Fietspomp met drukmeter

Gebruikersavatar
skipper
Pro Member
Pro Member
Berichten: 344
Lid geworden op: 31 Jan 2005
Locatie: Burcht
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor skipper » 01 Jun 2018, 12:28

Onlangs hebben mijn vrouw en ik 2 elektrische fietsen (Gazelle) gekocht. De ventielen van de banden zijn Dunlop of Hollandse ventielen.

Afbeelding

Nu zoek ik een goede vloerpomp met drukmeter om deze ventielen gemakkelijk en liefst zonder verloopstukjes op te pompen. Een echte Hollandse Jumbo pomp lijkt mij het ideale, maar helaas zit daar geen drukmeter op. Iemand ervaring met een ander merk? Moet enkel dienen voor deze fietsen.

ditCh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3867
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Locatie: Leuven
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor ditCh » 01 Jun 2018, 13:08

Kijk is naar de Topeak Joe Blow sport. Al jaren tevreden. De dubbelzijdige kop kan ook om met dunlop ventielen (ik heb één kinderfietsje met die ventielen).
Instant human. Just add coffee.

Gebruikersavatar
skipper
Pro Member
Pro Member
Berichten: 344
Lid geworden op: 31 Jan 2005
Locatie: Burcht
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor skipper » 01 Jun 2018, 13:35

Had ik inderdaad al in de peiling. Die dubbelzijdige kop werkt met een schakelaar, niet?
En gebruik je dan de kleine opening?

ditCh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3867
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Locatie: Leuven
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor ditCh » 01 Jun 2018, 13:42

skipper schreef:Had ik inderdaad al in de peiling. Die dubbelzijdige kop werkt met een schakelaar, niet?
En gebruik je dan de kleine opening?


Dat werkt idd als een soort schakelaar (je zet er de kop ook mee vast op het ventiel). Je gebruikt voor Dunlop inderdaad de kant van het presta (frans) ventiel.
Instant human. Just add coffee.

Gebruikersavatar
skipper
Pro Member
Pro Member
Berichten: 344
Lid geworden op: 31 Jan 2005
Locatie: Burcht
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor skipper » 01 Jun 2018, 13:52

Lijkt me een goede kandidaat. Nog één vraagje. Als je de kop op het ventiel zet, krijg je dan ineens een drukmeting of zie je dit maar als je begint te pompen?

Gebruikersavatar
JamesEarlGray
Pro Member
Pro Member
Berichten: 400
Lid geworden op: 24 Aug 2017
Bedankt: 30 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor JamesEarlGray » 01 Jun 2018, 17:58

Druk kan je pas meten als de druk binnenin je pomp egaliseert met de druk binnen de band, de band verliest dan echter sowieso druk want er loopt lucht uit de band in de pomp.

Dat lukt echter alleen maar als je koppelstuk je ventiel indrukt. Het gebeurt dat het er gewoon over zit maar niet indrukt, waardoor de band geen lucht doorlaat tot in de pomp en dan kan dat natuurlijk niet gemeten worden. Dan is het nodig om eerst te pompen om te zien bij welke druk er lucht overvloeit naar binnen de band.

kaarsenbril
Pro Member
Pro Member
Berichten: 262
Lid geworden op: 16 Jun 2012
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor kaarsenbril » 02 Jun 2018, 09:08

De ventielen van de banden zijn Dunlop of Hollandse ventielen.


Ik zou de binnenbanden resoluut vervangen door exemplaren met een Frans ventiel.

Hollandse ventielen geven altijd problemen. Na verloop van tijd begint het ventiel te lekken. Bron van ergernis :twisted:

Gebruikersavatar
skipper
Pro Member
Pro Member
Berichten: 344
Lid geworden op: 31 Jan 2005
Locatie: Burcht
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor skipper » 02 Jun 2018, 10:08

Schijnen inderdaad de slechtste soort ventielen te zijn die er op de markt zijn. Schrader en Presta ventielen zijn inderdaad beter. Maar aangezien de fietsen splinternieuw zijn, zal ik het voorlopig maar zo laten.
Heb trouwens daarnet een Topeak JoeBlow Sport III vloerpomp besteld.

fvhbrugge
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1321
Lid geworden op: 23 Nov 2008
Bedankt: 104 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor fvhbrugge » 02 Jun 2018, 10:16

Op advies van lokale fietshandel. Heb fietspomp van merk LEZYNE past perfect op alle fietsbanden.
Zonder extra adapters.
IMG_20180602_101811.jpg
Bijlagen
IMG_20180602_101751.jpg

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28421
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1866 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 358 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor r2504 » 02 Jun 2018, 11:20

skipper schreef:Heb trouwens daarnet een Topeak JoeBlow Sport III vloerpomp besteld.


Ik was ook al even van plan een vloerpomp te bestellen... dus ook deze maar besteld voor 35.90 euro.

Gebruikersavatar
skipper
Pro Member
Pro Member
Berichten: 344
Lid geworden op: 31 Jan 2005
Locatie: Burcht
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor skipper » 02 Jun 2018, 11:22

Heb dezelfde prijs betaald.

Slafes
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2229
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 175 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 318 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor Slafes » 02 Jun 2018, 14:39

Ik heb er eentje uit de action voor 5x minder dan wat er hier word aanbevolen en die werkt ook... :)

Allermakkelijkste is de compressor even gebruiken, ondertussen ook de banden van auto/motor mee opgepompt.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2029
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 185 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor petrol242 » 02 Jun 2018, 15:27

Voor onderweg heb ik de compacte voetpomp Topeak Turbo Morph G Minipomp. Heel compact en geschikt om snel hoge drukken te bereiken. Voor thuis heb ik de voorloper van de Topeak Joe Blow die niet meer te krijgen is. Van beiden ben ik zeer tevreden en in aankoop zijn ze relatief niet duur.

Topeak is voor mijn een topmerk als het aankomt op ontwerp, genialiteit, duurzaamheid en gebruiksgemak.

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1072
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 63 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor decat » 02 Jun 2018, 15:53

Wij hebben deze, zeer tevreden over.

https://www.bol.com/nl/p/sks-airkompres ... country=BE

Crazy2
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 09 Mar 2008
Locatie: Heusden-Zolder, België
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor Crazy2 » 03 Jun 2018, 09:13

Hier al een tijdje zeer tevreden over de https://www.bol.com/nl/p/simson-fietspomp-met-manometer-staal-61-cm-wit/9200000029866599/
Geschikt voor frans, dunlop en autoventiel
Less is more

Funfile
Pro Member
Pro Member
Berichten: 257
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Locatie: Kinrooi
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor Funfile » 03 Jun 2018, 09:45

Gebruik zelf ook een pomp van het merk SKS. Is me destijds aangeraden door een lokale fietshandelaar. Ben daar heel tevreden van.

Het is een heel makkelijke pomp om thuis te gebruiken. Voor onderweg is hij uiteraard niet geschikt :lol: (véél te groot natuurlijk).
Pluk de dag

Internet : Scarlet ADSL1 Up / Down 640 kbps / 6.144 kbps
OS : Windows 10; Linux Mint Maya (dual boot met Windows XP)

Ik mine Bitcoins via freebitcoin

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3433
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 230 keer
Uitgedeelde bedankjes: 340 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor Tomby » 03 Jun 2018, 12:01

Tijdje geleden gewoon in de Euroshop voor nog geen 10 euro, dacht ik. Ook met drukmeter en dubbele aansluiting met zo'n klemschakelaar.
Drukmetertje gaat telkens enkel omhoog bij het pompen, maar aan de uitleg hierboven lijkt me dat dus eigenlijk normaal.
Afbeelding

fredo66
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1532
Lid geworden op: 26 Jan 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 132 keer
Uitgedeelde bedankjes: 261 keer
Contact:

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor fredo66 » 04 Jun 2018, 11:22

kaarsenbril schreef:
De ventielen van de banden zijn Dunlop of Hollandse ventielen.


Ik zou de binnenbanden resoluut vervangen door exemplaren met een Frans ventiel.

Hollandse ventielen geven altijd problemen. Na verloop van tijd begint het ventiel te lekken. Bron van ergernis :twisted:

Mijn ervaring is totaal omgekeerd. Die Franse ventielen zijn zo broos en scheuren vaak de band. Die Hollandse ventielen zijn veel steviger en direct bruikbaar bij een goede pomp. En bij die Franse ventielen moet je dat een beetje opendraaien, teveel mag niet, te weinig ook niet, een gedoe.

Pomp: systemen met die hefboomklemmen zou ik vermijden. Lijkt gemakkelijk, in praktijk werkt het vaak niet. Systemen met vloerpomp en fitting die je op het ventiel draait zijn traag in gebruik maar werken heel goed. Leyzne heeft er zo.
EDPNET VDSL XS' - Fritzbox 7360v1 - Voip Weepee in en Megavoip uit - DVB-T tv-radio - Emtec Movie Cube S800h - Lenovo Yoga 300 - Motorola Moto E - Roku 3

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 619
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 70 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor xayana » 04 Jun 2018, 13:17

Dan denk ik dat je brolbinnenbanden koopt hoor. Heb nog nooit gehad dat een band scheurt thv het ventiel... Zelfs de ultra light of latex niet.

Ik pomp mijn banden met Frans ventiel wekelijks of meer. De druk moet bij mij nogal exact juist zijn :)
De enige franse ventielen die soms wat vervelend zijn, zijn diegene waar je het ventiel effectief kan uitdraaien. Die kern draai ik dus altijd eerst héél stevig aan.

Voor de rest nooit problemen hoor. Je mag dat zo ver opendraaien als je wil, al zou ik niet weten waarom je dat zou willen doen. Als er lucht uit kan kan er ook in... Dus altijd 2 draaitjes en eerst ventiel eens indrukken voor je begint te pompen.
Hefboomklemmen werken steeds goed... nog nooit problemen mee gehad. Zal natuurlijk afhangen van de kwaliteit van de pomp. Het prijsverschil zal ergens zitten.

Als je CO2 bommetjes wil gaan gebruiken, kijk je best ook eerst even of er wel bestaan voor een hollands profiel.
edit: ja die bestaan.

ditCh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3867
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Locatie: Leuven
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor ditCh » 04 Jun 2018, 14:35

fredo66 schreef:Mijn ervaring is totaal omgekeerd. Die Franse ventielen zijn zo broos en scheuren vaak de band.


Vreemd, die ervaring had ik niet (zelfs niet met de ultra lichte biba's). Ondertussen rijd ik al een hele tijd tubeless (op de MTB al ettelijke jaren). Die ventielen zijn ook gewoon presta (met verwijderbare kern), nooit problemen mee.
Instant human. Just add coffee.

fredo66
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1532
Lid geworden op: 26 Jan 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 132 keer
Uitgedeelde bedankjes: 261 keer
Contact:

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor fredo66 » 04 Jun 2018, 14:55

Als je fiets in van die overdrukke fietsenrekken moet staan op het werk en iemand stoot met iets tegen dat ventiel aan kan je al problemen hebben. Die hollandse zijn toch een stuk steviger in zo'n geval.
EDPNET VDSL XS' - Fritzbox 7360v1 - Voip Weepee in en Megavoip uit - DVB-T tv-radio - Emtec Movie Cube S800h - Lenovo Yoga 300 - Motorola Moto E - Roku 3

joriz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 13 Mei 2006
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor joriz » 04 Jun 2018, 15:24

Gebruik zelf een vloerpomp van BBB. Toppeak,SKS etc zijn ook prima.
Voorkeur: een kop met schroefdraad want dat blijft beter zitten tijdens het pompen.
Voorheen gebruikte ik de goedkopere, maar door maandelijks gebruik gingen die snel stuk.
Edpnet VDSL XL + Voip @ 100/30Mbit / Fritzbox 7490

vverbeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 460
Lid geworden op: 19 Mei 2009
Locatie: Z-WVL
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor vverbeke » 04 Jun 2018, 16:08

Ik gebruik al >10 jaar dezelfde pomp van Decathlon met drukmeter, nooit geen problemen mee gehad. Van die Hollandse ventielen ben ik wel geen fan, altijd misérie om die opgepompt te krijgen. Hier zijn het intussen allemaal Presta of Schrader ventielen.
@home: VDSL 100/15 • @work: fiber 50/50 + VDSL 70/10 + cable 240/30

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2035
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor cadsite » 04 Jun 2018, 16:36

Ik heb ook een goedkope met een meterke. Daar blaas ik alle banden mee op met verschillende ventielen.
Meestal ben ik wel lui en blaas ik de banden op aan een publieke fietspomp met compressor. Op een knoppeke duwen is gemakkelijker. :angel:

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5770
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 428 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 306 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor heist_175 » 15 Jun 2018, 17:38

Action vandaag:
Afbeelding

gm123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1027
Lid geworden op: 08 Mar 2009
Bedankt: 109 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor gm123 » 15 Jun 2018, 18:29

Die hebben we ook, voor die prijs zeker ok. Het sluitsysteem om de pomp op het ventiel te zetten is niet geweldig, maar het doet zijn werk wel.

Gebruikersavatar
skipper
Pro Member
Pro Member
Berichten: 344
Lid geworden op: 31 Jan 2005
Locatie: Burcht
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor skipper » 15 Jun 2018, 18:51

skipper schreef:Heb trouwens daarnet een Topeak JoeBlow Sport III vloerpomp besteld.


Is ondertussen gearriveerd en in gebruik. Werkt perfect. Echt degelijke kwaliteit. Een aanrader!

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2029
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 185 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: Fietspomp met drukmeter

Berichtdoor petrol242 » 15 Jun 2018, 19:00

Ja, topeak is topspul. De mijne gaat al elf jaar mee (voorlopertje) en wordt minstens wekelijks gebruikt.


Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast