Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2415
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 116 keer
Contact:

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor Tim.Bracquez » 22 Mei 2016, 22:05

jnsvr schreef:* Neen, simkaart werkt enkel in die modem die je bij hen erbij moet nemen
* Neen, er kan énkel het 4G signaal gebruikt worden.

Dank, zou eigenlijk eens moeten kunnen proberen met een device waarvan ik de IMEI spoof op de modem van orange, gok dat het dan wel zou werken. Heb 3G nodig en geen 4G maar vind niets met 15GB+ voor die prijs. Maar om nu een abonnement aan te gaan om gewoon even te proberen is me wat te duur

Waar ik het wil gebruiken is enkel 3G met een grote buitenantenne.
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.is
Dedicated Servers - https://fusa.is/offer

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1354
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor Vaganzza » 23 Mei 2016, 08:22

Tim.Bracquez schreef:
BertG3 schreef:Dit staat er wel
Indien je die 15 GB hebt opgebruikt, kan je tot je volgende factuur tegen verlaagde snelheid (256 kbps) blijven surfen. Wil je tegen de initiële snelheid verder surfen? Dan kan je wel een surfherlaadbeurt kopen

Dit is wel leuk, geen hoge facturen en toch nog iets van internet.


Is dat genoeg snelheid om muziek te blijven streamen?
Telefonie, Internet & TV: Telenet WIGO
GSM: WIGO 5GB
Mifi: WIGO 5GB en Tempo Giga
Orange Easy Internet@home + Double Boost-optie
 iPhone SE 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook 12" (2015) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1207
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 146 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor BertG3 » 23 Mei 2016, 21:09

Van het Spotify Forum
For music in 160 kbps quality you need at least 384 kbps / 384 kbps Internet connection.

For music in 320 kbps quality you need at least 512 kbps / 512 kbps internet connection.

For music in lossless quality you need at least 2 Mbps / 0.5 Mbps Internet connection (4G or stable). 3G may not work due to high needs for Internet every second.


Speedtest zegt
Spotify (source: Spotify FAQ)

Recommended (standard quality on web and desktop, high quality on mobile): 0.15 Mbps
The bandwidth requirements for Rdio are similar, though both services offer a low-quality option for slower mobile connections

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1473
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 86 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer
Contact:

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor laroyj » 24 Mei 2016, 14:14

ik gebruik dit voor het streamen van internetradio, upload verbinding studio --> zender bij evenementen fm-radio als er anders geen internet voorhanden is, er hangt dan ook VOIP ea aan, geen enkel probleem..
ik kreeg wel een extern IP....
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

ReLoad
Pro Member
Pro Member
Berichten: 276
Lid geworden op: 10 Apr 2007
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 105 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor ReLoad » 25 Mei 2016, 20:40

Niemand die weet hoeveel een herlading kost en hoeveel volume je ervor krijgt?

Vroeger zou was dit (tijdelijk) 5 euro (ipv 10) voor 10 GB volume.
25/3.5
Afbeelding

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1473
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 86 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer
Contact:

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor laroyj » 26 Mei 2016, 14:27

dat was vorige week ook nog zo, waarom zou dat nu niet meer zo zijn ?
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1354
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor Vaganzza » 26 Mei 2016, 18:29

https://www.orange.be/nl/producten-en-d ... ernet-home

Staat nog steeds zo op hun wegpagina...
Telefonie, Internet & TV: Telenet WIGO
GSM: WIGO 5GB
Mifi: WIGO 5GB en Tempo Giga
Orange Easy Internet@home + Double Boost-optie
 iPhone SE 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook 12" (2015) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

ReLoad
Pro Member
Pro Member
Berichten: 276
Lid geworden op: 10 Apr 2007
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 105 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor ReLoad » 26 Mei 2016, 21:08

Bedankt, het was inderdaad zo duidelijk zichtbaar dat ik er over keek. Ik was vooral aan het zoeken in de gewone tekst en de Algemene voorwaarden .
25/3.5
Afbeelding

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3935
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor Ken » 23 Jun 2016, 18:18

yukata schreef:
silencer schreef:CGNat: geen publiek ip vind ik een groter probleem dan de 25Mbit limiet.


Vreemd daar heb ik geen probleem mee (heb dus wel een publiek IP adres).


silencer schreef:
yukata schreef:
silencer schreef:CGNat: geen publiek ip vind ik een groter probleem dan de 25Mbit limiet.


Vreemd daar heb ik geen probleem mee (heb dus wel een publiek IP adres).

Test portforwarding eens.. Je zal zien dat dit niet werkt.
Tracert kan ook.
Kan iemand bevestigen of er effectief CGNAT is en indien niet of men de poorten in die router kan openzetten? Iemand die ook een tracert kan doen naar bv. userbase.be ?
In Frankrijk passen ze met de Flybox ook CGNAT toe maar kan men net als bij bv. Telenet op een webinterface port forwards activeren zonder publiek IP.
@Work ⌘ Internet Overal Start 50/4 via BBOX3 + Telenet Internet Fiber 100/6. @Home ⌘ Internet Office&Go Comfort 100/5 via BBOX3 + ⌘ Bizz Smart XL 20 on iPhone6. DynDNS Pro nodig? Gebruik m'n refferal code RFE1EDYWAK en krijg 1-malig 15% korting op een nieuwe account!

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3935
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor Ken » 11 Jul 2016, 23:40

Niemand?
@Work ⌘ Internet Overal Start 50/4 via BBOX3 + Telenet Internet Fiber 100/6. @Home ⌘ Internet Office&Go Comfort 100/5 via BBOX3 + ⌘ Bizz Smart XL 20 on iPhone6. DynDNS Pro nodig? Gebruik m'n refferal code RFE1EDYWAK en krijg 1-malig 15% korting op een nieuwe account!

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3797
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 95 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor silencer » 12 Jul 2016, 18:10

zie eerdere berichten.

hendrake
Plus Member
Plus Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 19 Sep 2012
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor hendrake » 24 Jul 2016, 20:41

Ik was onlangs bij vrienden in Spanje. Die hadden exact dezelfde modem staan als die van Orange bij ons, maar van Movistar. Ze hadden die gekregen omdat in hun dorp er geen ADSL kan aangesloten worden (het is nogal afgelegen). €50 voor echt onbeperkt, op 3G (het snelste dat daar te ontvangen is). In vergelijking met mijn gsm ging was de ontvangst beter. Zou het kunnen dat er een andere of betere antenne in zit?

Het was voldoende snel om Netflix te kijken en Spotify te streamen, eigenlijk een zeer doenbare wifi voor dagelijks gebruik als particulier. Alleen de upload was traag, waardoor bvb Google Photos de upload opgaf.

In die omstandigheden leek me dat een zeer zinvolle installatie voor wat zij nodig hebben. En simpel: in het stopcontact steken en klaar.

lanadekat
Pro Member
Pro Member
Berichten: 421
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 31 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor lanadekat » 24 Jul 2016, 22:51

Ja, het is algemeen zo dat van die modems betere ontvangst hebben dan smartphones omdat ze 100% van hun energiegebruik eraan kunnen investeren. Terwijl niemand blij zou zijn mocht bij het gebruik van mobiele data hun batterij nog sneller plat zijn en smartphones schakelen makkelijker terug op een signaal met betere ontvangst dat trager is (bv. 4G 1800mhz naar 800 MHz ) Of de antenna echt beter is weet ik niet.

IYZY
Pro Member
Pro Member
Berichten: 391
Lid geworden op: 06 Nov 2014
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor IYZY » 25 Jul 2016, 01:41

+1
Klopt 100%!

Ik heb dezelfde router als die dat Orange meegeeft, maar dan met 4 UTP-poorten.
Zelf redelijk diep binnen een gebouw gewoon LTE1800, met 60 Mbps down, waar m'n iPhone op LTE800 zit, en héél af en toe switcht naar een zwakke LTE1800-verbinding.
De verbinding met je router is ook echt stabiel. Je zou verwachten dat die 1800 MHz-verbinding dan ook niet constant 60 Mbps geeft, maar dan is 70, dan is 30, ... Werkt dus héél stabiel.

Het kan inderdaad dus ook, omdat hij aan een stekker hangt, en omdat hij ook gemaakt is om op 1 plaats te staan, en niet hoort te bewegen of de hele tijd van antenne moet veranderen.
Als je telefoon zoiets doet, is je batterij snel leeg, en je signaal zomaar wegvallen (want dat kan met 1800 MHz in een gebouw. Hier heb je 3 streepjes bereik, en 2 meter verder helemaal geen meer).

Ik vind het best een goede modem/router!
Blond doesn't mean stupid :roll:

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2919
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 255 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 293 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor AndRo555 » 25 Jul 2016, 08:37

De ruimte om gewoon betere antennes te steken is er ook. In tegenstelling tot een telefoon waar er vanalles en nog wat in een behuizing moet naast een dozijn aan antennes.
Afbeelding Afbeelding
_______________^Mobistar LTE^______________

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5112
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: Geel
Bedankt: 83 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor Ofloo » 25 Jul 2016, 14:40

'k Zou dat sowieso laten, 15GB is het minste wat ik per dag verbruik gemiddeld ligt mij verbruik tussen de 20 en 25GB per dag.

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1207
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 146 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor BertG3 » 25 Jul 2016, 15:25

Als enige persoon 25GB per dag verstoken ? Hoe doet ge dat ?
Dus als enige persoon verstook jij 750GB/maand ?

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3935
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor Ken » 25 Jul 2016, 19:43

Deze ochtend de flybox gaan halen en alles werkt perefect, al is de snelheid wel variabel naargelang de positie van de flybox binnenshuis of dichter bij een raam...
@Work ⌘ Internet Overal Start 50/4 via BBOX3 + Telenet Internet Fiber 100/6. @Home ⌘ Internet Office&Go Comfort 100/5 via BBOX3 + ⌘ Bizz Smart XL 20 on iPhone6. DynDNS Pro nodig? Gebruik m'n refferal code RFE1EDYWAK en krijg 1-malig 15% korting op een nieuwe account!

Digiboy100
Starter
Starter
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 Nov 2016
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor Digiboy100 » 30 Nov 2016, 18:10

Ik heb ook pas een abonnement op "easy internet @ home"... als je GEEN "boost" optie erbij neemt (5 euro extra per maand) dan is je snelheid beperkt tot maximaal 25mbps. Met een "boost" optie krijg je maximaal 50 mbps maar dat hangt ook af op welke locatie je bent.

(bron: klantendienst Orange)

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1658
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 143 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor Tomsworld » 30 Nov 2016, 20:32

Tim.Bracquez schreef:
jnsvr schreef:* Neen, simkaart werkt enkel in die modem die je bij hen erbij moet nemen
* Neen, er kan énkel het 4G signaal gebruikt worden.

Dank, zou eigenlijk eens moeten kunnen proberen met een device waarvan ik de IMEI spoof op de modem van orange, gok dat het dan wel zou werken. Heb 3G nodig en geen 4G maar vind niets met 15GB+ voor die prijs. Maar om nu een abonnement aan te gaan om gewoon even te proberen is me wat te duur

Waar ik het wil gebruiken is enkel 3G met een grote buitenantenne.


Goeie test alhoewel het wel tegen de voorwaarden kan zijn, de flybox kan theoretisch 3G aan dacht ik maar dat zal misschien wel in de webinterface uit staan. Ik denk wel dat Orange als ze slim zijn zorgt dat die sims enkel op het 4G netwerk kunnen inloggen.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter ER-X , 2 x UniFi® AP AC Pro 's + Netgear 8p gigabit poe
Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Ontheronix
Pro Member
Pro Member
Berichten: 233
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor Ontheronix » 05 Jan 2017, 12:26

Ken schreef:Deze ochtend de flybox gaan halen en alles werkt perefect, al is de snelheid wel variabel naargelang de positie van de flybox binnenshuis of dichter bij een raam...

Heb je nu een publiek IP-adres? Werkt port-forwarding? Silencer zegt van niet, maar bedoelt hij hiermee dat dit in de router niet ondersteund wordt, of in het Orange-netwerk?

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1473
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 86 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer
Contact:

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor laroyj » 05 Jan 2017, 13:07

je krijgt een publiekip en ik heb er ook een router tussen zitten maar had idd ook problemen met portforwarden dat ik niet werkende kreeg, vandaar dat
ik bepaalde zaken via udp moest gaan regelen zodat de poorten langs de andere kant moesten opengezet worden in het desbetreffende geval..
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2699
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 530 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 598 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor eternum » 05 Jan 2017, 13:24

De laatste keer dat ik gekeken heb was het een 10.x.x.x WAN ip adres voor de FlyBox en default een 192.168.x.x aan de LAN zijde van de FlyBox.
Afbeelding

ReLoad
Pro Member
Pro Member
Berichten: 276
Lid geworden op: 10 Apr 2007
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 105 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor ReLoad » 10 Jan 2017, 21:42

Sinds bijna een week ook Easy Internet @home klant.
Nu heb ik de laatste paar dagen toch problemen.

Plots heb ik namelijk geen internet meer, en als ik dan surf naar de flybox pagina krijg ik de melding 'No SIM card detected, or the SIM is unkown'.

Herstarten van de Flybox en/of uitnemen opnieuw insteken SIM kaart brengen geen oplossing.
Gisteren heel de avond problemen gehad. Vanavond opnieuw plots geen internet weer, na herstart Flybox was er opnieuw internetverbinding.

Wat zou het probleem zijn de SIM, het Orange netwerk of de Flybox?
Niet echt geruststellend, in minder dan een week meerdere dagen op en rij problemen.
25/3.5
Afbeelding

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1354
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Easy Internet @Home: bezint eer ge begint....

Berichtdoor Vaganzza » 11 Jan 2017, 08:37

Ik zou eens langsgaan in een Orange shop. Volgens mij is er iets mis met je Flybox of je sim.
Telefonie, Internet & TV: Telenet WIGO
GSM: WIGO 5GB
Mifi: WIGO 5GB en Tempo Giga
Orange Easy Internet@home + Double Boost-optie
 iPhone SE 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook 12" (2015) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB


Terug naar “Orange (Mobistar)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast