Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27107
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor r2504 » 06 Dec 2016, 16:49

One TV & Broadband Company, One TV Box

Over the years, Liberty Global has established a position as the leading TV & broadband provider in over 30 countries across Europe, Latin America and the Caribbean. That calls for product harmonisation across our business. Why develop something 30 times if you can do it once!

Bron: https://www.linkedin.com/pulse/one-tv-b ... =prof-post

EDIT: Het is hem wel degelijk... het artikel bevat een link naar een filmpje waarin ook Belgie te zien is.

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1413
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 99 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor cadsite » 06 Dec 2016, 17:00

ja watte datte:
http://www.virginmedia.com/corporate/me ... aunch.html

Nu nog afwachten wanneer ze de uitrol hiervan in BE inplannen.

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1478
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 213 keer
Uitgedeelde bedankjes: 166 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor nickz » 06 Dec 2016, 17:07

Hmmm de prijs voor het beste design zal hij alvast niet winnen... Hopelijk met RF afstandsbediening zodat hij uit het zicht kan worden gezet.

Gebruikersavatar
Dafke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2330
Lid geworden op: 04 Mei 2006
Bedankt: 128 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 145 keer
Contact:

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor Dafke » 06 Dec 2016, 17:20

nickz schreef:Hmmm de prijs voor het beste design zal hij alvast niet winnen... Hopelijk met RF afstandsbediening zodat hij uit het zicht kan worden gezet.


De prijs voor eens een artikel te lezen gij ook niet zeker?

The RF remote now works even when the new set-top box is tucked away in a cupboard. Plus, if it’s ever lost, there’s a button on new set-top box which will make the remote beep so it can be rescued from the depths of the sofa.
Afbeelding

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 473
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor Dettie » 06 Dec 2016, 17:26

The Virgin TV V6 box allows people to record six programmes while watching a seventh recording or stream from services such as iPlayer or Netflix. This increases to 12 simultaneous recordings with two Virgin TV V6 boxes.

6 dingen opnemen tegelijkertijd en dan nog tv kunnen kijken...

Hopelijk gaat telenet dit niet weer verknallen ;)
Whop 100/10 (draadloos getest via 5ghz wifi) @ CBN CH7465CE
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13113
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2053 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor philippe_d » 06 Dec 2016, 17:41

The standard price of the Virgin TV V6 box is a simple £99.95 one-off upfront cost.
New and existing customers with a top-tier Full House or VIP bundle will benefit from a promotional price of £49.95.

Wordt door Vorgin alleen te koop aangeboden (geen huur aan 8€ pm zoals hier).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1110
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 79 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor Abusimbal » 06 Dec 2016, 17:56

Vind 99£ goedkoop, mag Telenet hier ook doen.
Telenet Whoppa
Samsung Galaxy S7 edge zilver
Synology RT2600ac router
Synology DS1812+
Nvidia Shield TV console
Microsoft Surface 3
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)
Medisana BS 430 Connect (smart weegschaal via BT)

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1350
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor MarkDM » 06 Dec 2016, 18:12

Dettie schreef:
The Virgin TV V6 box allows people to record six programmes while watching a seventh recording or stream from services such as iPlayer or Netflix. This increases to 12 simultaneous recordings with two Virgin TV V6 boxes.

6 dingen opnemen tegelijkertijd en dan nog tv kunnen kijken...

Hopelijk gaat telenet dit niet weer verknallen ;)

Achter de schermen is het eigenlijk Medialaan die beperkingen dicteert aan Telenet. Zij (Medialaan) hebben een probleem met uitgesteld kijken zonder aan hun kassa te passeren. 6 kanalen te gelijk opnemen ? Ik vrees er voor in Vlaanderen....
Voip: 3StarsNet met Linksys SPA3102
Internet: Belgacom Comfort met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+ en TV-Vlaanderen op Xtrend met Open-Pli

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3135
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 231 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor Tomby » 06 Dec 2016, 18:28

Ok, ik was net van plan mijn AD2000 in te wisselen. Toevallig erachter gekomen dat wie een 2000 heeft gewoon kostenloos kan inwisselen voor nieuw model, maar dat moet je natuurlijk wel weer zelf ontdekken :bang: .
Dus misschien best nog effen wachten, en dan sowieso aankopen ipv huren...
Afbeelding

lanadekat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 550
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 40 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor lanadekat » 06 Dec 2016, 18:37

Abusimbal schreef:Vind 99£ goedkoop, mag Telenet hier ook doen.

Als hij tegen die prijs verkocht zal worden in andere landen vermoed ik dat er een provider/region lock op komt. Nu maar hopen dat hij ook tegen die prijs in België verkocht zal worden.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27107
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor r2504 » 06 Dec 2016, 18:53

lanadekat schreef:Nu maar hopen dat hij ook tegen die prijs in België verkocht zal worden.


Ik vrees dat we hier weer een sterk staaltje gaan zien van hoe pers ik een Vlaming uit als een citroen.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3041
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 289 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor ub4b » 06 Dec 2016, 18:53

Ik zie een GPL violation / busybox GPLv2 overtreding al hangen.

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1478
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 213 keer
Uitgedeelde bedankjes: 166 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor nickz » 06 Dec 2016, 18:55

Als je op de website van Virgin Media kijkt, dan zie je dat in alle TV pakketten een '500GB TiVo® box – pause, rewind and record live TV' is inbegrepen. Die £99.95 (of promoprijs van £49.95) zal waarschijnlijk een eenmalige kost zijn om in de plaats daarvan de betere 'Virgin TV V6 box' te kunnen krijgen, zonder dat die jouw eigendom wordt...

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1350
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor MarkDM » 06 Dec 2016, 18:58

r2504 schreef:
lanadekat schreef:Nu maar hopen dat hij ook tegen die prijs in België verkocht zal worden.


Ik vrees dat we hier weer een sterk staaltje gaan zien van hoe pers ik een Vlaming uit als een citroen.

Ja want in UK moeten ze opboksen tegen gratis Freeview en Freesat.
Die prijzen in £ zal je niet zomaar mogen omzetten in € !
Voip: 3StarsNet met Linksys SPA3102
Internet: Belgacom Comfort met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+ en TV-Vlaanderen op Xtrend met Open-Pli

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3135
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 231 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor Tomby » 06 Dec 2016, 19:03

Zou volgend jaar ook al bij ons moeten zijn : https://tweakers.net/nieuws/118669/sett ... anten.html
Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27107
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor r2504 » 06 Dec 2016, 19:44

... eind 2017... die tegen die tijd is hij verouderd :bang:

master-magic
Member
Member
Berichten: 97
Lid geworden op: 03 Dec 2005
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor master-magic » 11 Feb 2017, 20:41

Tegen dan is de netwerf klaar en kunnen ze uitpakken met nieuwe dingen 4K enzo.
greets
master-magic
DB8000S-C-T HD PVR met een T90.
Orange tv-internet-gsm.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4323
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 245 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 284 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor MClaeys » 11 Feb 2017, 21:05

1TB opslag, kunnen ze bij Proximus nog wat van leren met hun cloudje. 7 programma's opnemen en 1 bekijken lijkt me dan weer overkill, ik moet nu al moeite doen een programma te vinden dat nog de moeite is te bekijken :P
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5335
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 442 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 682 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor TiTanium » 11 Feb 2017, 21:56

MClaeys schreef:7 programma's opnemen en 1 bekijken lijkt me dan weer overkill

Ik heb de test eens gedaan met PxTV en na 10 opnames tegelijk ben ik gestopt :p

MClaeys schreef:1TB opslag, kunnen ze bij Proximus nog wat van leren met hun cloudje

Hoeveel krijg je eigenlijk op hun Cloud? Ik vind het niet echt duidelijk. Niet dat ze veel op diene TV geven :p Vol krijg ik dat toch niet.

master-magic schreef:Tegen dan is de netwerf klaar en kunnen ze uitpakken met nieuwe dingen 4K enzo.

HD bestaat al zolang en veel posten hebben nog geen HD. Gaat met 4k niet beter worden volgens mij.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/20 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

master-magic
Member
Member
Berichten: 97
Lid geworden op: 03 Dec 2005
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor master-magic » 11 Feb 2017, 22:12

TiTanium schreef:HD bestaat al zolang en veel posten hebben nog geen HD. Gaat met 4k niet beter worden volgens mij.


Wel voor Netflix dat dan een optie word via hun decoder,ze kunnen dan ook 4K films aanbieden doordat de bandbreedte vergroot is en ze extra muxen kunnen instellen.
Wel nog 2 jaar wachten tot ze analoog voor alle klanten afzetten,dan is er nog meer plaats voor internet en tv zenders.
greets
master-magic
DB8000S-C-T HD PVR met een T90.
Orange tv-internet-gsm.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4323
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 245 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 284 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor MClaeys » 11 Feb 2017, 22:17

Als ik al iets opneem is het om ooit te bekijken, met die cloud is dat maar beperkt in tijd (en niet van elke zender, of inmiddels wel?). 50 uur kan je opnemen, 60 dagen bewaartijd of als je er voor kiest voor bepaalde opnames tot max 3 jaar. Ok, is wel lang, maar toch, er staan op onze huidige opnames van langer geleden die we wel eens herbekijken :P
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5335
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 442 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 682 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor TiTanium » 12 Feb 2017, 10:06

Altijd hopen dat het ding niet stuk gaat, want dan ben je je opnames ook kwijt :(
Soms vraag ik mij dan af wat het betrouwbaarste is. Uw HDD dat niet stuk gaat of 3 jaar cloud. Ik zou eens bij men pa met zijn dvd-recorder moeten testen of dat niet op schijfke kan :)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/20 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

Muziekbos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1270
Lid geworden op: 08 Dec 2008
Bedankt: 287 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor Muziekbos » 12 Feb 2017, 10:34

Zal wel gelanceerd worden in combinatie met een serieuze prijsverhoging van hun diensten. De zon gaat niet voor niets op bij die van Telenet. Zo weten we dat Telecom in ons landje nog verder de hoogte wordt in geblazen. Maar ja dan kan je wel 7 opnames tegelijkertijd doen en misschien 4K kijken, maar tegen welke prijs natuurlijk.

Gebruikersavatar
buthead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 638
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor buthead » 12 Feb 2017, 11:10

7 opnames... niet echt nodig, 4K oke wel goed is toekomst.

prijsverhoging nee dank u niet weer eens.
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2271
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 147 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor boulder » 12 Feb 2017, 11:46

7 opnames is niet revolutionair.
Bij de Linux boxen kun je tegenwoordig een zogenaamde FBC-Tuner installeren, ook voor DVB-C.
FBC staat voor "Full Band Capture".
Daarbij heb je met één enkele tuner eigenlijk voldoende.
Die neemt heel de DVB-C band binnen, en het aantal gelijktijdige opnames hangt enkel af van het aantal demuxers in de box.
Bij de VU+ Ultimo 4K is dat bijv. 8.
Ik vermoed dat dat dat betekent dat je van 8 muxen tegelijk kunt opnemen, en vermits er op iedere mux een pak kanalen zitten, vermoed ik dat je bijna nooit in een situatie zou komen dat je iets niet kunt opnemen.
Merk op dat door de beveiliging die gebruikt wordt je daar niet veel mee bent.
Je kunt wel alle niet-versleutelde kanalen tegelijk opnemen (mocht dat ooit nodig zijn).

Ik wil maar zeggen dat het concept van 8 gelijktijdige opnames niet nieuw is.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3448
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 220 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Re: Is dit de nieuwe Telenet Digicorder

Berichtdoor satsurfer » 13 Feb 2017, 18:54

Heb een octagon SF4008 gekocht, zou 10 opnames kunnen doen en 1 weergeven/opnemen. Nog niet getest.
gaat enkel met FTA zenders, dus niet encrypted. :-(
Zit dual dvb-S2x (NIEUWE standaard!) in 1X dvb-C/T2
http://www.octagon-germany.eu/

UHD uitzendingen op satelliet, bij kabel hier nog paar jaar wachten? :-D
http://www.areadvd.de/news/ses-ultra-hd-tests-mit-dvb-s2x-auf-astra/

UHD zenders
http://nl.kingofsat.net/ultrahd.php


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast