V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3986
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 242 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor satsurfer » 09 Feb 2018, 20:58


jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4094
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor jackho » 10 Feb 2018, 09:24

Voor wat zouden die USB poorten en het SD slot dienen op de V6.

Jan123
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 Feb 2018

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor Jan123 » 10 Feb 2018, 10:40

Inderdaad v6 heeft usb poorten, zowel rechts op het toestel als achteraan.
Weet iemand al welke functies deze hebben ?

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4357
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1420 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor raf1 » 10 Feb 2018, 11:28

jackho schreef:Voor wat zouden die USB poorten en het SD slot dienen op de V6.

Afspelen van vakantiefoto's op de tv.

(Proximus dupliceert dus alle functionaliteit die op hedendaagse smart tv's zit omdat ze het vertikken om hun IPTV-aanbod compatibel te maken met de HTML5 standaard waardoor een eigen decoder overbodig wordt.)

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1994 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor ubremoved_539 » 12 Feb 2018, 08:34

raf1 schreef:alle functionaliteit die op hedendaagse smart tv's zit


En twee jaar verder ben je minstens 50% van die smart functionaliteit kwijt op je TV omdat de leverancier er geen ondersteuning meer voor geeft. ALs ik kon kiezen dan zou ik een TV willen zonder enige smart functionaliteit die dan ook iets goedkoper was.

De functionaliteit die je van je provider krijgt is dan misschien niet perfect maar ze is wel consistent over alle merken van TV's en verliest geen features na een tijdje.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1391
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 143 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 52 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor Dizzy » 12 Feb 2018, 09:32

Deze decoder is zonder HD?

Zit er de RF-ontvanger in zodat je de decoder kan bedienen ook als hij in een kast zit?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4094
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor jackho » 12 Feb 2018, 09:44

V6 kan ook SD en HD zenders weergeven.
bij de V5 is er een RF optie maar bij de V6 is er bluetooth optie, die je instelt via de instellingen van je decoder.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1391
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 143 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 52 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor Dizzy » 12 Feb 2018, 11:54

Dat werkt toch niet met een gewone afstandsbediening of zit er bluetooth op de nieuwe afstandsbedieningen?

Gebruikersavatar
broke23
Pro Member
Pro Member
Berichten: 429
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor broke23 » 12 Feb 2018, 12:04

met een gewone zal dat idd niet lukken, er is idd bluetooth op die afstandsbediening mogelijk

standaard staat die op IR dacht ik, kan zo met de nieuwe afstandsbediening ook de oude V5 bedienen, die bij mij ook ingesteld staat om zo te gebruiken

(voort kan ik niet meepraten daar ik de v6 vooralsnog niet werkende heb op een fritzbox7490)
Laatst gewijzigd door broke23 op 12 Feb 2018, 12:05, 1 keer totaal gewijzigd.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4094
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor jackho » 12 Feb 2018, 12:04

Met de nieuwe V6 afstandsbediening kun je op bluetooth werken of IR, met de vroegere zoals die van de de v5 compact kun je met RF werken of IR.

Gebruikersavatar
broke23
Pro Member
Pro Member
Berichten: 429
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor broke23 » 12 Feb 2018, 21:24

Welke ip adressen hebben jullie op je v6?

Heb al 192.168.1.64 en 65 gelezen... Nog ?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4094
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor jackho » 12 Feb 2018, 22:10

Dat is voor de eerste geregistreerde Proximus decoder 192.168.1.64 voor de tweede 192.168.1.65 en voor de derde 192.168.1.66
Edit: Decoders aangesloten op B-box3
Laatst gewijzigd door jackho op 13 Feb 2018, 09:02, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
broke23
Pro Member
Pro Member
Berichten: 429
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor broke23 » 13 Feb 2018, 06:44

Ahbon :lol:

Mijn v5 op de fritzbox geeft een 10.145. adres

Gebruikersavatar
Fallschirmjaeger
Pro Member
Pro Member
Berichten: 438
Lid geworden op: 07 Mei 2011
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor Fallschirmjaeger » 25 Apr 2018, 23:01

V6 decoder is blijkbaar al zo te verkrijgen volgens proximus website.
https://www.proximus.be/nl/id_cr_for_yo ... je-tv.html

MichaelVdV
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 29 Jan 2013

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor MichaelVdV » 20 Mei 2018, 16:37

Fallschirmjaeger schreef:V6 decoder is blijkbaar al zo te verkrijgen volgens proximus website.
https://www.proximus.be/nl/id_cr_for_yo ... je-tv.html


Enkel voor nieuwe Proximus klanten, de huidige decoders worden vervangen door de V5c als je een swap doet.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Laatst gewijzigd door MichaelVdV op 24 Mei 2018, 21:35, 1 keer totaal gewijzigd.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4094
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor jackho » 20 Mei 2018, 18:04

Fallschirmjaeger schreef:V6 decoder is blijkbaar al zo te verkrijgen volgens proximus website.
https://www.proximus.be/nl/id_cr_for_yo ... je-tv.html

Als je deze link volgt is het wel de V5 compact die je ziet staan.

phildww
Plus Member
Plus Member
Berichten: 146
Lid geworden op: 05 Aug 2009
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor phildww » 17 Jul 2018, 21:19

Vorige zaterdag ging mijn oude V4 stuk, en heb dan maar een nieuwe besteld. Maandagavond al had ik de V6 in huis, vanaf nu verdelen ze alleen nog maar V6’en, meldde de operator me.
De V6 is wel een grote verbetering tov de V4, veel kleiner toestel en de bediening gaat vlotter. Echter, kan niet meer gekocht worden zoals vroeger, alleen huur. Factuur elke maand +8€ dus :x

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5526
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 458 keer
Uitgedeelde bedankjes: 692 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor TiTanium » 17 Jul 2018, 23:07

Ik heb mijn V5 mini geswapt voor een V6 zonder problemen ;)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4094
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor jackho » 18 Jul 2018, 08:15

moest ik nu mijn aangekochte v5 mini kunnen swappen met een v6 dan zou dit helemaal ideaal zijn ;-)

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5526
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 458 keer
Uitgedeelde bedankjes: 692 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor TiTanium » 18 Jul 2018, 17:33

De gekochte v5 mini's heb ik ook nog, maar in het begin had ik die laten afstaan en alle geregistreerde toestellen verwijderd.
Ik heb dan alleen de V6 geregistreerd en kreeg dan het testkanaal van UHD (altijd dezelfde film die afspeelt), de kwaliteit was wel uitstekend. Ik heb dan de oude V5mini's terug geregistreerd en de UHD kanaal verdween terug.

Mijn indruk is wel dat alle posten een iets betere weergave hebben, ik vermoed dat de v6 aan upscaling doet. Netflix in 4K wordt weer gegeven in dezelfde kwaliteit dan dat mijn TV ze afspeelt. Al bij al moet je de kuren van de V6 er soms nog bijnemen, maar hij doet zijn werk goed. Opstarten van ECO duurt +/- 30~45 seconden.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

dafour
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 39
Lid geworden op: 22 Feb 2007
Locatie: 8020

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor dafour » 22 Feb 2019, 10:33

Gisteren een v6 ontvangen en al een probleem.Beeld freeze na 10 minuten kijken en dan moet je zappen om terug beeld te hebben :bang:

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5526
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 458 keer
Uitgedeelde bedankjes: 692 keer

Re: V6 decoder (met Ultra HD of 4k ondersteuning)

Berichtdoor TiTanium » 22 Feb 2019, 17:36

Ik heb dat in het begin ook gehad, door lang op de power te duwen deed hij een reset. Nu al een geruime tijd geleden dat ik het heb voorgehad.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD


Terug naar “IPTV (Proximus-TV/Belgacom-TV, Scarlet, ...)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast