Pagina 1 van 4

proximus TV is down.

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:25
door Splitter
Mijn moeder half in paniek, hare tv werkt ineens ni meer...
zag hem idd uitvallen, en bij reboot klaagt hij over geen verbinding.
internet echter up, verbinding tot modem ok, en ip ook ok van de decoder.

probeer je naar myproximus te gaan, krijg je deze leuke error:

Reason: DNS lookup failure for: xcmj6p11.ebc.local


is toch al een kwartiertje ofzo dat het niet werkt... nog iemand? (regio 011)

edit: proximustv website 404 errors, myproximus proxy errors, proximus support site 503 errors.
gelukkig zijn ze (nog?) niet aant knoeien met de pppoe verbindingen

Proximus down

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:26
door axs
Blijkbaar een nationaal probleem bij Proximus.
Begin hier met één HD die niet meer doorkwam, decoder herstart loopt vast.
ProximusTV app en site werkt ook niet en er schijnen eveneens problemen te zijn met het sms verkeer.

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:27
door VanH
Zelfde probleem hier, en bij mijn ouders idem.
Niet HD zenders werken op beide locaties wel...

Re: Proximus down

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:28
door Splitter
had het ook net al gepost :) viewtopic.php?f=101&p=731805

en idd, mijn moeder was ook naar een aan het kijken :P

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:28
door liber!
Hier errorcode SYS_1 wanneer je de digicorder (v5 mini) opzet.

Op 080022800 krijg je meteen de bezettoon.

Zone 09

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:29
door axs
Decoder in ieder geval niet heropstarten of het is helemaal gedaan

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:29
door Splitter
VanH schreef:Niet HD zenders werken op beide locaties wel...


wat je dan ook doet... decoder niet herstarten, want ze booten niet verder

idd errorcode SYS_1 bij reboot. klantendienst heb ik zelfs niet geprobeerd, die zijn ondertussen vast al aant zweten

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:31
door redman
Hier hetzelfde problemen.

Proximus helpdesk bezettoon, dus niet bereikbaar.

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:32
door Chris_147
Zone 014: niets van TV werkt.
modem en decoder herstart, proximustv app via wifi noch 4g werkt.
triestig... en het nog te vroeg om al babytjes te gaan maken, internet werkt nog dus de kinderen willen nog niet naar bed.

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:32
door mailracer
Mogelijk is er nu een ploeg onderweg om de kuisvrouw hare stofzuiger uit te trekken en de router weer in te pluggen. Neen alle gekheid op een stokje. Een algemeen probleem teisterde Proximus, maar wij hebben het al eens voorgehad, (dat van de kuisvrouw) :eek:

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:34
door Splitter
mailracer schreef:maar wij hebben het al eens voorgehad, (dat van de kuisvrouw) :eek:

heb ik ooit toen ik nog voor bgc werkte gehad... bedrijf waar niks werkte tot ik de router terug ging insteken :lol:

maar als je ziet dat je een proxy error krijgt met dns dat een .local niet kan resolven denk ik dat er mss iemand per ongeluk iets van staging in productie heeft gegooid ofzo? (of idd letterlijk iets intern heeft uigezet... nothing surprises me anymore)

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:39
door mailracer
Zelf ben ik ook technieker die storingen moet verhelpen bij een zeer groot bedrijf. Wat we voor 50 percent van de gevallen doorgeven aan de helpdesk, die de tickets afsluit, is dat het probleem zich tussen stoel en scherm bevond.

Re: Proximus down

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:39
door datakiller
Service Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

ah RIP

Re: Proximus down

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:39
door blaatpraat
Ik kreeg ook al oproepen (als zelfstandige IT'er) van mensen met problemen.
Ik heb zo het gevoel dat ik 1 van de weinige ben die wel nog TV heeft op dit moment...

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:41
door Daddy007
Hier ook geen tv meer, wel internet, Zellik :bang:

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:43
door datakiller
Stel je voor dat proximus internet zometeen ook nog een storing krijgt x)

Re: Proximus down

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:43
door TiTanium
Ik heb beeld zone 2020.

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:44
door cadsite
mailracer schreef:Mogelijk is er nu een ploeg onderweg om de kuisvrouw hare stofzuiger uit te trekken en de router weer in te pluggen. Neen alle gekheid op een stokje. Een algemeen probleem teisterde Proximus, maar wij hebben het al eens voorgehad, (dat van de kuisvrouw) :eek:

Gij lacht daarmee.
Ik heb zo nog in het kantoor van de mutualiteit gestaan waar de kuisvrouw voor mijn ogen een stekker uittrok voor haar stofzuiger. Dat was dus de stekker van de locale server. Zaten ze daar plots met 4 loketbedienden zonder netwerk. :banana:

Re: Proximus down

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:45
door datakiller
Jammergenoeg (of juist niet) kan ik niet meespreken, heb alleen proximus voor mijn GSM.

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:45
door vverbeke
Hier wel internet, geen tv. Netflix via de decoder werkt wel nog. Op het werk internet en ipvpn nog ok. Zone 056.

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:45
door Bukenbergs
Idem bij Scarlet ook al problemen sinds 19:50 met Digitale TV, Internet en VOIP telefonie werken wel.

Zone 014

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:47
door datakiller
cadsite schreef:
mailracer schreef:Mogelijk is er nu een ploeg onderweg om de kuisvrouw hare stofzuiger uit te trekken en de router weer in te pluggen. Neen alle gekheid op een stokje. Een algemeen probleem teisterde Proximus, maar wij hebben het al eens voorgehad, (dat van de kuisvrouw) :eek:

Gij lacht daarmee.
Ik heb zo nog in het kantoor van de mutualiteit gestaan waar de kuisvrouw voor mijn ogen een stekker uittrok voor haar stofzuiger. Dat was dus de stekker van de locale server. Zaten ze daar plots met 4 loketbedienden zonder netwerk. :banana:


Geen UPS?

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:47
door mailracer
Nu lachen we ermee, relativeren is een deugd als je als technieker uit je bed gebeld word om de stekker opnieuw in te steken waarvoor je 2 uur hebt moeten rijden.

https://www.hln.be/ihln/internet/algemene-storing-bij-proximus-klanten-zitten-zonder-tv-telefoon-en-internet~aaae72c1/

Het staat al in de krant 8)

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:51
door datakiller
mailracer schreef:Nu lachen we ermee, relativeren is een deugd als je als technieker uit je bed gebeld word om de stekker opnieuw in te steken waarvoor je 2 uur hebt moeten rijden.


Hmm, ik denk dat (bijna) iedereen wel een stekker kan insteken.

Re: Proximus down

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:52
door mailracer

Re: Proximus down

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:56
door TiTanium
2 dezelfde topics in 1 topic gegoten. Lijkt mij beter dan parallel te werken.

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:57
door Fallschirmjaeger
datakiller schreef:
mailracer schreef:Nu lachen we ermee, relativeren is een deugd als je als technieker uit je bed gebeld word om de stekker opnieuw in te steken waarvoor je 2 uur hebt moeten rijden.


Hmm, ik denk dat (bijna) iedereen wel een stekker kan insteken.


Ge zou ervan verschieten hoeveel mensen dat niet kunnen (of weigeren om dat te doen aangezien dat te technologisch geavanceerd is in hun opinie, zo'n modem of decoder).

Re: Proximus down

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:58
door Gray
Dit is extreem pijnlijk voor Proximus, een nationale storing in primetime.

Re: proximus TV is down.

Geplaatst: 08 Jan 2018, 20:59
door Tomsworld
Internet ok, canvas werkt, een is geen signaal

Re: proximus is aant knoeien

Geplaatst: 08 Jan 2018, 21:04
door datakiller
Fallschirmjaeger schreef:
datakiller schreef:
mailracer schreef:Nu lachen we ermee, relativeren is een deugd als je als technieker uit je bed gebeld word om de stekker opnieuw in te steken waarvoor je 2 uur hebt moeten rijden.


Hmm, ik denk dat (bijna) iedereen wel een stekker kan insteken.


Ge zou ervan verschieten hoeveel mensen dat niet kunnen (of weigeren om dat te doen aangezien dat te technologisch geavanceerd is in hun opinie, zo'n modem of decoder).


Tip: stekker vastlijmen :)

Re: proximus TV is down.

Geplaatst: 08 Jan 2018, 21:04
door blaatpraat
Enkel geen signaal op één en op ketnet.
Beide beelden komen nog binnen via andere wegen, dus het probleem situeert hem zich niet aan de apparatuur in de Reyerslaan (tenzij het de Px servers zijn die daar staan).

Re: proximus TV is down.

Geplaatst: 08 Jan 2018, 21:06
door datakiller
blaatpraat schreef:Enkel geen signaal op één en op ketnet.
Beide beelden komen nog binnen via andere wegen, dus het probleem situeert hem zich niet aan de apparatuur in de Reyerslaan (tenzij het de Px servers zijn die daar staan).


Waarschijnlijk iets met hun servers, aangezien hun website ook 'offline' is (error pagina).

Re: proximus TV is down.

Geplaatst: 08 Jan 2018, 21:06
door proximusboyke
enzo is meteen duidelijk wat het voordeel is van een een decoder met hdd.
Iemand die aleen en eenzaam is kan tenminste dan nog naar iets kijken.

Re: proximus TV is down.

Geplaatst: 08 Jan 2018, 21:11
door seagull
Hier ging TV een 10-tal tellen uit: beeld even bevroren, even het paarse scherm, dan terug klank en daarna terug beeld.

Re: proximus TV is down.

Geplaatst: 08 Jan 2018, 21:22
door boonpwnz
opnames zijn nog effe f*cked up...

Re: proximus TV is down.

Geplaatst: 08 Jan 2018, 21:37
door heist_175
Het is puur Proximus, ik zit op EDPnet (op Proximus infrastructuur) en ik heb nergens last van.

Re: proximus TV is down.

Geplaatst: 08 Jan 2018, 21:40
door Patje
Van rond 20 u geen TV meer, maar wel nog internet (gelukkig)
Khad de decoder heropgestart maar die zit precies nu vast.

Re: proximus TV is down.

Geplaatst: 08 Jan 2018, 21:41
door Chris_147
proximusboyke schreef:enzo is meteen duidelijk wat het voordeel is van een een decoder met hdd.
Iemand die aleen en eenzaam is kan tenminste dan nog naar iets kijken.

Ik heb toch een decoder met hdd, maar ding wil niet opstarten...

Re: proximus TV is down.

Geplaatst: 08 Jan 2018, 21:45
door SpecialK
Chris_147 schreef:Ik heb toch een decoder met hdd, maar ding wil niet opstarten...

Dat heb ik idd bij mijn moeder ook al eens gezien tijdens een vorige grote outage. Toen was het de keyserver die eruit lag, en ook opnames die lokaal op de decoders stonden werkten niet meer. Ik dacht eerst dat de decoder kapot was (groen scherm met bovenaan wat MPEG artefacts) maar toen de tweede decoder identiek hetzelfde probleem had wist ik dat er iets niet klopte :) Bij Telenet worden de opnames lokaal ge-encrypteerd met een box-key, bij Proximus werkt dat blijkbaar anders.

Re: proximus TV is down.

Geplaatst: 08 Jan 2018, 21:51
door boonpwnz
heist_175 schreef:ik zit op EDPnet (op Proximus infrastructuur) en ik heb nergens last van.


Heist???

Je kan geen last hebben dat proximus TV down is als je enkel internet hebt he ;)

met het internet is niets mis ;)