TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

lucas123
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Feb 2016

TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor lucas123 » 01 Feb 2016, 15:41

Ik heb een TV gekocht van LG (ene met 4K en 43 inch en internet). Achteraan kan ik rechtstreeks de coaxkabel aansluiten die van de schotelantenne komt...dus geen aparte decoder nodig. Via het menu van de TV laat ik hem dan sattelietzenders zoeken (Astra, Hotbird,...). Dit werkt goed en hij vindt enkele 10-tallen sattelietzenders met perfect beeld. Veranderen van zender lukt vlot.
Als ik echter de TV afzet en daarna terug opzet, dan zegt hij bij het afstemmen op de sattelietzenders (die daarvoor perfect waren): "geen signaal.." en toont geen beeld. Dit doet zich elke keer voor als ik de TV afzet en terug opzet...
Als ik dan trouwens via automatische afstemming de sattelietzenders terug laat opzoeken, dan vindt hij ze wel terug...dan is er opeens 'geen signaal' probleem meer...en heb ik weer beeld op de bewuste zenders...tot wanneer ik de TV dan weer terug afzet en opzet...
Ik ben dus 'verplicht' elke keer als ik de TV opzet om alle zenders opnieuw op de sattelieten te laten zoeken...
Weet iemand wat ik hieraan kan doen of hoe dit komt ?

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3002
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 174 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 260 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor wied » 01 Feb 2016, 16:10

een smartTV moet software aan boord hebben om zenders in te scannen en te "saven"!
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1322
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 78 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor MarkDM » 01 Feb 2016, 19:03

Het lijkt me inderdaad dat je de gevonden zenderconfiguratie niet gesaved hebt.
Voip: 3StarsNet met Linksys SPA3102
Internet: Belgacom Comfort met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+ en TV-Vlaanderen op Xtrend met Open-Pli

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13008
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2026 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 567 keer
Contact:

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor philippe_d » 01 Feb 2016, 20:22

lucas123 schreef:Via het menu van de TV laat ik hem dan sattelietzenders zoeken (Astra, Hotbird,...). Dit werkt goed en hij vindt enkele 10-tallen sattelietzenders met perfect beeld. Veranderen van zender lukt vlot.

Als de ontvanger alle Astra en Hotbord zenders vindt, zouden het er niet enkele 10-tallen zijn, meer honderden zenders, toch?

Misschien toch nog eens goed de gebruikers manual lezen?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3002
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 174 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 260 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor wied » 01 Feb 2016, 21:51

tenzij hij enkel de 4K zenders opspoort! Manual erbij en beginnen scannen maar dus...
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4196
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 529 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 210 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor Jack Daniels » 01 Feb 2016, 22:01

TS schrijft "hij vindt enkele 10-tallen sattelietzenders met perfect beeld". Dat zullen vast en zeker geen 4K zenders zijn gezien vorig jaar september de eerste 4K zender pas in de ether is gekomen.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

lucas123
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Feb 2016

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor lucas123 » 02 Feb 2016, 15:12

Het zijn nu natuurlijk enkele honderden zenders die de TV vindt, maar enkele tientallen met beeld...vooral die Duitse zenders...
Er staat ook geen 'save' knop in het menu. Maar zolang ik de TV niet afzet kan ik dus wel door de verschillende zenders 'browsen' via
de klassieke 'kanaaltoetsen'. Na het af en opzetten van de TV, zijn die zenders !!! nog ALTIJD !!! beschikbaar (via de kanaaltoetsen'). Ze zijn dus wel degelijk gesaved....of misschien is hij de zenderdata kwijt (frequentie en ed.)...
Na het op en afzetten krijg ik dus geen beeld meer op geen enkele zender, (hij weet dus wel nog de naam van de zender op dat moment). Maar er verschijnt 'geen signaal' ipv beeld. En als ik dan de zenders opnieuw laat zoeken is er plotseling geen signaal probleem meer...

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3002
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 174 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 260 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor wied » 02 Feb 2016, 16:41

als de manual je niet verder helpt, dan het juiste model/type intikken in google search en lezen maar...
Een volwaardige smartTV MOET over software beschikken om alles in goede banen te leiden: landinstelling, laatste versie van software, disecq instellingen voor LNB, etc etc...
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films

lucas123
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Feb 2016

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor lucas123 » 02 Feb 2016, 16:59

Een volwaardige smartTV MOET over software beschikken om alles in goede banen te leiden: landinstelling, laatste versie van software, disecq instellingen voor LNB, etc etc...

Ik begrijp die commentaar niet... ik zeg toch duidelijk dat ik wel degelijk zenders kan zoeken en (tijdelijk) bekijken...

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1322
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 78 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor MarkDM » 02 Feb 2016, 17:14

Misschien krijgt de LNB per default geen spanning. Door te zoeken activeer je dat.
Ik zou naar de helpdesk van LG bellen. Dit is toch iets specifiek voor jouw toestel/merk.
Voip: 3StarsNet met Linksys SPA3102
Internet: Belgacom Comfort met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+ en TV-Vlaanderen op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1742
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Bedankt: 245 keer
Uitgedeelde bedankjes: 331 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor Kenw00t » 02 Feb 2016, 19:36

Misschien de TV eens aan het internet hangen en de software updaten?
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.52 @ 85/15
Orange @ Sony Xperia Z3 Compact

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3002
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 174 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 260 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor wied » 03 Feb 2016, 10:50

lucas123 schreef:
Een volwaardige smartTV MOET over software beschikken om alles in goede banen te leiden: landinstelling, laatste versie van software, disecq instellingen voor LNB, etc etc...

Ik begrijp die commentaar niet... ik zeg toch duidelijk dat ik wel degelijk zenders kan zoeken en (tijdelijk) bekijken...


1. wat is het juiste model/type van je LG TV?
2. welke software versie van LG is geladen?
3. op welk land is je toestel ingesteld?
4. welke disecq/LNB instellingen zijn erop te vinden?
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films

lucas123
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Feb 2016

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor lucas123 » 04 Feb 2016, 10:37

1. wat is het juiste model/type van je LG TV?
2. welke software versie van LG is geladen?
3. op welk land is je toestel ingesteld?
4. welke disecq/LNB instellingen zijn erop te vinden?

Ik begrijp die commentaar niet... ik zeg toch duidelijk dat ik wel degelijk zenders kan zoeken en (tijdelijk) bekijken...
Wat ben je dan met de info die je hierboven vraagt?


Ik heb het probleem ook voorgelegd aan LG.

Lg antwoord het volgende:

"Helaas moeten wij u meegeven dat het gebruik van satelliet voor onze toestellen niet gecertificeerd is. Er is wel tuner aanwezig voor de werking alleen doordat onze toestellen niet gecertificeerd is door de providers van satelliet televisie kan het zijn dat de werking ineens stopt. Het kan ook zijn dat het een aantal maanden goed werkt, maar de kans is 100% aanwezig dat de werking uiteindelijk stopt. In dit geval raden wij u aan om een decoder te gebruiken. Een decoder werkt altijd."

Ik vind dit antwoord waardeloos. Wat heeft mijn probleem nu met satteliet providers te maken ?
Volgens mij is de klantendienst van LG waardeloos en bedriegt LG zijn klanten door iets te leveren wat niet werkt.
Reacties welkom...
Laatst gewijzigd door lucas123 op 04 Feb 2016, 11:12, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5110
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 386 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 296 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor heist_175 » 04 Feb 2016, 10:58

Dat ruikt naar klantenbedrog.
Ofwel heeft mijn auto ABS, ofwel niet. Maar een niet-gecertificeerde ABS, is geen ABS.

Dus LG verkoopt een product met claims (SAT ontvanger on-board) die uiteindelijk niet blijken te kloppen.

Tot zover de theorie.
Veel succes om er concreet iets aan te doen.
Ik zou eens beginnen rondzien naar SAT-ontvangers met HDMI output :).

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1322
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 78 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor MarkDM » 04 Feb 2016, 12:29

Misschien is de software voor België niet voorzien op satelliet. Stel het land eens in op een satellietland. Duitsland of UK. Taal Engels.
Doe dan een softwareupdate (via internet). Zo heb je nog een kansje.
Voip: 3StarsNet met Linksys SPA3102
Internet: Belgacom Comfort met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+ en TV-Vlaanderen op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1742
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Bedankt: 245 keer
Uitgedeelde bedankjes: 331 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor Kenw00t » 04 Feb 2016, 13:08

Als je de mogelijkheid nog hebt zou ik de TV retour sturen en een meer courant model aanschaffen van Samsung.

Tip: kijk om Amazon.de, zodat je een Duits model kan kopen. Duitse TV's hebben standaard meestal alle soorten DVB-tuners aan boord. TV's worden voor elke markt specifiek aangepast, waardoor je in België goed moet opletten om TV's met DVB-S2 tuners te vinden. En als je deze kan vinden, betaal je daar een meerprijs voor. De satellietmarkt in België is namelijk zo klein dat de merken liever een aantal euro extra uitsparen door de DVB-S2 tuner weg te laten.
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.52 @ 85/15
Orange @ Sony Xperia Z3 Compact

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3002
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 174 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 260 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor wied » 04 Feb 2016, 13:51

Ik begrijp die commentaar niet... ik zeg toch duidelijk dat ik wel degelijk zenders kan zoeken en (tijdelijk) bekijken...

en ik begrijp die reactie niet... ik zeg dus duidelijk dat mijn hulplijn dicht is nu 8)
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1454
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 213 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 163 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor nickz » 04 Feb 2016, 14:02

Kenw00t schreef:Als je de mogelijkheid nog hebt zou ik de TV retour sturen en een meer courant model aanschaffen van Samsung.

Tip: kijk om Amazon.de, zodat je een Duits model kan kopen. Duitse TV's hebben standaard meestal alle soorten DVB-tuners aan boord. TV's worden voor elke markt specifiek aangepast, waardoor je in België goed moet opletten om TV's met DVB-S2 tuners te vinden. En als je deze kan vinden, betaal je daar een meerprijs voor. De satellietmarkt in België is namelijk zo klein dat de merken liever een aantal euro extra uitsparen door de DVB-S2 tuner weg te laten.

Aangezien het toestel een aansluiting heeft voor een satellietantenne en hij in eerste instantie wel degelijk zenders kan vinden, ga ik ervan uit dat er wel degelijk een DVB-S2 tuner aanwezig is. Sony BRAVIA smart-tv's hebben tegenwoordig ook allemaal DVB-S2 tuners, ook in België. Een Duits model zou ik afraden. Als je dan in de toekomst bv. een CI+ module van Telenet zou willen gaan gebruiken kan dat weer problemen geven. Ook kan het aanbod aan smart-tv applicaties verschillen.

Ik zou de TS ook aanraden om het toestel nog retour te sturen als dat nog mogelijk is. LG is een Koreaans low-budget merk en staat niet bepaald garant voor kwaliteit en goede klantenservice. Koop beter een Sony of Panasonic. Japanners streven altijd naar perfectie en dat merk je ook aan die toestellen.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5110
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 386 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 296 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor heist_175 » 04 Feb 2016, 14:40

LG -> alles hangt van de corporate policy af: The Economist 28/11/2015
Al zou ik LG niet meteen low-end noemen (bv smartphones, LG G2, G3, ...)

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor Petervanakelyen » 04 Feb 2016, 15:10

lucas123 schreef:
1. wat is het juiste model/type van je LG TV?
2. welke software versie van LG is geladen?
3. op welk land is je toestel ingesteld?
4. welke disecq/LNB instellingen zijn erop te vinden?


Ik begrijp die commentaar niet... ik zeg toch duidelijk dat ik wel degelijk zenders kan zoeken en (tijdelijk) bekijken...
Wat ben je dan met de info die je hierboven vraagt?


Die vragen zijn perfect relevant, maar als je te koppig bent om er antwoord op te geven moet je hier volgens mij geen verdere hulp verwachten. :roll:

lucas123
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Feb 2016

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor lucas123 » 05 Feb 2016, 10:27

Als de vragen dan toch relevant zijn wordt ik nieuwsgierig:
Hieronder wat ik weet:
Ingestelde locatie: Belgie (Nederlands)
TV=WebOs TV 43UF640V
Software versie: 03.10.60 (geen updates gevonden als ik er naar laat zoeken)(automatische updates doorvoeren staat aan: TV is via WIFI
constant verbonden met internet)
MBT sattelietinstellingen ed. kan ik enkel het volgende bekijken:
4 sattelieten standaard in de lijst:
bv. astra 23,5E
LNB freq 9750/10600
Transponder 12070,H,27500
22 kHZ Tone: uit
LNBstroom: aan
DiSeq: C


DVB-S2 zou aanwezig zijn: specs zie: http://www.lg.com/nl/televisies/lg-43UF ... ifications

Voor retour is het te laat en/of niet mogelijk.

Reacties welkom !

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1454
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 213 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 163 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor nickz » 05 Feb 2016, 12:44

Komen de DiSEqC-instellingen wel overeen met jouw installatie? Als je het standaard materiaal van TV-Vlaanderen gebruikt dan zijn de instellingen als volgt:

DiSEqC A: Astra 19,2E
DiSEqC B: Astra 23,5E
DiSEqC C: Astra 28,2E (enkel met Triple LNB en Multifeedtenne)
DiSEqC D: Hotbird 13,0E (enkel met Multifeedtenne)

Heb je ander materiaal met een aparte DiSEqC-switch, dan kan het anders zijn aangesloten.

Verstuurd vanaf mijn SGP312 met Tapatalk

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13008
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2026 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 567 keer
Contact:

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor philippe_d » 05 Feb 2016, 14:15

lucas123 schreef:MBT sattelietinstellingen ed. kan ik enkel het volgende bekijken:
4 sattelieten standaard in de lijst:
bv. astra 23,5E
LNB freq 9750/10600
Transponder 12070,H,27500
22 kHZ Tone: uit
LNBstroom: aan
DiSeq: C

Welke LNB heb je? En op welke satelliet is deze uitgericht?

Als je een gewone (single) LNB hebt, kan je die maar op één satelliet uitrichten (vb Astra 23)
    - maar dan kan je de Duitse kanalen (Astra 19) en Hotbird kanalen niet vinden!
    - DiSeq is dan uitgeschakeld ...
Als je een triple LNB hebt (zoals ik dacht gelezen te hebben?)
    - dan is deze waarschijnlijk gedacht voor Astra 19/23/28
    - maar dan is Astra 23 normaal op DiSeq B
Of voor een Quad LNB zie post hierboven van nickz
    - dan is Astra 23 ook op DiSeq B
Ik vermoed dus inderdaad dat jouw probleem met de DiSeq instellingen te maken heeft.
Je hebt Astra 23 op DiSeq C ??

* Je moet éésts in de Sateliet instellingen van jouw toestel de juiste Satelieten kiezen, met de bijhorende DiSeq settings.
* Dan de schotel uitrichten (vb met de Astra 23 LNB in de feedhouder afstellen op TV Gelderland)
* Dan alles andere zenders terig zoeken en opslaan.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

lucas123
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Feb 2016

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor lucas123 » 05 Feb 2016, 18:24

Hartelijk bedankt voor de antwoorden, maar...
Ik snap niet goed waarom jullie die antwoorden geven (niet slecht bedoeld !):
ik heb toch nooit gezegd dat ik geen zenders kan vinden. Ik vind wel degelijk zenders en kan er ook tussen browsen met de kanaaltoetsen.
Alleen als ik de Tv af en opzet, dan staan de verschillende sattelietzenders nog steeds geprogrammeerd op de verschillende kanaalnummers:
echter waar ik voorheen beeld had verschijnt er nu 'no signal'.

Als de LNB/diseq instellingen verkeerd zouden zijn: dan zou ik in eerste instantie toch al geen zenders vinden en er tussen kunnen browsen ?
Ben ik hierin niet correct ? Blijven jullie erbij dat jullie antwoorden dan toch relevant zijn ? En zo ja, waarom in mijn geval rekening houdende
met wat ik hierboven zeg...

Alvast bedankt aan iedereen.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13008
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2026 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 567 keer
Contact:

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor philippe_d » 05 Feb 2016, 23:17

Wij trachten alleen te helpen ...
En nu moeten wij ons verantwoorden, waarom onze vragen relevant zijn?

Onze ervaring met heel veel probleemvragen is, dat we maar de halve informatie krijgen, en op het verkeerde been gezet worden.
Als we van veel problemen vanaf het begin de volledige info zouden krijgen, dan kan er soms een belletje rinkelen in de richting van de oplossing.

Maar iedere keer dat wij jou bijkomende info vragen, moet jij eerst weten waarom de vraag of het antwoord relevant is :(

Je zou de vraag ook kunnen stellen op het Sat4all Forum: https://www.sat4all.com/forums/
Daar zittten de echte Sat specialisten :oops:
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1322
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 78 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor MarkDM » 06 Feb 2016, 09:25

Ja, ik steek hier ook geen moeite meer in. Je geeft tips om iets te testen en hij doet er niets mee.
Hij moet het zelf maar oplossen. Als wij opstellen moeten schrijven om ons te verantwoorden hoeft het niet meer.
Voip: 3StarsNet met Linksys SPA3102
Internet: Belgacom Comfort met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+ en TV-Vlaanderen op Xtrend met Open-Pli

Dima_2005
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 23 Jan 2010
Bedankt: 247 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 83 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor Dima_2005 » 06 Feb 2016, 09:33

Ik heb ook een LG tv die er last van heeft. Maar daar is het niet gewoon bij afzetten, maar eerder bij aanzetten zonder dat er signaal was op de kabel. Dan geraakt hij die zender soms (niet altijd) opeens kwijt.

Nadat ik een setje nieuwe F-connectors erop gezet had nooit meer voorgehad :)

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3002
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 174 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 260 keer

Re: TV vergeet sattelietzenders na afzetten TV

Berichtdoor wied » 06 Feb 2016, 12:33

Daar zittten de echte Sat specialisten (schrijft philippe)

en dat uit de pen van een "moderator" :roll:
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films


Terug naar “Satelliet TV (TV Vlaanderen, Telesat)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast