TPLink WDS Brigde.

wootie
Member
Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 07 Jan 2009
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

TPLink WDS Brigde.

Berichtdoor wootie » 08 Jun 2018, 12:45

Ik had graag geweten als deze opstelling zou werken.

Mijn TPLink router is verbonden via PPPOE met mijn BBOX3, verlogens is er een WDS brug met een tweede TPLInk router (werk prima) en mijn Proximus decoder is verbonden via UTP op mijn tweede TPlink router. Alles werk goed buiten mijn proximus decoder die geen verbinding kan maken met ??..

Zou het moeten werken ? of moet ik een andere oplossing bedenken?

Kleine schema in bijlage gezet.

Dank u wel,
Bijlagen
prox.jpg

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13781
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2230 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: TPLink WDS Brigde.

Berichtdoor philippe_d » 08 Jun 2018, 14:53

Zoals je het nu beschrijft heb je 3 routers in je netwerk.
Dat kan nooit werken, zelfs niet met 1 router achter je B-box3.
    - Waarom wil je met de eerste router een PPPoE verbinding maken?
    - Hoe is de 2de router ingesteld (als router? als bridge) ?
    - Welk netwerk heb je achter de 2de router ?
De enige manier waarop het zou kunnen werken is:
    - de eerste router niet als PPPoE instellen, maar gewoon als bridge (of als IP Client)
    - idem voor de 2de router
Op die manier zorg je ervoor dat alles op één lokaal netwerk staat (in principe 192.168.1.0), en de decoder netjes een IP adres krijgt van de B-box3 (192.168.1.64). Dan kan het misschien werken (afhankelijk van hoe goed de bridge de multicast traffic tussen de B-box3 en de decoder verwerkt).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

wootie
Member
Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 07 Jan 2009
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: TPLink WDS Brigde.

Berichtdoor wootie » 08 Jun 2018, 17:31

]Werk al jaren perfect, dus weet ik niet van waar u opemerking van het zou nooit werken.
Wifi en router functionaliteit van bbbox zijn uitgeschakeld. (Die werkt als VDSL modem).
Reden daarvoor,is dat mij bbox in de kelder is zonder en dat de WiFi signaal geen bereik heeft waar ik het nodig heb.
Het lijk me logisch dat de eerste router als router is ingesteld en de tweede via WDS als AP functioneerde.
Mis. Is het een configuratie dat je niet vaak tegenkomt maar zeggen dat het niet werkt is onjuist.

Ik heb ook een andere "media" IPTV ontvanger achter de 2de router en die werk zonder problemen...

Mijn vraag was dus MOET de decoders (Ik heb er 2 van proximus) rechtstreeks verbonden (utp of wifi) zijn met de bbox.
Bijlagen
prox.jpg


Terug naar “IPTV (Proximus-TV/Belgacom-TV, Scarlet, ...)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast