Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Chukky2
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 12 Jul 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor Chukky2 » 18 Mar 2015, 20:47

JoskeVermeulen schreef:
Chukky2 schreef:Bij mij werkt de ci+ kaart perfect in de samsung .
Maar ik erger mij op het zo traag zappen .
Zijn er nog mensen waar het zappen zo traag gaat . Duurt 3 tot 4 seconden telkens dat het beeld tevoorschijn komt.

[Afbeelding Post made via mobile device ]


Idem hier maar de Digibox is niet veel beter, werkt maar 1 a 1.5 seconde sneller wat nog te traag is.



Als ik de ongecodeerde zenders zap gelijk VRT en actua tv bv dan is het ook zo een 3 seconden , dus ligt het niet aan het ci + kaartje he ?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 534
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor blaatpraat » 19 Mar 2015, 08:46

Iemand die trouwens weet wanneer je betaalde opties van je digitale TV ook beschikbaar zullen komen via "TV met een kaartje"?
Ik betaal bijvoorbeeld voor sporting telenet, op m'n digicorder en via yelo app (als die zin heeft om te werken tenminste) geen probleem.
Via CI+ krijg ik echter de melding dat het kanaal niet in m'n abonnement zit.

Ik weet dat dit in het begin niet het geval is (heb die CI+ kaart al van toen het quasi pas uitgekomen is), maar vraag me af vanaf wanneer dit wel het geval zal zijn.

ygeffens
Premium Member
Premium Member
Berichten: 496
Lid geworden op: 08 Sep 2011
Locatie: Arendonk
Bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor ygeffens » 19 Mar 2015, 08:54

Het zou me uitermate verbazen als dat er ooit komt. Dit zou de deur open zetten tot misbruik.

nl. Registreer een kaartje onder jouw abo en neem het kaartje mee naar een ander adres of verkoop het zonder te deregistreren, en die persoon kijkt "gratis".

't is maar een veronderstelling van me, maar ik denk dat ik er niet ver naast zit.

Gebruikersavatar
bollewolle
Premium Member
Premium Member
Berichten: 663
Lid geworden op: 16 Nov 2007
Twitter: bollewolle
Locatie: Gent
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 96 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor bollewolle » 19 Mar 2015, 08:56

Ben niet 100% zeker maar was het niet zo dat je voor een CI+ kaart dat abo opnieuw moest afnemen? Had iets te maken met het feit dat het technisch niet mogelijk was dat over te zetten ofzo. Allez, zo was dat toch in het begin, weet dus niet zeker of dat nu ook nog zo is.

Edit: snel ff opgezocht, is dus inderdaad nog altijd zo (bron).

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1682
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Contact:

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor laroyj » 19 Mar 2015, 09:04

voor tv met een kaartje kan je reeds vanaf DAG1 extra abonnemeneten nemen maar het is idd zo , al heb je extra abonnementen zoalas extra HD kanalen of Sporting Telenet of Prime dat je telkens opnoieuw een extra abonnement moet betalen omdat je idd dat kaartje kan meenemen naar elders....

Zoals ik hier eerder in dit topic of in en ander vermeld heb, heb je 2 mogelijkheden:
-ofwel betaal je dubbel
-ofwel laat je jouw extra paketten overzetten naar tv met een kaartje, en waneer je kan opnemen met je tv neem je daar mee op, of plaats je het kaartje in een compatibele cable receiver..

Bij deze opties heb je echter geen interactiviteit en de EPG werkt maar 48u vooruit voor automatische opnames
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 534
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor blaatpraat » 20 Mar 2015, 09:44

ygeffens schreef:Het zou me uitermate verbazen als dat er ooit komt. Dit zou de deur open zetten tot misbruik.

nl. Registreer een kaartje onder jouw abo en neem het kaartje mee naar een ander adres of verkoop het zonder te deregistreren, en die persoon kijkt "gratis".

't is maar een veronderstelling van me, maar ik denk dat ik er niet ver naast zit.

Dat werkt, als die persoon ook een actieve kabel heeft liggen (en dus ook al betaald aan Telenet).
Als ik nu m'n digicorder op een ander adres zou zetten, zou ik daar ook kunnen kijken => zelfde argumenten.

Denk niet dat dit de reden is dus.

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1682
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Contact:

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor laroyj » 20 Mar 2015, 10:12

als je digicorder interactief is gemaakt en je neemt hem mee naar een ander adres valt hij na 2 weken uit...
je kaartje kan je overall mee naartoe nemen voor wat betreft de standaardpaketten, extra paketten zijn extra te betalen en werken enkel en alleen op dat kaartje, daar geldt de regel NIET dat het op max. 4 toestellen werkt, dit is enkel voor de 1ste digitale lijn met digiboxen of digicorders, vanaf een 5de toestel heb je een 2de lijn nodig (werkt op dezelfde modem, is enkel een software setting, tv met een kaartje is dan een 3de lijn), maar op die extra lijnen heb je NIET de privéleges van je 1ste lijn :(
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1006
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 59 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor apestaart » 20 Mar 2015, 10:38

En wat met digicorders/digiboxen die niet interactief zijn? Vallen die dan ook na 2 weken uit?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1682
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Contact:

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor laroyj » 20 Mar 2015, 11:29

nee, maar in principe bidet telenet interactive tv aan en moet uw digibox/corder interactief zijn... ik weet soms wordt dat gepucht om het niet te doen, en soms is er iets verkeerd....
Anderzijds wanneer uw box niet interactief is kan je ook geen (al dan niet gratis) programma's of films opvragen....en ik betwijfel wanneer je extra betalene paketten hebt als dit kan zonder interactive box, en wanneer het zou kunnen dan kan je maar op 1 box kijken, net die interactiviteit zorgt dat er tot 4 boxen op dezelfe lijn naar dezelfde pakketten kunnen kijken, dus voor -en nadelen...
Misschien dat je via bepaalde protocollen of via vpn het kan klaarspelen om op locatie je Eigen nthuisnetwerk te simuleren en toch interactief te blijven...

Met een modem only weet ik niet of dat zal lukken omdat je immers de toegewezen 178.x.x.x range van deze modem naar een andere lokatie moet krijgen..
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1006
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 59 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor apestaart » 20 Mar 2015, 11:58

Mijn beide digicorders zijn niet interactief omdat het niet mogelijk is wegens rijgnet maar enkel op 1 Digicorder heb ik Play More en op de andere staan er enkel de basiszenders op, indien ik op die 2de Digicorder ook Play More wens dan moet ik inderdaad 2 x € 24,95 betalen dus € 49,98/maand wat dus vrij kostelijk is.
Ik kan inderdaad geen gebruik maken van interactieve diensten zoals films opvragen maar kan enkel genieten van de extra zenders zoals PRIME, 13th Street, BBC 3, BBC 4,...enz, gelukkig heb ik nog Proximus TV om daar wel gebruik te kunnen maken van interactieve diensten.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Laatst gewijzigd door apestaart op 20 Mar 2015, 13:34, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27091
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 312 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor r2504 » 20 Mar 2015, 13:15

apestaart schreef:wegens rijgnet


Kan je geen individuele coax tot aan het aansluitpunt van TN trekken ?

Coop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 696
Lid geworden op: 29 Nov 2006

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor Coop » 10 Apr 2015, 15:21

Ik heb kabel aangevraagd en ik krijg nu 22 kanalen door.
Het is echter slecht van kwaliteit, heel korrelig.
Betekent dit dat de kabel te lang is? De kabel is zo een 12 meter vanaf hij binnen komt.

De tv herkent mijn kaartje maar ik vind geen digitale kanalen, komt dit omdat het signaal te zwak is?

Verstuurd vanaf mijn LG-D955 met Tapatalk

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13107
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2053 keer
Recent bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor philippe_d » 10 Apr 2015, 17:44

Coop schreef:Ik heb kabel aangevraagd en ik krijg nu 22 kanalen door.
Het is echter slecht van kwaliteit, heel korrelig. Betekent dit dat de kabel te lang is?

Neen, wat jij nu ziet zijn 22 analoge kanalen, en daarvan is de kwaliteit natuurlijk bedenkelijk op een modern TV toestel

Coop schreef:De tv herkent mijn kaartje maar ik vind geen digitale kanalen, komt dit omdat het signaal te zwak is?

Neen. Er zijn 2 mogelijkheden:
    1) jouw TV heeft niet de geschikte tuner (DVB-C).
    2) of jouw TV is niet goed ingesteld
Sommige toestellen, waarvan de firmware geen digitale TV kent in Belgïë, moet je op een ander land instellen (vb: Zweden)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Coop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 696
Lid geworden op: 29 Nov 2006

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor Coop » 10 Apr 2015, 18:30

Mijn tv heeft een dvb c tuner.
Ik heb op alle frequenties liggen scannen, heb ook al Nederland ingesteld als land. Zweden kent hij niet.
Het zijn idd analoge kanalen die ik krijg, maar het is extreem slecht, het geluid komt ook niet of niet goed door, dus ik denk dat de kabel te lang is?
Kan het zijn dat ik daarom geen digitale kanalen kan vinden? Of moet je die ook vinden met een slecht analoog signaal?

Verstuurd vanaf mijn LG-D955 met Tapatalk

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13107
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2053 keer
Recent bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor philippe_d » 10 Apr 2015, 20:26

Een kabel van 12 meter lang kan onmogelijk het verschil uitmaken.
Misschien is er een "kink in de kabel"? ergens een slecht contact?

Je zegt "ik heb de kabel aangevraagd", maar is deze al geïnstalleerd / aangesloten? Bij een normale installatie heb je op de binnenkomende kabel een NIU (door Telenet geinstalleerd), vandaar vertrekken de coaxen naar de TV's / modem.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1348
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor MarkDM » 10 Apr 2015, 21:29

Als hij Zweden niet kent kan je met Duitsland proberen. Dat geeft bij mij de beste resultaten.
Voip: 3StarsNet met Linksys SPA3102
Internet: Belgacom Comfort met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+ en TV-Vlaanderen op Xtrend met Open-Pli

Coop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 696
Lid geworden op: 29 Nov 2006

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor Coop » 12 Apr 2015, 10:05

philippe_d schreef:Een kabel van 12 meter lang kan onmogelijk het verschil uitmaken.
Misschien is er een "kink in de kabel"? ergens een slecht contact?

Je zegt "ik heb de kabel aangevraagd", maar is deze al geïnstalleerd / aangesloten? Bij een normale installatie heb je op de binnenkomende kabel een NIU (door Telenet geinstalleerd), vandaar vertrekken de coaxen naar de TV's / modem.


De kabel lag al, maar er is geen niu op aangesloten. De kabel komt binnen en gaat rechtstreeks naar de tv.
Maandag eens bellen voor de niu.
Moet ik nog eens apart betalen voor de niu?
Dan kan ik misschien beter 1 kopen in de hubo?

Verstuurd vanaf mijn LG-D955 met Tapatalk

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27091
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 312 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor r2504 » 12 Apr 2015, 10:59

Coop schreef:Moet ik nog eens apart betalen voor de niu?


Nee, die is inbegrepen... in de HUBO ga je dat trouwens niet vinden.

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1006
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 59 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor apestaart » 12 Apr 2015, 12:19

Sterker nog, die NIU kan je zelf niet plaatsen dat moet gedaan worden door een technieker van Telenet.

Coop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 696
Lid geworden op: 29 Nov 2006

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor Coop » 19 Apr 2015, 03:00

Ik kijk ondertussen met een kaartje, werkt perfect.
Alleen kan ik niet opnemen, is er geen box of iets dergelijks waar ik mijn kaartje in kan steken en zo tv kan kijken en programma's opnemen?

Verstuurd vanaf mijn LG-D955 met Tapatalk

dejean
Pro Member
Pro Member
Berichten: 343
Lid geworden op: 25 Jan 2006
Locatie: wolvertem
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor dejean » 19 Apr 2015, 07:36

een gewone externe harde schijf met usb aansluiting, werkt perfect
Afbeelding

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1682
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Contact:

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor laroyj » 20 Apr 2015, 08:15

tenminste wanneer u tv opnames toelaat...anders zal het niet lukken..
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1006
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 59 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor apestaart » 20 Apr 2015, 11:12

Bovendien kan men enkel kijken naar de TV zender waar de opname bezig is tenzij men 2 TV tuners heeft maar zulke TV's zijn in België zeer moeilijk of niet te vinden.
Het is daarom dat het voor mij geen optie is om met zulke dergelijke constructies te werken, ik gebruik voor opnames dus gewoon de digicorder, zo hou ik het tenminste het simpel en zo kan ik simultaan 2 opnames doen terwijl ik naar een 3de zender aan het kijken ben. :-D
En zo is de kous voor mij af.

maxpower
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 47
Lid geworden op: 15 Apr 2013
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor maxpower » 28 Mei 2015, 12:49

ok , Telenet heeft mij aangenaam verrast , ze hebben het probleem dat ik in een vorige post heb gemeld met mijn sony tv en wegvallen van alle zenders vanop afstand opgelost

nu al een maand ongeveer doet zich dit niet meer voor , blijkbaar zijn de tijden van ''tis uw tv , ons probleem niet" voorbij

kleine :worship: voor Tn

Gebruikersavatar
svenska
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1801
Lid geworden op: 23 Feb 2004
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor svenska » 28 Mei 2015, 12:58

svenska schreef:Ik ben nu reeds 2,5 jaar afgesloten voor Telenet televisie, en er hangt een filter op mijn distributie aansluiting.
Analoog kan ik Discovery ontvangen, digitaal komen er 150 versleutelde kanalen door.
Of die digitale echt beeld zouden geven weet ik niet, ik zou het wel eens willen testen met een CI module.

Echter de onversleutelde kanalan EEN, EEN HD, CANVAS en CANVAS HD kan ik niet terugvinden.


Gisteren een actieve Telenet CI module in mijn tv gestoken, en ik heb perfect beeld op alle zenders die ik kan ontvangen (ondanks dat ik geen Telenet klant meer ben, met een filter op de aansluiting).

ygeffens
Premium Member
Premium Member
Berichten: 496
Lid geworden op: 08 Sep 2011
Locatie: Arendonk
Bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor ygeffens » 28 Mei 2015, 13:04

Misschien een internet-filter, waardoor je nog wel tv beeld hebt?

Gebruikersavatar
svenska
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1801
Lid geworden op: 23 Feb 2004
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor svenska » 28 Mei 2015, 13:09

Nee, ik had tot vorig jaar enkel internet, geen tv.
Nu heb ik geen van beiden meer.

Filter voor tv zit er nog wel op, want ik heb geen analoge tv beschikbaar (slechts Discovery VL), en digitaal mis ik zeker EEN, Canvas, VTM, 2BE.
Dus een grote blok frequenties wordt weldegelijk tegengehouden.

Het was maar een test, voor iemand begint te roepen dat ik zwartkijker ben :wink:
Ik betaal mijn Scarlet/Proximus tv mooi elke maand...

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1682
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Contact:

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor laroyj » 28 Mei 2015, 13:10

slecht werkende internet filter...
bij een full scan dien je normaal ruim 200 kanalen te vinden, dit zijn alle kanalen incl het Franstalige VOO-packet , alle regionale zenders en de pay per view kanalen/video on demand kanalen
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

Gebruikersavatar
svenska
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1801
Lid geworden op: 23 Feb 2004
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor svenska » 28 Mei 2015, 13:18

Ik heb een full scan gedaan, en het zijn inderdaad 200 kanalen, maar slechts 90 tv zenders. (vorige keer in maart waren het 150 kanalen)
De rest is Service of radio.

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1682
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Contact:

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor laroyj » 28 Mei 2015, 14:07

meer dan 200 tv kanalen hoor
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

mipa
Plus Member
Plus Member
Berichten: 135
Lid geworden op: 04 Jul 2011
Bedankt: 5 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor mipa » 03 Okt 2015, 12:19

Vorig jaar heb ik bij mijn schoonmoeder een Samsung UE32H4000AWXXN
geinstalleerd met een kaartje ter vervanging van een CRT.
Dat ging goed want het toestel staat in de compatibiliteitslijst.

Maar sinds een paar weken wil het toestel de module niet meer herkennen:
Aanvankelijk kwam de foutmelding: [CI+ CAMFOUT: 11 Verificatie mislukt]

Ik heb ondertussen al vanalles geprobeerd: opnieuw laten 'pairen' door de TN-klantendienst,
nieuwe module en kaart , nieuwe (afgeschermde) coax, upgrade via USB naar de laatste
firmware v/d TV. Zenders opnieuw instellen volgens de voorgeschreven procedure...

Alles werkt perfect (singaalsterkte / kwaliteit 90 /100) maar juist dat kaartje om naar de
gecodeerde zenders te kunnen kijken werkt daar niet . De laatste keer dat ik probeerde bleef
hij hangen bij 90% pairing en dan: [error code 17]

http://www.cjoint.com/c/EJdldhPwYH0

Ligt dat nu aan de TV of aan Telenet? Ik weet het niet meer... :bang:

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27091
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 312 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor r2504 » 03 Okt 2015, 17:35

Ik lees ergens dat error 17 is dat je certificaat is verlopen... vermoedelijk als gevolg van de reset.

Gewoon een tijdje wachten denk ik dus...

jollito
Pro Member
Pro Member
Berichten: 286
Lid geworden op: 16 Jan 2008
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor jollito » 08 Okt 2015, 07:39

Ik heb sinds een paar weken ook een CI+ kaartje in mijn Samsung TV.
Soms gebeurt het dat, tijdens het zappen, ik automatisch "terugval" op de gewoon analoog beeld.
Dan is er geen mogelijkheid meer om terug HD te kijken, tenzij een volledige rescan.

Iemand een idee wat ik verkeerd doe hier ?
Het lijkt erop dat ik op één of andere manier van "Digitaal" naar "Analoog" switch, maar ik ben gewoon aan het zappen met de P+ en P- toetsen ...


Alvast bedankt !

Gebruikersavatar
bollewolle
Premium Member
Premium Member
Berichten: 663
Lid geworden op: 16 Nov 2007
Twitter: bollewolle
Locatie: Gent
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 96 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor bollewolle » 08 Okt 2015, 07:47

Hebben dat ook soms aan de hand op een Samsung (D-serie) maar is bij ons wel meestal per ongeluk. Het gebeurd echter zo zelden dat ik er niet echt achter zoek wat de reden is. Ook al omdat het snel opgelost kan worden want als je op analoog kanaal 1 staat en klikt de P- knop spring je geloof ik terug naar de digitale kanalen. Niet echt een oplossing maar een rescan moet ik iig nooit doen in deze situatie.

Chukky2
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 12 Jul 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor Chukky2 » 08 Okt 2015, 18:23

Wat zitten jullie toch te klungelen met die analoge zenders . Reset gewoon alles en doe de scan opnieuw met de juiste parameters van het telenet netwerk . Duid alleen digitale zenders aan in het menu en laat de tv scannen .
Dan heb je ook alleen maar de digitale zenders!

[Afbeelding Post made via mobile device ]

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
bollewolle
Premium Member
Premium Member
Berichten: 663
Lid geworden op: 16 Nov 2007
Twitter: bollewolle
Locatie: Gent
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 96 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor bollewolle » 08 Okt 2015, 18:43

Sinds wanneer is dat klungelen om de analoge zenders ook op uwe tv te willen hebben? Ik weet ook wel dat je als je wil ook enkel de digitale kan laten scannen en niet de analoge :roll:

Gebruikersavatar
svenska
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1801
Lid geworden op: 23 Feb 2004
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor svenska » 08 Okt 2015, 19:31

Dat was ik ook aan het denken: laat gewoon die analoge weg!
Als je investeert in een CI module, waarom nog analoog kijken?

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1348
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor MarkDM » 08 Okt 2015, 23:44

omdat je bij veel tv's de analoge niet kunt weglaten. Wij moeten ook opletten om niet op het verkeerde knopje te drukken of we hebben terug de analoge.
Voip: 3StarsNet met Linksys SPA3102
Internet: Belgacom Comfort met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+ en TV-Vlaanderen op Xtrend met Open-Pli

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1682
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Contact:

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor laroyj » 09 Okt 2015, 07:49

ik ken toch een aantal mensen die enkel analoge kabel hebben maar die omwille van de bête kwaliteit toch naar de gratis (onversleutelde) kanalen kijken...
...en daarvoor heb je zelfs niet eens een module nodig......
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

Gebruikersavatar
svenska
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1801
Lid geworden op: 23 Feb 2004
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Kijk jij ook TV met een kaartje (CI+)?

Berichtdoor svenska » 09 Okt 2015, 08:00

Jaja dat begrijp ik, maar dan heb je geen CI module, wat hier wel besproken wordt.


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast