nieuwe digicorder

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26775
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1790 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor r2504 » 4 weken 22 uur 18 minuten geleden (18 Sep 2017, 08:40)

Was dit niet voorzien voor het einde van het jaar... men heeft dus nog wel enkele maanden.

Ondertussen heeft m'n Digicorder kuren... misschien nog even wachten om hem te ruilen.

Gebruikersavatar
buthead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 587
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 21 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor buthead » 4 weken 21 uur 58 minuten geleden (18 Sep 2017, 08:59)

Hier ook hetzelfde geval, digicorder vertoont ook zijn kuren elke week volledig rebooten of hij loopt vast :bang:

Hopelijk eind dit jaar nieuwe versie :)
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1296
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 99 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor petrol242 » 4 weken 20 uur 41 minuten geleden (18 Sep 2017, 10:16)

Als je zo'n kreng huurt en dat krijgt kuren, kan je dat dan niet gewoon omruilen in een TN center? Als je hem aangekocht hebt, is het kwestie van garantieperiode en als die vervallen is, kan ik begrijpen dat je liever het nief model wilt. Hoewel ik er niet zo voor zou staan springen.
Edpnet 85/20 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3403
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 212 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 206 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor satsurfer » 4 weken 20 uur 32 minuten geleden (18 Sep 2017, 10:26)

ja, maar als je nu nieuwe krijgt (huursysteem). En je vraag binnen 3 maand terug een nieuwe, hoewel hij niet defect is, denk ik toch niet dat ze zo soepel zullen zijn.

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 534
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor SpecialK » 4 weken 20 uur 30 minuten geleden (18 Sep 2017, 10:28)

Gewoon een extra toestel huren, en meteen erna de huur van je ander (oud) toestel opzeggen.

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1336
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 93 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor cadsite » 4 weken 20 uur 30 minuten geleden (18 Sep 2017, 10:28)

petrol242 schreef:Als je zo'n kreng huurt en dat krijgt kuren, kan je dat dan niet gewoon omruilen in een TN center?

Dan kan zeker.
Het probleem is vooral dat je je opnames kwijt bent. Ook hebben de nieuwere modellen maar 1 scart aansluiting en ik heb er 2 nodig (oertijd TV en DVD).
Er waarschijnlijk in de nabije toekomst een nieuw model uit, misschien is die wat beter dan hetgeen je nu krijgt.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1296
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 99 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor petrol242 » 4 weken 20 uur 22 minuten geleden (18 Sep 2017, 10:36)

Dat "beter" zijn is al hier in vraag gesteld 8) Dat je bij wissel van de huidige digicorder je opnames kwijt bent, is een schoolvoorbeeld van hoe het spel door TN gespeeld wordt en is iets dat je als klant altijd in het achterhoofd moet houden. Maar ik begrijp dat je dan natuurlijk je oude doos niet direct zal inleveren.
Edpnet 85/20 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26775
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1790 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor r2504 » 4 weken 20 uur 18 minuten geleden (18 Sep 2017, 10:40)

cadsite schreef:Het probleem is vooral dat je je opnames kwijt bent.


Daarom ben ik mijn omruiling ook nog even aan het uitstellen al dacht ik dat hij het dit weekend volledig had begeven (display toonde afwisseldn dL0 en dL1 zonder enig beeld - zelfs niet de StarTrek interface). Uiteindelijk was hij er plots weer terug (met enkele opnames die blijkbaar corrupt waren).

Nu ik vrees dat je bij het omruilen ook niet meteen het nieuwste model gaat krijgen (was verleden keer ook zo).

petrol242 schreef:een schoolvoorbeeld van hoe het spel door TN gespeeld wordt


Het is gewoon een gevolg van een unieke encryptie per decoder... al zullen enkelen er weer een ganse complot theorie achter zien. Telenet heeft er heus geen baat bij dat jij je opnames kwijt bent.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1296
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 99 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor petrol242 » 4 weken 20 uur 5 minuten geleden (18 Sep 2017, 10:53)

Nee dat geloof ik ook niet. Maar waarom zou die opname dan versleuteld moeten zijn? En waarom kan je die opname niet uitwisselen. Dat is de vraag die ik me dan stel.
Edpnet 85/20 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1336
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 93 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor cadsite » 4 weken 20 uur 3 minuten geleden (18 Sep 2017, 10:55)

r2504 schreef:Telenet heeft er heus geen baat bij dat jij je opnames kwijt bent.

Rechtstreeks voordeel inderdaad niet, maar onrechtstreeks wel. Daardoor blijven mensen langer met hun oudere toestel werken.
Ik stel me toch ook de vraag waarom er in een shop geen kopie kan gemaakt worden.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3403
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 212 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 206 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor satsurfer » 4 weken 19 uur 48 minuten geleden (18 Sep 2017, 11:10)

cadsite schreef:Er waarschijnlijk in de nabije toekomst een nieuw model uit, misschien is die wat beter dan hetgeen je nu krijgt.

euhm, 4K/HDR ondersteuning? 4 of 8 opnames simultaan :-o
https://tweakers.net/nieuws/118669/settopbox-met-4k-ondersteuning-komt-niet-voor-eind-2017-naar-ziggo-klanten.html

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26775
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1790 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor r2504 » 4 weken 19 uur 33 minuten geleden (18 Sep 2017, 11:24)

cadsite schreef:Ik stel me toch ook de vraag waarom er in een shop geen kopie kan gemaakt worden.


Indien het toestel effectief defect zou zijn (maar de HDD nog goed) dan zou men het toestel al eerst moeten opschroeven om de HDD eruit te halen, en misschien moet men dit ook doen voor je nieuwe toestel (er is namelijk geen interface beschikbaar om dergelijke data uit te wisselen... tenzij men een soort "clone" via LAN zou voorzien).

Los hiervan heb je dan ook nog het probleem dat je aan beide certificaten moet geraken (éénmaal voor decryptie en éénmaal voor encryptie naar je nieuwe disk) wat wederom een probleem kan zijn als het toestel echt dood is. Moest men dit alsnog eenvoudig kunnen oplossen heb je dan ook nog de tijd om gans dit cloning process te doorlopen (misschien enkele uren).

Kortom... ook al zou het kunnen, het vraagt zoveel werk dat het gewoon economisch niet rendabel is voor TN. Langs de andere kant mag dit niet het probleem zijn van de klant, uiteindelijk is het TN z'n keuze de encryptie erop te plaatsen... niet die van de klant. Opnames in de cloud plaatsen is alvast een manier om dit probleem op te lossen... al is ook daar weer niet iedereen tevreden mee.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1296
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 99 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor petrol242 » 4 weken 19 uur 10 minuten geleden (18 Sep 2017, 11:48)

De cloud kan dat inderdaad oplossen. Maar wat met die mensen die geen internet hebben (van Telenet)? Hoe gaat die opname terug opgeroepen kunnen worden en dan denk ik aan reclame en duurtijd van de bewaring,...

Maar het blijft ook die versleuteling waar ik problemen mee heb. Het signaal is al eens een versleuteling gepasseerd toen het van de kabel kwam en dan de opnamen op de HDD wordt nog eens versleuteld. Dat is even absurd als dat je bijvoorbeeld met een brilletje naar een gescrambled beeld moet kijken. Sorry klant, zonder brilletje ga je niet kunnen kijken... Wat is de rede van die tweede versleuteling. Dat krijg ik niet gesnapt. Het is een extra dat ze op de hardware/software hebben moeten toevoegen, dus daar moet toch een rede voor zijn?
Edpnet 85/20 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3088
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 216 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 220 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Tomby » 4 weken 19 uur 9 minuten geleden (18 Sep 2017, 11:48)

cadsite schreef:Rechtstreeks voordeel inderdaad niet, maar onrechtstreeks wel. Daardoor blijven mensen langer met hun oudere toestel werken.
Ik stel me toch ook de vraag waarom er in een shop geen kopie kan gemaakt worden.


Nochtans gingen ze toch overschakelen naar een systeem waarbij je opnames gewoon in de cloud staan, dacht ik. Alleszins hier iets over gelezen, en daar kwam ook weer allerlei commentaar op. 't Is ook nooit goed :D.
Afbeelding

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1336
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 93 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor cadsite » 4 weken 18 uur 54 minuten geleden (18 Sep 2017, 12:04)

r2504 schreef:Kortom... ook al zou het kunnen, het vraagt zoveel werk dat het gewoon economisch niet rendabel is voor TN.

Dat is omdat je kijkt hoe het nu zou opgelost kunnen worden met de huidige dingen.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26775
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1790 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor r2504 » 4 weken 13 uur 3 minuten geleden (18 Sep 2017, 17:55)

petrol242 schreef:De cloud kan dat inderdaad oplossen. Maar wat met die mensen die geen internet hebben (van Telenet)?


Iedereen met digitale TV van TN krijgt een modem en netwerk connectie (met de cloud van TN)... je hebt dus totaal geen internet nodig van TN en het gaat dus ook niet van je volume af (net zoals wanneer je vandaag VOD kijkt bij TN).

petrol242 schreef:Hoe gaat die opname terug opgeroepen kunnen worden en dan denk ik aan reclame en duurtijd van de bewaring,...


Vandaag de dag kan met ook gerust zorgen dat je de reclame niet kan doorspoelen... dat heeft niets met de cloud te maken. Aan de duurtijd zitten natuurlijk beperkingen aan (net zoals bij Proximus), je beseft ook wel dat mensen opnames eindeloos gaan laten staan en storage is nog altijd niet gratis.

petrol242 schreef:Maar het blijft ook die versleuteling waar ik problemen mee heb. Het signaal is al eens een versleuteling gepasseerd toen het van de kabel kwam en dan de opnamen op de HDD wordt nog eens versleuteld.


Wie zegt dat... voor zover ik weet gaan opnames rechtstreeks naar de HDD en worden pas bij het bekijken gedecodeerd en zelfs al zou dit niet zo zijn, wat maakt het uit... of die encryptie nu éénmaal wordt gedaan of 37 keer maakt niet uit (digitaal blijft de kwaliteit toch identiek).

cadsite schreef:Dat is omdat je kijkt hoe het nu zou opgelost kunnen worden met de huidige dingen.


Nee, zoals ik al schreef zou TN gerust een "clone" functie kunnen inbouwen via LAN... maar wat lost het op als je toestel kapot is ?

Iedere handeling is trouwens een kost... mensen in service centra werker nog steeds niet gratis.

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1336
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 93 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor cadsite » 4 weken 11 uur 48 minuten geleden (18 Sep 2017, 19:09)

r2504 schreef:Nee, zoals ik al schreef zou TN gerust een "clone" functie kunnen inbouwen via LAN... maar wat lost het op als je toestel kapot is ?

Iedere handeling is trouwens een kost... mensen in service centra werker nog steeds niet gratis.

kapot en kapot zijn 2 verschillende dingen. Een klone functie, wanneer goed gemaakt, is een kwestie van inpluggen en op start drukken.
De uren dat dat toestel bezig is moet je niet op staan kijken.

Maar hey, ik weet ook wel hoe commerce werkt hoor, maar dat maakt niet dat ik er mee akkoord moet gaan.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26775
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1790 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor r2504 » 4 weken 11 uur 38 minuten geleden (18 Sep 2017, 19:19)

cadsite schreef:kapot en kapot zijn 2 verschillende dingen.


Ik heb geen statistieken van in welke staat die dingen terug binnen komen... of er nog leven in zit of totaal niet meer.

cadsite schreef:Een klone functie, wanneer goed gemaakt, is een kwestie van inpluggen en op start drukken.
De uren dat dat toestel bezig is moet je niet op staan kijken.


Zo rekenen bedrijven niet vrees ik... de bakker zal ook wel de tijd verrekenen terwijl z'n brood in de oven zit.

cadsite schreef:Maar hey, ik weet ook wel hoe commerce werkt hoor, maar dat maakt niet dat ik er mee akkoord moet gaan.


Ik zeg ook niet dat ik het niet liever anders zou zien... ik schets alléén hoe de realiteit is (los van onze dromen hoe het beter zou kunnen zijn).


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast