Decoder v5 probleem

proz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 05 Feb 2005
Locatie: BE
Bedankt: 51 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Decoder v5 probleem

Berichtdoor proz » 10 Mar 2017, 21:20

Ik heb een probleem met een decoder v5 nadat ik hem achteraan heb afgezet.
Er blijf op komen "Software wordt geladen" of het schakelt het over naar een zwart scherm.

Al verschillende keren een reboot gedaan, factory reset en reboot van modem. Niets helpt.

Moet ik het in een bepaalde volgorde doen?

genksta
Member
Member
Berichten: 68
Lid geworden op: 16 Mei 2006
Bedankt: 4 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor genksta » 10 Mar 2017, 22:12

Volgens mij valt hij gewoon in standby modus na de opstart. Gewoon op standby knopje aan de voorkant duwen of op je afstandsbediening

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3224
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 162 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor Patje » 10 Mar 2017, 23:23

Je kan best deze techniek eens proberen :

https://www.proximus.be/support/nl/id_s ... etten.html

en ook nog dit :
- Decoder zonder stroom zetten (stroomkabel uittrekken of dmv stroomschakelaar)
- Modem herstarten (stroomkabel 5 sec uit trekken of dmv stroomschakelaar)
- Wacht tot de modem volledig is herstart (3-4 min)
- Decoder terug aansluiten en opstarten

Het is belangrijk dat je dit in deze volgende uitvoert.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Internet + TV Pack. BBOX-3 S. 100/20. Zone 2 Vectoring. http://www.speedtest.net/result/6628660827.png

proz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 05 Feb 2005
Locatie: BE
Bedankt: 51 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor proz » 12 Mar 2017, 18:35

genksta schreef:Volgens mij valt hij gewoon in standby modus na de opstart. Gewoon op standby knopje aan de voorkant duwen of op je afstandsbediening


Nee, staat niet in standby-modus.


Patje schreef:Je kan best deze techniek eens proberen :

https://www.proximus.be/support/nl/id_s ... etten.html


Werkt niet.
De tweede methode zal ik nu uittesten.
Het enige probleem is dat de er sinds enkele maanden geen tekst meer op het front display verschijnt (maar decoder werkt wel op zich), dus ik kan niet zien wanneer er Waking UP + en Hello DRA/Start DRA zou moeten verschijnen...

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3224
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 162 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor Patje » 12 Mar 2017, 19:11

Dan zou je beter de decoder laten omruilen als er niets meer op komt.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Internet + TV Pack. BBOX-3 S. 100/20. Zone 2 Vectoring. http://www.speedtest.net/result/6628660827.png

proz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 05 Feb 2005
Locatie: BE
Bedankt: 51 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor proz » 12 Mar 2017, 19:12

Het is een aangekochte decoder...
Hij heeft maanden gewerkt zonder dat er iets op kwam.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3224
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 162 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor Patje » 12 Mar 2017, 19:15

Mja gekocht, maar als die kapot is zal je wel iets moeten doen, bvb ééntje huren dan aan 8 € per maand.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Internet + TV Pack. BBOX-3 S. 100/20. Zone 2 Vectoring. http://www.speedtest.net/result/6628660827.png

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3766
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 235 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor jackho » 12 Mar 2017, 19:25

Misschien de net adapter?
Dit viel voeger ook wel eens voor met de v3 decoder.

proz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 05 Feb 2005
Locatie: BE
Bedankt: 51 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor proz » 12 Mar 2017, 21:54

Patje schreef:en ook nog dit :
- Decoder zonder stroom zetten (stroomkabel uittrekken of dmv stroomschakelaar)
- Modem herstarten (stroomkabel 5 sec uit trekken of dmv stroomschakelaar)
- Wacht tot de modem volledig is herstart (3-4 min)
- Decoder terug aansluiten en opstarten

Het is belangrijk dat je dit in deze volgende uitvoert.


Werkt ook niet, ik krijg nog altijd "Software wordt geladen".

jempie
Member
Member
Berichten: 68
Lid geworden op: 18 Apr 2011
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor jempie » 13 Mar 2017, 10:03

beste,

Wanneer aangekocht, vergeet de 2 jaar garantie niet. Bij mij was vervangen geen probleem. Neem contact met proximus.

Jempie

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3766
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 235 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor jackho » 13 Mar 2017, 10:07

En als het de net adapter spanning is die wat te laag is zoals bij mijn v3 decoder dan heb ik zelf de net adapter kunnen omruilen buiten de garantie, kwestie van op wie je valt :wink:

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1932
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor crapiecorn » 13 Mar 2017, 20:46

Je kan eens proberen te booten zonder harddrive.

genksta
Member
Member
Berichten: 68
Lid geworden op: 16 Mei 2006
Bedankt: 4 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor genksta » 13 Mar 2017, 22:50

De harde schijf verwijderen kan in vele gevallen helpen. Heb dit al bij meerdere klanten meegemaakt. Hij werkt perfect zonder schijf, enkel de opnames worden in de cloud opgenomen.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3766
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 235 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor jackho » 14 Mar 2017, 08:40

Wordt de harde schijf dan niet gebruikt als opslag bij pauzeren?

genksta
Member
Member
Berichten: 68
Lid geworden op: 16 Mei 2006
Bedankt: 4 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor genksta » 14 Mar 2017, 18:02

Het pauzeren wordt ook in de cloud gedaan. Anders zouden de mensen met een v5 mini allemaal gaan klagen dat ze niet kunnen pauzeren. :-D

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3766
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 235 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor jackho » 14 Mar 2017, 18:48

Omdat proximus mij vroeger gezegd heeft dat dit bij de V5 compact op een groter inwendig geheugen gebeurt ipv op de harde schijf bij de V5?

proz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 05 Feb 2005
Locatie: BE
Bedankt: 51 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor proz » 15 Mar 2017, 18:16

jempie schreef:beste,

Wanneer aangekocht, vergeet de 2 jaar garantie niet. Bij mij was vervangen geen probleem. Neem contact met proximus.

Jempie


Valt buiten de garantie van 2 jaar.

genksta schreef:De harde schijf verwijderen kan in vele gevallen helpen


Probeer ik nu.

genksta
Member
Member
Berichten: 68
Lid geworden op: 16 Mei 2006
Bedankt: 4 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor genksta » 16 Mar 2017, 20:45

En wat is nu het besluit? :-D

proz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 05 Feb 2005
Locatie: BE
Bedankt: 51 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor proz » 16 Mar 2017, 21:57

genksta schreef:genksta schreef:
De harde schijf verwijderen kan in vele gevallen helpen


Werkt niet.
Ik ga tweedehands een decoder v4 of decoder v5 aankopen.
Zou een v4 nog lang ondersteund worden? Ik vond die precies stabieler dan die v5 decoder.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3766
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 235 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor jackho » 16 Mar 2017, 22:10

De V4 wordt nog ondersteund, maar de nieuwe NTE software is nog altijd testfase en dus niet klaar om uit te rollen.

daydreamke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 303
Lid geworden op: 05 Okt 2012
Bedankt: 16 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor daydreamke » 17 Mar 2017, 06:14

Ik heb hier nog een v4 liggen die weg mag ;)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

proz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 05 Feb 2005
Locatie: BE
Bedankt: 51 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor proz » 17 Mar 2017, 08:54

Als die 100% werkt, wat is dan je vraagprijs?

daydreamke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 303
Lid geworden op: 05 Okt 2012
Bedankt: 16 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor daydreamke » 18 Mar 2017, 08:33

Doe maar een bod. Niet echt een idee hoeveel dat waard is. Ligt hier al maand of drie stof te vangen. Overschakeld op Orange.

Groeten Peter


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

proz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 05 Feb 2005
Locatie: BE
Bedankt: 51 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor proz » 20 Mar 2017, 18:04

Check PM

proz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 05 Feb 2005
Locatie: BE
Bedankt: 51 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Decoder v5 probleem

Berichtdoor proz » 02 Apr 2017, 12:43

@daydreamke

Check PM


Terug naar “IPTV (Proximus-TV/Belgacom-TV, Scarlet, ...)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast