Digitale TV @ Telenet only

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1789
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 152 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor Tomsworld » 01 Mei 2017, 14:46

Beste,

Soms dwaal ik eens rond om mijn 2 play bij proximus te vervangen door internet bij edpnet of dommel of billi ...

Voor tv kom je dan bij Telenet uit, tv met een kaartje voor mijn 2e tv en een digicorder kan ik mee leven.

https://www2.telenet.be/nl/internet-en- ... gitale-tv/

Ik zie dan 25,90 en Yelo Play-app inbegrepen.
Screen Shot 2017-05-01 at 15.43.39.png


Maar ga je verder in de kleine lettertjes kijken :

Op terras of in je bed, met Yelo Play kijk je via Telenet-internet op elk scherm in huis naar je favoriete programma's, series en films. Tot 5 gezinsleden kunnen tegelijkertijd op hun toestel (computer, tablet, smartphone) kijken, live of naar opgenomen programma’s. Je tv-toestel wordt niet meegerekend.

Om van Yelo Play te kunnen genieten heb je digitale tv en internet van Telenet nodig.


Met andere woorden met digitale tv only betaal je ook voor de Yelo app maar je kan ze niet gebruiken en je krijgt geen korting. Maar hoe moet ik het begrijpen je kan niet live kijken, maar je kan wel je digicorder programmeren, of moet ik het zien als je kan helemaal niets.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

timmermc
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 40
Lid geworden op: 07 Nov 2012
Twitter: timmermc
Locatie: Bredene
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor timmermc » 01 Mei 2017, 15:15

Tomsworld schreef:
Om van Yelo Play te kunnen genieten heb je digitale tv en internet van Telenet nodig.


Ik ga overmorgen mijn abo TV + Internet overbrengen naar PX en dat precies om deze 'kleine lettertjes'.
Heb je geen TN internet kan je slechts 2 dagen programmeren. En rest ons geen mogelijkheid om via de app je recorder verder te programmeren wanneer wij enkele dagen in het buitenland zijn.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3447
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 220 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor satsurfer » 01 Mei 2017, 15:46

@Tomsworld: je kan helemaal niets. Als je gn internet via hen (TN) afneemt: gn. hotspots, gn. yelotv/programmeren op afstand.

Anders had ik al langer edpnet + TN. Nu Orange (met verplicht gsmabbo)+ TN CI+ op adres ouders, zodat je ook op afstand kan programmeren. Hopelijk binnenkort op afstand kijken.

Koppelverkoop noemen ze dat.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1789
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 152 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor Tomsworld » 01 Mei 2017, 15:51

satsurfer schreef:@Tomsworld: je kan helemaal niets. Als je gn internet via hen (TN) afneemt: gn. hotspots, gn. yelotv/programmeren op afstand.

Koppelverkoop noemen ze dat.


Ok dus weer typische telenet marketing. Hopelijk mag Mobistar op een dag ook gewoon tv alleen verkopen, ik gun het dan nog liever aan hen. Ze plaatsen een modem en je zit op hen netwerk ze zouden perfect je een lan like tn only connectie kunnen geven maar soit.

Ik zal toch veel meer moeten gaan betalen bij prx om meer upload te hebben alhoewel het minder is blijkbaar dan gelijk welke andere combinatie :(.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3641
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1280 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor raf1 » 01 Mei 2017, 15:53

Tomsworld schreef:Maar hoe moet ik het begrijpen je kan niet live kijken, maar je kan wel je digicorder programmeren, of moet ik het zien als je kan helemaal niets.

De app is waardeloos zonder Telenet internet.

Dit is een vorm van misleidende reclame.
Zelfs de wettelijke infofiche is foutief: http://static.prd.telenet.be/productfic ... italTV.pdf

Je zou volgens de wettelijke infofiche maandelijks slechts 16,30 euro abonnement betalen...

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3447
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 220 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor satsurfer » 01 Mei 2017, 15:54

dat klopt, excl. huur digicorder.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3641
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1280 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor raf1 » 01 Mei 2017, 15:55

Vreemd, op de website staat 16,90 euro/maand exclusief huur Digicorder, toch 60 eurocent/maand verschil.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3447
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 220 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor satsurfer » 01 Mei 2017, 16:13

denk op site accurater. onlangs toch opgeslaan? fiche niet aangepast?

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1419
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 107 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor petrol242 » 01 Mei 2017, 16:53

@Tomsworld : Ik zit in hetzelfde schuitje. Onlangs heb ik TVVlaanderen buiten gezwierd uit pure frustratie. En ja, dan is het enige overblijvende alternatief Telenet. Ik wou eerst met een kaartje werken, maar dat is dus niet gelukt omdat mijn TV wel een CI+ module heeft, maar enkel een terrestrial tuner voor digitale TV en geen kabeltuner.

Omdat de kaart nog niet geactiveerd was, heb ik ze zonder problemen terug kunnen inleveren en is er zo'n digikreng recorder in huis gekomen, want dochterlief wou toch nog altijd haar reeksjes opnemen.

Ik heb wel heel duidelijk moeten maken in het Telenetcenter dat ik geen internet van Telenet had/wou. Die wouden dus al een technieker laten langs komen om een modem te komen installeren omdat ze dachten dat die box niet zonder kon.
Niet nodig dus als je interactiviteit niet belangrijk vind. De TV-gids gaat ook maar twee dagen ver en niks dus op afstand. Updates van de box worden wel uitgevoerd over de kabel, daar is dus ook geen modem voor nodig.

Ik heb die box wel in mijn lokaal netwerk hangen zodat ie mijn mediaservers kan benaderen.
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13105
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2053 keer
Recent bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor philippe_d » 01 Mei 2017, 17:06

satsurfer schreef:@Tomsworld: je kan helemaal niets. Als je gn internet via hen (TN) afneemt: gn. hotspots, gn. yelotv/programmeren op afstand.

Slaan we hier niet een paar zaken door elkaar?
  • zonder TN internet kan je slechts 2 dagen programmeren?
  • programmeren op afstand
  • live kijken met het hele gezin via de App (5 personen gelijktijdig)
- Als je een modem hebt, en jouw digicorder staat interactief, dan moet je toch verder dan 2 dagen kunnen programmeren? Hiervoor heb je (volgens mij) geen internet nodig.
- Voor programmeren op afstand heb je ook geen TN internet nodig (iemand die vanop zijn werk, of op reis, zijn digicorder programmeert, heeft toch niet altijd toegang tot een Telenet lijn)?
- Voor het kijken via de Yelo play App heb je inderdaad Telenet internet nodig.

raf1 schreef:Zelfs de wettelijke infofiche is foutief: http://static.prd.telenet.be/productfic ... italTV.pdf

Raf heeft gelijk: de prijs is €16.90 (en niet €16.30 zoals op de fiche) ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3447
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 220 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor satsurfer » 01 Mei 2017, 17:25

philippe_d schreef:Slaan we hier niet een paar zaken door elkaar?
- Als je een modem hebt, en jouw digicorder staat interactief, dan moet je toch verder dan 2 dagen kunnen programmeren? Hiervoor heb je (volgens mij) geen internet nodig.

https://community.telenet.be/t5/Yelo-Play/yelo-play-geen-opnames-meer-te-programmeren/td-p/3784
wanneer ik mijn yelo tv app wil openen verplicht hij mij om up te graden naar Yelo play. Tot daar geen probleem. Maar wat blijkt nu? Je kan de app enkel nog openen indien je buiten je telenet digitale tv abonnement eveneens een internet abonnement hebt van Telenet. Dit betekent dat er geen mogelijkheid is voor klanten zoals ik (wel een telenet TV abo maar geen telenet internet vanwege policy van mijn werkgever) om op afstand vlug een opname te programmeren via de app. Laat nu net dit het voornaamste voordeel zijn welke ik vond van de Yelo app in combinatie met mijn TV abonnement...

philippe_d schreef:- Voor programmeren op afstand heb je ook geen TN internet nodig (iemand die vanop zijn werk, of op reis, zijn digicorder programmeert, heeft toch niet altijd toegang tot een Telenet lijn)?

klopt, idem kijken enkel via telenet hotspot of thuis (telenet)

danchrista
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 40
Lid geworden op: 17 Apr 2012
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor danchrista » 01 Mei 2017, 17:32

Als je digitale TV neemt bij telenet wordt normaal een modem van telenet geïnstalleerd, dit zit in de prijs inbegrepen. Deze modem dient enkel om de digibox of digicorder interactief te maken. Dus programmagids van meer dan 2 dagen en om films te bestellen in de tv-theek, als ook gratis uitgesteld nieuws te bekijken enz... Je kan dan ook je digicorder van op afstand programmeren. Dus de modem dient enkel voor deze diensten, je hebt dus geen full internet. Enkel voor de Yelo app heb je echt internet van telenet nodig, dus deze zal niet werken.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1419
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 107 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor petrol242 » 01 Mei 2017, 19:04

De digi(box)corder kan enkel verbinding maken met het internet via de modem van Telenet. Dus om de box te programmeren heb je een actieve internetverbinding van Telenet nodig. (Uitleg Telenetcenter)

Een modem alleen is dus niet genoeg om enkel de interactieve diensten van je box te gebruiken.

Edit : ik zal het voor de eigenaardigheid nog eens navragen bij TN en ze eventueel een modem laten installeren?
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

danchrista
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 40
Lid geworden op: 17 Apr 2012
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor danchrista » 02 Mei 2017, 11:27

En toch heb je enkel de modem nodig en geen internet. De modem die geplaats wordt bij enkel digitale tv is zo geprogrammeerd dat deze enkel verbinding kan maken met de servers van Telenet. Je kan er gerust een pc of laptop aanhangen via een netwerkkabel, je komt bij het openen van je browser direct terecht op een welkomstpagina van Telenet en verder geraak je niet.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1419
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 107 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor petrol242 » 02 Mei 2017, 11:39

De vraag is gesteld aan TN. Ik wacht hun antwoord af.
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor NuKeM » 02 Mei 2017, 12:09

Hier ongeveer hetzelfde. Telenet digicorder moet verbonden zijn met Telenet router om programmagids deftig te hebben.
Vraagje: Zet de Telenet router de digicorder op een eigen intern netwerk dat je nodig hebt voor de programmagids of is het voldoende louter Telenet internet te hebben? Waarom de vraag: Nu staat die router dag en nacht op voor die programmagids... Ik heb een VPN naar familie met Telenet voor backups. Zou ik de digicorder niet op die VPN kunnen zetten en zo de router bij mij thuis kunnen uitschakelen? Aangezien de router dacht ik op basis van mac-adres de digicorder op een netwerk zet zou dat via VPN ook moeten lukken, maar zien ze dit en gaan ze hier moeilijk over doen?
Ik denk dat ik dat gewoon maar eens moet proberen :)

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 313
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor wimpie3 » 02 Mei 2017, 12:12

Ik heb zelf enkel kabeltv bij Telenet. Er is bij mij WEL een modem geïnstalleerd. Daar zit enkel internet op voor de digicorder en dit wordt door Telenet natuurlijk niet aanzien als een internet abonnement, alhoewel er technisch natuurlijk wel een tcpip verbinding op mogelijk is. Maar enkel door de digicorder, niet door je pc.

Via de app is het ONMOGELIJK om je digicorder te programmeren als je ook geen apart internet abonnement van Telenet hebt.

Gebruikersavatar
diepvries
Plus Member
Plus Member
Berichten: 135
Lid geworden op: 03 Jan 2017
Locatie: W-VL
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor diepvries » 02 Mei 2017, 12:16

Krijg je dan geen mijntelenet login? Als je dan een WiFree hotspot in de buurt hebt kan je wel op die manier Yelo opstarten, de YELO app zit volgens mij gewoon bij de TV en nie tbij het internet?
:???: Telenet Basic Internet 50/5 + Telenet TV
:???: OVH VOIP + Gigaset C530IP
:???: iPhone (1) - Base business
:???: iPhone (2) - Scarlet Red

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3641
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1280 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor raf1 » 02 Mei 2017, 16:44

NuKeM schreef:Zet de Telenet router de digicorder op een eigen intern netwerk dat je nodig hebt voor de programmagids of is het voldoende louter Telenet internet te hebben?

De Digicorder zit inderdaad op een eigen intern netwerk, heeft niets met internet te maken. De Yelo-app op je smartphone/tablet werkt via Telenet internet.

NuKeM schreef:Ik heb een VPN naar familie met Telenet voor backups. Zou ik de digicorder niet op die VPN kunnen zetten en zo de router bij mij thuis kunnen uitschakelen?

Heel misschien, als die VPN connecteert naar het private Digicorder-netwerk en als Telenet niet detecteert dat jouw Digicorder op een andere node of kopstation zit.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1419
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 107 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor petrol242 » 02 Mei 2017, 22:07

Bericht van TN gehad. Voor interactiviteit heb je geen internet nodig. Enkel de modem (en kabelsplitter?). Nu ben ik aan het twijfelen of ik zo'n kreng in huis haal. Modem-only misschien, OIO nooit. Ik voel al nattigheid.

Misschien dat ik nog eens een (ander) telentcenter binnen stappen.
.
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13105
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2053 keer
Recent bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor philippe_d » 02 Mei 2017, 22:35

petrol242 schreef:Bericht van TN gehad. Voor interactiviteit heb je geen internet nodig

Ja, dat zeggen we toch al de hele tijd ;)

petrol242 schreef:Misschien dat ik nog eens een (ander) telentcenter binnen stappen

Verwacht je daar nog een ander antwoord ? :-D

wimpie3 schreef: Er is bij mij WEL een modem geïnstalleerd. Daar zit enkel internet op voor de digicorder en dit wordt door Telenet natuurlijk niet aanzien als een internet abonnement, alhoewel er technisch natuurlijk wel een tcpip verbinding op mogelijk is. Maar enkel door de digicorder, niet door je pc.

Daar zit absoluut geen internet op. Verwar "internet" niet met "tcp/ip" :wink:
Zowel de digicorder als jouw PC zullen dus wel een IP adres krijgen.
    - jouw digicorder een Ip adres van het interne Telenet digicorder netwerk.
    - jouw PC zal een intern IP adres krijgen van de HGW, maar de HGW krijgt geen publiek IPv4 adres. Je kan niet op het internet (wel op enkele Telenet pagina's voor de self-install).
    - in geval van modem-only zal je PC een intern Telenet IPv4 adres krijgen, maar geen internet (wel de self-install pagina).

NuKeM schreef: Ik heb een VPN naar familie met Telenet voor backups. Zou ik de digicorder niet op die VPN kunnen zetten en zo de router bij mij thuis kunnen uitschakelen? Aangezien de router dacht ik op basis van mac-adres de digicorder op een netwerk zet zou dat via VPN ook moeten lukken, maar zien ze dit en gaan ze hier moeilijk over doen?

Ze gaan er niet moeilijk over doen, het zal gewoon niet lukken, ze zullen jouw digicorder dus niet zien :wink: .

Reden: jouw router zet inderdaad jouw digicorder op basis van het MAC op het aparte digicorder netwerk. Dit omdat het MAC adres van jouw digicorder ingevuld staat op de "MAC passtrough" lijst in jouw modem.
Gezien het MAC adres van jouw digicorder niet gekend is door de modem bij jouw familie, zal die passtrough niet lukken.

In geval van een aangekochte digicorder, kan je deze natuurlijk bij Telenet laten registreren op de modem van jouw familie (zogezegd verkocht). Dan zal Telenet het MAC adres van jouw digicorder invullen op de lijst in de modem van jouw familie ...

... tenzij jouw familie een modem-only heeft, maar dat is dan een ander verhaal!
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4064
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor NuKeM » 03 Mei 2017, 05:56

Misschien is het een idee eens met wireshark te kijken hoe die programmagids wordt ingeladen (misschien is het een simpele XML/json). Misschien kan dan die service nagebouwd worden waardoor de Telenet digicorder denkt te communiceren met de Telenet digicorder programmagids service? Maar of opnames etc dan gaan werken is nog maar de vraag. Bovendien veronderstelt dit dat het protocol doorzichtig en reverse engineerbaar is... Veel werk met weinig garanties.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1419
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 107 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor petrol242 » 03 Mei 2017, 09:06

philippe_d schreef:
petrol242 schreef:Bericht van TN gehad. Voor interactiviteit heb je geen internet nodig

Ja, dat zeggen we toch al de hele tijd ;)


In het eerste TN center waar ik de digicorder haalde, beweerden ze andersom. Ze hebben me daar op het verkeerde been gezet.

philippe_d schreef:
petrol242 schreef:Misschien dat ik nog eens een (ander) telenetcenter binnen stap

Verwacht je daar nog een ander antwoord ? :-D )


Ik hoop van niet, hoewel ik er niet van zou verschieten. Nee, ik zou er binnen stappen om eventueel alsnog een modem te laten plaatsen. De vraag komt toch stilaan naar boven in het gezinnetje... :help:
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27077
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Digitale TV @ Telenet only

Berichtdoor r2504 » 03 Mei 2017, 09:53

philippe_d schreef:Ze gaan er niet moeilijk over doen, het zal gewoon niet lukken, ze zullen jouw digicorder dus niet zien :wink: .

Reden: jouw router zet inderdaad jouw digicorder op basis van het MAC op het aparte digicorder netwerk. Dit omdat het MAC adres van jouw digicorder ingevuld staat op de "MAC passtrough" lijst in jouw modem.
Gezien het MAC adres van jouw digicorder niet gekend is door de modem bij jouw familie, zal die passtrough niet lukken.

In geval van een aangekochte digicorder, kan je deze natuurlijk bij Telenet laten registreren op de modem van jouw familie (zogezegd verkocht). Dan zal Telenet het MAC adres van jouw digicorder invullen op de lijst in de modem van jouw familie ...

... tenzij jouw familie een modem-only heeft, maar dat is dan een ander verhaal!


Ben je hier zeker van (getest dus)... of is het louter een theorie ?


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast