Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4487
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 533 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer

Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor iceke » 23 Sep 2017, 16:39

Weet er soms iemand de instellingen om een extra kanaal bij te steken met een dvb-c modulator ?

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1160
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor Robert Ford » 23 Sep 2017, 20:03

Dat heeft dan toch niks met de ci+ module te maken? Gewoon manueel scannen naar zenders met je TV?

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4487
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 533 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor iceke » 23 Sep 2017, 20:28

Volgens mij lukt dat niet, je kan niet op een andere frequentie scannen. Als ik in de modulator dezelfde gegevens ingeef als tn dan vind de tv de tn zenders niet meer...

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13099
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2052 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor philippe_d » 23 Sep 2017, 20:44

Kan je eens je probleem iets duidelijker beschrijven?
Want ik begrijp je vraag niet? Wat bedoel je met een DVB-C modulator?

Een "DVB-C modulator" is eigenlijk een toestel dat aan de uitgang een DVB-C compatibele data stream uitstuurt.
Maar dat bedoel je waarschijnlijk niet?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor blaatpraat » 23 Sep 2017, 21:58

Ik vermoed dat Iceke een TV kanaal wil verspreiden intern ergens, dit bovenop het signaal dat al binnenkomt van Telenet zodat er ook gewone lineaire tv kan gekeken worden.
Aangezien de meeste TV's waarin je een CI+ module steekt enkel maar scannen binnen de frequency range van die module, wilt Iceke de gegevens hiervan weten zodat hij op een vrije frequentie een extra kanaal kan moduleren.

Correct me if I'm wrong, Iceke...

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4487
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 533 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor iceke » 24 Sep 2017, 02:27

Idd

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13099
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2052 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor philippe_d » 24 Sep 2017, 05:51

Hoe een TV toestel naar kanalen scant heeft niets te zien met de CI module.
In de Telenet gebruiksaanwijzingen wordt zelfs voorgesteld om eerst de kanalen te scannen en dan pas de CI module te monteren.

De CI module zelf heeft dus geen 'frequency range'.

Wat je waarschijnlijk bedoelt, is dat de 'fast scan' die je uitvoert met de TN gegevens, je eigen transponder niet vindt, gezien de scan zich beperkt tot de kanalen die in de Telenet lijst staan ...

Afhankelijk van het TV toestel, zal je dus een volledige scan moeten doen. Of bij sommige toestellen is het wellicht mogelijk om manueel een transponder toe te voegen?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4487
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 533 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor iceke » 24 Sep 2017, 07:07

Ik zal dinsdag eens proberen zonder fastscan

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13099
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2052 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor philippe_d » 24 Sep 2017, 08:48

Over welk TV toestel gaat? Misschien zijn er hier wel mensen die raad kunnen geven als ze weten welk toestel je gebruikt?

Ben je er zeker van dat je DVB-C modulator een frequentie gebruikt die vrij is (dus niet gebruikt door Telenet, noch voor analoog, noch voor DTV, noch voor data?
En dat je een officiële transponder frequentie gebruikt (sommige tuners vinden geen kanalen met een afwijkende frequentie).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

barttech
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 17 Aug 2013
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor barttech » 24 Sep 2017, 09:22

Gewoon uw tv zowel analoog als digitaal laten scannen (full scan)

Wel zien dat het kanaal dat je bij op de kabel steekt niet in de freqentie van de zenders valt anders heb je blokking

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13099
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2052 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor philippe_d » 24 Sep 2017, 09:41

Waarom analoog scannen?
Hij wil er een DVB-C stream aan toevoegen?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4487
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 533 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor iceke » 4 weken 7 uur 51 minuten geleden (20 Okt 2017, 14:39)

Ondertussen heb ik gevonden hoe je handmatig een kanaal kan toevoegen en dit werkt perfect... tot ik de modulator aansluit op het telenet inkoppelpunt(ipv rechstreeks op één tv) dan kan het kanaal niet meer gevonden worden.
Dan maar naar Telenet gebeld , maar daar gebaren ze tot nu tot van krommenaas. wordt vervolgd.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor r2504 » 4 weken 7 uur 48 minuten geleden (20 Okt 2017, 14:42)

iceke schreef:tot ik de modulator aansluit op het telenet inkoppelpunt(ipv rechstreeks op één tv)


Huh :eek: Dit ga je toch echt eens moeten verduidelijken.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4487
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 533 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor iceke » 4 weken 7 uur 40 minuten geleden (20 Okt 2017, 14:50)

Wel, als ik de Modulator aansluit op een TAP en dan doorlus naar een tv, wordt mijn kanaal mooi weergegeven tussen de kanalen van Telenet (zoals het hoort te werken dus)
Als ik de modulator aansluit op het Telenet inkoppelpunt (dat dus voor de TN versterker en de TAP's staat) is dat kanaal niet meer bereikbaar.

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 40 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor serialchiller » 4 weken 7 uur 28 minuten geleden (20 Okt 2017, 15:02)

Dus je probeert je eigen "zender" in te koppelen voor de niu? Zou ik niet doen. Enige manier om uw eigen kanaal op alle aansluitingen te krijgen is één enkele TV uitgang van de NIU te gebruiken, naar uw DVB-C modulator RF-in en dan alle andere aansluitingen via multitaps op de RF-out van de modulator...
Ik denk dat de verschillende uitgangen van de NIU van elkaar zijn geïsoleerd.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4487
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 533 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor iceke » 4 weken 5 uur 46 minuten geleden (20 Okt 2017, 16:44)

Nee, voor de versterker op het inkoppelpunt van Telenet zelf (in een professionele setup dus)

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 40 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor serialchiller » 4 weken 5 uur 38 minuten geleden (20 Okt 2017, 16:52)

Ik ga een schema nodig hebben... of jij een broadcast center van 13500 euro... :-D

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4487
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 533 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor iceke » 4 weken 5 uur 36 minuten geleden (20 Okt 2017, 16:54)

Dat is dan ook de reden dat ze gekozen hebben voor te werken met CI en een inkoppelpunt hé

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor r2504 » 4 weken 3 uur 58 minuten geleden (20 Okt 2017, 18:32)

serialchiller schreef:Ik ga een schema nodig hebben... of jij een broadcast center van 13500 euro... :-D


Ow, ik heb hier precies het begin gemist van het verhaal.

Een NIU heeft oa. de bedoeling het Telenet netwerk te beveiligen tegen ongewenste signalen... het kan dus helemaal niet de bedoeling zijn dat je dus een "zender" voor deze filter gaat plaatsen (en ik betwijfel zelfs dat het erna officieel toegelaten is). De reden dat dit niet werkt heeft dan ook vermoedelijk te maken met de filters die erin zitten... op welke frequentie heb jij trouwens je MUX zitten ?

Een mogelijk andere reden is dat je de NIU volledig aan het oversturen bent, of minstens het signaal dat uit de NIU-versterker komt gewoon veel te sterk is. Waarom wil je het signaal trouwens voor de NIU toevoegen (of mogen de buren ook meekijken) en niet erna ?

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3637
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1280 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor raf1 » 4 weken 3 uur 25 minuten geleden (20 Okt 2017, 19:05)

Als het signaal van de modulator niet doorkomt, voldoet het wellicht niet aan de specificaties die Telenet gebruikt.
Zonder kennis van de technische specificaties van beide netwerkcomponenten kan je blijven prullen.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4487
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 533 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor iceke » 4 weken 2 uur 42 minuten geleden (20 Okt 2017, 19:48)

r2504 schreef:Een NIU heeft oa. de bedoeling het Telenet netwerk te beveiligen tegen ongewenste signalen... het kan dus helemaal niet de bedoeling zijn dat je dus een "zender" voor deze filter gaat plaatsen (en ik betwijfel zelfs dat het erna officieel toegelaten is). De reden dat dit niet werkt heeft dan ook vermoedelijk te maken met de filters die erin zitten... op welke frequentie heb jij trouwens je MUX zitten ?


Ik steek dat ook niet op de NIU hé, ik steek dat op het inkoppelpunt, dat is een optie die je kan bijkopen bij je aansluiting.. maar blijkbaar weet Telenet zelf niet welk signaal je daar juist moet opsteken. :bang:

voor alle duidelijkheid.. pagina 47
https://www.yumpu.com/nl/document/view/ ... -integan/5

charlez
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 13 Apr 2017

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor charlez » 3 weken 6 dagen 13 uur geleden (21 Okt 2017, 09:14)

hoe ziet zo'n inkoppelpunt er eigenlijk uit?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor r2504 » 3 weken 6 dagen 10 uur geleden (21 Okt 2017, 11:45)

iceke schreef:voor alle duidelijkheid.. pagina 47
https://www.yumpu.com/nl/document/view/ ... -integan/5


En die modulator... is die afkomstig van TN of heb je die zelf gekocht.

Misschien eens een fotootje maken van dat inkoppelpunt en hoe het aangesloten is.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4487
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 533 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor iceke » 3 weken 6 dagen 10 uur geleden (21 Okt 2017, 12:18)

Die moet je zelf kopen, TN verkoopt bij mijn weten geen Modulators...
Deze heb ik : http://www.symarix.de/sites/default/fil ... r_web1.pdf
Soit, er was een waterkansje dat iemand hier op Ub dat ooit ook al eens gedaan had en de juiste instellingen wist. Ik ga volgende week nog ff aandringen bij Telenet tot ik iemand aan de lijn heb die het wel weet.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor r2504 » 3 weken 6 dagen 9 uur geleden (21 Okt 2017, 13:24)

En op welke frequentie heb je die dan gezet ?

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3637
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1280 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor raf1 » 3 weken 6 dagen 8 uur geleden (21 Okt 2017, 13:46)

Nu nog de frequentie van het DVB-C-kanaal en de technische specs van het inkoppelpunt en we kunnen het probleem theoretisch oplossen.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4487
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 533 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor iceke » 3 weken 6 dagen 7 uur geleden (21 Okt 2017, 14:32)

Ik zal straks ff fotokes gaan trekken
Standard J83A
QAM 256
Symbol rate 6875
RF Frequency 160000

je kan ook nog de tsid,onid,nit,eit,vct aanpassen, maar daar ben ik nog niet mee aan't prutsen geweest


1.jpg

2.jpg


Boven = versterker
Midden = inkoppelpunt
onder = splitter naar telenet modem
Laatst gewijzigd door iceke op 21 Okt 2017, 16:00, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3637
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1280 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor raf1 » 3 weken 6 dagen 6 uur geleden (21 Okt 2017, 15:59)

iceke schreef:RF Frequency 160000

Heeft Telenet dit aangeraden om op die frequentie te moduleren? Volgens mij zit je uit te zenden op een analoog Telenet-kanaal 161.25 MHz (Te checken welke zender op http://www.zenders.be)
Het gevolg zou dan moeten zijn dat je dit analoog kanaal niet meer kan ontvangen en je eigen gemoduleerd kanaal ook niet.

Ik zou eens proberen moduleren op hogere frequenties boven de 600 MHz:
602000, 610000, 618000, 626000, 634000, 642000, 650000, 658000, 666000, 674000, 682000, 690000, 698000, 706000, 714000, 722000, 730000, 738000, 746000, 754000, 762000, 770000, 778000, 786000, 794000, 802000, 810000, 818000, 826000, 834000, 842000, 850000, 858000, etc...

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4487
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 533 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor iceke » 3 weken 6 dagen 6 uur geleden (21 Okt 2017, 16:05)

Goh, ik heb al verschillende frequenties geprobeerd( waaronder de standaard 650.000 van de modulator), zal volgende week nog eens een hogere proberen.
Maar zoals ik al zij, als ik de modulator achter dat inkoppelpunt hang heb ik beeld (zonder storing), hang ik hem op het inkoppelpunt krijg ik geen signaal meer door.



raf1 schreef:Heeft Telenet dit aangeraden om op die frequentie te moduleren?

Bij Telenet weten ze van niks -> trek uw plan, wij zorgen enkel voor het inkoppelpunt is wat ik tot nu toe te horen krijg.

charlez
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 13 Apr 2017

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor charlez » 3 weken 6 dagen 5 uur geleden (21 Okt 2017, 17:07)

inkoppelpunt defect?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor r2504 » 3 weken 6 dagen 5 uur geleden (21 Okt 2017, 17:24)

Bedoel je dat die Teleste LPF-719 het inkoppelpunt is ? (kan bij Teleste trouwens niets van dat nummer vinden).

Kan je ook eens een foto posten waarop een overzicht te zien is (wat aan wat is aangesloten) want dit is wat onduidelijk.

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 676
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 81 keer
Uitgedeelde bedankjes: 94 keer

Re: Telenet : Tv met een kaartje kanaal bijsteken

Berichtdoor johan.devos » 3 weken 5 dagen 18 uur geleden (22 Okt 2017, 04:15)

pagna 47

Dit gebeurt op een frequentie die zal toegewezen worden door uw netwerkpartner


Misschien uw netwerkpartner raadplegen?


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast