nieuwe digicorder

Fentimento
Member
Member
Berichten: 70
Lid geworden op: 04 Feb 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor Fentimento » 25 Apr 2019, 16:38

raf1 schreef:"Stembediening"



Ondertussen wel smartphone blijven gebruiken die ook gewoon een microfoon heeft en exact weet waar je bent, zelfs als je niet thuis bent.

tien
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 37
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor tien » 25 Apr 2019, 16:45

En als je klaagt over cutreclame zit je ineens naar porno te kijken?

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4319
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1414 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor raf1 » 25 Apr 2019, 16:49

Fentimento schreef:Ondertussen wel smartphone blijven gebruiken die ook gewoon een microfoon heeft en exact weet waar je bent, zelfs als je niet thuis bent.

Ik kan m'n smartphone perfect gebruiken met GPS en internet uitgeschakeld, privacybeleid is duidelijk omschreven, toestemming tot privacy-gevoelige gegevens of resources kan per app ingesteld worden, etc..
Bij de Telenet tv-box krijg je geen duidelijk informatie over welke software er op de box draait en wie welke privacygevoelige gegevens waar verwerkt.
Als de box voor de stembediening communiceert via Nuance Dragon TV, dan heb ik ernstige bedenkingen bij het gebrek aan transparantie door Telenet over deze feature.

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 394
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor Garpenlov » 25 Apr 2019, 16:52

Tja... wikkel je afstandbediening in zilverpapier dan.
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/25 3TB cap (Modem only + Unifi netwerk)
Mobiel: Orange Koala (Huawei p20)

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4319
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1414 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor raf1 » 25 Apr 2019, 16:55

Punt is dat Telenet de klant beter moet informeren over de privacy-aspecten van deze feature.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4032
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 212 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 308 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor wied » 25 Apr 2019, 17:38

MrBlueSky schreef:Wied, ik denk eerlijk gezegd dat Proximus al een hoop verderstaat met hun Android TV decoder (https://www.androidtv-guide.com/pay-tv- ... v7-decoder)


Een afstandsbediening is niet echt het gedroomde apparaat om snel namen in te tikken voor Youtube!
Proximus Start, OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, HB+Astra1&2

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12565
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 695 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1187 keer
Contact:

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor Goztow » 25 Apr 2019, 17:58

Eindelijk Netflix integratie dat werd tijd.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Area57
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 11 Jan 2013

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor Area57 » 25 Apr 2019, 18:22

Stembediening werkt door eerst een knop in te drukken op de afstandsbediening.

maxpower
Member
Member
Berichten: 58
Lid geworden op: 15 Apr 2013
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor maxpower » 25 Apr 2019, 18:41

https://tweakers.net/nieuws/152066/tele ... en-4k.html

wist ik nieens maar weer eens terugkeer naar reality ->

Je kan alleen kiezen voor de Telenet TV-box als je internet van Telenet hebt. Heb je geen Telenet-internet? Dan zal je helaas niet kunnen omruilen. Je TV-box gebruikt namelijk voor de meeste functionaliteiten je internetverbinding.

Gekocht of gehuurd?
Als je wilt ruilen, kan je terecht in een Telenet-winkelpunt. Belangrijk: je huidige decoder ruilen voor een Telenet TV-box kost eenmalig € 35.

:frown:

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2016
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 184 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor CCatalyst » 25 Apr 2019, 19:09

master-magic schreef:en geen modem only van telenet gebruiker zijn want dan kan je hem niet gebruiken met de nieuwste telenet box ;)


Blijkbaar klopt dit niet (zie andere topic) en kan modem-only wel zolang je de TV-box in de router bridget met WAN. Zelfde als interactiviteit op digicorder/digibox dus.

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 410
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Kenniey » 25 Apr 2019, 19:13

Modem only kan niet, systeem laat die activering niet toe.
Je zal altijd je internet op een HGW actief moeten hebben staan.

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 410
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor Kenniey » 25 Apr 2019, 19:16

Modem only zal niet lukken, je internet moet actief staan op een HGW anders kan de box niet in het systeem gezet worden.

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 394
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor Garpenlov » 25 Apr 2019, 19:38

Zonet met een technieker gesrpoken, de nieuwe TV box mag achter je eigen router hangen.

Deze heeft niet meer een intern IP nodig van telenet.
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/25 3TB cap (Modem only + Unifi netwerk)
Mobiel: Orange Koala (Huawei p20)

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2016
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 184 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor CCatalyst » 25 Apr 2019, 19:39

Kenniey schreef:je internet moet actief staan op een HGW anders kan de box niet in het systeem gezet worden.


Wat is "de box in het systeem zetten" en hoe is dat een bevoegdheid van de HGW ipv een centrale server bij Telenet?

Let op: ik suggereer niet dat dit fout is, maar graag wat meer technische details over wat de HGW dan precies doet. Dit is een technisch forum, we zullen het wel begrijpen :wink:.

Vergeet niet dat - mits wat netwerkkennis en deftige netwerkapparatuur - het perfect mogelijk is om gelijk welk toestel dat achter een eigen niet-Telenet router staat rechtstreeks in het WAN van Telenet te zetten als je dat wilt. Voor dat toestel lijkt het dus alsof er helemaal geen eigen router is.
Laatst gewijzigd door CCatalyst op 25 Apr 2019, 19:42, 1 keer totaal gewijzigd.

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 410
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor Kenniey » 25 Apr 2019, 19:42

Het systeem heeft regels hoe een box kan geregistreerd worden bij een klant. Een van die regels is dat er een HGW met internet moet actief zijn. Bij een modem only kan deze niet geregistreerd worden door een shop/tele-advisor. Technische details mogen er niet gegeven worden :-D :cop:

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2016
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 184 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor CCatalyst » 25 Apr 2019, 19:45

Blijkbaar wat tegenstrijdige info, we zullen het wel snel genoeg weten wat klopt.

Volgens mij is dit opnieuw een misverstand dat voortvloeit uit de gedachte dat zoiets bij een eigen router geen IP kan krijgen van de Telenet dhcpd, quod non. Ik zie echt niet in wat die HGW daar anders nog kan aan bijdragen. 't Is niet alsof je 50 dagen (of hoeveel het ook is) cloud-content op je HGW opgeslagen wordt he :-)

Wat wel de oorzaak kan zijn is dat hij maar 1 MAC-adres gebruikt ipv 2, maar dat wil dan gewoon zeggen dat de modem-only eigenaar - zoals vroeger - weer moet kiezen tussen interactiviteit en DLNA en itt de Digicorder/box niet beide tegelijk kan hebben.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4032
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 212 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 308 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor wied » 25 Apr 2019, 20:22

Area57 schreef:Stembediening werkt door eerst een knop in te drukken op de afstandsbediening.


Ok, dat geldt voor de nieuwe TN decoder. De nieuwe Proximus v7 decoder lijkt die mogelijkheid niet te hebben...
Proximus Start, OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, HB+Astra1&2

master-magic
Plus Member
Plus Member
Berichten: 149
Lid geworden op: 03 Dec 2005
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor master-magic » 25 Apr 2019, 20:24

CCatalyst schreef:
master-magic schreef:en geen modem only van telenet gebruiker zijn want dan kan je hem niet gebruiken met de nieuwste telenet box ;)


Blijkbaar klopt dit niet (zie andere topic) en kan modem-only wel zolang je de TV-box in de router bridget met WAN. Zelfde als interactiviteit op digicorder/digibox dus.


met de oude digicorder kan dit misschien maar met de nieuwe telenetbox niet, is door de testers die een modem only hadden zo vermeld dat ze een HGW moeten aanschaffen of een 2de lijn aanvragen en dan ook 2 keer betalen.
greets
master-magic
DB8000S-C-T HD PVR met een T90. (Tv Vlaanderen,TNTsat France)
Telenet tv-internet-gsm.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1097
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 42 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor buthead » 25 Apr 2019, 23:01

Dus als je huurt moet je ook die 35euro betalen?
Internet = Telenet Internet Fiber 200
Telefonie/GSM = Telenet King aan 1eu/maand
TV = Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2210
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 123 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor lacer » 25 Apr 2019, 23:03

Garpenlov schreef:Tja... wikkel je afstandbediening in zilverpapier dan.


Tja, ik zou dan liever met een naald in het gaatje van de microfoon prikken.
Gedaan met de microfoon :banana:
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1024
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor svermassen » 25 Apr 2019, 23:05

buthead schreef:Dus als je huurt moet je ook die 35euro betalen?

Ja, is juist bevestigd aan mij.
Dacht dat er wel ooit eens iets was van 4 jaar oud en gratis omruiling.
Maar ik denk niet dat dat nog bestaat.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1097
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 42 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor buthead » 26 Apr 2019, 00:19

Je betaald toch maandelijkse huur dus waarom betalen voor je decoder geldklopperij.

Kan je de decorder ook aankopen? Zeker zonder die hdd zal het langer meegaan.
Internet = Telenet Internet Fiber 200
Telefonie/GSM = Telenet King aan 1eu/maand
TV = Telenet TV + Netflix

master-magic
Plus Member
Plus Member
Berichten: 149
Lid geworden op: 03 Dec 2005
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor master-magic » 26 Apr 2019, 00:58

buthead schreef:Je betaald toch maandelijkse huur dus waarom betalen voor je decoder geldklopperij.

Kan je de decorder ook aankopen? Zeker zonder die hdd zal het langer meegaan.


het gaat over de telenet box die via cloud opnames maakt zonder interne HDD (internet) en die enkel te huur zal zijn, de oude boxen kan je nog kopen bij telenet.
greets
master-magic
DB8000S-C-T HD PVR met een T90. (Tv Vlaanderen,TNTsat France)
Telenet tv-internet-gsm.

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 212
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Converted » 26 Apr 2019, 02:51

Heeft er al iemand zijne digicorder kunnen omruilen voor de nieuwe tv box in een telenet shop?
Of ben ik nog wat te vroeg, de voorraad zal waarschijnlijk wel beperkt zijn.
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding

marzman
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 15 Dec 2015
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor marzman » 26 Apr 2019, 08:57

Stiaan schreef:Wel straf dat bestaande klanten €35 moeten betalen als ze de nieuwe tv-box willen... Je betaalt elke maand huur voor dat ding en als er dan eens een nieuwe variant van beschikbaar komt met je nog eens betalen om die te krijgen. :bang:

Zeg je tv abo op. Dan krijg je hem waarschijnlijk wel of kun je daarna een aanbieding krijgen met die nieuwe decoder.

Gebruikersavatar
Dave
Pro Member
Pro Member
Berichten: 328
Lid geworden op: 20 Aug 2005
Twitter: davefrombelgium
Locatie: Paal
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Dave » 26 Apr 2019, 09:17

Slimme zet van Telenet, nu er eindelijk een toestel zonder HD is (dus weinig kans dat die nog snel stuk gaat), kan je het niet meer kopen, alleen nog huren.
Kassa, kassa.

Trouwens als je (zoals ik) een Digicorder (huur) en Digibox (aangekocht) gebruikt, zal je ineens naar 2x huur moeten gaan (2e is wel aan halve prijs, maar toch). De combinatie oude box met de nieuwe werkt immers niet.

Ik denk dat ik wel wacht totdat ik moet switchen ...
Mijn TV's hebben ook al Netflix, Youtube, Prime etc... ingebouwd.
Alleen meer (dan 2) tegelijk kunnen opnemen (en nooit meer opnames kwijt bij omruiling box, eens je op het nieuwe systeem zit), zie ik echt als voordelen. En ja, ondersteuning voor 4K & HDR (maar daar zal je voorlopig (voor het gewone TV aanbod) toch nog niks van merken).

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1097
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 42 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor buthead » 26 Apr 2019, 09:39

Typisch TN geld wolven en dan eerst 35euro betalen voor...wat?
Internet = Telenet Internet Fiber 200
Telefonie/GSM = Telenet King aan 1eu/maand
TV = Telenet TV + Netflix

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1536
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 121 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor qless » 26 Apr 2019, 10:01

Meeste digiboxen die kapot gaan gaan kapot door slechte componenten, niet de harddisk.

ulrich
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 04 Apr 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor ulrich » 26 Apr 2019, 11:48

net mail gehad dat de test periode voorbij is, en vermits ik ervoor geen play more had stopt dit ook vanaf 02/05.

master-magic
Plus Member
Plus Member
Berichten: 149
Lid geworden op: 03 Dec 2005
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor master-magic » 26 Apr 2019, 12:49

ulrich schreef:net mail gehad dat de test periode voorbij is, en vermits ik ervoor geen play more had stopt dit ook vanaf 02/05.


of wie het wel had kan ingaan op de actie van 2 maanden aan halve prijs play more als je intekent tussen 2 mei en begin juli ;)
greets
master-magic
DB8000S-C-T HD PVR met een T90. (Tv Vlaanderen,TNTsat France)
Telenet tv-internet-gsm.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3105
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 139 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer
Contact:

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor Sasuke » 26 Apr 2019, 16:54

Kenniey schreef:Het systeem heeft regels hoe een box kan geregistreerd worden bij een klant. Een van die regels is dat er een HGW met internet moet actief zijn. Bij een modem only kan deze niet geregistreerd worden door een shop/tele-advisor. Technische details mogen er niet gegeven worden :-D :cop:


Ik kan dit spijtig genoeg bevestigen ... vandaag nieuwe modem-only install (Wigo Business), maar TV Box kan niet geactiveerd worden. De eerste startup doet die een update/download en deze faalt altijd. Aangezien die TVBox echt niet belangrijk is, heb ik de technieker gevraagd deze zo achter te laten en de modem-only toch te laten staan. Misschien op termijn wel activatie op modem-only mogelijk hé :)
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

fibrbuzz1
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 04 Sep 2016
Bedankt: 5 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor fibrbuzz1 » 26 Apr 2019, 17:20

Wordt deze digicorder samen met de nieuwe Docsis 3.1 modem uitgerold of is dat nog niet aan de orde?

Twitter: https://twitter.com/soundsliketrees/status/1003967759942848513

MrBlueSky
Pro Member
Pro Member
Berichten: 345
Lid geworden op: 22 Mar 2012
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 128 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor MrBlueSky » 26 Apr 2019, 18:30

raf1 schreef:"Stembediening", mooi eufemisme voor een Amerikaanse spion in je woonkamer.
Wie wil er nu dat al z'n privé-gesprekken worden opgeslagen in een cloud en daarna door Telenet-medewerkers worden beluisterd?

https://gizmodo.com/if-you-care-about-privacy-throw-your-amazon-alexa-devi-1834277824


Dat wordt lachen met een afstandsbediening met 4 AAA batterijtjes. Na een dag is je remote plat :lol:

Raf, wel een beetje serieus blijven. Telenet is evil Google of Amazon niet.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3105
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 139 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer
Contact:

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor Sasuke » 26 Apr 2019, 20:04

Sasuke schreef:
Kenniey schreef:Het systeem heeft regels hoe een box kan geregistreerd worden bij een klant. Een van die regels is dat er een HGW met internet moet actief zijn. Bij een modem only kan deze niet geregistreerd worden door een shop/tele-advisor. Technische details mogen er niet gegeven worden :-D :cop:


Ik kan dit spijtig genoeg bevestigen ... vandaag nieuwe modem-only install (Wigo Business), maar TV Box kan niet geactiveerd worden. De eerste startup doet die een update/download en deze faalt altijd. Aangezien die TVBox echt niet belangrijk is, heb ik de technieker gevraagd deze zo achter te laten en de modem-only toch te laten staan. Misschien op termijn wel activatie op modem-only mogelijk hé :)


Correctie ... chance dat ik de bon (KC) heb ondertekend met de vermelding dat ik akkoord was dat de technieker vertrok zonder te testen, want na de vlans correct in te richten (had een loop in mijn netwerk ook) is de boot/setup fase doorgegaan en is de box online :)
Dus ... de TVBox werkt perfect met een modem-only setup, maar je mag hem "niet" rechtstreeks in hetzelfde vlan als de modem zetten, hij moet dus achter je router werken :)
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 394
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Garpenlov » 26 Apr 2019, 21:37

dus een apparte VLAN voor die TV box?

Zou je dit wat meer uitgebreider kunnen uitleggen? Ik zou dit graag doen met mijn modem only. Bedankt :)
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/25 3TB cap (Modem only + Unifi netwerk)
Mobiel: Orange Koala (Huawei p20)

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2016
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 184 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Telenet lanceert nieuwe decoder met stembediening, YouTube- en Netflix-integratie

Berichtdoor CCatalyst » 26 Apr 2019, 21:50

Sasuke schreef:Dus ... de TVBox werkt perfect met een modem-only setup, maar je mag hem "niet" rechtstreeks in hetzelfde vlan als de modem zetten, hij moet dus achter je router werken :)


Dus gewoon zoals gelijk welk toestel in je netwerk? En hij heeft geen nood aan een IP van de telenet DHCP servers voor interactiviteit (in tegenstelling tot de Digicorder)?

Werkt alles zoals het hoort? Bekijken van opnames in de cloud enz?

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 394
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Garpenlov » 26 Apr 2019, 23:11

Ik hoop dat hij het kan verduidelijken, we zitten hier helaas zonder tv nu
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/25 3TB cap (Modem only + Unifi netwerk)
Mobiel: Orange Koala (Huawei p20)

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3105
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 139 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Sasuke » 4 weken 1 dag 23 uur geleden (27 Apr 2019, 08:10)

Zo staat het nu bij mij:

Modem —> Firewall op WAN interface (dedicated vSwitch voor WAN uplinks op mijn esxi/pfsense)
Firewall —> LAN op dedicated interface. LAN is vlan 10 bij mij zodat er geen layer2/3 mixing kan gebeuren. Alle devices zittend dus (untagged) in vlan 10, de tv-box heeft een intern LAN IP en gaat via mijn pfsense naar buiten. Alle functionaliteit lijkt te werken, cloudopslag/recording nog niet getest.

Desgewenst maak ik nog wel een tekening, maar eigenlijk is het dus een standaard setup, behalve dan dat ik mijn LAN op een apart vlan zet i.p.v. alles in broadcast op de native. Ik heb ook nog andere vlans (iSCSI, voice, ...) maar dat maakt hier niet voor uit.

Mijn origineel issue was dat ik tussen de switch en waar de modem stond, maar 1 kabel had liggen waardoor er wat misliep met DHCP en ARP caching, met zowel lan als native via dezelfde uplink te doen (dat gaf leuke dingen trouwens).
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 394
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Garpenlov » 4 weken 1 dag 23 uur geleden (27 Apr 2019, 08:17)

Vriendelijk bedankt! Een tekening mag, maar ik wil niet teveel van je vragen!

Voorlopig zijn we terug naar een yelo digicorder overgeschakeld omdat het huishouden graag terug werkend digitale tv heeft.

Misschien binnen een maand als er wat meer kennis is over hoe dit toestel verbindt.
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/25 3TB cap (Modem only + Unifi netwerk)
Mobiel: Orange Koala (Huawei p20)

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 410
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Kenniey » 4 weken 1 dag 22 uur geleden (27 Apr 2019, 09:05)

Ik beweer nergens dat deze niet zou werken achter een modem only (voorlopig).
Maar Telenet kan deze tvbox niet activeren zonder dat er op je klantnummer een internetproduct actief staat op een HGW modem.
Als je op je klantnummer 1 internetabo hebt met een modem only en geen met HGW, dan kan je de tvbox niet kiezen, simpel als dat.


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast