Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Ken » 22 Aug 2017, 10:44

Vorige zaterdag was m'n oorspronkelijke Orange modem plots kapot, LAN poorten werkten niet meer. Kan gebeuren...

Dus meteen de Orange klantendienst opgebeld, met support aantal testen opnieuw gedaan die ik zelf natuurlijk al had gedaan, krijg maar geen IP van de DHCP server op de modem en MAC-passtrough werkt ook niet meer... De modem, WAN kant was dus wel op afstand voor hen bereikbaar.

Ze maakten dus een dossier aan en maandag werd ik opnieuw opgebeld, men wou de testen opnieuw doen, uitgelegd dat het verloren moeite is, en de vriendelijke dame vertelde me dat ze een afspraak kan inboeken maar indien het probleem bij binneninstallatie ligt het op mijn kosten is.
Zo gezegd zo gedaan, afspraak dinsdag, vandaag dus, en meteen een nieuwe modem die geplaatst werd. Van het allerlaatste model, doch zonder MAC-passtrough... :cry: Dan maar DMZ ingesteld... Hopelijk komt er dus binnenkort een nieuwe firmware met MAC-passthrough. Want ik

Tot zover tevreden van Orange...

Details nieuwe modem :

http://www.askey.com.tw/pdf/TCG300.pdf

Model Vendor Askey
Model Name TCG300
Model Type WiFi Gateway
Firmware version D22F.EG00.15.01.OBE.01.05.11
Hardware Type & Version 1.0

Voordeel : Guest WiFi op aparte VLAN, volgens de technieker. Wel niet getest of het een aparte VLAN was.
@Work Telenet Business Fibernet 200/25. @Home Orange Love Internet+TV + boost 200/20, Orange Arend Pro+Huawei Honor9

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1494
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor nickz » 22 Aug 2017, 10:56

Belangrijkere voordelen zijn dat deze EuroDOCSIS 3.0 24x8 ondersteunt, voor snelheden tot 1 Gb/s in de toekomst, en 802.11ac Wi-Fi , net zoals de nieuwe witte Telenet-modem.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 791
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor boonpwnz » 22 Aug 2017, 11:02

Ohh das mooi waarschijnlijk ga ik ook de nieuwe modem krijgen.

Dat hoop ik toch want installatie moet nog gebeuren.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1807
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Tomsworld » 22 Aug 2017, 15:11

Ken schreef:Van het allerlaatste model, doch zonder MAC-passtrough... :cry: Dan maar DMZ ingesteld... Hopelijk komt er dus binnenkort een nieuwe firmware met MAC-passthrough. Want ik


Ai dat is slechter nieuws was net orange aan het overwegen :(
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Ken » 22 Aug 2017, 15:17

Tomsworld schreef:
Ken schreef:Van het allerlaatste model, doch zonder MAC-passtrough... :cry: Dan maar DMZ ingesteld... Hopelijk komt er dus binnenkort een nieuwe firmware met MAC-passthrough. Want ik


Ai dat is slechter nieuws was net orange aan het overwegen :(

Inderdaad, zal binnenkort eens bellen met de klantendienst, maar denk dat ze er daar niet veel vanaf weten...
Misschien ook best eens mailen met de fabrikant...

Voor de rest mooie waardes via WiFi AC. (Moet nieuwe kabels nog leggen naar de patchkast wegens renovatie).
Afbeelding
@Work Telenet Business Fibernet 200/25. @Home Orange Love Internet+TV + boost 200/20, Orange Arend Pro+Huawei Honor9

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 22 Aug 2017, 16:36

Tomsworld schreef:
Ken schreef:Van het allerlaatste model, doch zonder MAC-passtrough... :cry: Dan maar DMZ ingesteld... Hopelijk komt er dus binnenkort een nieuwe firmware met MAC-passthrough. Want ik


Ai dat is slechter nieuws was net orange aan het overwegen :(


En dit is waarom ikzelf liever een echte EMTA modem only heb, dan ben je tenminste absoluut zeker.
Voor hetzelfde geld doen ze de moeite niet meer om nog die firmware te pushen want de target audience zal altijd klein blijven.


Ken schreef:Voordeel : Guest WiFi op aparte VLAN, volgens de technieker. Wel niet getest of het een aparte VLAN was.

De techniekers niet teveel geloven. Laatst zijn ze bij een collega ITer Orange komen installeren. De passthrough was zogezegd geimplementeerd. Niks van aan natuurlijk; we hebben het nog zelf moeten doen.

Dan een probleem met de download speed (wss water in de dropkabel), toch een technieker moeten laten komen want (begrijpelijk) ze vertrouwen niet alles wat de klant zegt.
De technieker steekt de kabel in de modem en probeert dan met de wifi van de modem te verbinden. Snapt niet goed waarom dat niet nodig is.
Dan leg je hem uit dat de wifi die hij terugvindt toch niet gaat werken, want we hebben net de core switch afgesloten en de AP dome gaat dus geen internetverbinding hebben. De technieker kijkt bedenkelijk en heeft het duidelijk wat moeilijk met de uitleg dat de wifi van de orange router afgezet is.
Die mannen zijn geen network admins of engineers he, puur getraind om kabelkes aan te sluiten.
Laatst gewijzigd door ITnetadmin op 22 Aug 2017, 20:04, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1452
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 157 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Sylvester » 22 Aug 2017, 16:41

Ik vrees dat ze die MAC-passthrough bij de nieuwe modems stilletjesaan eruit gaan laten, net zoals bij Telenet zelf.

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Ken » 23 Aug 2017, 20:17

Sylvester schreef:Ik vrees dat ze die MAC-passthrough bij de nieuwe modems stilletjesaan eruit gaan laten, net zoals bij Telenet zelf.

Jup, ieder gezin heeft toch maar 1 publiek ip nodig?
@Work Telenet Business Fibernet 200/25. @Home Orange Love Internet+TV + boost 200/20, Orange Arend Pro+Huawei Honor9

h0us3cat
Member
Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 14 Apr 2011
Bedankt: 4 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor h0us3cat » 23 Aug 2017, 20:44

Ken schreef:
Sylvester schreef:Ik vrees dat ze die MAC-passthrough bij de nieuwe modems stilletjesaan eruit gaan laten, net zoals bij Telenet zelf.

Jup, ieder gezin heeft toch maar 1 publiek ip nodig?


De huis & tuin gebruiker wel ja.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 24 Aug 2017, 05:05

Ken schreef:
Sylvester schreef:Ik vrees dat ze die MAC-passthrough bij de nieuwe modems stilletjesaan eruit gaan laten, net zoals bij Telenet zelf.

Jup, ieder gezin heeft toch maar 1 publiek ip nodig?


Excuseer?

Ik gebruik momenteel tijdens een testprojectje 4 externe IPs.
Eentje voor mijn eigen thuisnetwerk, eentje voor testrouter 1, eentje voor testrouter 2, en eentje voor een virtuele testrouter.

Het is imperatief dat die routers getest worden op een extern IP, want anders krijg je niks als miserie. Gewoon DMZ of port forwarding op je ISP router zou nooit kunnen werken, want de gebruikte port ranges zijn vaak identiek over de verschillende routers.

Een oplossing die je beperkt op die manier is dus niks voor mij als ITer, en ook niks voor de ouders hun internet, want daar hang ik graag 2 routers aan, eentje voor het gebruik van hun netwerk en eentje voor een backup netwerk voor mij (dat ook als backdoor naar het hunne dient).

Komt daarbij dat de eerste de beste software update je keuzes kan beperken, want op elke moment kunnen ze beslissen je passthrough optie weg te halen (en zelfs al had je er meerdere, zouden ze makkelijk kunnen beslissen om dat ineens in te perken tot 1). Dit is alweer een reden om geen ISP te kiezen die geen pure modemoplossing aanbiedt.

Het enige waar ik nog bang voor ben is dat een of andere pipo ineens beslist om met CGNAT te gaan werken.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1156
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Sinna » 24 Aug 2017, 09:30

Hier op UB is het in november 2016 al gemeld dat Proximus CGNAT toepast, zie Proximus gebruikt ook CGNAT sinds 6 weken.
Computer(k)nul

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13171
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor philippe_d » 24 Aug 2017, 13:05

ITnetadmin schreef:Excuseer?
Ik gebruik momenteel tijdens een testprojectje 4 externe IPs.
...
Dit is alweer een reden om geen ISP te kiezen die geen pure modemoplossing aanbiedt.
Het enige waar ik nog bang voor ben is dat een of andere pipo ineens beslist om met CGNAT te gaan werken.

Een modem-only is geen garantie dat je meerdere externe (IPv4) adressen krijgt?
Telenet (of Proximus) kan morgen beslissen dat ze het aantal IP adressen per klant beperken tot 1 (wat niet ondenkbeeldig is gezien de schaartse van IPv4)?

Sinna schreef:Hier op UB is het in november 2016 al gemeld dat Proximus CGNAT toepast, zie Proximus gebruikt ook CGNAT sinds 6 weken.

Inderdaad, maar de (VDSL2) klant kan dit eenvoudig uitzetten (via My Proximus).
Mobiele Proximus klanten kunnen CGNAT ook laten uitschakelen via de Helpdesk (als je het geluk hebt om op iemand te botsen die begrijpt wat je wilt :wink: ).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 24 Aug 2017, 14:56

philippe_d schreef: Een modem-only is geen garantie dat je meerdere externe (IPv4) adressen krijgt?
Telenet (of Proximus) kan morgen beslissen dat ze het aantal IP adressen per klant beperken tot 1 (wat niet ondenkbeeldig is gezien de schaartse van IPv4)?

Okee, klopt.
Maar met een router is het meer werk om het toe te laten, want het moet elke keer in de firmware gestoken worden, en dat is een effort voor iets waar maar weinig mensen gebruik van maken, dus loop je sneller risico dat men foert gaat zeggen.

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 542
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 58 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor xayana » 25 Aug 2017, 20:15

ITnetadmin schreef:Ik gebruik momenteel tijdens een testprojectje 4 externe IPs.
Eentje voor mijn eigen thuisnetwerk, eentje voor testrouter 1, eentje voor testrouter 2, en eentje voor een virtuele testrouter.

Amaai, heavy! :angel:
Lukt toch ook achter een draadloze modem?? Ik krijg hier een twintigtal externe publieke IP's achter een Telenet modem zonder MAC-passthrough...
Of bedoel je IPv4 adressen? ;)

Dan neem je toch gewoon een (business)abonnement met 4 IP adressen? Je zegt zelf dat je dit nodig hebt 'als IT'er'. Dan moet die meerkost wel in je boekhouding te rechtvaardigen zijn hé.
Jan Modaal heeft echt geen meerdere IPv4 adressen meer nodig.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 26 Aug 2017, 23:30

Boekhouding?
Prive tests ja; levenslang leren he, af en toe thuis een labje in mekaar steken, en uiteraard ook wat werk mee naar huis nemen.

Achter een telenet modem krijg je idd meerdere publieke IPs; dat is ook mijn setup.
Achter een telenet HGW of Orange router (eigenlijk beide modem/routers) niet; daar krijg je interne IPs (in iirc de 192.168.0.0/24 range).

Ik heb geen fixed public IPs nodig, maar wel public IPs. Sommige routers zijn nogal strict op de regel dat je geen RFC1918 adressen route naar WAN toe, en dan kan je dat niet zomaar testen op interne IPs.

Komt daarbij dat het forwarden van poorten voor tests met IPSEC, OpenVPN, en andere protocols, gecompliceerd wordt als er nog ns een HGW NAT tussenzit.

Mijn huidige usage:
1 extern IP voor mijn eigen router voor het normale huisnetwerk
1 extern IP voor mijn testLAN netwerk, dat later als mobiele site zal fungeren
1 extern IP voor testLAN2, die simuleert wat er in het datacenter gaat geplaatst worden
1 extern IP voor een pfSense VM op mijn PC, die een onderdeel van dezelfde testsetup vormt

En dat is dan nog voor 1 projectje.
Dus nee, een provider die mij geen meerdere publieke IPs (dynamisch, maar soit) kan leveren is toch echt de allerlaatste optie hoor.
Ook al omdat de IPv6 implementatie te wensen overlaat, zowel van de ISP uit als IPv6 zelf.

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Ken » 04 Sep 2017, 08:43

ITnetadmin schreef:En dat is dan nog voor 1 projectje.
Dus nee, een provider die mij geen meerdere publieke IPs (dynamisch, maar soit) kan leveren is toch echt de allerlaatste optie hoor.
Ook al omdat de IPv6 implementatie te wensen overlaat, zowel van de ISP uit als IPv6 zelf.

Op een dag zal het ervan komen hoor... Stel je voor, 25 eur per maand per ip meer te betalen :)

Waarom zet je niet meteen een virtuele setup op met vms? Bv Mikrotik RouterOS. Heel makkelijk...
@Work Telenet Business Fibernet 200/25. @Home Orange Love Internet+TV + boost 200/20, Orange Arend Pro+Huawei Honor9

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 05 Sep 2017, 21:19

Omdat routertjes testen toch nog altijd best zoveel mogelijk in-betweens elimineert.
Zeker als die routers in staat zijn om prive adres routeringen te blocken op hun WAN aansluiting, want dan loop je direct vast als aan de WAN kant een eigen netwerk staat.

Ik mag dus hopen dat IPv4 zo snel mogelijk ontlast wordt door een fatsoenlijke geimplementeerde IPv6 (dat ding is nog een discussie op zich).
Verder krijg je wel een buffer door alle gewone consumenten die een router krijgen, en (spijtig genoeg) de mobiele toestellen die achter een CGNAT zitten.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 18 Okt 2017, 17:57

Weet iemand die zo'n modem heeft al iets meer intussen?
Is de passthrough terug? Of was ie goed verborgen? Heeft iemand die klant is al ns Orange gecontacteerd hierover?

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: RE: Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Ken » 21 Okt 2017, 23:52

ITnetadmin schreef:Weet iemand die zo'n modem heeft al iets meer intussen?
Is de passthrough terug? Of was ie goed verborgen? Heeft iemand die klant is al ns Orange gecontacteerd hierover?
Nog geen passthrough hier, maar aangezien ik te hoge uncorrectables heb, heb ik orange gecontacteerd en heb dan ook gezegd dat ik graag een modem only wil zonder wifi aangezien ik eigen apparatuur heb. Dit was volgens die 2de lijn persoon mogelijk...

Ik word binnenkort gecontacteerd voor een afspraak (ook om nieuwe distributie kabel aan te sluiten ipv de oude).

Na harde reboot staat de wifi trouwens weer aan. Vervelend als je die eigenlijk uit wilt laten blijven....

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
@Work Telenet Business Fibernet 200/25. @Home Orange Love Internet+TV + boost 200/20, Orange Arend Pro+Huawei Honor9

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 23 Okt 2017, 15:41

Ik ben benieuwd; hou ons aub op de hoogte :-)

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: RE: Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Ken » 23 Okt 2017, 15:44

ITnetadmin schreef:Ik ben benieuwd; hou ons aub op de hoogte :-)
Mja Orange kennende kan dat nog enkele weken duren :(

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
@Work Telenet Business Fibernet 200/25. @Home Orange Love Internet+TV + boost 200/20, Orange Arend Pro+Huawei Honor9

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 791
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor boonpwnz » 23 Okt 2017, 15:54

Zolang ge internet hebt :-)

Ik zit nu bij proximus en vind Orange wel een goed plan(gsm abbo bij orange)

Maar ach ik kijk het even aan totdat hopelijk nieuwe abbo's komen.

Bartel
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 Okt 2017

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Bartel » 26 Okt 2017, 13:17

Hier ook net Orange klant geworden en ook deze Askey modem/router gekregen.

Werkt bij jullie de port-forwarding wel? Geraak er niet uit om een bepaalde poort (8888) geforwarded te krijgen.

Als test, om het toestel waarnaar ik wil forwarden uit te sluiten, had ik de remote access aangezet van de router config.
Klopt het dat volgende normaal zou moeten werken:
LAN IP: 192.168.0.1 (router zelf)
Protocol Type: TCP/UDP
Public Port 8081
Private Port 8080 (config poort)

Hierna kan ik dan toch niet (extern) mijn router bereiken op: x.x.x.x:8081, terwijl x.x.x.x:8080 blijft wel werken.

Maar remote lijkt ook heel traag, en gaat af en toe mis bij het apply'en van settings ("This site can’t be reached").

Ping is ook niet om over naar huis te schrijven:
PING x.x.x.x (x.x.x.x): 56 data bytes
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=0 ttl=56 time=332.304 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=1 ttl=56 time=199.444 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=2 ttl=56 time=110.519 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=3 ttl=56 time=73.684 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=4 ttl=56 time=85.509 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=5 ttl=56 time=112.802 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=6 ttl=56 time=144.560 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=7 ttl=56 time=134.326 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=8 ttl=56 time=169.762 ms

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Ken » 31 Okt 2017, 12:59

Bartel schreef:Werkt bij jullie de port-forwarding wel? Geraak er niet uit om een bepaalde poort (8888) geforwarded te krijgen.

Als test, om het toestel waarnaar ik wil forwarden uit te sluiten, had ik de remote access aangezet van de router config.
Klopt het dat volgende normaal zou moeten werken:
LAN IP: 192.168.0.1 (router zelf)
Protocol Type: TCP/UDP
Public Port 8081
Private Port 8080 (config poort)

Hierna kan ik dan toch niet (extern) mijn router bereiken op: x.x.x.x:8081, terwijl x.x.x.x:8080 blijft wel werken.

Je hoeft normaalgezien geen exta portforward in te stellen als je remote access aanzet. Ook zet je dat veiligheidshalve best niet aan.

Bartel schreef:Maar remote lijkt ook heel traag, en gaat af en toe mis bij het apply'en van settings ("This site can’t be reached").

Hoe bedoel je remote? Je logt in vanaf een andere PC op een andere locatie naar je Orange router?

Bartel schreef:Ping is ook niet om over naar huis te schrijven:
PING x.x.x.x (x.x.x.x): 56 data bytes
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=0 ttl=56 time=332.304 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=1 ttl=56 time=199.444 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=2 ttl=56 time=110.519 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=3 ttl=56 time=73.684 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=4 ttl=56 time=85.509 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=5 ttl=56 time=112.802 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=6 ttl=56 time=144.560 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=7 ttl=56 time=134.326 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=8 ttl=56 time=169.762 ms

De vraag is van waar naar waar ping je?

Ik heb momenteel soms latency spikes, misschien ligt dat aan m'n 'Downstream Uncorrectables' die redelijk hoog zijn?
Tijdens het gamen is dat echt niet aangenaam, in PUBG vertaald zich dat door in-game plots meters verder op een andere plaats te staan, in CS:GO is het onspeelbaar en precies gevoeliger, ook algemeen hogere ping bij Orange (40-50+ms) dan bij Proximus (10~20ms) op dezelfde servers in EU.
Kortom, ik denk dat de peering bij Orange niet optimaal is, en dat ze serieus nog enkele contracten mogen afsluiten op dat vlak.

Verder dacht ik dat kabel een lagere latency had dan DSL...
@Work Telenet Business Fibernet 200/25. @Home Orange Love Internet+TV + boost 200/20, Orange Arend Pro+Huawei Honor9

GillesC
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 Nov 2017

Re: RE: Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor GillesC » 3 weken 2 dagen 17 uur geleden (22 Nov 2017, 16:58)

Ken schreef:heb ik orange gecontacteerd en heb dan ook gezegd dat ik graag een modem only wil zonder wifi aangezien ik eigen apparatuur heb. Dit was volgens die 2de lijn persoon mogelijk...


Heb jij al een modem only kunnen krijgen ondertussen? De klantendienst vertelde mij net dat ze die (nog) niet hebben.

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: RE: Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Ken » 3 weken 10 uur 17 minuten geleden (24 Nov 2017, 23:59)

GillesC schreef:
Ken schreef:heb ik orange gecontacteerd en heb dan ook gezegd dat ik graag een modem only wil zonder wifi aangezien ik eigen apparatuur heb. Dit was volgens die 2de lijn persoon mogelijk...


Heb jij al een modem only kunnen krijgen ondertussen? De klantendienst vertelde mij net dat ze die (nog) niet hebben.


Ik had bij de eerste installatie een modem-only, (gevraagd aan de technieker zelf die langskwam), die is dan kapot gegaan en werd vervangen door een Askey. Intussen zijn ze nog altijd niet langsgeweest om m'n nieuwe dropkabel aan te sluiten, en ze gingen me dan ook een modem-only voorstellen...
Afwachten dus :'(
@Work Telenet Business Fibernet 200/25. @Home Orange Love Internet+TV + boost 200/20, Orange Arend Pro+Huawei Honor9

Gebruikersavatar
buthead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 676
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 28 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor buthead » 2 weken 6 dagen 22 uur geleden (25 Nov 2017, 12:01)

Ken schreef:
Bartel schreef:Werkt bij jullie de port-forwarding wel? Geraak er niet uit om een bepaalde poort (8888) geforwarded te krijgen.

Als test, om het toestel waarnaar ik wil forwarden uit te sluiten, had ik de remote access aangezet van de router config.
Klopt het dat volgende normaal zou moeten werken:
LAN IP: 192.168.0.1 (router zelf)
Protocol Type: TCP/UDP
Public Port 8081
Private Port 8080 (config poort)

Hierna kan ik dan toch niet (extern) mijn router bereiken op: x.x.x.x:8081, terwijl x.x.x.x:8080 blijft wel werken.

Je hoeft normaalgezien geen exta portforward in te stellen als je remote access aanzet. Ook zet je dat veiligheidshalve best niet aan.

Bartel schreef:Maar remote lijkt ook heel traag, en gaat af en toe mis bij het apply'en van settings ("This site can’t be reached").

Hoe bedoel je remote? Je logt in vanaf een andere PC op een andere locatie naar je Orange router?

Bartel schreef:Ping is ook niet om over naar huis te schrijven:
PING x.x.x.x (x.x.x.x): 56 data bytes
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=0 ttl=56 time=332.304 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=1 ttl=56 time=199.444 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=2 ttl=56 time=110.519 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=3 ttl=56 time=73.684 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=4 ttl=56 time=85.509 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=5 ttl=56 time=112.802 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=6 ttl=56 time=144.560 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=7 ttl=56 time=134.326 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=8 ttl=56 time=169.762 ms

De vraag is van waar naar waar ping je?


Ik heb momenteel soms latency spikes, misschien ligt dat aan m'n 'Downstream Uncorrectables' die redelijk hoog zijn?
Tijdens het gamen is dat echt niet aangenaam, in PUBG vertaald zich dat door in-game plots meters verder op een andere plaats te staan, in CS:GO is het onspeelbaar en precies gevoeliger, ook algemeen hogere ping bij Orange (40-50+ms) dan bij Proximus (10~20ms) op dezelfde servers in EU.
Kortom, ik denk dat de peering bij Orange niet optimaal is, en dat ze serieus nog enkele contracten mogen afsluiten op dat vlak.

Verder dacht ik dat kabel een lagere latency had dan DSL...



Contact opnemen met Orange, destijds toen ik tester was ook dit gezien en heb toen case laten aanmaken met mijn resultaten, maak zeker screenshots etc etc, toen was het na 1-2 weken opgelost bij hen :)

PS probeer eens andere servers in FRA / NL / UK als de resultaten daar oke zijn ligt het bij de servers of slechte peering of mss zelfs te weinig capaciteit op hun peering

Hoe ons op de hoogte!
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3478
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 222 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 6 dagen 10 uur 7 minuten geleden (10 Dec 2017, 00:09)

nog eens paar dagen terug gevraagd via FB: "Modem only is,voor alle duidelijkheid , NIET voorzien."

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: RE: Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Ken » 6 dagen 6 uur 23 minuten geleden (10 Dec 2017, 03:53)

satsurfer schreef:nog eens paar dagen terug gevraagd via FB: "Modem only is,voor alle duidelijkheid , NIET voorzien."
Dat ze dan de mogelijkheid voorzien van de wifi in hun modem uit te zetten, want na reboot springt die weer aan. Irritant...
En ook MAC passthrough zodat m'n router een public IP kan krijgen...
@Work Telenet Business Fibernet 200/25. @Home Orange Love Internet+TV + boost 200/20, Orange Arend Pro+Huawei Honor9


Terug naar “Orange (Mobistar)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten