Scarlet: 3 decoders mogelijk?

Ratface
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 09 Jan 2012
Bedankt: 5 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Scarlet: 3 decoders mogelijk?

Berichtdoor Ratface » 24 Jan 2018, 21:14

Vroeger kon je blijkbaar op eigen houtje een extra decoder aankopen en een extra LAN poort configureren teneinde 3 decoders te gebruiken bij Scarlet.

Kan dit nog steeds met een trio abbo en een b-box V3+ ?

Volgens de scarlet site kan je max 2 decoders huren/aansluiten, is dit een technische beperking waar je niet om heen kunt of is dit louter marketingtechnische bangmakerij?

Alvast bedankt !

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13907
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2257 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 624 keer
Contact:

Re: Scarlet: 3 decoders mogelijk?

Berichtdoor philippe_d » 24 Jan 2018, 23:09

Op de oude B-box/Sagem modem was er een (te omzeilen) beperking van 2 LAN poorten voor TV
Waarschijnlijk stamt deze "beperking" nog van die tijd.

Met de huidige b-box3 - in fully routed mode - is er eigenlijk geen enkele technische beperking meer. Je kan verschillende decoders via aangepaste switches aan je netwerk hangen. De enige "technische" beperking is:
    - de DHCP range van de routed decoders (nu 192.168.1.64 tot en met .99), dus max 35 decoders :-D
    - de nodige bandbreedte om al je decoders gelijktijdig van signaal te voorzien (en in mindering te brengen van je internet snelheid).
In die zin is er dus wel een fysische beperking :wink:

Wat marketing betreft, kan het inderdaad zo zijn dat Scarlet maximum 2 decoders activeert.
Dat zou ik geen "marketingtechnische bangmakerij" noemen, maar een commerciële beperking door een low-cost provider (de lagere kost moet toch ergens uit te halen zijn?)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Ratface
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 09 Jan 2012
Bedankt: 5 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Scarlet: 3 decoders mogelijk?

Berichtdoor Ratface » 24 Jan 2018, 23:52

philippe_d schreef:Wat marketing betreft, kan het inderdaad zo zijn dat Scarlet maximum 2 decoders activeert.
Dat zou ik geen "marketingtechnische bangmakerij" noemen, maar een commerciële beperking door een low-cost provider (de lagere kost moet toch ergens uit te halen zijn?)


Dat is nu net mijn vraag :P Kunnen er dan wel meer dan 2 decoders op dezelfde installatie geactiveerd worden?


Terug naar “IPTV (Proximus-TV/Belgacom-TV, Scarlet, ...)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast