Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Gebruikersavatar
Devilzown
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1203
Lid geworden op: 10 Sep 2007
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Devilzown » 29 Sep 2014, 18:07

Net de nieuwe layout op mijn v5's gezet. (factory reset doen dan trekt hij ze normaal binnen).
Wat vinden er we er van? :-D
Afbeelding

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor jackho » 29 Sep 2014, 18:43

welke software versie staat er nu op bij u?

Gebruikersavatar
Devilzown
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1203
Lid geworden op: 10 Sep 2007
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Devilzown » 29 Sep 2014, 18:51

gen3000_4.10.3.16
Afbeelding

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3092
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 326 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Splitter » 29 Sep 2014, 19:02

tekst, vooral in de epg, is minder goed leesbaar.
kleurtjes en idee zijn leuk, leesbaarheid en rekening houden met kleurenblindheid is weer een minpunt.
ooit zal hier iets nuttigs staan

Digital_007
Member
Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 29 Aug 2010
Bedankt: 11 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Digital_007 » 29 Sep 2014, 19:12

Voor mij is het dan weer beter leesbaar.
Lettertype is beter.

Startscherm bij booten decoder is wel mooier dan het blauwe startscherm.
Niet dat ik daar veel aan heb :)

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
Zorba
Premium Member
Premium Member
Berichten: 701
Lid geworden op: 08 Nov 2010
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Zorba » 29 Sep 2014, 19:20

Hoe zeg je de V5 terug in fabrieksinstellingen?
edpnet VDSL XL
Mobile Vikings

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3092
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 326 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Splitter » 29 Sep 2014, 19:26

Digital_007 schreef:Voor mij is het dan weer beter leesbaar.
Lettertype is beter.


ook beter leesbaar in de epg?
over het algemeen valt het idd goed mee (al heb ik de indruk dat het kleiner is),
maar in de programmagids is het toch vrij moeilijk tegenover het oude kleurenschema/lettertype vind ik?
ooit zal hier iets nuttigs staan

Gebruikersavatar
Devilzown
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1203
Lid geworden op: 10 Sep 2007
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Devilzown » 29 Sep 2014, 19:30

Zorba schreef:Hoe zeg je de V5 terug in fabrieksinstellingen?


Knop achteraan afzetten
TV en ^ op de voorkant ingeduwd houden.
Knop acheraan aanzetten
Als je welcome ziet dan loslaten. Je zou iets later Hello DRA moeten zien op het display en dan begint ie eraan.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Zorba
Premium Member
Premium Member
Berichten: 701
Lid geworden op: 08 Nov 2010
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Zorba » 29 Sep 2014, 19:34

Bedankt!
edpnet VDSL XL
Mobile Vikings

Digital_007
Member
Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 29 Aug 2010
Bedankt: 11 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Digital_007 » 29 Sep 2014, 19:36

Epg is hier toch zeer goed leesbaar.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
hardyscript
Premium Member
Premium Member
Berichten: 501
Lid geworden op: 20 Feb 2010
Locatie: Brugge
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 296 keer
Contact:

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor hardyscript » 29 Sep 2014, 19:39

voor mij komt deze veel beter voor de dag. Snelheid valt me hier toch ook op.
Belgacom Maxi Pack : TV + Internet + Tel
Iphone 6plus
Ipad Mini 3G (proximus)

Gebruikersavatar
Devilzown
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1203
Lid geworden op: 10 Sep 2007
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Devilzown » 29 Sep 2014, 19:41

De blauwe accenten hier en daar doen wat vreemd aan, maar over het algemeen is het wel beter. Het voelt echter niet echt "uniform" aan.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3092
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 326 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Splitter » 29 Sep 2014, 19:46

het uniforme gedeelte zal wel komen zeker?
zoals de e-services, die eindelijk terug werken (al is het wat traagjes).

die vind ik dan weer wel een hele verademing: de meeste zaken zijn eigenlijk hetzelfde, maar in een moderner jasje en eenvoudiger te vinden.
het gradient van paars/blauw vind ik wel, maar das persoonlijke smaak, dat het blauw nog ietsje meer mocht uitkomen, op sommige plaatsen toont het paars me wat te donker.
ooit zal hier iets nuttigs staan

Gebruikersavatar
Zorba
Premium Member
Premium Member
Berichten: 701
Lid geworden op: 08 Nov 2010
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Zorba » 29 Sep 2014, 19:51

Net reset gedaan en ik krijg gewoon weer BelgacomTV?? Vreemd!

--------
2de reset wel de goede! Ziet er mooi uit, en idd dat bootscherm is wel mooi gedaan :)
Laatst gewijzigd door Zorba op 29 Sep 2014, 20:09, 1 keer totaal gewijzigd.
edpnet VDSL XL
Mobile Vikings

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1009
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 60 keer
Recent bedankt: 1 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor apestaart » 29 Sep 2014, 20:00

De lay-out mag dan anders zijn, voor de rest is er geen dim veranderd, zo ontbreekt in de lijst van de opgenomen programma's nog een aantal info zoals de naam van de zender waar het programma is opgenomen evenals het begin- en einduur van het opgenomen programma, zaken die op mijn digicorder van Telenet wel aanwezig zijn. :x

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor jackho » 29 Sep 2014, 21:24

Dat is weer totaal iets anders en ik weet niet of het innovatie- team wel zinnens is van dit in te voeren in de toekomst !

Rogerbee
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 Feb 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Rogerbee » 29 Sep 2014, 23:02

Hoe moet je de V5 mini resetten?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor jackho » 30 Sep 2014, 07:09

knop "Aan/Uit" achteraan, op "Uit" zetten
Verzonken knopje ingedrukt houden terwijl
je de knop "Aan/Uit" achteraan, op "Aan" zet
Als je op het TV Scherm "Software wordt geladen" verschijnt
Dan het verzonken ingedrukt knopje terug loslaten.
(Duurt ongeveer 10 minuten tot alles terug werkt)

axs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1711
Lid geworden op: 18 Dec 2010
Bedankt: 126 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 336 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor axs » 30 Sep 2014, 07:42

Qua leesbaarheid vind ik het nieuwe lettertype en kleurenschema veel duidelijker.
Is natuurlijk een persoonlijke mening... kan me voorstellen dat er andere mensen zijn die een andere mening hebben.

Rogerbee
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 Feb 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Rogerbee » 30 Sep 2014, 09:18

Bedankt Jackho voor de heldere uitleg.
De V5 mini heeft de nieuwe software gedownload,
geïnstalleerd en loopt nu als een trein.
Nogmaals bedankt.

Gebruikersavatar
tijs.vandenvester
Plus Member
Plus Member
Berichten: 125
Lid geworden op: 02 Okt 2013
Locatie: 52DEN0
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor tijs.vandenvester » 30 Sep 2014, 09:54

Ik vind het er veel eleganter voorkomen en vooral minder druk, zachtere kleuren en het lijkt me ook wat soepeler te werken.
Afbeelding
Provider: Proximus Internet Maxi - 100M/20M
Network: Pfsense firewall - Allied Telesis 8000GS/24 - Unifi AP-AC Lite

Gebruikersavatar
broke23
Pro Member
Pro Member
Berichten: 282
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor broke23 » 30 Sep 2014, 19:06

Gisteren heet ie wel een update gehad de v5 maar resetten vandaag doet hoegenaamd niks :-\

[gen3000_4.4.0.52

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Petervanakelyen » 30 Sep 2014, 19:13

V3 zojuist gereset en ook hier de nieuwe Proximus interface. Update heeft een dikke 25 minuten geduurd. Decoder is nog steeds even langzaam :)

Gebruikersavatar
Fallschirmjaeger
Pro Member
Pro Member
Berichten: 367
Lid geworden op: 07 Mei 2011
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Fallschirmjaeger » 30 Sep 2014, 19:51

Niet dat de vorige layout slecht was, maar deze is toch wel een verbetering qua leesbaarheid. Zowel het blauw op wit, wit op paars als wit op zwart zijn zeer duidelijk leesbaar.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor jackho » 30 Sep 2014, 20:32

@ Petervanakelyen

Welke software versie staat er nu bij u op je V3

Gebruikersavatar
malinwa001
Pro Member
Pro Member
Berichten: 378
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Twitter: malinawa001
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor malinwa001 » 01 Okt 2014, 06:21

Petervanakelyen schreef:V3 zojuist gereset en ook hier de nieuwe Proximus interface. Update heeft een dikke 25 minuten geduurd. Decoder is nog steeds even langzaam :)

tijd voor een omruil naar v5 zou ik denken!

NickG
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1447
Lid geworden op: 13 Sep 2005
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 34 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor NickG » 01 Okt 2014, 06:47

Gisteren ook mijn v4 gereset en de nieuwe firmware ontvangen. De kleuren zijn best OK, zeker de guide is voor mij een stuk duidelijker leesbaar. Eindelijk genoeg contrast tussen de tekst & achtergrond in de programma's. Die 2 soorten blauw waren voor mij soms moeilijk leesbaar, zeker als mijn ogen al wat vermoeid waren. De nieuwe witte tekst op paarse achtergrond is een stuk duidelijker! Een stap vooruit wat mij betreft!

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor jackho » 01 Okt 2014, 07:56

bij mij lukte het niet met een gewone reboot, na een fabrieksinstelling wel.

Gebruikersavatar
broke23
Pro Member
Pro Member
Berichten: 282
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor broke23 » 01 Okt 2014, 08:03

Ook vandaag geen succes... Is precies altijd een gewone boot na shutdown (tv en ^ beiden 'ingedrukt' bij aanzetten knop achteraan)

Gebruikersavatar
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2281
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 205 keer
Uitgedeelde bedankjes: 505 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor bambipower » 01 Okt 2014, 08:11

hier met scarlet op de V4 ook niets... nog altijd belgacom
de koe zegt boe

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2179
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 126 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 563 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor johcla » 01 Okt 2014, 08:12

Gisteren ook enkele keren die reset geprobeerd op een V5, maar ook geen succes.

NickG
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1447
Lid geworden op: 13 Sep 2005
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 34 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor NickG » 01 Okt 2014, 08:34

jackho schreef:bij mij lukte het niet met een gewone reboot, na een fabrieksinstelling wel.

Ik was niet helemaal duidelijk, heb ook een factory reset gedaan, en niet een "gewone" reboot/reset.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor jackho » 01 Okt 2014, 10:01

Proximus zal de Sotw. Download ook niet voor iedereen tegelijkertijd op actief zetten of puschen ,
dat hebben ze nog nooit gedaan bij mijn weten en dan zal een Fabrieksinstelling ook niet helpen.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4352
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 245 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 284 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor MClaeys » 05 Okt 2014, 11:37

Hoe zit dat met Scarlet klanten? Krijgen zij geen updates?
Wij hebben Scarlet One met een V4 decoder. De Scarlet interface is er nooit op gekomen, maar blijkbaar de Proximus interface ook (nog) niet :? .
Xbox Live: MClaeys

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1009
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 60 keer
Recent bedankt: 1 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor apestaart » 05 Okt 2014, 12:43

Ik denk dat ze eerst de echte Belgacom/Proximus klanten zoals ik het eerst zullen bediend worden en daarna de Scarletklanten, dus ik zou zeggen heb nog wat geduld.

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor Petervanakelyen » 05 Okt 2014, 12:49

jackho schreef:@ Petervanakelyen

Welke software versie staat er nu bij u op je V3


Sigma 3.10.3.16

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4352
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 245 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 284 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor MClaeys » 05 Okt 2014, 14:49

apestaart schreef:Ik denk dat ze eerst de echte Belgacom/Proximus klanten zoals ik het eerst zullen bediend worden en daarna de Scarletklanten, dus ik zou zeggen heb nog wat geduld.

Volgens dat contract zijn we echte Belgacomklanten, we hebben namelijk BelgacomTv, geen ScarletTv. Maar het product dat we hebben (Scarlet One) bestaat niet meer, dus geen idee wat dat voor de decodersoftware zou willen zeggen. Maar inderdaad, nog even afwachten waarschijnlijk :).
Xbox Live: MClaeys

punk
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor punk » 06 Okt 2014, 12:03

Volgens mij ben jij volwaardige scarlet klant, die dan in jou plaats 'klant zijn bij proximus'. Uiteindelijk is het nummer waarmee je verbonden bent op de tv toch het nummer waarvoor jij aan scarlet betaald. Jij hebt een pack bij scarlet dat toevallig het product van een ander voor tv wil aanbieden.
Maar eigenlijk is hierover al genoeg gezeverd.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4352
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 245 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 284 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor MClaeys » 06 Okt 2014, 12:13

1) Geen idee op welk nummer de tv staat, de installatie is niet door mij gedaan.
2) Scarlet heeft naar hun klanten al een hele tijd geleden een Scarlet interface gepusht, behalve blijkbaar naar Scarlet One klanten omdat zij het product BelgacomTv hebben ipv ScarletTv. De vraag was dus oprecht of zij op termijn 1 van deze 2 zouden krijgen, zonder daar zever van te (willen) maken...
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
broke23
Pro Member
Pro Member
Berichten: 282
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Nieuwe layout Proximus TV (Belgacom TV)

Berichtdoor broke23 » 06 Okt 2014, 12:15

V3 bij de ouders thuis is naar de nieuwe layout gezet, de V5 beneden nog niet :|

hier bij ons thuis idemdito: op de V5 nog steeds geen nieuwe layout

bij men zus met de V4 ook nog geen update


Terug naar “IPTV (Proximus-TV/Belgacom-TV, Scarlet, ...)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast