HD copy protection probleem

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1439
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

HD copy protection probleem

Berichtdoor Sylvester » 14 Apr 2017, 18:50

Er zijn al een paar topics gepasseerd, maar deze zijn al een aantal jaren oud.
Vandaar even een nieuwtje opstarten.

Plots gaf de HD digicorder geen beeld meer. Menu's waren nog zichtbaar, geluid was te horen van de opnames of rechtstreekse uitzending, maar geen beeld.
Een keer de power eraf gehaald, en terug ingestoken. Daarna verschijnt er na een tijdje even wat beeld voor 2 seconden en is dan weer weg.
Daarna de box volledig geherinstalleerd (met behoud van opnames). Dat gaat goed, totdat er opeens op het scherm 'HD copy protection' verschijnt en niet verder gaat.

Ik heb op een andere TV met andere HDMI kabel geprobeerd, zelfde probleem. Ook op een installatie via een receiver : zelfde probleem.

Dus ? Box naar de eeuwige jachtvelden ?

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1051
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 115 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor MaT » 14 Apr 2017, 19:15

Hoe recent zijn die TV toestellen?
Heeft de digicorder nog een SCART aansluiting?
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 473
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor Dettie » 14 Apr 2017, 19:17

probeer eens met een andere hdmi kabel , heb dat ook nog gehad door slecht contact

hopelijk lost dit het voor je op
Whop 100/10 (draadloos getest via 5ghz wifi) @ CBN CH7465CE
Afbeelding

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15583
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 506 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 442 keer
Contact:

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor meon » 14 Apr 2017, 19:18

Heb je nog een digicorder met smartcard? Zoja, moet je eens kijken of die nog goed insteekt.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1439
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor Sylvester » 14 Apr 2017, 20:14

meon schreef:Heb je nog een digicorder met smartcard? Zoja, moet je eens kijken of die nog goed insteekt.

Nee, het is een tamelijk recente, de AD2200.

MaT schreef:Hoe recent zijn die TV toestellen?
Heeft de digicorder nog een SCART aansluiting?

Ja, die heeft nog een scart. Ik weet , dan kan ik eventueel (voorlopig) via scart kijken, maar die kwaliteit is wel beduidend minder. Via scart gaat het.

Dettie schreef:probeer eens met een andere hdmi kabel , heb dat ook nog gehad door slecht contact

hopelijk lost dit het voor je op

Zoals in mijn eerste post aangegeven : ik heb het getest op 3 verschillende installaties, dus ook andere HDMI kabel

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15583
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 506 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 442 keer
Contact:

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor meon » 14 Apr 2017, 20:17

In elk geval, het gedrag dat jij beschrijft is als nagravision niet werkt en kan gebeuren als je digicorder niet goed geactiveerd raakt. Normaal zou dat zelfs over over enkel DVB-C moeten gebeuren (dus moet niet per sé verbonden zijn met netwerkkabel).
Dat de-activeren kan gebeuren als je je digicorder op in een ander woning of zo probeert te gebruiken.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1439
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor Sylvester » 15 Apr 2017, 05:54

Als nagravision niet werkt, neem ik aan dat je toch nog naar je opnames kan kijken?
Ik heb hem niet geprobeerd in een andere woning, van het ene moment op het andere heeft hij dit probleem gekregen.

Nicopara
Pro Member
Pro Member
Berichten: 278
Lid geworden op: 22 Mar 2012
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 134 keer

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor Nicopara » 15 Apr 2017, 09:37

Meon, Nagravision is een CAS (conditional access system) die ervoor zorgt dat kanalen gescrambled en descrambled worden. Indien dit niet zou werken, zou je een melding moeten krijgen om je te abonneren voor die zender. Dit heeft dus niets te maken met HD copy protection ;-)
HD copy detecteert via HDMI of het signaal gekopieerd wordt en blokkeert dit.
Als een andere HDMI kabel (ander merk) of andere TV niet werkt, zou ik de box omwisselen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1439
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor Sylvester » 15 Apr 2017, 09:50

Dat ga ik alleszins eens proberen.

Nog een aanvulling : ik kan wel de opnames op de andere digibox/digicorder in huis bekijken.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27107
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor r2504 » 15 Apr 2017, 11:25

Zoals nicopara aangeeft is dit puur een probleem met je HDMI uitgang en de kabel naar je TV.

Het probleem kan dus in je HDMI poort van je decoder zitten, de HDMI kabel of de HDMI poort van je TV.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1439
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor Sylvester » 15 Apr 2017, 12:05

Nog even wat getest. Blijkbaar gaat het ook niet via Scart. Dus het heeft niks met HDMI te maken.
Zelfde probleem : even beeld, en dan gedaan. Menu gaat wel via scart, net zoals bij HDMI.

Dus dat wordt gewoon omruilen.

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15583
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 506 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 442 keer
Contact:

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor meon » 15 Apr 2017, 12:34

Nicopara schreef:Meon, Nagravision is een CAS (conditional access system) die ervoor zorgt dat kanalen gescrambled en descrambled worden. Indien dit niet zou werken, zou je een melding moeten krijgen om je te abonneren voor die zender.
Toch niet. Het gedrag dat Sylvester beschrijft heb je ook als je bij een oudere digicorder de smartcard er uit trekt: menu's en overlays blijven werken en zichtbaar, zender zelf niet of half. Bij HDCP zou het volledige signaal over de kabel niet mogen werken lijkt me? Ook in de opnames zit nog die Nagra, dus kan je niet bekijken zonder smartcard.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1439
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor Sylvester » 15 Apr 2017, 15:12

Uiteindelijk niks meer mee aan te vangen met die digicorder. Op het einde werkte niks meer.
Net gaan omruilen en alles terug in orde, op de opnames na... Jammer.

Nicopara
Pro Member
Pro Member
Berichten: 278
Lid geworden op: 22 Mar 2012
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 134 keer

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor Nicopara » 15 Apr 2017, 16:41

meon schreef:
Nicopara schreef:Meon, Nagravision is een CAS (conditional access system) die ervoor zorgt dat kanalen gescrambled en descrambled worden. Indien dit niet zou werken, zou je een melding moeten krijgen om je te abonneren voor die zender.
Toch niet. Het gedrag dat Sylvester beschrijft heb je ook als je bij een oudere digicorder de smartcard er uit trekt: menu's en overlays blijven werken en zichtbaar, zender zelf niet of half. Bij HDCP zou het volledige signaal over de kabel niet mogen werken lijkt me? Ook in de opnames zit nog die Nagra, dus kan je niet bekijken zonder smartcard.


Ik zeg ook niet dat dat je zonder smartcard geen menu's e.d. meer zou hebben. Dat staat er volledig los van.
Ik weet wel 1000% zeker dat je een abonneren melding zal krijgen en niet die van HD copy. Iig, een gare box kan ook altijd en als het probleem van TS met een swap opgelost is, is dat mooi :-)

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2271
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 147 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer

Re: HD copy protection probleem

Berichtdoor boulder » 15 Apr 2017, 17:28

meon schreef: Ook in de opnames zit nog die Nagra, dus kan je niet bekijken zonder smartcard.

Dat denk ik niet.
De codes die tijdens uitzending meegestuurd worden, veranderen om de haverklap.
Een decoder zou niet in staat zijn een opname van zoveel tijd geleden te ontsleutelen.
Denk bijv. aan de decoders van TV Vlaanderen die naderhand een opname nog kunnen decoderen, maar dat moet dan wel binnen de zoveel tijd gebeuren na uitzending, daarna zijn de codes veranderd en werkt het niet meer.
De digicorder zal volgens mij die opname opnieuw versleutelen met een ander soort beveiliging, vergelijkbaar met wat een TV met CI+ doet.
Die opname zal dan ook gekoppeld zijn aan dat ene toestel.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast