » 22 Aug 2018, 18:43

Staan de juiste poorten open op de modem want die instellingen gaan niet mee. Ook opletten dat je met het nieuwe IP-verbinding maakt want de oude zal niet meer werken.
Edpnet VDSL XL - Orange panter - Zonlicht

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13827
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2240 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: vpn via NAs met VPN server

Berichtdoor philippe_d » 22 Aug 2018, 20:47

ON7CL Rudi schreef:Ik ben nieuwe klant bij Orange, mijn VPN server via mijn NAS werkte perfect via Telenet, nu krijg ik hem niet aan de praat, is er iemand die mij de instellingen kan bezorgen (alhoewel ik denk dat deze juist zijn) of kan er mij iemand verder helpen.

Wij hebben geen glazen bol, je geeft geen info over je NAS, over welke VPN je wilt (PPTP, IPSec, OpenVPN, ...), welke instellingen je al probeerde ...
Zo kunnen wij je onmogelijk helpen :-(
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ON7CL Rudi
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 Aug 2018
Locatie: Boutersem

Re: vpn

Berichtdoor ON7CL Rudi » 22 Aug 2018, 21:31

Beste,

Ik zit bij Orange, volgens hun zijn er geen beperkingen.
Ik heb een Synology NAS en wil een L2TP/IPSec PSK vpn opzetten, deze werkte ook bij telenet.
In mijn Orange router staan de juiste poorten open, in de Firewall op de Orange router staan alle vpn's aangevinkt (zelf als ik de Firewall af zet werkt het niet), in de router heb ik ook alss DMZhost open en toegezet en configureerde de juist ip adressen.
Op de NAS gebruik ik VPNserver, en wil L2TP/Ipsec PSK instellen, hier stelde ik alle nodige ipadressen in die ik van Orange heb ontvangen. Ik heb ook mijn vooraf ingestelde sleutel goed ingesteld. Mijn NAS kan de verbinding bij Synology checken en zegt dat deze normaal is.
Ik kan pingen naar my ip adres van Orange en ik kan pingen naar mijn ipadres van de NAS.

Ik kan de NAS benaderen via een ander netwerk bvb 4G mijn gsm en kan zo aan al mijn bestanden.

Het enige wat me niet lukt is die verbinding van de VPN te maken.

Gisteren is er iemand komen kijken en volgens hem staan al mijn instellingen juist.

Mvg,

Rudi


Terug naar “Orange (Mobistar)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast