Telenet breidt HD-aanbod uit

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 927
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 100 keer
Uitgedeelde bedankjes: 106 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor MaT » 04 Okt 2015, 21:35

Bluray, netflix, youtube,... en UHD (smart)TV's zijn vapourware voor u? Ik vind mijn uitspraak 'staat voor de deur' nog vrij voorzichtig dan eigenlijk.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2074
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor boulder » 05 Okt 2015, 22:37

Ik zeg niet dat er geen toepassingen zijn, maar tussen dat en dat je gewoon naar één 4K of Canvas 4K kunt kijken, moet je wel nog jaren wachten.
Er zijn zelfs nog zenders die in slechte SD kwaliteit uitzenden.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2970
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 266 keer
Uitgedeelde bedankjes: 296 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor AndRo555 » 05 Okt 2015, 23:58

Is er uberhaupt al iemand die 1080p belgische TV uitzend? Of 1080p 60 fps?
Afbeelding Afbeelding
_______________^Mobistar LTE^______________

raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3475
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1268 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 223 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor raf1 » 06 Okt 2015, 07:43

Er wordt bij Vlaamse fictie al af en toe geproduceerd in 4K of 1080p50 maar meestal in 1080p25.
De beste "uitzendkwaliteit" vind je momenteel op Netflix. Bijvoorbeeld de VRT-reeks "Eigen Kweek" zal je nergens anders vinden in native 1080p25.

Muziekbos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1222
Lid geworden op: 08 Dec 2008
Bedankt: 286 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor Muziekbos » 06 Okt 2015, 07:45

fluppie schreef:Ik hoop dat Telenet dit niet zal gebruiken,om later (als de klant tevreden is,met de HD uitbreiding)terug een prijsverhoging toe te passen.
Mss heeft Telenet wel wat minder klanten,maar de Prijs per klant is er zeker op vooruit gegaan,voor Telenet.


Slaap maar op je twee oren, tegen begin volgend jaar komt de nieuwe verhoging eraan. Wie denk je dat er zal moeten betalen voor hun "Grote Netwerf"? Ze hebben altijd wel een mooie uitleg. Is het de éne keer niet de index dan zal het wel om één of andere Netwerk of gestegen kosten zijn. Maar betalen zal je doen. Tja, we moeten toch kampioen blijven als het land met de duurste tarieven en de kleinste limieten. Voorbeelden bij de buurlanden genoeg dat het voor meer dan de helft minder kan.

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 927
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 100 keer
Uitgedeelde bedankjes: 106 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor MaT » 06 Okt 2015, 11:07

boulder schreef:Er zijn zelfs nog zenders die in slechte SD kwaliteit uitzenden.

En dat is net wat ik aanklaag in die eerste post.
Aan de ene kant sijpelt 4K content binnen, aan de andere kant zitten we nog met SD zenders en dit 8 jaar lancering HD aanbod en 10 jaar na lancering digitale TV (beiden bij telenet).
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2074
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor boulder » 07 Okt 2015, 18:47

Muziekbos schreef:Slaap maar op je twee oren, tegen begin volgend jaar komt de nieuwe verhoging eraan. Wie denk je dat er zal moeten betalen voor hun "Grote Netwerf"? Ze hebben altijd wel een mooie uitleg. Is het de éne keer niet de index dan zal het wel om één of andere Netwerk of gestegen kosten zijn. Maar betalen zal je doen. Tja, we moeten toch kampioen blijven als het land met de duurste tarieven en de kleinste limieten. Voorbeelden bij de buurlanden genoeg dat het voor meer dan de helft minder kan.

Is het dan elders beter ?
Verhoogt Proximus niet met grote regelmaat haar prijzen?
En doet TV Vlaanderen niet hetzelfde, terwijl er daar quasi nooit iets bijkomt qua zenders?

Ik heb dan toch liever wat extra betalen als ik er iets voor in de plaats krijg, hoewel ik wel vind dat de bandbreedte bij de meeste HD zenders nu wel te laag ligt (4 à 5 Mbps).
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2074
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor boulder » 07 Okt 2015, 18:56

MaT schreef:
boulder schreef:Er zijn zelfs nog zenders die in slechte SD kwaliteit uitzenden.

En dat is net wat ik aanklaag in die eerste post.
Aan de ene kant sijpelt 4K content binnen, aan de andere kant zitten we nog met SD zenders en dit 8 jaar lancering HD aanbod en 10 jaar na lancering digitale TV (beiden bij telenet).

Dat ligt toch niet altijd aan Telenet.
Ik heb satelliet en kabel.
TVEi, de Spaanse omroep zit aan dezelfde kwaliteit op de satelliet als op de kabel, en dat is een heel slechte beeldkwaliteit.
RTPi, de Portugese omroep heb ik op satelliet, en niet bij de kabel, de beeldkwaliteit is nog slechter.
Dus ja, als de maker van die zenders ze niet in HD aanbiedt kun je ze er ook niet in die kwaliteit opzetten, natuurlijk.
Bestaat er al een HD versie van KanaalZ, of van Vitaya?
Als Proximus en Telenet ze beiden niet hebben, moet het zijn dat die niet aangeboden wordt.

De eerste stap is dus diegene die de zender maakt, die moet het eerst produceren.
Een tweede stap is dan dat die geen exorbitante bedragen moet aanrekenen, omdat het HD is.
En een derde stap is dan dat er voldoende bandbreedte moet beschikbaar zijn.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2185
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor fluppie » 07 Okt 2015, 19:27

Het ligt niet aan Telenet,het ligt vooral aan de consument,die nog steeds vind dat een super snelle lijn erg nodig is,en veel geld mag kosten (voor hetzelfde geld gezien enkele weken geleden?).Er zijn ook veel klanten blijkbaar die denken dat er een zeer vlugge lijn nodig is voor Netflix(ten onrechte)
Maar een consument die meegaat met het Telenet kanaal ziet zijn factuur al redelijk gemakkelijk boven de 100€ p/m uitstijgen.
Andere providers slaan natuurlijk ook wel op,bij Scarlet betaalde in destijds 50€ p/m maar nu 54€ p/m.

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 4 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor apestaart » 16 Feb 2016, 23:32

France 2 is voortaan niet alleen in Brussel in HD te ontvangen maar ook in Vlaanderen.

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2185
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor fluppie » 02 Mar 2016, 11:20

Er staat vandaag in De Tijd een art. over een Super belgger uit Noorwegen.Die zou zijn aandelen van Telenet verkocht hebben,met verlies,ik vraag mij af of de komst van een kabel collega daarmee iets te maken heeft.

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 4 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor apestaart » 02 Mar 2016, 12:30

fluppie schreef:Er staat vandaag in De Tijd een art. over een Super belgger uit Noorwegen.Die zou zijn aandelen van Telenet verkocht hebben,met verlies,ik vraag mij af of de komst van een kabel collega daarmee iets te maken heeft.


Wat heeft dat hier te maken met HD aanbod? Gelieve dan deze post in de juiste rubriek te plaatsen.

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 4 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor apestaart » 06 Apr 2016, 11:58

Alle France zenders behalve France 5 zijn vanaf vandaag in HD te bekijken. :-D
Eigenaardig genoeg is France 5 nog in SD te bekijken. :cry:

Amazor
Plus Member
Plus Member
Berichten: 223
Lid geworden op: 01 Jan 2008
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor Amazor » 06 Apr 2016, 12:17

apestaart schreef:Alle France zenders behalve France 5 zijn vanaf vandaag in HD te bekijken. :-D
Eigenaardig genoeg is France 5 nog in SD te bekijken. :cry:


Laat ons zeggen, technisch gezien zijn ze in 1080i. :-) Hun bitrate is volledig gelijk gebleven volgens hun SD-normen.
France 2 is de enige met 1920x1080, France 3 heeft 960x1080, France 4 heeft 1440x1080 (met AAC-audio), France 5 is SD, waar de beeldkwaliteit lager is dan voorheen, ook het geluid is slecht (128 kbps MP2), France Ô heeft ook 1440x1080 met AAC-audio.

Zolang het rustige beeldfragmenten zijn valt het nog mee, maar vanmorgen zaten ze te windsurfen op France Ô met een bitrate van +/- 2 Mbps, bij die scenes merk je dan uiteraard goed de compressie. Het is dubbel, maar om goed te zijn zouden ze bijna een volledige mux kunnen vullen met de Franse HD-zenders en dat zal ook niet rendabel zijn als je (nog) geen bandbreedte op overschot hebt.
Internet: Telenet Internet Fiber 200
TV: Telenet (DC-AD2200 + CI+) /// TV Vlaanderen Basic+
Fixed: Telenet FreePhone Europe /// WeePee Telecom (Gigaset C530 IP)
Mobile: Proximus Smart Enterprise Comfort (Nexus 5X) /// BASE 0

Amazor
Plus Member
Plus Member
Berichten: 223
Lid geworden op: 01 Jan 2008
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor Amazor » 08 Apr 2016, 16:37

Ondertussen is France 5 ook in HD (1440x1080) met AAC-audio.
Internet: Telenet Internet Fiber 200
TV: Telenet (DC-AD2200 + CI+) /// TV Vlaanderen Basic+
Fixed: Telenet FreePhone Europe /// WeePee Telecom (Gigaset C530 IP)
Mobile: Proximus Smart Enterprise Comfort (Nexus 5X) /// BASE 0

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 4 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor apestaart » 14 Apr 2016, 23:07

Nu heb ik vastgesteld dat Focus de regionale TV zender voor Noord West-Vlaanderen nu ook in HD te bekijken is of dat ook zo is voor de andere regionale TV zenders is weet ik niet.

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2074
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor boulder » 15 Apr 2016, 19:58

WTV ook (logisch, komt van dezelfde bron).
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 4 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor apestaart » 05 Aug 2016, 23:32

Kanaal Z is bij Telenet voortaan in HD te zien.

Amazor
Plus Member
Plus Member
Berichten: 223
Lid geworden op: 01 Jan 2008
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor Amazor » 05 Aug 2016, 23:51

Vorige vrijdag ook voor het eerst opgemerkt. Ook de resterende Play Sports-kanalen (excl. Golf) zijn nu in HD.

Edit: Ook Studio 100 TV is voortaan in HD.
Internet: Telenet Internet Fiber 200
TV: Telenet (DC-AD2200 + CI+) /// TV Vlaanderen Basic+
Fixed: Telenet FreePhone Europe /// WeePee Telecom (Gigaset C530 IP)
Mobile: Proximus Smart Enterprise Comfort (Nexus 5X) /// BASE 0

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2074
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor boulder » 07 Aug 2016, 14:24

Het wordt zo stilaan compleet HD :-D
Hoewel er nog een pak zenders is die al in HD bestaat, maar nog niet zo uitgezonden wordt bij Telenet (de Duitse zenders bijv.)
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

Chukky2
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 12 Jul 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor Chukky2 » 10 Aug 2016, 10:49

Welke Vlaamse zenders zenden nu nog niet HD kwaliteit ui?

Strories, tv Limburg , njam, evenaar , ????

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2074
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor boulder » 10 Aug 2016, 11:36

Actua TV.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 4 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor apestaart » 10 Aug 2016, 12:10

VTMKzoom, KADET, Q-Music TV (kanaal 39), Acht.
Eigenlijk zou ik Ketnet en Vitaya ook moeten bij rekenen want die 2 zenders zenden in feite in SD uit desondanks dat Telenet ze in 1080i doorzendt.

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1104
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 76 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor Robert Ford » 10 Aug 2016, 12:50

Nick Jr., TV Oost

Amazor
Plus Member
Plus Member
Berichten: 223
Lid geworden op: 01 Jan 2008
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor Amazor » 24 Aug 2016, 21:04

Inhoudelijk voorlopig nog geen HD-kwaliteit, maar MENT TV is voortaan ook in 1080i met 192 kbps AAC (hoger dan andere kanalen).
Op 1 september zal de zender een make-over krijgen en wellicht zal er dan echt HD te zien zijn. Diezelfde dag wordt MENT in SD bij Proximus toegevoegd.
Ook voldoet de zender nu aan de R128 EBU-audionorm, wat de geluidskwaliteit en -comfort ten goede zal komen.
Internet: Telenet Internet Fiber 200
TV: Telenet (DC-AD2200 + CI+) /// TV Vlaanderen Basic+
Fixed: Telenet FreePhone Europe /// WeePee Telecom (Gigaset C530 IP)
Mobile: Proximus Smart Enterprise Comfort (Nexus 5X) /// BASE 0

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 4 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor apestaart » 24 Aug 2016, 22:11

Ketnet en Vitaya zijn ook zulke zenders die Telenet in 1080i doorzendt maar inhoudelijk ook SD beelden bevatten, ik hoop dat die 2 zenders binnenkort ook echte HD zullen uitzenden.

Gebruikersavatar
FabriFibra
Plus Member
Plus Member
Berichten: 105
Lid geworden op: 07 Jan 2016
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor FabriFibra » 25 Aug 2016, 07:26

boulder schreef:Is het dan elders beter ?
Verhoogt Proximus niet met grote regelmaat haar prijzen?
En doet TV Vlaanderen niet hetzelfde, terwijl er daar quasi nooit iets bijkomt qua zenders?

Ik heb dan toch liever wat extra betalen als ik er iets voor in de plaats krijg, hoewel ik wel vind dat de bandbreedte bij de meeste HD zenders nu wel te laag ligt (4 à 5 Mbps).


Dus daarom moeten wij dat allemaal maar blijven slikken...?
TV: Orange TV
Internet: Orange100
Mobiel prive: Mobile Vikings
Mobiel werk: Proximus Bizz Smart XL 40
Mobiel partner: Orange Dolfijn 15

Afbeelding

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2074
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor boulder » 25 Aug 2016, 21:40

Je kunt altijd opzeggen, natuurlijk.
En dan FTA kijken.
Op satelliet zijn er heel wat vrij te ontvangen zenders.
Op DVB-T heb je de VRT en de RTBf zenders (weliswaar niet in HD).
Als je het ziet zitten kun je dus volledig zonder abonnement kijken.
Ik heb dat eens een maand of 6 geprobeerd.
Het is niet dat er niets te zien is op vrije zenders, maar het is wel allemaal wat droger.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2850
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 173 keer
Uitgedeelde bedankjes: 246 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor wied » 26 Aug 2016, 10:34

Het is niet dat er niets te zien is op vrije zenders, maar het is wel allemaal wat droger.

FTA kijken wordt daarom aangevuld hier met netflix en google play movies. Deze google movie catalogus is trouwens grotendeels dezelfde als deze van proximus!

https://play.google.com/store/movies
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2074
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor boulder » 26 Aug 2016, 11:38

wied schreef:Het is niet dat er niets te zien is op vrije zenders, maar het is wel allemaal wat droger.

FTA kijken wordt daarom aangevuld hier met netflix en google play movies. Deze google movie catalogus is trouwens grotendeels dezelfde als deze van proximus!

https://play.google.com/store/movies

Kan zijn, maar van zodra je moet betalen, is het nog maar de vraag of je beter af gaat zijn.
De concurrentie wil ook geld verdienen.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2850
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 173 keer
Uitgedeelde bedankjes: 246 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor wied » 27 Aug 2016, 14:04

ik kan nu (recente) films huren bij google play en kiezen uit (oudere) reclame-vrije films/series, allemaal ZONDER belgisch betaal-abo! Ik ben eindelijk beter af nu :-)
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 4 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor apestaart » 27 Aug 2016, 17:39

Zouden jullie beter niet bij het onderwerp blijven want dat heeft hier allemaal niks met HD aanbod bij Telenet te maken. :!:

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 4 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor apestaart » 21 Sep 2016, 09:27

La Trois, AB3 en CNN zijn nu voortaan ook in HD te zien.

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2955
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 211 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 184 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor Tomby » 21 Sep 2016, 09:43

Back on topic: is er ergens een lijst van welke de zenders met HD zijn ? Telenet maakt er immers wel een zootje van met de HD aanduiding in de zendernamen. Bvb, je hebt 'La Une HD', 'La Deux HD' en 'La Trois', maar guess what, de derde is ook gewoon in HD. Idem met 'BBC One HD' en 'BBC 2' die beide HD zijn. En blijkbaar hebben ze recent 'MTV Live HD' en 'Animal Planet HD' eraf gegooid (dacht dat ik ze kwijt was) en de oude SD 'MTV Live' en 'Animal Planet' (die bij mij ergens in de hoge zendernummers zaten) ook HD gemaakt. Zo amateuristisch, die inconsistenties.
Afbeelding

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2074
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor boulder » 21 Sep 2016, 10:16

Tomby schreef:Back on topic: is er ergens een lijst van welke de zenders met HD zijn ? Telenet maakt er immers wel een zootje van met de HD aanduiding in de zendernamen. Bvb, je hebt 'La Une HD', 'La Deux HD' en 'La Trois', maar guess what, de derde is ook gewoon in HD. Idem met 'BBC One HD' en 'BBC 2' die beide HD zijn. En blijkbaar hebben ze recent 'MTV Live HD' en 'Animal Planet HD' eraf gegooid (dacht dat ik ze kwijt was) en de oude SD 'MTV Live' en 'Animal Planet' (die bij mij ergens in de hoge zendernummers zaten) ook HD gemaakt. Zo amateuristisch, die inconsistenties.

Zo eenvoudig is het allemaal niet.
De zendernaam wordt door de zender bepaald, en nu HD steeds meer gemeengoed wordt, gebruiken steeds minder zenders dat achtervoegsel niet meer.
Dat zie je ook aan de zenderlogo's.
Zoek je bij Lyngsat naar logo's, dan vind je van de NPO zenders geen specifiek HD logo meer.
Hier bijv. : http://www.lyngsat-logo.com/tvcountry/nl_4.html

Dus het lijkt mij weer een geval van "Telenet bashing" (uit onwetendheid misschien).
In elk geval, bij Telenet zitten ze al door de 60 HD zenders.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2955
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 211 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 184 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor Tomby » 21 Sep 2016, 10:22

Inderdaad, dacht gewoon dat Telenet zelf de zenders namen geeft. Dus die zendernamen zouden dan op alle platformen (TV Vlaanderen, Proximus, etc...) identiek moeten zijn ?
Hier kan je zelf de zenders opzoeken, maar helaas staat er nergens bij vermeld of het HD is of niet : https://www2.telenet.be/nl/basic-channe ... ings.true/ .

Houd zelf bij welke zenders bij mij waar zitten (kwestie van mijn eigen logische nummering te hebben) en dit is wat ik heb als HD zenders. Dit is dus wel zonder betaalzenders, want wij hebben geen Play e.d. Wel hebben we HD XL omdat we dat gratis kregen destijds, maar lijkt erop dat dat nog enkel MTV Live en Animal Planet is, de andere zenders zitten tegenwoordig in het basispakket.

één HD
Canvas HD
VIER HD
VIJF HD
vtm HD
Q2 HD
Acht
FOX
NPO 1
NPO 2
NPO 3
La Une HD
La Deux HD
La Trois
RTL TVI HD
Club RTL HD
TF1 HD
France 2
France 3
BBC One HD
BBC 2
KanaalZ
CNN
Nickelodeon/Spike HD
Disney VL
MTV Live
Eurosport HD
Eurosport 2 HD
Focus
PlattelandsTv
Nat Geo HD
Discovery Vl HD
TLC
Animal Planet
Play time
Afbeelding

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2074
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor boulder » 21 Sep 2016, 11:35

Het zou moeten overal gelijk zijn.
Maar net zoals jij en ik, weten veel mensen graag wat HD is en wat niet, dus gebeurt het wel eens dat een provider er HD bijzet, of zelfs op het logootje een HD bijzet.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 4 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor apestaart » 21 Sep 2016, 17:55

Ik stel tot mijn verbijstering vast dat France Ô terug in SD te zien is, bij Telenet is het precies 2 stappen vooruit en 1 achteruit. :x

Amazor
Plus Member
Plus Member
Berichten: 223
Lid geworden op: 01 Jan 2008
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor Amazor » 21 Sep 2016, 18:59

TV5 Monde FBS is nu ook in 1080i.
Internet: Telenet Internet Fiber 200
TV: Telenet (DC-AD2200 + CI+) /// TV Vlaanderen Basic+
Fixed: Telenet FreePhone Europe /// WeePee Telecom (Gigaset C530 IP)
Mobile: Proximus Smart Enterprise Comfort (Nexus 5X) /// BASE 0

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 4 keer

Re: Telenet breidt HD-aanbod uit

Berichtdoor apestaart » 04 Okt 2016, 19:29

Arte is nu ook in HD te zien.


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten