Telenet: 2de Televisie zonder coax

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13780
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2230 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor philippe_d » 22 Jan 2018, 19:36

Situatie bij vrienden:
    - Thuis: Proximus pack (internet, TV, telefoon).
    - Appartement aan zee: Telenet (Internet, TV, telefoon). reden: Proximus technieker vond geen into :-(
Probleem:
2de toestel in appartement (waar Telenet is) heeft een netwerkkabel, maar geen coax.
Wat is de beste manier om hier TV te kijken?
  • PC met Yelo TV App aansluiten via HDMI?
  • Belgacom TV App (gezien ook Proximus klant)?
  • 2de decoder (eenvoudige digibox) die intercatief is, en dus verbonden met de digicorder?
  • coax to utp balun?
Kan een digibox zonder coax werken?
Kan je "live" kijken op de digibox, door op de eerste digicorder een opname te starten, en dan (met enkele minuten vertraging) de opname te bekijken op de digibox?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

PHENOM
Plus Member
Plus Member
Berichten: 139
Lid geworden op: 18 Sep 2016
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor PHENOM » 22 Jan 2018, 20:13

Om via Decoder tv te zien moet ge verbinding met Coax hebben liggen.
Ge kan eventueel wel via de Yelo App streamen naar de TV toe maar dat is en blijft omslachtig.

Is er geen mogelijkheid om coax tot in die ruimte te krijgen?

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 719
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor blaatpraat » 22 Jan 2018, 21:24

philippe_d schreef:
  • PC met Yelo TV App aansluiten via HDMI?

Dat is een optie alvast.
  • Belgacom TV App (gezien ook Proximus klant)?

Niet mogelijk op wifi: vereist Px netwerk.
Wel mogelijk op 4G, maar dan zit hun data er direct door.
  • 2de decoder (eenvoudige digibox) die intercatief is, en dus verbonden met de digicorder?

Dan kunnen ze normaal gezien wel hun opnames bekijken, maar dat is dan ook alles.
Tenzij dit tegenwoordig veranderd is.

  • coax to utp balun?

Lijkt mij de duurste, maar wel de meest haalbare optie.
Als ze natuurlijk echt geen coax willen bijleggen.

Kan een digibox zonder coax werken?

Ja, maar je zal enkel storing zien.
Kan zijn dat je ook even hem moet initialiseren, dus wel aan een coax hangen, zenders laten zoeken, maar daarna niet meer nodig.

Kan je "live" kijken op de digibox, door op de eerste digicorder een opname te starten, en dan (met enkele minuten vertraging) de opname te bekijken op de digibox?

Kan ik niet op antwoorden, in mijn Telenet periode heb ik dit nooit getest alvast.

Logic3S
Member
Member
Berichten: 78
Lid geworden op: 31 Okt 2013
Locatie: In de buurt van een ROP
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor Logic3S » 22 Jan 2018, 21:38

Ik dacht dat er van die adapters bestonden waarmee je HDMI-beeld en een IR-signaal over UTP kan sturen. Zo kan je de 2 digicorders bij elkaar zetten en gewoon het beeld dat uit de digicorder komt en het signaal van de afstandsbediening over UTP versturen. Vraag me wel niet waar je die kan vinden, dat ontglipt me even :|
ISP: 2 * Scarlet Trio (50/4 Mbps (down/up), 100/20 sync) + Proximus Internet Comfort & Proximus TV (100/20 sync & connect)
VoIP: OVH (in & out)
Mobiel: Samsung Galaxy S7 met Proximus Mobilus S

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1071
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 56 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor bruma » 22 Jan 2018, 22:20

Niet geroote android TV box 30-50€ met netwerkaansluiting en yelo play en via hdmi op tv.
Indien er thuis een router zou staan die als vpn server kan werken kan je een VPN opbouwen met proximusnetwerk. Je verbruikt dan wel veel data op beide locaties.

woutervh
Premium Member
Premium Member
Berichten: 497
Lid geworden op: 09 Mei 2007
Bedankt: 87 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor woutervh » 22 Jan 2018, 23:09

philippe_d schreef:Situatie bij vrienden:
    - Thuis: Proximus pack (internet, TV, telefoon).
    - Appartement aan zee: Telenet (Internet, TV, telefoon). reden: Proximus technieker vond geen into :-(
Probleem:
2de toestel in appartement (waar Telenet is) heeft een netwerkkabel, maar geen coax.
Wat is de beste manier om hier TV te kijken?
  • PC met Yelo TV App aansluiten via HDMI?
  • Belgacom TV App (gezien ook Proximus klant)?
  • 2de decoder (eenvoudige digibox) die intercatief is, en dus verbonden met de digicorder?
  • coax to utp balun?
Kan een digibox zonder coax werken?
Kan je "live" kijken op de digibox, door op de eerste digicorder een opname te starten, en dan (met enkele minuten vertraging) de opname te bekijken op de digibox?


Telenet buitengooien en proximus nemen aan zee? Die prijzen liggen toch dicht bij elkaar waarschijnlijk? Of heeft appartement aan zee geen internetverbinding nodig en werd daarom voor telenet gekozen? Anders lijkt mij een coax-kabel bijtrekken eigenlijk wel het eenvoudigste... Op een appartement kan dit toch ook niet zoveel problemen met zich meebrengen? Alle overige oplossingen vind ik eerlijk maar gepruts :-)

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2724
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 170 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor boulder » 23 Jan 2018, 00:13

Zou iets dergelijks niet de oplossing zijn?

https://www.youtube.com/watch?v=NGUIaCQOJXQ
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 873
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 76 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor tb0ne » 23 Jan 2018, 09:53

Zal niet voor 100m zijn maar als de afstand niet te groot is:
https://www.aventum.eu/shielded-catv-balun-2-pack.html

johan.devos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 786
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 97 keer
Uitgedeelde bedankjes: 115 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor johan.devos » 23 Jan 2018, 11:38

Is DVB-T een optie op de 2de TV (of op beide)?

jollito
Pro Member
Pro Member
Berichten: 349
Lid geworden op: 16 Jan 2008
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor jollito » 23 Jan 2018, 16:12

Ik denk niet dat je YeloTV kunt streamen of via HDMI kabel kunt connecteren (toch niet via iOS). Telenet blokkeert de optie om te mirroren/casten.
Bij de Play Sports app lukt dat wel.

Je kan een gratis abo op Stievie nemen, dan kan je de meeste programma's bekijken, maar VTM en Kanaal2 (of hoe heet dat tegenwoordig) zijn niet beschikbaar. Wel bij de betalende versie.

Ik ben zeer tevreden van de Apple TV app die hier op het forum ergens beschreven is, ik heb ook een betalende versie van Stievie en kan zo alles bekijken van Vlaamse TV.

Logic3S
Member
Member
Berichten: 78
Lid geworden op: 31 Okt 2013
Locatie: In de buurt van een ROP
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor Logic3S » 23 Jan 2018, 16:16

boulder schreef:Zou iets dergelijks niet de oplossing zijn?

https://www.youtube.com/watch?v=NGUIaCQOJXQ


Dat is dus exact wat ik bedoelde :-D
Als het echt Telenet moet zijn, lijkt dit me de enigste beste optie.
ISP: 2 * Scarlet Trio (50/4 Mbps (down/up), 100/20 sync) + Proximus Internet Comfort & Proximus TV (100/20 sync & connect)
VoIP: OVH (in & out)
Mobiel: Samsung Galaxy S7 met Proximus Mobilus S

ygeffens
Premium Member
Premium Member
Berichten: 542
Lid geworden op: 08 Sep 2011
Locatie: Arendonk
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor ygeffens » 23 Jan 2018, 19:13

Wat er in de youtube link voorgesteld is heb ik ook in gebruik gehad. Werkt goed. Situatie is hier echter veranderd, en ik heb ze niet meer nodig.

Indien interesse, PM :-)

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1071
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 56 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor bruma » 23 Jan 2018, 22:30

K snap al die niet voor de hand liggende oplossingen niet.
Bij de 2de TV ligt er een netwerk kabel én er is telenet internet.
Een android TV box verbonden met hdmi op TV en die netwerkkabel op telenet internet met yelo play en je kunt live kijken.
Afhankelijk van de toeters en bellen van de TV box kan je die kopen tussen de 28€ en 45€ maar ook tot >100€ afhankelijk welke webshop je kiest.
Zet er nog kodi bij en je hebt nog andere mogelijkheden.
Indien je een laptop hebt met hdmi uitgang en netwerkaansluiting dan vervangt hij de TV box, laptop zal je dan wel via smartphone moeten aansturen terwijl dit met een TV box met een afstandsbediening gaat.

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 565
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor road rebel » 24 Jan 2018, 10:46

philippe_d schreef:2de toestel in appartement (waar Telenet is) heeft een netwerkkabel, maar geen coax.
Wat is de beste manier om hier TV te kijken?


Is het de bedoeling om twee zenders tegelijk te kunnen ontvangen?

Indien neen: HDMI extender over CAT, dan kunnen jouw vrienden zelfs toekomen met 1 decoder/ 1 abonnement
Indien ja (en de commerciële zenders moeten erbij): coax over CAT balun om dat een telenetdecover of TV met CI te kunnen zetten. Alternatief:
Stievie naar een chromecast/ apple TV (kijk dan naar de beta app hier op userbase)/ Android TV ontvanger (dat laatste is vrij beperkt)
IPTV
DVB-T/ nieuwe TVV aanbod.

Mogelijks ook YELO maar ik heb er geen ervaring mee (dan heb je wellicht een "gewone android" TV box nodig (itt. android TV), mogelijks krijg je daar meer nuttige info over).

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3643
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 196 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 290 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor wied » 24 Jan 2018, 12:02

@jollito

met Stievie Free kun je wel degelijk ALLE Medialaan zenders ontvangen...
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, Astra 1&2...

jollito
Pro Member
Pro Member
Berichten: 349
Lid geworden op: 16 Jan 2008
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor jollito » 24 Jan 2018, 13:10

wied schreef:@jollito

met Stievie Free kun je wel degelijk ALLE Medialaan zenders ontvangen...


Ah ok, dan zal het VRT/Canvas zijn dat je niet kan bekijken.
Er zijn enkele kanalen die je niet gratis kan bekijken, daar ben ik redelijk zeker van (met Stievie app, mss wel op een andere manier).

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3643
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 196 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 290 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor wied » 24 Jan 2018, 13:24

inderdaad, nationale zenders (canvas, één) alsook ''Vier'' bekijk ik gratis via chrome-browser/chromecast...

https://stievie.be/
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, Astra 1&2...

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 930
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor buthead » 24 Jan 2018, 19:49

heeft Stevie al android TV app?

tevens hier in huis zelfde probleem, extra coax leggen is hele hoop miserie :(

PS
Eventueel is dit handig, heb het zelf niet maar lijkt heel goed te zijn hoor ik regelmatig

Slingbox
Afbeelding
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28864
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1895 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 393 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor r2504 » 24 Jan 2018, 20:20

Nadeel van die oplossing is dat de decoders tegenwoordig geen/beperkte SCART uitgang hebben (en je het dus moet stellen met een analoog signaal, of een beperkte kwaliteit).

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2724
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 170 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor boulder » 24 Jan 2018, 20:41

road rebel schreef:
philippe_d schreef:2de toestel in appartement (waar Telenet is) heeft een netwerkkabel, maar geen coax.
Wat is de beste manier om hier TV te kijken?


Is het de bedoeling om twee zenders tegelijk te kunnen ontvangen?

Indien neen: HDMI extender over CAT, dan kunnen jouw vrienden zelfs toekomen met 1 decoder/ 1 abonnement

Waarom zou je maar 1 decoder kunnen gebruiken met een HDMI extender?
Je kunt toch je TV signaal splitsen, daar 2 digicorders aanhangen, en dan van 1 daarvan de HDMI doorsturen?
Of zie ik iets over het hoofd?
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3643
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 196 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 290 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor wied » 24 Jan 2018, 21:52

buthead schrijft: heeft Stevie al android TV app?

jazeker, sinds enkele maanden al, via chromecast...
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, Astra 1&2...

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 930
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor buthead » 25 Jan 2018, 17:03

nee bedankt, heb liever 1 apparaat dan dat er weer eens een extra apparaat voor nodig is.

heb hun support aangeschreven en zeggen dat er blijkbaar enorm veel vraag naar is :) wie weet komt het ooit eens :p
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

woutervh
Premium Member
Premium Member
Berichten: 497
Lid geworden op: 09 Mei 2007
Bedankt: 87 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor woutervh » 25 Jan 2018, 20:21

wied schreef:buthead schrijft: heeft Stevie al android TV app?

jazeker, sinds enkele maanden al, via chromecast...


Dat is niet hetzelfde hé...
Inderdaad, chromecast werkt goed, maar een android TV app is er tot nader order niet

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3643
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 196 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 290 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor wied » 26 Jan 2018, 15:55

wordt daarmee een ''embedded'' TV app bedoeld misschien, zoals voor netflix en youtube?
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, Astra 1&2...

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 930
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor buthead » 26 Jan 2018, 15:57

Dit zou eventueel kunnen ze gaven niet echt details vrij :)

Opzich zou het toch niet zo moeilijk moeten zijn dit te maken ze hebben al android app voor mobiel dus dit zal wss alleen ergens paar omzettingen zijn ofz?
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

woutervh
Premium Member
Premium Member
Berichten: 497
Lid geworden op: 09 Mei 2007
Bedankt: 87 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Telenet: 2de Televisie zonder coax

Berichtdoor woutervh » 26 Jan 2018, 16:36

wied schreef:wordt daarmee een ''embedded'' TV app bedoeld misschien, zoals voor netflix en youtube?


Je hebt android (tablet, smartphone, eventueel usb-stick), daarop gaan alle gewone android apps (yelo, stievie, ...)
Maar dan heb je android TV, en daarop werkt geen van bovenstaande


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast