Slimme Thermostaat?

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3606
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 363 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor Splitter » 12 Okt 2018, 22:51

ik heb mijn tado binnen het jaar teruggestuurd en ben nu aan het wachten op terugbetaling.
reden is dat de tado bij bij tot 2x zijn batterijen leeg waren, en dat op 1 jaar tijd terwijl ik hem eigenlijk niet aanraakte...

heb dan even de honeywell lyric t6 besteld bij coolblue, maar die ging spijtig genoeg retour wegens geen warmwater controle.
en dan nu maar een nest 3rd gen... die mijn novy dampkamp op willekeurige momenten doet aanspringen *sigh*
ooit zal hier iets nuttigs staan

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor ubremoved_539 » 13 Okt 2018, 16:28

axs schreef:Zonder internet kan je nog steeds steeds manueel op de thermostaat de temperatuur instellen.


Manueel... maw. als de Tado servers er morgen mee ophouden dan is je thermostaat zo goed als waardeloos.

De EvoHome blijft zonder internet gewoon volledig werken... het enige wat je niet meer kan is hem remote bedienen.

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor Robert Ford » 13 Okt 2018, 18:37

Wel met de laatste nieuwe versie van Home Assistant dacht ik

Add (EU-based) Honeywell evohome CH/DHW controller (@zxdavb - #16427) (evohome docs) (climate.evohome docs) (climate.honeywell docs) (new-platform)

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor ubremoved_539 » 14 Okt 2018, 00:51

Geen idee hoe het werkt maar volgens mij spreek die eveneens de Honeywell server aan (en als je EvoHome geen internet connectie heeft of Honeywell zou stoppen dan ben je niets verder). De laatste keer dat ik gezocht heb was het protocol tussen EvoHome en Honeywell nog niet reverse-engineered (wel tussen app en server).

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 350
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor tdemeyer » 14 Okt 2018, 13:36

Hier al een jaar of 2 een evohome in gebruik. (generatie 2 (?), zonder losse gateway).

Zonder internetverbinding blijft het ding gewoon schakelen, en op de 'controller' kan je je programma steeds aanpassen etc...
Zoals collega-UB-ers al aangaven kan je zonder internet niet langer via de app/webpagina het systeem benaderen of IFTT rules laten toepassen.

De batterijen in de kranen gaan hier dik anderhalf jaar mee (in kranen die veel 'regelen'). De 'venster-open' feature ingebouwd in de kranen werkt bij ons niet: onze slaapkamervensters staan (ook in de winter) overdag open, en we hadden meermaals dat we vergaten om die tijdig te sluiten. Resultaat: volle bak stoken met open vensters :( . Dit is nu gelukkig opgelost door gebruik te maken van de externe aansluiting op de kranen, gekoppeld aan een venstermagneetje.

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 12742
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 746 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1244 keer
Contact:

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor Goztow » 14 Okt 2018, 14:02

Die werken wsl wel maar het principe is: bij snelle temperatuurdaling schakelt hij een half uur naar 5 graden. Als het altijd open staat dan is er geen snelle daling.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 350
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor tdemeyer » 14 Okt 2018, 14:09

Zou idd wel kunnen kloppen, maar nu hebben we een absoluut fool-proof systeem :) En eigenlijk ook een pluim voor de fabrikant: een externe aansluiting toevoegen op de kranen :)

'k Heb het nooit getest, maar ik vraag me af wat er na dat half uur op 5° gebeurd? Begint hij dan alsnog te stoken?

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor ubremoved_539 » 14 Okt 2018, 14:55

tdemeyer schreef:Dit is nu gelukkig opgelost door gebruik te maken van de externe aansluiting op de kranen, gekoppeld aan een venstermagneetje.


Hoe moet ik dat zien... is dit een speciaal model van kraan dan ? (die van mij hebben het niet)

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 12742
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 746 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1244 keer
Contact:

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor Goztow » 14 Okt 2018, 15:17

tdemeyer schreef:
'k Heb het nooit getest, maar ik vraag me af wat er na dat half uur op 5° gebeurd? Begint hij dan alsnog te stoken?

Ja
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 350
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor tdemeyer » 14 Okt 2018, 16:27

@r2504: de standaard HR92... Op de zijkant zit een klein klepje, als je dat weghaalt kan je daar de ACS90 (verbindingskabel) op inpluggen, gecombineerd met de HCA30 (extern raamcontact).

SNAG-0003.jpg


@Goztow: ouch...

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 12742
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 746 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1244 keer
Contact:

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor Goztow » 14 Okt 2018, 17:18

Kost van zo'n contact?
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 350
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor tdemeyer » 14 Okt 2018, 17:32

oei, weet ik niet zo direct meer.. Als ik snel een beetje Googel dan kom ik rond de 15€ uit.
Voor contact zelf heb ik standaard magneetcontactjes van inbraakalarm gebruikt..(en dus niet de HCA30)

gm123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1080
Lid geworden op: 08 Mar 2009
Bedankt: 116 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor gm123 » 14 Okt 2018, 17:35

tdemeyer schreef:En eigenlijk ook een pluim voor de fabrikant: een externe aansluiting toevoegen op de kranen


Tgoh ja, 't is beter als niks, maar in plaats van er een standaard terminal op te zetten waar je zelf de kabels kan invijzen zetten ze er een connector op en 'moet' je hun verloopkabel kopen. Meer dan een magnetisch aan/uit contact van een paar euro is dat niet. Die contacten zitten hier standaard op de ramen voor het alarmsysteem, moest ik die willen gebruiken ben ik dus verplicht hun verloopkabel te kopen. Zoiets krijgt geen pluim van mij...

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 350
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor tdemeyer » 14 Okt 2018, 19:58

'k zou bij gelegenheid er eens eentje moeten uittrekken, maar ik denk dat die plug redelijk standaard is (mini USB).
Maar ik ben te lui om dat allemaal uit te zoeken, dus is het mij die €15 meer dan waard geweest...

En ik heb dus idd ook de magneetkontakten die in mijn raamwerk zitten gebruikt.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7587
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 550 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 340 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor heist_175 » 14 Okt 2018, 20:25

Als je een ruimte hebt met meerdere ramen en meerdere verwarmingen, moet je elke raam met elke verwarming verbinden?

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor ubremoved_539 » 15 Okt 2018, 12:50

tdemeyer schreef:onze slaapkamervensters staan (ook in de winter) overdag open


Mijn slaapkamervensters hebben in 15 jaar nog nooit dicht geweest... die staan 24u per dag op kip (heb dan ook geen EvoHome kranen in de slaapkamer). Heb trouwens even nagekeken en inderdaad er zit zo'n klepje... was me nog niet opgevallen.

heist_175 schreef:Als je een ruimte hebt met meerdere ramen en meerdere verwarmingen, moet je elke raam met elke verwarming verbinden?


Nee, want als één kraan een open-venster dedecteerd is dit geldig voor gans de zone.

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4003
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 466 keer
Uitgedeelde bedankjes: 449 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor Joe de Mannen » 15 Okt 2018, 14:55

Dus wel want als je maar 1 raam doet, detecteer je ook maar 1 raam...

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor ubremoved_539 » 15 Okt 2018, 20:21

Ja, maar je mag meerdere ramen koppelen aan dezelfde kraan... maakt niet uit welke.

Bierten
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 07 Mar 2017
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor Bierten » 31 Okt 2018, 12:42

Splitter schreef:ik heb mijn tado binnen het jaar teruggestuurd en ben nu aan het wachten op terugbetaling.
reden is dat de tado bij bij tot 2x zijn batterijen leeg waren, en dat op 1 jaar tijd terwijl ik hem eigenlijk niet aanraakte...

heb dan even de honeywell lyric t6 besteld bij coolblue, maar die ging spijtig genoeg retour wegens geen warmwater controle.
en dan nu maar een nest 3rd gen... die mijn novy dampkamp op willekeurige momenten doet aanspringen *sigh*



Als je een melding krijgt dat de batterijen leeg zijn dan kun je nog maanden wachten om ze te vervangen. Ze blijven werken dus ik vermoed dat het een software probleem is. Zelfs 4 maanden later werkt alles nog perfect!

maleadt
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 07 Jan 2014
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor maleadt » 31 Okt 2018, 13:06

Bierten schreef:Als je een melding krijgt dat de batterijen leeg zijn dan kun je nog maanden wachten om ze te vervangen. Ze blijven werken dus ik vermoed dat het een software probleem is. Zelfs 4 maanden later werkt alles nog perfect!


Probleem is dat de knoppen dan soms het pinnetje van de radiator niet meer kunnen indrukken, en er dus onnodig opgewarmd wordt. Of soms dezelfde temperatuur rapporteren (flatline). Best in de gaten houden als je signaal negeert.

@Splitter: heb je LR6 batterijen gebruikt? Tado raadt die aan omdat R6 en heroplaadbare batterijen resp. een te lage capaciteit en spanning hebben; ik moet die ongeveer eens per jaar vervangen. Zijn overigens niet duur, €10 voor 40 op Amazon.

Bierten
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 07 Mar 2017
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: RE: Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor Bierten » 31 Okt 2018, 14:25

maleadt schreef:
Bierten schreef:Als je een melding krijgt dat de batterijen leeg zijn dan kun je nog maanden wachten om ze te vervangen. Ze blijven werken dus ik vermoed dat het een software probleem is. Zelfs 4 maanden later werkt alles nog perfect!


Probleem is dat de knoppen dan soms het pinnetje van de radiator niet meer kunnen indrukken, en er dus onnodig opgewarmd wordt. Of soms dezelfde temperatuur rapporteren (flatline). Best in de gaten houden als je signaal negeert.

@Splitter: heb je LR6 batterijen gebruikt? Tado raadt die aan omdat R6 en heroplaadbare batterijen resp. een te lage capaciteit en spanning hebben; ik moet die ongeveer eens per jaar vervangen. Zijn overigens niet duur, €10 voor 40 op Amazon.
Heb je dit zelf al ondervonden? Indien dit correct is zal ik het best in de gaten houden. Voorlopig nog niets gemerkt.

maleadt
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 07 Jan 2014
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: RE: Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor maleadt » 31 Okt 2018, 14:32

Bierten schreef:]Heb je dit zelf al ondervonden? Indien dit correct is zal ik het best in de gaten houden. Voorlopig nog niets gemerkt.


Flatline temperatuur en een koude kamer: ja. Maar dat merk je snel genoeg :-)

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3606
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 363 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor Splitter » 31 Okt 2018, 18:55

Bierten schreef:Als je een melding krijgt dat de batterijen leeg zijn dan kun je nog maanden wachten om ze te vervangen. Ze blijven werken dus ik vermoed dat het een software probleem is. Zelfs 4 maanden later werkt alles nog perfect!


ja, niet dus hoor... de 1ste keer viel het nog iets of wat mee, de 2de keer kreeg ik die melding en als ik de thermostaat aanraakte rebootte die...

maleadt schreef:@Splitter: heb je LR6 batterijen gebruikt? Tado raadt die aan omdat R6 en heroplaadbare batterijen resp. een te lage capaciteit en spanning hebben


jep, speciaal op gelet toen ik ze na een halfjaar moest vervangen, en een halfjaar na datum was het weer prijs.
nog net op het nippertje binnen hun refund-garantie periode, dus daar maar gebruik van gemaakt.
heb er wel spijt van, want de nest is, vind ik, in vergelijking, euh... "nest".

heb aan tado ook doorgegeven dat ik het niet zou geretourneerd hebben moest er een optie zijn om het te kunnen voeden zoals de nest of de honeywell lyric t6 (via een module tussen de ketel en de thermostaatdraden), dus hopelijk gaan ze daar wat mee doen.

tot op heden ben ik in ieder geval minder tevreden van de nest: slechtere home/away, slechtere geolocatie, geen deftige rapportering, ....
gewoonweg een echte downgrade, maar het probleem was dus dat ik niet 2x/jaar wou zitten rondlopen met het vervangen van batterijen,
en de honeywell lyric t6 geen warm water controle had, dus bleef er eigenlijk maar weinig over
ooit zal hier iets nuttigs staan

dirkr07
Plus Member
Plus Member
Berichten: 128
Lid geworden op: 21 Feb 2011
Twitter: DirkRonsmans
Locatie: Haasrode
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor dirkr07 » 08 Nov 2018, 13:22

De tado v3+ draait hier nu een kleine 2 weken en tot nu toe toch al zeer tevreden over.
Ben wel benieuwd naar de batterijen of dat echt zo'n probleem zal zijn.

Gewoon zeer handig om te zien wat de ketel nu juist doet en wanneer en om remote even te kunnen bijsturen.

Echt home/away gebruik ik (nog) niet maar gewoon een routine schema omdat de vriendin toch redelijk vaste uren heeft.

Aansluiting was echt 2x niets en het ding ziet er nog goed uit ok.

Tot nog toe, zeer tevreden!

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4097
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 250 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor satsurfer » 06 Sep 2019, 14:00

tado v3+ in huis :-D

Zijn de radiotorknoppen uit Duitsland (amazon) idem met Benelux?

https://smile.amazon.de/dp/B07FYK2QYS/?coliid=I2VUF3G3BZZ9C8&colid=1X8Z4KBAQO40Z&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it
238 € +/- voor 4 stuks is scherp geprijsd.

Gebruikersavatar
depeje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 612
Lid geworden op: 22 Jan 2011
Locatie: Herent
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer
Contact:

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor depeje » 06 Sep 2019, 14:50

maleadt schreef:@Splitter: heb je LR6 batterijen gebruikt? Tado raadt die aan omdat R6 en heroplaadbare batterijen resp. een te lage capaciteit en spanning hebben; ik moet die ongeveer eens per jaar vervangen. Zijn overigens niet duur, €10 voor 40 op Amazon.


Heeft iemand die honeywell radiatorkoppen al geprobeerd met kwaliteitsvolle oplaadbare batterijen met lage zelfontlading? Ik bedoel dan bijvoorbeeld panasonic eneloops ofzo. Die honeywells hebben dacht ik een instelling om aan te geven dat het om NiMH batterijen gaat, en dan houdt die rekening met de lagere spanning. Als dat werkt is dat wel interessant.

Achtergrond:
- NiMH heeft heeft andere characteristieken bij het ontladen, waardoor de spanning die het apparaat meet altijd lager is dan die werkelijke energieinhoud van de cel. Hierdoor denkt het apparaat bijna altijd verkeerdelijk dat de cel leeg is. => Dit is opgelost door het apparaat slimmer te maken, wat honeywell precies gedaan heeft.
- De meeste NiMH batterijen ontladen op zichzelf al redelijk snel. Na enkele maanden in de kast zijn de meesten al werkelijk leeg. Daardoor zijn die niet geschikt om te gebruiken in apparaten die zo weinig stroom nodig hebben dat meerdere maanden verder kunnen op een niet-oplaadbare batterij. => De oplossing hier is kwaliteitsvolle oplaadbare batterijen gebruiken. Helaas zijn die nergens te vinden waar je ook met ecopassen kan betalen :bang:

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4097
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 250 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor satsurfer » 06 Sep 2019, 18:21

Maha Powerex AA 2700 Pro
https://mahapowerex.eu/powerex-nimh-aa-pro-2700-mah.html

PANASONIC HIGH CAPACITY 4X AA 2700MAH
https://www.amazon.de/dp/B00JVV8HRW/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_gzOCDbRW7X6J2

toch heel krachtig?

https://support.tado.com/hc/nl/articles/207810043

Gebruik alleen alkalinebatterijen (LR03 of LR6).
Gebruik geen zink-koolstof (R03 of R06) batterijen. Hoewel ze dezelfde vormfactor hebben als de LR03 of LR6 batterijen, hebben ze een lagere capaciteit en zijn ze daarom niet geschikt voor gebruik met tado°.

Gebruikersavatar
depeje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 612
Lid geworden op: 22 Jan 2011
Locatie: Herent
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer
Contact:

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor depeje » 06 Sep 2019, 19:16

1) Bij die twee voorbeelden zie ik geen spec over zelfontlading. Aan die 2700mAh heb je niets als die cel na 2 maanden in de schuif vanzelf ontladen is. Het feit dat die Panasonics (dit zijn geen eneloops) aangeprezen worden voor "high drain devices" zegt eigenlijk al genoeg: steek ze in een apparaat dat 1A verbruikt en je merkt nooit dat de zelfontlading rotslecht is. Deze kranen zijn "low drain" devices.
2) Dat Tado zegt geen oplaadbare batterijen te gebruiken is "goed" aangezien zij hun product er niet voor ontworpen hebben. Dat is nu juist het pluspunt aan die kranen van honeywell. Ze zeggen expliciet dat oplaadbare batterijen wel werken, en dat je daarvoor een setting moet aanpassen. Ik wil van die feature juist eens een opinie horen van iemand die dat getest heeft.
3) Die pagina van tado is niet consequent: "Gebruik alleen alkalinebatterijen (LR03 of LR6)." en een paar regels verder "Gebruik geen verschillende soorten batterijen door elkaar, bijvoorbeeld Alkaline met NiMH.".

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4003
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 466 keer
Uitgedeelde bedankjes: 449 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor Joe de Mannen » 06 Sep 2019, 19:36

Ik gebruik niet oplaadbare industrial duracells in mijn Honeywellkranen en ik heb niet het gevoel dat ik ze veel moet vervangen.
Het systeem geeft het aan, enig nadeel, als je meerdere kranen in 1 zone hebt, weet je niet vanop het systeem welke het is. Het icoontje op de kraan geeft het wel aan.

Ze gaan ook allemaal ongeveer evenlang mee, ongeacht of het nu kranen zijn die veel of weinig moeten werken.


J.

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1094
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Contact:

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor svermassen » 07 Sep 2019, 13:09

satsurfer schreef:tado v3+ in huis :-D

Zijn de radiotorknoppen uit Duitsland (amazon) idem met Benelux?



Ja, de laatste heb ik ook in Duitsland besteld.

helmuteke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 442
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Slimme Thermostaat?

Berichtdoor helmuteke » 07 Sep 2019, 18:59

Iemand ervaring met

Nest —> home assitant <—— radiatorkranen ?

Zou die link lukken ?


Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten